Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

woensdag 4 juni 2014

Leuke dingen voor de mensen.........

De tijd vliegt voorbij, anders ook wel, maar nu, met het mooie groeizame zonnige weer weet ik soms helemaal niet wat ik nou het eerste eens zal gaan doen, en het ergste van dat alles is, soms kom je dan ook nog tot niets, en er is zoveel leuks momenteel, zowel in als uit de tuin.
Het is al weer Juni, de maand van de Constance Spry, ik zeg het elk jaar, elk jaar hetzelfde,er zijn ergere dingen die elk jaar terug komen denk ik dan maar, ik hou van Constance, haar geur, haar fenomenale mooie gevulde roze bloemen, en ik neem het wat dorrige blad en het feit dat ze maar één keer bloeit voor lief.
Less is more, dat heb ik me dit jaar voorgenomen, ik ga alleen voor mooi, heel mooi, en voor een paar potten, niet meer 35 potten die ik al hijgend en puffend aan het eind van de dag allemaal water moet geven, nee, gewoon een paar potten, waar ik de volle aandacht aan kan geven en de dooie bloemen er uit haal zodat ze ook mooi blijven.Dit is er één van.
En dit is een andere, prachtige geranium, ouderwets soortje, mooi blad, perfecte combi, ik geniet er van.
Deze staat lekker warm in de kas, rode basilicum, heerlijk geurend, even je hand erdoor en de hele kas ruikt er naar, de kas doet het goed, de komkommertjes hangen er puik bij, niets lekkerder dan een eigen verse onbespoten  komkommer te plukken.
Tussen al de tuinbedrijven door wordt er ook nog van alles op handwerkgebied gedaan, al is het alleen maar een boek kopen, en wat voor prachtig boek! Het is zelfs multifunctioneel, je kan het ook voor het randjes borduurproject gebruiken! Bij de voordelige boekhandel een dorp verderop voor maar € 9,95!
De bermen staan vol met moois, grassen, kamille, zevenblad, zuring, boterbloemen,vroeger als kind plukte ik het al voor vaasjes waar mijn moeder maar matig blij mee was, niet voor te stellen toch?
Pluk het moment, en zo is dat, dat is wat ik ook doe momenteel, ik pluk elk zonnig moment om me even terug te trekken onder de inmiddels welbekende perenboom, genieten van de serene rust die er dan op je neerdaalt.
Mijmeren en luisterend naar de enorme verscheidenheid van vogels, en natuurlijk de ruzies van de kauwtjes volgen, zeker als ze uitvliegen,en wat kunnen die een ruzie en kabaal maken.
Die vogels hier.......dat horen we van iedereen, zoveel vogels, en zoveel verschillende en bijzondere soorten vogels, één groot openluchtconcert, heerlijk!Het uitvliegen loopt overigens niet altijd helemaal vlekkeloos, soms moet je even uitrusten van zo,n onderneming.
Afgelopen weekend allemaal leuke dingen gedaan, heerlijk bezoek, inmiddels traditie, bij Marijke van Hoeve Kortstaert, open dag op haar sfeervolle plekje in Goedereede waar ik al eerder over schreef, fijn dat er zulke plekken en zulke bevlogen mensen zijn. Een van deze kruikjes, uit eind 1800, staat nu in mijn keuken te pronken.
Zwager en schoonzus waren over uit het Brabantse met asperges, verse heerlijke hofasperges, ik noem ze maar voor het gemak zwager en schoonzus, tis een ietsje anders, maar dat is allemaal zo ingewikkeld uit te leggen, iets van gewezen schoonzus en nieuwe echtgenoot, daar zijn nog geen woorden voor uitgevonden.
De asperges smaakten er niet minder om, "zwager " kan ze uitstekend koken! Wat een feestmaaltje, zulke gasten hebben wij natuurlijk wel erg graag op de camping.
Het was druk op de camping, druk, en ook rustig, want zo,n camping hebben we gelukkig wel, we bieden geen Wifi aan, ook geen boerengolf, een voetbalveld is niet aanwezig, ( wel een kleine bibliotheek en een uitgebreide tijdschriftenkast) en we doen geen bingo en verse broodjes ( dat laatste is misschien ietwat jammer voor de gasten..........we proberen de bakpuber er voor te interesseren)
Maar wat we wel bieden is rust, rust en ruimte in overvloed, er werd zelfs een ree gespot.........die rust wordt steeds schaarser in het overvolle land, en wij bewaken het graag, we zijn zelf ook zeer op onze rust gesteld.Op naar de Pinksteren, we zitten weer volgeboekt.Er is de N&D dag in Hellevoetsluis( gaat er nog iemand heen ?) en het rondje Dreischor zondag (klik) , is Marcha van de Quiltster open (klik) en maandag open dag bij textielwerk in Ouwerkerk (klik) ehhh.....rustig? Iedereen Fijne Pinksterdagen, dat gaat vast lukken!

12 opmerkingen:

 1. piep goedemorgend jeannet, wat een heerlijk blogje om de dag mee te beginnen,
  geniet er van
  ik ga vandaag zomerbloemetjes planten.
  later dan anders door onze vakantie van vorige week

  geniet met volle teugen meid knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er allemaal gezellig en inderdaad lekker rustig uit. ga genieten van het pinksterweekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk die rust en de natuur.
  Ik ga nu de trein in naar het rustige Drenthe... alhoewel, ik ga naar Assen, toch een echte stad hoor.
  Geniet nog maar van de mooie dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geniet van de rust die jou blog uitstraalt. Heerlijk!
  Hier is het ook rustig. Terwijl ik dit type vliegt net de luchtmacht over. Hoop niet dat ze schietoefeningen gaan houden, want dan is de rust hier voorbij. De ramen knallen dan zowat uit de sponningen. Kom niet jullie kant op al ziet het er heel verleidelijk uit. We gaan het water op. Ook heerlijk rustig.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 5. jammie, dat ziet er heerlijk uit en wat een gezellige foto's laat je weer zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Weer prachtige foto's voor de mensen in je blogpost, Jeannet! Vooral die ouderwetse geraniums in die supermooie kleur vind ik heel bijzonder. Je hoeft je zowel in als buiten de tuin nooit te vervelen, en met de Pinksteren al helemaal niet. Nog een tip voor de mensen: a.s. zaterdag hier "op 't durp" kunst- en boekenmarkt. Dat wordt vroeg ernaar toe, want wie weet kan ik er nog wel wat moois vandaan halen (en hoe gevaarlijk: voor het eerst ook wat stands met brocante...).
  Fijn Pinksterweekend en groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ooh de vogeltjes, alleen daarom zou je al naar je camping komen. Ik kan daar zo van genieten. Groene vingers heb ik niet dus ik vind het al heel wat dat je je bloemen levend houdt, wat een mooie roos die constance.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijkboek voor pinksteren, lekker randjes eruit borduren ipv breien; ze lenen zich er heel goed voor!
  Fijne dagen

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fijn hoor zo'n heerlijke plek! Een heel gezellig Pinksterweekend gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk blogje weer. Wat zijn die asperges toch lekker he? Genieten! En wat een mooi blad van de geranium! Fijn Pinksterweekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een heerlijke post met die foto's allemaal !
  Je planten staan er mooi bij !!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. En ik weet de tijdschriftenkast ook wel staan. Heerlijk is het om in de vakantie te bladeren in al die Hollandse tijdschriften die bij ons niet te vinden zijn.
  Groetjes Gratienne

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet