Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 9 juni 2014

Rondje Dreischor

Zondag was het rondje Dreischor in Zeeland, nou, ik heb niet één maar gewoon heel veel rondjes gelopen in het smaakvolle winkeltje van de Quiltster in, jawel, Dreischor! Voor mij waren deze rondjes al meer dan genoeg.
Wat een prachtige stoffen heeft zij toch, en dan die uitverkoop.....te waus...geen stoffen van zeven jaar geleden die niemand meer wil, nee, gewoon de laatste collecties om weer plaats te maken voor weer prachtige nieuwe collecties. Daar hoef je niet voor overzee te bestellen voor die prijzen en die stoffen.Een navolging voor elke quiltwinkel!
Okay, die rechtse vier waren van de nieuwste van Judy Rothermell, maar de rest......Het was een warme dag in Dreischor en dat zag je ook wel aan de luiken die her en der gesloten waren voor de zon.
Altijd leuk om er even doorheen te lopen al vonden wij het vorig jaar leuker qua diversiteit, een eye catcher is natuurlijk de weefster Roosmarijn, altijd leuk om een bezoekje te brengen in haar lommerrijke tuin waar je al meteen tegen dit schattige weefseltje aanliep.
De tuin was rijkelijk versierd met weefwerken, heerlijk om te zien, en heerlijk om te weten dat ik ook zo,n getouwtje heb staan, dus alle mogelijkheden liggen nog open, dat alleen al te weten geeft rust.....
Mooi subtiel met een doorkijkje in de tuin.
De dubbelzinnige tekst op het huis van Roosmarijn sprak ons ook wel erg aan.....hoewel bij mij de tekst "alleswille"wel beter zou passen geloof ik.
Dreischor zelf is een sfeervol slaperig ringdorpje, heerlijk om er rond  te lopen, en te kijken, maar of ik er nou zou willen wonen? Ik zou toch wel de bakker missen denk ik, want die is er niet.
Wel mooie pandjes en doorkijkjes, dat zeker, en natuurlijk heel prominent aanwezig, DE kerk.
En heel Zeeuws, een molen, Zeeland, molenland, zon,wind en water, prachtige combi, en in elk dorp een eigen molen.
Wat we ook tegenkwamen onderweg was een veld vol lijnzaad, vlas, prachtig blauw lag het daar tussen de eindeloze verten. Nauwelijks te vatten in een foto.Zeeland is adembenemend mooi, als de zon schijnt, in de zomer, als het niet te hard waait of regent,heerlijk!Je waant je alleen op de wereld.
Dat geld uiteraard niet voor de stranden, maar daar maak ik geen foto,s van, zo druk, zoveel auto,s, zoveel Duitsers,maar daar in het binnenland, dat serene weidse binnenland, daar merk je er helemaal niets van.Daar in dat enigszins slaperige Dreischor, daar lijkt de tijd soms even stil te hebben gestaan.
En van dat sfeertje hou ik, dat verstilde weidse sfeertje, die eindeloze verten, die olmen en kerktorens zo ver als je kunt kijken daar kan ik mateloos van genieten, dat Zeeland komt altijd op mijn netvlies als ik aan Zeeland denk.En helemaal natuurlijk als er dan ook nog zulke vreselijk leuke winkeltjes zijn! Dat is de kers op de taart zal ik maar zeggen, of de cupcake bij de koffie.
Die laatste moet ik overigens altijd ontberen, een mens kan niet alles hebben, want terwijl ik op mijn gemakje rondjes loop, zitten de mannen aan die cupcake, en ten tijden dat ze klaar zijn, willen ze weg.......voor mij dus pech......nou ja, pech.........zo kan ik het natuurlijk niet noemen met een tas vol stofjes.Het was een heerlijk daagje en een "wollig weekend" maar daarover in een ander blogje meer.Geniet allemaal nog van een warme Pinksterdag vandaag!

23 opmerkingen:

 1. Wat en heerlijkkkkk blogje
  Hou ook zo van dat Hollands land .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie post van een mooie dag. Heerlijke stofjes heb je gekocht. Ik moest lachen over de naam voor je huis: "alleswille"

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het lijkt me een mooi plaatsje maar om er te wonen...... Zit je toch wel overal ver vandaan. Hoewel een leuke quiltwinkel om de hoek is natuurlijk wel leuk.
  Zonnige dag vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een fijne dag! Ik vind je stoffen trouwens supermooi. Ik denk dat ik mams volgende week maar de opdracht meegeef flink voor me in te slaan als ze in Dreischor is ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijk dagje heb je gehad joh........liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Helaas waren wij de andere kant op, wat een leuke dag heb je weer gehad en een gave buit! Jouw huis heet dus Alleswille, het mijne Tijdtekort! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie lapjes, daar kan je weer leuke dingen mee doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jeannet wat een heerlijk beeldend verhaal, prachtig die foto's wat zul je genoten hebben van dat porachtige landschap, en als herinnering die heerlijke lappen, die cupcake vraag je gewoon aan je zoon !? hoeveel beter wil je het hebben
  nog een fijne dag gewenst, groet Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooielapjes en erg mooie foto's van veel moois.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een heerlijk zonnig rondje!

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je maakt goeie reclame over Zeeland, ik ben het met je eens dat het ook 1 van de mooie provincies is van Nederland.

  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat mogen we weer meegenieten van je rondje Dreischor. Mooie foto's weer en een mooi verslag. Dank je wel. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je stofkeus hoef ik me geen zorgen om te maken.....haha, super!
  En je manier van foto's maken ook niet. Je hebt het gewoon in je vingers.
  En er dan ook nog een prachtige tekst bij te maken, dat kun je als geen ander. Geweldig.♡

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een leuk verslag van je rondje Dreischor!
  prettige dag, groeten, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat hebben jullie het daar heerlijk gehad bij Marcha en haar mooie dorpje!
  Met dat mooie weer en die schitterende natuur is het een topdag.
  Mooie lapjes kopen dat maakt een dag compleet, kon je natuurlijk weer heel goed gebruiken :-)
  "Nikshoeve" prachtig bedacht is dat.... hoewel "Niksmoeten" eigenlijk beter zou zijn, maar ja dat past dan niet zo leuk bij een echte hoeve.
  Geniet nog maar fijn van deze mooie dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een heerlijke dag heb je gehad. Zulke fijne dingen gezien en dan ook nog van die mooie stofjes. En die weefster, oooo wat een mooie weefsels. Ik heb het ook ooit willen doen, maar ja, te veel hobby's he. Je kunt niet alles. Maar jij kunt zo je getouwtje voor de dag halen. Heerlijk om die vrijheid zo te hebben, kunnen doen wat je wilt

  groetjes en een fijne dag, Alie

  BeantwoordenVerwijderen
 17. je hebt een hele leuke dag gehad als ik dat allemaal zo lees. En welke stofjes heb je allemaal gekocht? Of waren dat die van bovenstaande foto?

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een geweldig dagje heb je gehad en heerlijk veel foto's gemaakt van al,het moois dat je tegenkwam. Heb er van genoten! Mooie stofjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Bedankt voor het rondje Dreischor ;)
  Wij gaan weer snel erheen .....

  BeantwoordenVerwijderen
 20. wat een prachtige foto's, je proeft de sfeer gewoon.........

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een fijne dag zullen jullie hebben gehad in Dreischor (het is er hier niet meer van gekomen, helaas) en wat een verrukkelijke lapjes heb je gekocht. Ik hoop, dat er nog wat over is, want nog 3 nachtjes slapen, dan mag ik ook weer.
  Dreischor is klein, maar fijn, en inderdaad op zijn mooist als er even geen toeristen zijn, net als de Zeeuwse stranden, die ook het fijnst zijn zonder zonaanbidders. Je hebt het mooi, sfeervol "gevangen" in je foto's.
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 22. \wat een lief winkeltje in een schattig dorpje

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hey Jeannet, wat een leuk verslagje van het Rondje Dreischor! Elk jaar lijkt het evenement leuker te worden, krijg er goede reacties over. Helaas hebben we zelf niet de tijd om al het leuks uit het dorp te gaan bekijken!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet