Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

woensdag 18 juni 2014

Zennnn aan Zee

Het was vorige week zo,n heerlijke lekkere zonovergoten week zonder al te veel extremen in het weer, gewoon zonnig met een strakblauwe lucht, zoals wij nuchtere Hollanders het graag hebben.Dan kun je ook nog wat doen in plaats van alleen maar zitten.
Manlief was vrij, de zon scheen, dus we hebben de boel de boel gelaten en de fietsen van stal gehaald en waar was de reis heen? juist ja.....Aan Zee........
Het was een prachtige tocht door een werkelijk fenomenaal duinlandschap, één van de weinige fietspaden waar je door de duinen mag fietsen bij ons vanwege het kwetsbare gebied.Fluoriserend geel tegen dit intense blauw, wat een wauw combi!
Typische duinbloemen, de gele toorts, het mooie van die duinen is dat er steeds wat anders bloeit wat het beeld totaal anders doet aanzien, nu is het geel, van de toortsen, de brem, het koolzaad, straks is het blauw van de wikke en het slangenkruid, roze van de valeriaan, en in de herfst kleurt alles oranje van de duindoornbessen.
Echte koekoeksbloem tussen het gras, MOOI!!Maar waar we voor gingen was de heerlijke aparte kaart bij Aan Zee, onze favoriete plek, en dan het liefst met de fiets, door die duinen, met de auto vind ik er niets aan, en het ging weer!
Wat een dankbaarheid kan je dan voelen als je daar zo nietig weer tussen al dat moois mag fietsen wat je met gulle hand gratis geschonken word.Niet meer kunnen fietsen is dáár niet meer komen, in die prachtige duinen,ik moet er niet aan denken........
Die kaart.....dat spreekt toch helemaal tot je verbeelding? opperdoezen met zevenbladsaus............ik zal eens vragen of ze nog wat onbespoten zevenblad nodig hebben, heb meer dan genoeg in de tuin staan, of wat dachten ze misschien van heersmoesthee.......dat mogen ze voor een koopje hebben.Mijn tuin staat er vol mee.
Een stukje verder fietsen zien we de windmolens van de Maasvlakte staan, daar heb ik gemengde gevoelens bij,windmolens in het landschap, tis een controversieel onderwerp, volgens mij zijn er drie inmiddels dingen waar je beter niet je mening over kan geven in Nederland........politiek, het geloof, en sinds kort windmolens.
Iedereen die bij ons op de camping komt staan krijgt meteen een fietskaart mee, genieten van het mooie Voornse duingebied, met een grote rijkdom aan planten omdat het hier geen waterwingebied is.
We kwamen nog een sympathiek initiatief tegen, overal langs de Noordzeekust vind je dergelijk soort bakken, om de zee te redden, te redden van al het plastic en troep die de mens daar in gooit en wat vervolgens aanspoelt op het strand, eenmaal daar kan je het in zo,n bak gooien die op gezette tijden geleegd worden. Leuk toch dat er nog zulke idealisten zijn?
Dat het echt een lome dag was viel wel te zien aan de vrijlopende konikpaarden in de duinen, slaperig stonden ze achter elkaar op het fietspad.
Zennnnnnnn..................helemaal Zennnnnnn aan zee.En na al deze duinbloemetjes heb ik ook nog wat andere bloemetjes gemaakt, voor de Gossip.......
Eigenlijk ben ik nog één woordje vergeten, en dat ga ik er nog bij stitchen, Real  friends are the flowers in the garden, met de nadruk op Real. Allemaal weer een fijne inspirerende week en geniet van de zon!O ja, voor degenen die dit hele blok niet herkennen in het Gossippatroon en nu naarstig zoeken.......ik heb het er zelf bijgevoegd ipv de hexagonnen.

11 opmerkingen:

 1. Wat weer heerlijke foto's van een mooi gebied in ons kikkerlandje. Het valt mij altijd weer op dat alles kan op kleurgebied, je wordt overal even vrolijk van.
  En dat extra blok wat je zelf gemaakt hebt? Grappig. Ik zou er ook niet zoveel zin in hebben om steeds maar hetzelfde te doen en te herhalen. Afwisseling is het allerleukst.
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We have those windmills up and down the Columbia River in the state of Washington where I live. I really dislike how they ruin our beautiful scenery. Love your sweet little appliqued flowers!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie fietstocht, en wat zal het dubbel genieten zijn geweest met een meewerkende knie! De menukaart is echt interessant en verleidelijk. Over de windmolens zal ik ook dan maar geen mening geven, maar wel over het zelfbedachte blok voor de "Gossip": heel leuk, deze bloemen, en heel persoonlijk ook, zo'n eigen blok met deze tekst!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijke dag hebben jullie gehad. Dit zijn de krenten in de pap waar je gewoon lekker van moet genieten.
  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijke dag hebben jullie gehad. Dit zijn de krenten in de pap waar je gewoon lekker van moet genieten.
  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een heerlijk uitnodigend blogje, ik krijg gelijk zin in de vakantie en een heerlijk zomergevoel.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat is de natuur bij jullie toch ook mooi !! Mooie foto van de "zen paarden.
  Je gossip blokje is ook weer mooi geworden !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie tocht heb je weer gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat wat een heerlijk fietstochtje in de mooie duinen. Als je er oog voor hebt is er zoveel moois te zien! De salade, met geitenkaas? Mmmmmm een van mijn favorieten, ziet er heerlijk uit! Geniet van hopelijk weer en mooie week met ' real' friends!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wat een mooi blok heb je er zelf bijgemaakt...........met een nog mooiere tekst

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een heerlijk Holland blogje is dit weer Jeannet!
  Wat is de natuur toch prachtig, vooral in deze tijd als er veel bloeit. Lekker blauw luchtje er bij, paar lome paarden, heerlijk.
  Dat gerecht ziet er ook al zo lekker uit, zou er gelijk aan willen beginnen.
  Mag er eigenlijk niets over zeggen..... maar ik vind die windmolenfoto schitterend, ben er namelijk gek op :-)
  Leuk blokje heb je bedacht voor je quilt, heel toepasselijk.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet