Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 28 juli 2014

Antieke blokken

Altijd als ik van die boeken lees met blokken van antieke quilts gaat mijn hart open, prachtig, prachtig.Ik hou wel van één en hetzelfde blok, de rust en de eenvoud daarvan, het repeterende verhaal en dan wel steeds in andere kleurcombinaties.
Ik heb er al een paar voorbij laten komen de afgelopen weken en er wat vragen over gehad.Tijd voor een blogje er over.
Gek toch je wellicht ook aan iemands quilts en manier van werken kan zien hoe iemand in het leven staat, de rust en de regelmaat van veel hetzelfde of je je beperkt tot een paar kleuren die altijd terug komen,of juist de spanning en het onrustige van steeds iets nieuws en anders.Grote blokken of juist het priegelige wat iemand aantrekt.Voer voor psychologen.( en werkgevers)
Ik ben in elk geval sinds een paar weken helemaal druk met deze blokken. Soortgelijke blokken staan ook in het boek van History Repeated.Het mooie van grote blokken vind ik dat het patroon van de stof niet verloren gaat en helemaal tot zijn recht komt.
Het uitzoeken van steeds weer andere combi,s waardoor ieder blok weer totaal anders wordt is een kick en ik kom ook nog eens door mijn stoffenvoorraad heen want de blokken meten maar liefst 15 inch ofwel 35 cm in het vierkant.
Ik wil er 16 maken in totaal, er komen nog sashings tussen voor de rust en de regelmaat.De hele quilt komt op ong. 180 x 180 met de sashings en de randen, dus best nog een grote gezellige cosy quilt.
Wat ik heel frappant vind, is dat de combi zoals je hem op tafel maakt en hebt liggen, een totaal andere impressie geeft als je hem weer ophangt en het van een afstandje bekijkt.
Dit onderstaande blok vind ik bv weer te weinig contrast hebben en eigenlijk "te druk" ik doe het er wel tussen, maar dat zag ik niet toen ik de stoffen had uitgezocht.Hoewel anderen het juist weer één van de mooiste blokken vinden.
Dit is weer een geweldig exemplaar met dat contrast tussen het groen en het bruin. Ik kom mijn zomer zo wel door, de ene is nog niet genaaid of de andere combi zit in mijn hoofd of ligt al klaar.
Dit doe ik wel nagenoeg allemaal met de machine, alleen de rondingen in het midden doe ik met de hand. De puntjes gaan hartstikke goed met de tutorial aan de linkerzijkant van mijn blog, beetje groter naaien en keurig op maat snijden, kind kan de was doen, ik ben gek op die puntjes!
Af en toe even ophangen en bekijken van een afstandje, het is "gewoon genieten" ! Ik heb het uitstekend naar mijn zin met deze blokken.Er zijn er nog acht te gaan, ik ben op de helft, en dan nadenken over de sashings, ik heb er hier al één gespeld, maar dat gaat het toch niet worden, te druk,nog even over nadenken.
Even een reisje naar Zeeland aan wagen de komende weken als het wat minder warm wordt, want nu naar Zeeland is geheid in een strandfile terecht komen.
Fijne week allemaal nog, zal wel lukken met het weer, nog steeds drrrrrrrruk bij ons op de camping, ik hoef niet naar het weerbericht te luisteren, ik merk het meteen aan de telefoon of ze goed of minder weer voorspellen.........enfin.....er ligt al weer een blok klaar.
Enne......niet alleen een quiltblok.....breiSTER in onze vakantiewoning, inspiratie heet dat geloof ik..........Vandaag is er in Zuid Holland regen voorspeld, weer eens wat anders, krijg ik in elk geval geen zweethandjes van het breien! Eerst het huis poetsen vanmorgen.

26 opmerkingen:

  1. Unos bloques preciosos...las telas son maravillosas

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige kleuren, heerlijk om naar te kijken. En dan de afmeting, die is helemaal perfect!!
    groetjes
    Wietske

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wow Jeannet, wat mooi! Niet zo mijn kleuren (ook ik vind die lichte het mooist) maar het resultaat is prachtig. Er zit inderdaad iets in, wat je zegt over de kleurkeuzes van mensen! Je polswarmers worden ok al zo mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ze zijn prachtig! En juist dat ene blok dat jij wat uit de toon vindt vallen is in het geheel zo mooi. Veel plezier vandaag in de regen, handwerkweer!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb net een lange reactie geschreven en ik hoop dat je hem wel kunt lezen, want ik zie hem nergens meer en ik heb een accountant. Groetjes Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  6. O, wat ben je toch een bezig bij! Ik heb genoten van je bericht, zowel het verhaal als de foto's.
    Maar lees ik het nu goed Jeannet? Hebben jullie zelf een camping? Hoe kom je dan nog aan de tijd om zoveel moois te maken?
    Afgelopen zaterdag kwam ik het bericht over je Gossip tegen. Ik ben helemaal verliefd op die quilt!!! En toen ik jouw foto's had gezien, was er geen houden meer aan en heb ik het patroon besteld.
    Veel quiltplezier weer, groetjes van Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Elizabeth, nog niet genoeg te doen? De Gossip is mooi. Veel succes. Dientje (dientjes.blogspot.nl)

      Verwijderen
  7. Mooi mooi mooi! Ook ik ga voor dat lichte blok, haha! En waar je de tijd vandaan haalt is ook mij een raadsel ;)! Veel plezier in Zeeland, vandaag kun je er goed heen.. het giet hier, hihi! Nee, wacht nog maar even een dagje, morgen zal het zeker beter zijn! Groetjes!!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een prachtige blokken laat je weer zien.
    De stofjes vind ik ook zo mooi.
    Hier regent het ook, eigenlijk moet het huis gepoetst. Drie weken vakantie laat zijn sporen na. Weet niet waar al die spinnen vandaan komen. Maar kruip toch eerst tussen de lappen (lees lapjes).
    Groetjes Marguerite

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Teppet ditt blir nydelig du har lykkes i å skape et antikk utseende, gleder meg til å se det ferdig:) Fortsatt fin sommer og god tur til New Zealand. Her har sommeren vært veldig varm, men i dag har vi overskyet, kanskje det kommer regn?

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Helemaal des Jeannets. Superdesuper.
    Heeft echt iets, hetzelfde patroon andere kleuren.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Mooie blokken Jeannet, en een leuk begin van je breiwerkje hoor. Denk toch dat ik ook dat boek maa raan ga schaffen ;-)
    Fijne week, en vergeet niet 16 aug vlasdag en weversmarkt op een dag!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wauw, blokken Jeannet. Ik ben ook niet zo van allerlei verschillende blokken en vind dit dus ook errug mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik vind het een erg mooi blok en het wordt een prachtige quilt volgens mij.

    Groetjes,
    Rietje

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Kan me voorstellen dat het stofjes uitzoeken een groot feest is. Mooie blokken worden het.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Nou regen genoeg hier in Utrecht, alle straten staan onder water.
    Gelukkig loopt het snel weer weg, maar het is eigenlijk alleen maar fijn voor de natuur.
    Dat blok dat jij minder vindt en te druk, vind ik nou net zo mooi rustig.
    Dat komt door de kleuren.
    Het wordt vast weer een schitterende quilt, want met al die mooie stoffen en kleuren is het nu al prachtig.
    Weet niet hoe het bij een ander is.... maar ik ben een heel onrustig type en snel in de stress, daarom houd ik van rustige quilts. Eigenlijk vind ik dan alle blokken dezelfde kleuren het rustigst, maar dat is wel weer saai om te maken. Dus maar een tussenweg vinden.
    Geniet er maar van deze zomer, hopelijk weer met een zonnetje.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Zo, hier is het huis gepoetst, en nu:..genieten van jouw blokken! Ze zijn echt wonderschoon, en de stofjes prachtig bij elkaar (die bolletjes wol op tafel trouwens ook!). Mooi patroon is dit ook en het doet recht aan de stoffen. Ik ben zo benieuwd hoe het er uit zou zien met een donkere sashing (zwart?), maar in Dreischor weten ze er vast wel raad mee. En wat leuk, een breister op je camping! Dat fair isle staat hier ook op het lijstje van dat-gaat-binnenkort-gebeuren.Veel brei- en patchplezier en groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Prachtige blokken, stoffen en kleuren, benieuwd naar de sashing, licht of donker?

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Mooie blokken hoor! En zo keurig genaaid, ook de puntjes. Ik heb jouw tutorial erover gelezen. Misschien ga ik het ook een keer proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat een heerlijke blokken, prachtig van kleur en vorm. Stoffen om 'wild' van te worden. Groet,
    Dientje (dientjes.blogspot.nl)

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ik vind de blokken stuk voor stuk prachtig, echt genieten!!!
    Liefs, Ineke

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Prachtig die blokken.
    eenvoud siert zoals ze het zeggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat een mooie blokken en mooie quilt wordt dit weer. Prachtige kleuren en stoffen heb je gekozen.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat een geweldig mooie kleurcombinaties heb je uitgezocht voor deze blokken. Het patroon leent zich er ook goed voor. Heerlijk om naar te kijken. Veel plezier met de rest

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Vind de blokken en de gebruikte kleuren erg indrukwekkend origineel, een Jeannet handtekening!

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Ik kom even bijlezen op je blog, ik heb nergens tijd voor, nog steeds druk aan de gang bij ons.
    Maar je blokken zijn super-de-super !! Ik vind het zo knap van je dat je steeds dezelfde blokken kunt maken, ik krijg dat niet klaar. Na een blok of 3 dan is de zin helemaal over.
    Je breiwerk is ook super en wat goed dat inbreien !! Zo meteen kom ik nog bij jou in de leer hihihi ..

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.