Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

woensdag 9 juli 2014

Koffie en koeien

Wat heeft het één met het ander te maken, nou helemaal niets hoor, de één houd van koeien en de ander van koffie en sommige mensen van allebei, of juist van allebei niet, hoewel ik me dus dat laatste niet helemaal kan voorstellen.Ik hou overigens alleen van koeien, en niet van koffie.
Ik mag s,avonds graag met zoonlief een rondje door de polders fietsen, op zo,n lekkere zomeravond, waar de wind is gaan liggen en je de geur van de tarwe ruikt als je er langs fietst, beetje lome avond zinderend van de stilte, het liefst als Nederland moet voetballen, dan is het zo heerlijk rustig......
We filosoferen over de "dingen des levens" en genieten van de vergezichten, of een verlaten nest van een waterhoentje.
Als we koeien tegenkomen, dan hang ik graag een beetje over het hek voor een praatje, niet dat ze wat terug zeggen, maar dat is nou juist de lol er van. Ze staren je aan met hun grote donkere mysterieuze ogen en je weet nooit wat ze denken.
Het mooiste is dat er steeds meer bij komen staan, want nieuwsgierig zijn ze wel, ze vellen geen oordeel over dat wat je zegt of denkt en het allerbelangrijkste, ze komen niet met een oplossing, daarin verschillen ze significant van mensen.
Want mensen die hebben altijd oplossingen, voor alles is een oplossing, als je kinderen niet eten, of als je zelf te veel eet, of iets anders hebt, mensen weten het altijd beter ( voor een ander) en dat is waarom ik zo graag met die koeien niet communiceer.Die liefde voor koeien zat er al vroeg in getuige deze foto van ondergetekende, hier was ik ruim twee jaar en altijd zat ik naast mijn vader in de wei als hij de koeien molk.Koeknuffelen.....nu helemaal hot, ik deed het vijftig jaar geleden al.
En dan nu die koffie......dat is ook een apart verhaal. Ik ben al jaren getrouwd met een Brabantse man, en het is een publiek geheim dat Brabanders veel koffie drinken, geen idee waarom, maar het is zo, en ik heb dus zo,n man.Je hebt koffie en koffie, en laatst sprak een vriendin uit den verre de legendarische woorden; het leven is te kort voor slechte koffie!
Dat was niet tegen dovemansoren gezegd, daar dacht manlief eens diep over na.......na een heel aantal senseo,s versleten te hebben ( wat wil je met ruim twintig kopjes op een dag.....) was tie toe aan wat anders.En wat voor anders..........de blauwe vlop was in de bus gevallen, meestal een veeg teken, maar soms ook een welkome geste, en ja hoor........
Het werd een supersonisch apparaat, wat door mij met enige scepsis en argwaan bekeken werd, ik weet het wel, daar snap ik niets van maar ik drink ook geen koffie,dus dat is geen probleem. Allemaal knopjes, maalt zelf, stoomt de melk,computertje erin, rare geluiden, of er een vliegtuig opstijgt....ik vertrouw het voor geen cent, want wat als al die elektronica het begeeft? Juist ja.........
Dan weet ik het wel, iemand die ruim 20 kopjes koffie drinkt kan niet zonder, dusse......wat kwam ik tegen op het feestboek! Een supersonische en vooral simpele molen uit grootmoeders tijd,maalt ook dezelfde bonen als de hypermoderne machine van manlief, goed, je moet aan het slingertje draaien, en water koken, en opgieten.Maar dan heb je ook wat.( en voor die prijs hoeft er geeneens een  blauwe vlop in de bus te vallen)
En ik weet het zeker, dat als de elektriciteit uitvalt, of de geweldige machine kuren heeft net in het weekend, dat wij dan, al dan niet bijgelicht met een zaklamp, gewoon de dingen rustig en zonder stressszzz kunnen afwachten achter een prima kopje koffie! Als dat geen geruststellend gevoel is!!
Tot slot nog een interieurfoto van een oude Franse fles die ik afgelopen weekend kocht op een fairtje, hele maal leuk met twee uienbollen en een stokje erin, meer heeft het niet nodig, less is more, in alle opzichten.Als ik uit het raam kijk is het al wéér quiltweer.....en hebben wij de kachel aan, komt de zomer nog wel terug?

15 opmerkingen:

 1. Ik ben een echte koffieleut,maar koffie oo de oude mannier is het lekkerste.Mijn luxe machine is de deur weer uit
  Jeannet fijne dag verder

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kan ik vol bewondering naar kijken, zo'n vogelnestje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met plezier schrijf ik nogmaals een reactie hier, want het eerste verhaaltje is ergens verdwenen in de mysterieuze wegen van het internet. Sorry als het 2x hier iets van mij komt te staan. Ik "vertelde" net dat ik het heerlijk vond om met zo'n heerlijk dagje mijn blogs die ik volg kan lezen in alle rust en daarbij kan genieten van je heerlijke verhaal. Het moet hemels zijn om bij jou aan de keukentafel te zitten, lekker bakkie leut erbij, echt puur genieten.
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En heerlijk blogje om wakker mee te worden. ...heerlijk meid ....en boek schrijven is dat en optie voor je .zie het al voor me met prachtige foto's erbij ...ps mooi staat je oude vaas met uienbollen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Weer genoten van je blogje. En ja, je hebt helemaal gelijk met je koffiemolentje. Ik heb er ook een op ons huwelijk cadeau gekregen 45 jaar geleden en we gebruiken hem nog. En die geur....Maar ik begrijp je DH ook, wat een prachtig apparaat!!! Vandaag lekker quiltweer . Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk, zoals je schrijft.
  En die koeien, prachtig!
  Ik kan er ook zo van genieten, vooral als ze na de winter weer de wei in komen of als ze met elkaar staan te schuilen onder een boom.
  En het weer... Ja de regen verveelt snel. Wordt niet in de tuin werken, maar weer een stukje aan Jules en/of, heel toepasselijk, aan mijn "koeienquiltje" "le bonheur est dans le pré". Fijne dag, Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat zit je daar als kleine hummel gezellig bij jullie koetje terwijl pappa melkt.
  Geen wonder dat je van koeien houdt.
  Vind ze ook best leuk, maar wel achter een hek :-)
  Dat praten tegen de koeien, dat vinden ze vast heel gezellig ook al snappen ze niet wat je zegt.
  Ik doe dat altijd tegen de konijntjes en eenden, die vinden dat ook leuk.... nou ja... ik vind het leuk.
  Je wilt liever geen goede raad?
  Inderdaad is het soms zo irritant al die goede raad, maar soms zit daar opeens een echte goede raad bij waar je wat aan hebt.
  Dat kan dan soms toch heel waardevol zijn heb ik wel eens ervaren.
  Inderdaad quiltweer, wat een regen, ga mijn hondje maar eens uitlaten :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een heerlijk blogje weer. Ik heb genoten, zeker van je mooie plaatjes ;-)
  Die foto van lang geleden met je pa tussen de koeien, geweldig ! Ik praat ook altijd tegen koeien als ik ze tijdens een wandeling tegen kom. Michiel moet er altijd mee lachen. Ik zet ze ook graag op de foto, ze kijken je zo nieuwsgierig aan en zoals je zegt... ze geven geen oplossingen ;-)

  Ik ben een regelrechte koffie verslaafde, kun je wel zeggen, maar voor mij (hoewel op heel veel plaatsen geproefd) voor mij geen ingewikkeld apparatuur. Ik blijf bij mijn gewone koffiezetapparaat, dat geeft mij de lekkerste koffie en kan ik de hele dag drinken, tot ik naar bed ga (dus tel maar uit hoeveel mokken dat per dag zijn,... VEEL!)
  De laatste foto kan zo in een woonmagazine, wat een sfeeplaatje. Je hebt altijd van die knusse hoekjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fijn blog weer! Mooi die koeien! Hier veel weilanden in de buurt maar weinig koebeesten buiten. De fles staat prachtig! Ik vind zo'n machine ook eng. Ook niet nodig voor 2 kopjes koffie per dag! Veel quiltplezier vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het zijn prachtige dieren, koeien, en als je in die zachte, grote ogen kijkt zou je op slag vegetarier worden. Ook ik ben dol op koffie (al halen ik de 20 kopjes alleen per week), maar zo'n apparaat lijkt mij toch echt te supersonisch. Hier komen we niet verder dan de Nespresso. Maar het koffiemolentje is wel een aanwinst, en kan van pas komen, maar is bovenal prachtig in je keuken!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuk stukje weer. Had het zelf kunnen schrijven. Gek op koeien, lust helemaal geen koffie. Maar wel Haagse hopjes. Nooit koeien geknuffeld. Mijn vader was timmerman en geen boer. Vind het wel een gave machine maar hier in huis een normale senseo.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. I enjoyed this so much! Love the photo of you as a child with your dad. And I never thought to bring my onion blooms in the house, now I will. Thank you!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooi die fietstochten zo door het landschap. Lekker rustig en geen auto's. Ik ben het helemaal met je eens. Die handdingen doen het heel goed en geen stress als we even geen stroom hebben. Vroeger was zo slecht nog niet

  BeantwoordenVerwijderen
 14. wat vind jij toch mooie dingen op het feestboek. Zoeen zou ik ook nog wel willen omdat wij nog de koffie opschenken ( ja brabants) toch eens vaker op het feestboek neuzen daarna

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een prachtig machien, wat zijn we dan ver gekomen de afgelopen 50 jaar maar sommige dingen blijven gelukkig hetzelfde zoals de koeien. Je zou ze toch zo allemaal een knuffel geven over het hekje heen?

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet