Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 21 juli 2014

Zomer aan Zee

En het zomert maar door, de dagen rijgen zich aaneen en voor je het weet is het al weer half juli, middenin de zomer.Het kan niet op met het weer, nou ja, niet voor iedereen, een beetje minder zijn we ook wel een beetje blij mee, tis wat over de top de laatste dagen, maar goed, daar is het zomer voor.
Wat doe je allemaal in zo,n zomer? veel, heel veel en van alles een beetje, eindelijk weer eens jam gekookt van deze heerlijke zwarte bessen, mijn lievelingsjam, twee hele potten....
Bezoeken van een brocantemarktje in de buurt, altijd leuk in de zomer, ik heb altijd het idee dat die in het oosten meer zijn, maar af en toe hebben we er hier dus ook één.De groene glazen fles links hebben jullie al eens voorbij zien komen hier.
Druk in de tuin natuurlijk, eigen oogst is "vurrukkeluk"Niet alles lukt, maar veel toch wel, het blijft heerlijk om je eigen groenten te eten.
Wij hebben gewoon een moestuinbak, wel zo makkelijk eigenlijk.Je hebt veel minder last van het onkruid.Wel van de reeën natuurlijk, die houden wel van een jong mals boontje, vandaar het gaas eromheen.
En een boeketje uit de eigen tuin, hoewel ik een megagrote tuin heb, is het helaas niet zo dat tie vol staat met de meest mooie bloemen, maar goed, wie het kleine niet eert........
Er wordt ook druk aan huisvlijt gedaan, in de zomer laat ik het wieltje altijd draaien, meer dan in de winter, waarom weet ik eigenlijk niet, ik heb heel veel wol gewassen en gekaard, eerst eens een gat in de voorraad spinnen.
De zomervakantie is definitief begonnen voor mijn pubert, zeven weken lang, en dat weten we dan he......de drie P,s....waarvan er dus al één is ingegaan......met vanillesaus.
Af en te komen er hele mooie stofjes voorbij op het net en het feestboek, die ik niet kan laten voorbijgaan, "Soed idee"
En s,avonds als de hitte wat is ingedamd maken we graag een fietstochtje over ons mooie eiland, mijn favoriete stukje is momenteel onbetwist langs het Haringvliet bij Hellevoetsluis, zeker nu, nu de kattenstaart daar weer zo prachtig bloeit.
Een vliegende kraai heeft altijd wat plachtte mijn moeder te zeggen, altijd een snoeischaar in de tas, boerenwormkruid, eerst op de vaas, later gedroogd in een krans.
En zo rijgen de dagen zich aaneen tot weken, sokken worden er s,avonds gebreid onder het kijken luisteren naar het journaal van acht uur.Niet dat je daar van op knapt, allemaal oorlog en ellende, staat in schril contrast met het vredelievende leven hier op het landgoed.
Het is heel erg druk op met camping, heel Nederland denkt volgens mij hetzelfde.Doe mij maar onder de peren of de appelboom, ik mag graag de zee zien, maar dan s,avonds, als iedereen weer huiswaarts is gekeerd, want je wilt niet weten hoe druk het overdag is op de stranden.........
Zoon en ik hadden bedacht dat we een week net gaan doen of we op vakantie zijn, ergens anders, maar dan thuis, dus gaan we allemaal dingen doen die we normaal niet doen en op plaatsen waar we anders niet komen, ik ben benieuwd waar we nog komen.......laat het wel horen.Het blijft voorlopig nog zomeren, geniet er allemaal van !

16 opmerkingen:

 1. Je hebt weer een gezellig verhaal dat ik met veel plezier lees.
  Ik eet mini tomaatjes van het balkon en die zijn al lekkerder dan gekochte. Ik benijd je zeer!
  De drie P's.... ik vermoed dat het Pannenkoeken, Patatjes en Pizza's zijn....?? (Heb ik gelijk?? Ik heb geen kids, weet-ik-veel).
  Geniet van de zomer, je landgoed en vooral en niet in het minst van de Pubert-op-vakantie.
  Groet, Rya, Rotterdam.
  P.S. Laatst was ik op de biologische markt op het Noordplein; ik heb genoten. R.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gezellig blog weer. Wat ben jij toch produktief! Leuke foto's ook. Heerlijk, dat boerenwormkruid! Ik wens je een fijne "thuis-vakantie", samen met je puber, maar dat lukt jullie samen vast wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk stukje om te lezen! Jij bent echt een manusje van alles. Gezellig hoor. Veel plezier met met vakantie vieren tuis op een bijzondere manier!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou zeg Jeannet, je houdt de gang er wel in hè, ondanks deze hete zomer.
  Veel plezier met 'opvakantiegaanineigenhuis'.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat kan niet verkeerd gaan bij jouw met "vakantie in eigen huis" het eten is goed, bed is oké, medebewoners van het huis zijn meer dan welkom. ;o)))
  Dat word echt genieten.
  Meer spinnen in de zomer omdat het koeler is, niks geen garen of lapjes op je schoot?

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk joh, vakantie in eigen huis ! Ben heel benieuwd waar jullie nog allemaal komen.
  Ik zit nog volop in de opruimfa en inricht fase, maar het einde is bijna in zicht.... en het is zo warm ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jij komt de zomer wel door Jeannet! Heerlijk genieten van de dingen van alle dag, als je dat kunt ben je een tevreden mens!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een heerlijk ontspannen verhaal heb je weer geschreven.
  Zo lijkt het weer of je de hele dag niets te doen hebt dan genieten, maar je hebt al eens uitgelegd dat dit helemaal niet zo is.
  Alleen alles wat druk is, dat laat je niet zien.
  Dus genieten van de rust en van de mooie natuur.
  Een week thuis op vakantie...... dat wil ik al jaren lang, maar het lukt me niet.
  Want wie doet de boodschappen, koken, afwas, de was en al is het maar één keer per week een Swiffer over de vloer?
  Tja, en dan is het toch geen vakantie meer volgens mij.
  Ben benieuwd of het jou gaat lukken en hoe je dat doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een fijn blogje zo op de maandagmorgen na een snikheet weekend; even heerlijk genieten van je foto's en je verhaaltje. Mooie lapjes en natuurlijk knappe sokken (en dat je met dit weer zin hebt in wollige dingen, dat vind ik het allerknapst).
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk blogje om te lezen, geniet maar van je vakantie thuis. Wat een mooie foto's! Je hebt hetzelfde spinnewiel als ik, grappig.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk logje Jeannet! Ik zit gewoon lekker even met je mee te genieten :) Groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat ziet het er allemaal geweldig uit! De pannenkoeken, de jam, de bloemen en natuurlijk de lapjes! Nee, voor mij geen wollen sokken, heb altijd bloedhete voeten, maar er zijn vast meer dingen die jij er van gaat maken, die ik wel gaaf vind! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Q maravilloso todo lo que nos muestras y esa mermelada ha de estar deliciosa...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ook leuk vakantie in eigen huis.
  En al een goeie oogst.
  Geniet ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een heerlijk blogbericht en gewoon zo leuk om even met je mee te genieten, Jeannet!
  Dat gaat vast een leuk weekje worden. En die drie P's kennen we hier ook, we hebben er alleen nog w broodjes bij: shoarma en hamburger. En dat is ongeveer wel wat ze willen eten...
  Jullie weten te genieten van het gewone goede leven!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet