Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 18 augustus 2014

Even er van tussen

Even er van tussen, zoals ik eerder aankondigde, naar de Bossche Bollenstad. De FB lezers hebben al mee kunnen genieten, de moderne tijd in het oude huis....Wifi aanwezig, en een handige puber, vooral dat laatste, want ik weet geeneens wat het is.....laat staan dat ik het aan de praat krijg......
Wij zaten daar gelogeerd in een werkelijk fenomenale B&B, het Groots Onthaal, daar was niets teveel over gezegd, het was zeker een Groots Onthaal voor zoonlief en mij.
Wat een ruimte, en wat een smaakvol verbouwde boerderij, we hadden alles voor ons alleen, er is ook maar één appartement, nou ja, ik denk dat menigeen zijn huis kleiner is dan dit bescheiden gepresenteerde appartement.De badkamer......met zo,n grote enorme stortdouche.....en een heerlijk groot ligbad.
Alles was met evenveel stijl en sfeer ingericht, voor de lezers van Landelijk Wonen, het had er zo in gekund!Wat hebben we hier genoten, de rust en de ruimte en de uitstekende verzorging en dat op 2.5 km van het gezellige 's-Hertogenbosch.Het beste van twee werelden.
De ontvangst was meer dan hartelijk, het ontbijt geweldig, misschien zijn wij niet zoveel gewend, geen idee, maar we vonden het een superplek,en ik ben wel heel gevoelig voor sfeer en kleur.We hadden de fietsen bij, dus dat was elke dag, en soms wel een paar keer, op en neer naar de stad.Want Bertha, waar iedereen zo van huiverde, is pas vandaag uit haar stal gekomen..........
Zoonlief had een paar wensen op zijn lijstje staan, één daarvan was natuurlijk DE Bossche Bol, en de echte hé, van Jan de Groot, nou, die is er zeker groot van geworden, want er stonden dagelijks rijen voor de winkel en overal zag je de witte bestelautootjes van bakker de Groot rijden.
Ik liet mij leiden door de wensen van zoonlief, was al erg blij om er eens even uit te zijn, uit de hectiek van een camping aan zee op een zonnige zomer, even geen telefoon, en geen bel, even rustig op het toilet kunnen zitten.....en ik had slechts één bescheiden wens.
Juist ja.........vast wel bekend bij een ieder die quilt, en zo niet, gauw zorgen dat dat anders wordt.....ik maar denken dat Wietske zich tot de fellere kleuren had beperkt, niets dus minder waar, goed dat ik er langs ging.
Anders had ik dit allemaal gemist! En ik weet nu wel waar het succes van dit kleine maar fijne winkeltje vandaan komt, de warme oprechte Brabantse hartelijkheid gecombineerd met de Groninger nuchterheid!Wat een lekker mens is het toch hé, daar wil je toch allemaal gewoon bij aan tafel zitten?
En deze twee leukerds zaten het stiekempjes eens allemaal aan te horen en te zien een beetje verdekt opgesteld in het raamkozijn, wat vind ik ze leuheuk........ik wil er wel nu meteen aan beginnen, niet te koop, maar die uitdrukking, geweldig!! Workshopje Wietske? December ben ik er weer......
De stofjes heb ik er al voor bij elkaar gezocht, kunnen zo in het jurkje. Het was er echt toppie, zo zie je maar dat een winkeltje niet groot hoeft te zijn om toch alles te hebben, ze worden straks overigens wel groot als ze eenmaal beneden zitten, reden om weer te gaan, die B&B en Wietske.
Kopje Engelse thee drinken bij Pilkington.
Even mams telefoon "opridderen" in een boekencafé, beetje verdekt opgesteld want ik heb me een antiek gevalletje.....daar wil je als puber natuurlijk niet mee gezien worden, en over antiek gesproken....voordat ze weer denken dat zoon met oma op stap is....dat kan natuurlijk niet in de stad, dus mams smeert tegenwoordig"chocolademousse"in het grijze haar........
En tot slot nog twee mooie sfeerplaatjes van de heerlijk ruimte die we tot onze beschikking hadden.
Volgende keer nog een stukje over Den Bosch, de St. Jan natuurlijk, en de Grote gezinnen tentoonstelling in het Brabants museum.O ja, nog wat leuks......
De nieuwe Quilt & Zo, en daar sta ik in met een heuse eigen column!Heb ik wel eerder gedaan, maar het blijft leuk.( vanaf 27 augustus verkrijgbaar in de winkel)
Sowieso weer hele leuke dingen,die vilten vogeltjes, mmmmmmm.........Ik zie nu dat ik bij deze foto nog geen chocolademousse in het haar had...........scheelt toch echt een jaartje of tien.......Fijne week allemaal weer!

29 opmerkingen:

  1. Zalig zo'n uitje en wat een heerlijke plek om te logeren! Nu nagenieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk er ff tussenuit! Heeft je goed gedaan zo te lezen.
    En het weer viel ook mee. Als je het vergelijkt met de laatste dagen. Lijkt wel herfst.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat heb je toch een verrukkelijk joch.....
    Een gezellig blogje weer; kan me voorstellen dat ze je column willen hebben in Quilt en Zo.
    Den Bosch is een gezellige, erg mooie stad.
    Groet, Rya, Rotterdam

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gezellig blogje... Blijven doen die mousse ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nou ja, wat een lief blog, ik word er ontzettend verlegen van.
    die Jorrit. Ik zie hem al zitten in een klein hoekje zonder dat iemand kan meekijken.
    We doen het in december over hoor!!!! Wij vinden de kerststal in de Sint Jan ook de moeite waard om te zien.
    groetjes
    Wietske

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Die mousse.....ik herkende je eerst niet. Het grijze is ook leuk hoor,maar ik snap het wel.
    Ik had al gelezen bij Wietske, jullie hebben genoten.
    Houdoe, Jacqueline.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dat scheelt toch geen 10 jaar Jeannet! Ik vind zelf grijs haar prachtig en zie er tegenwoordig ook best veel relatief jonge vrouwen mee. Ik vind je met het grijze haar ook prachtig, maar de nieuwe kleur is ook mooi, heel naturel.
    Wat een prachtige ruimte hebben jullie gehuurd, en zo lekker dicht bij de stad.
    Mooie stofjes gekocht en heerlijke Bossche bollen gegeten.
    Ja, De Groot doet daar goede zaken, want bij alle restaurantjes in Den Bosch zijn de echte te koop.
    Grappig dat puberzoon niet gezien wil worden met moeders oude telefoontje... dat is niet hip hè zo'n gewoon dingetje. Nou, ik gebruik ook nog zo'n oudje, alleen bellen in noodgevallen is mij genoeg.
    We willen toch immers rust en niet 24 uur bereikbaar zijn?
    Leuk trouwens dat je een column hebt in het quiltblad!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hihi, wat leuk zo samen met je zoon op pad! Volgens mij hebben jullie dubbel pret ;) En oh, die twijfel over grijze haren, daar dub ik ook zo mee... Heb er de laatste jaren een zonnig tintje in, maar ben het zoooooo beu dat kleuren. Dus nu laat ik het weer uitgroeien ;) Ziet er dus ook niet uit, haha! Heel veel plezier nog in het Bossche, ik geniet van je berichtjes!!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Tuurlijk had ik het één en ander gelezen op Facebook, maar ik geniet weer van je foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een heerlijk dagje ,en wat een genot he dat winkeltje van Wietske, en wat een mooi stofjes
    Wat leuk die column ,
    Ik heb een mobiel, maar staat alleen aan, als ik Angus moet bellen, als hij me op moet komen halen,
    Als ik er gevraagd word! hier in Zweden, heeft U een mobiel en ik zeg nee, dan slaan ze achterover van verbazing, geeeeeeeeeen mobiel!
    Angus heeft echt een stuk antiek , 20 jaar oud,
    Groetjes uit Zweden

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Je chocolade mousse haar ziet er mooi uit !
    Heerlijk om er zo op uit te trekken met je zoon en wat zaten jullie in een mooie B&B.
    Ik ben ook nog nooit in dat quiltwinkeltje geweest, toch eens naar Den Bosch gaan ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. wat een gezellig logje en wat een super plek! leuk hoor. leuk zo samen met je zoon, leuke knul met leuke moeder en ook zonder chocolade in je haar zie ik echt wel dat je zijn mam bent hoor ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Dat moet heerlijk zijn geweest, die paar dagen in het Brabantse... En de winkel van Wietske, die ga ik heel binnenkort eens snel opzoeken, dat staat al veel te lang op het lijstje. Wat een geweldige B&B hadden jullie, echt prachtig!
    Groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Dat was genieten lees ik. En wat een heerlijke lapjes heeft Wietske... daar moet ik dus echt ook eens heen. En als ik er dan toch ben... die Bossche Bollen zien er wel héél erg verleidelijk uit!!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Natuurlijk al 't e.e.a. op FB gezien en gelezen, maar je schrijft zo fijn! Blij dat jullie genoten hebben. Je haar is hoe dan ook mooi, maar kleurtje maakt idd wat jeugdiger.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Het staat je inderdaad goed, die chocolademousse! Hartstikke vlot! Wat een heerlijke B&B heb je ontdekt, lijkt me goed toeven daar en verder allemaal leuke dingen gedaan. Fijne dagen zo te lezen en wat leuk je

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat zie jij er hip uit Jeannet. Ik moest wel twee keer kijken. Ik dacht wat ziet ze er goed uit. Ja gekleurde haren verjongen een mens dat is zeker. Goed dat je een uitstapje deed en ik zie dat je kasten weer aangevuld zijn.:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Oeps......te snel......column moet daar nog achter natuurlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. superleuk joh dat je in de quilt enzo staat!! Wanneer ligt ie in de winkel?
    Ik had al gekeken maar ik kon m niet vinden,ook op de site van quilt enzo staat de nieuwe nog niet.
    Groetjes Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ha, je bent goed uit geweest zoals we in het Westland zeggen! En lek, morgen snel even kijken of de nieuwe Quilt & Zo er is.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat een leuke tijd heb je gehad. Inderdaad het quilt atelier staat op mijn lijstje en dan natuurlijk meteen Bossche Bollen meenemen, gaan we snel doen. Die B&B ziet er echt fantastisch uit. En leuk, je column, gefeliciteerd!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Zo zeg Dat lijkt mij een BenB om te onthouden; Ziet er prachtig uit en helemaal naar mijn zin! Wat een heerlijke krullen heeft jouw puber! Ben er jaloers op! Altijd handig zo'n zoon met verstand van je mobiel; heb ik hier thuis ook! groetjes Fleur

    BeantwoordenVerwijderen
  23. den bosch is zo'n leuke stad, wij zijn er getrouwd. En Wietske heeft zeker een leuke winkel. En wat een leuk benb adres, die sla ik op

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Ik lees je blog in omgekeerde richting vandaag, maar ik zie dat de kleur van je haar ook andersom is veranderd. Jullie hadden een heerlijke B&B, daar zou ik mij ook wel thuis voelen. Gezellig bezoek aan Wietske. Leuke popjes.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.