Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 25 augustus 2014

Kleurige blokken

Een tijdje terug liet ik hier de blokken zien waar ik aan bezig was, grote blokken geënt op het "bearpaw"patroon.Mijn zomerwerk.Want tussen al de drukte en de campinggasten door wordt er natuurlijk ook nog wel wat gemaakt als het niet al te warm is.
Ik wil zestien blokken maken, de maat is ong. 40 x 40 cm en met sashings ertussen komt de hele quilt dan op 2 x 2 meter, mooie maat.Ik heb er nu in totaal 12 af, dus nog vier te gaan.
Het meeste doe ik met de machine, de maten staan er duidelijk bij, snij en knip ik, en in elkaar naaien.
Het is een beetje gek met deze blokken, steeds geven ze mij een ander beeld, als ik ze plat voor me heb liggen zien ze er weer heel anders uit dan als ik ze ophang en er tegenaan kijk.Hebben jullie dat nou ook wel eens?
En dan denk ik weer, zijn ze niet te kleurig? hoewel ik daar natuurlijk wel van hou. Ik ben geen echte groenfan hoewel er eigenlijk geen kleur is die ik niet echt mooi vind, maar groen,......mwah, het wordt wel vaak gebruikt in antieke blokken, gecombineerd met roze bv.
En dan vind ik het zachte antiekerige groen toch wel weer heel mooi hierbij. Bij het onderste blok heb ik me laten inspireren door twee oude boekenweeekgeschenkjes die ik kocht op een markt, gewoon voor de covers, vond ik zo mooi.
Als je veel verschillende kleuren gebruikt werpt zich op een gegeven moment de vraag op welke kleur de sashings moeten krijgen, ik speld er steeds een stukje stof aan, en ik denk dat het gewoon zwart moet gaan worden, antiekerig zwart.Zoiets wordt het dan.
Dat heb ik nog nooit gebruikt, out of the box, ook wel eens grappig om te doen.
Bij dit blok had ik even niet genoeg stof voor de puntjes, zien jullie het? De bruine stof was op, dus dat los ik dan gewoon zo op, ander kleurtje bruin er bij wat wel matcht met elkaar, net als vroeger.Ik heb best veel verschillende stoffen, maar nooit van die grote hoeveelheden van één stof.
Dit wordt de achterkant, vond ik er wel heel mooi bijpassen, nou, nog even te gaan, uitzoeken, strijken, snijden naaien en steeds weer denken, wauw, deze is de mooiste tot nu toe......Hier hangt het kleurige twaalftal gezellig te wezen.
En dan heb ik me ook weer op het pad der doorquilten begeven,na het zuur is het zoet zei Balkenende toch? Doorquilten is niet bepaald mijn hobby, maar zoet was het.....Een quiltje wat al ruim drie jaar gesandwicht  en wel op de stapel lag, en ik vind het nog steeds een mooitje, niet groot, 75 x 75 cm, uit de winkel van Petra prins, gekocht als pakketje.
Maar het zijn de kleuren en de stoffen die het doen. Hartstikke eenvoudig patroontje, en zo zie je weer, overweldigend veel reacties op FB, het zit hem vaak toch echt in het simpele, de eenvoud, in velen opzichten......
Van de week nog even langs de Quiltster in Dreischor gegaan voor een biesje voor de binding, en gelijk wat nieuwe lapjes gekocht, wat heeft Marcha toch een heerlijke collectie, klein winkeltje, maar wat ze heeft is toppie!
Spiksplinternieuw uit de dozen gekomen die paarse, viel ik even met mijn neus in de boter......en ik heb al weer zoveel stoffen opgesneden aan mijn blokken, dus er is weer ruimte in de laden, en van de week zag ik een prachtige goedgevulde kast bij iemand........ik voelde mij meteen niet meer schuldig over zoveel stof, dat haal ik niet half, dus dat was lekker kopen.......
Laatste vakantieweek hier, het is ongelofelijk hoe snel de camping leeg is en de telefoon verstomt als er slecht weer voorspeld is, zo heb je het zo druk als een telefoniste met al die strandgangers die op het laatste nippertje nog een plek zoeken,wat we niet hebben, en zo is de rust weergekeerd, niets zo veranderlijk als het leven van een campingeigenaar.....ook weer prima overigens! Hoewel een beetje zon wel terug mag komen,ik hoop woensdag, want dan heb ik een "leuk plannetje met mijn mannetje......"

21 opmerkingen:

  1. Prachtige blokken en prachtige kleuren. Afgelopen vrijdag hebben wij ook heel wat rollen van die mooie bestorven kleuren besteld. We moeten er even op wachten……..
    Geniet ik intussen van jouw lappies.
    Fijn dat de rust een beetje is weergekeerd. Ook het zuiden gaat weer naar school dus we komen langzamerhand weer in normale doen. Is ook in de stad hier te merken. Foei al die groepen mensen midden op de trottoirs en soms midden op de weg…. daar word je heel moe van als je "gewoon" even naar de buurtsuper moet.
    groetjes
    Wietske

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je quilt wordt weer prachtig. Het is altijd genieten hier op je blog :o)
    Laten we hopen op een Indian Summer, zodat we nog lekker lang kunnen genieten van zon en warmte na deze koude en natte weken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Top, die blokken, heel mooi! Dat wordt weer een geweldige quilt.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nou Jeannet ..., ze geven woensdag nog het beste weer op van deze week. Dus ik zou het er maar van nemen!
    Wat een prachtig patch- en quiltwerk laat je weer zien. En dan al die kleine driehoekjes bij de berenklauw... ik vind ze maar lastig om netjes te krijgen hoor!
    Je gebruikt idd veel kleuren in een quilt, maar toch passen ze allemaal goed bij elkaar omdat alle lapjes wel dezelfde uitstraling hebben. Zo heeft ieder weer een eigen stijl, leuk om te zien!

    Fijne dag, groetjes van Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een leuk patroon, die betenklauw! En, heerlijk de rust na de drukte; bij ons is het juist weer begonnen, vrijdag weer vol na onze vakantie en dit blijft nog even zo! Heb gewoon te weinig kamers!
    Maar, ooit als ik tijd krijg, ligt er voor mij een stapel te wachten om versneden te worden tot Jacobs Ladder, een jaar Civil War Stoffen Club van Primitive Gatherings; kannie wachten....

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De blokken zien er prachtig uit!! Zoveel verschillende stofjes vind ik heel erg leuk om naar te kijken.
    Succes verder.
    Groet, Rya, Rotterdam

    BeantwoordenVerwijderen
  7. piep, fijn maandagochtendblogje meid,
    heb er van genoten,
    mijn lijf doet te veel krik-krak om werken te gaan, dus om 10u naar HA en weekje thuis, op eigen ritme...tussen mijn lapjes,
    je blokken zien er weer schitterend uit, en wat meuk , de oplossing van het tekort aan bruine stof...die ga ik onthouden,
    knuf mieke👏

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Eindelijk weer eens een reactie. Geen onwil maar omstandigheden.
    Je blokken zijn mooi en bij elkaar wordt het weer een bjoetie! Net als het kleine quiltje trouwens.
    Na alle drukte op de vamping nu weer lekker genieten van de rust. Fijne week.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. wat een mooie kleurige blokken maak je, ben benieuwd naar eindresultaat.
    Het kleine quiltje vind ik een lieverd om te zien.
    Wat voor een plannetje gaat dat worden?? Dat lezen we vast later in de week wel weer
    groetjes
    Bernadette

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Je grote quilt wordt echt prachtig! Alles past zo mooi bij elkaar! Als je het niet had gezegd van die bruine puntjes, was het me echt niet opgevallen. De kleine quilt vind ik echt beeldschoon, echt mijn smaak. Hier hebben de scholen nog een week vakantie te gaan. Gelukkig zijn al onze kinderen (4) met hun gezinnen weer heelhuids op honk. Wens je woensdag een fijne dag. Hoor net dat het mooi weer wordt!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ben benieuwd naar het geheel van je 'berepoot' quilt. Prachtige Jeannet kleuren weer!
    Dat kleintje heb je volgens mij jaren geleden al eens laten zien, wist niet dat 'ie nog niet af was. Leukerdje geworden hoor.

    Groet,

    BeantwoordenVerwijderen
  12. "Een plannetje met mijn mannetje" .... mmm... klinkt heel spannend! Hoop dat je goed weer hebt hoor, in heel Nederland graag.
    Dacht eigenlijk dat de scholen in het Zuiden vandaag weer zijn begonnen (volgens mijn agenda).
    Wat worden je blokken prachtig! Helemaal niet te fel hoor, wel kleurig.
    Heb ik vaak met een affe quilt... hangt ik hem op.... vind ik het eigenlijk niet zo mooi. Als je er aan werkt merk je dat dan niet.
    Mooie achterkant stof heb je gekocht, wordt vast weer een plaatje.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat vind ik je quilt mooi, fantastisch, super en nog meer van die woorden. De kleuren zijn precies zoals je het bedoelt hebt. Een plaatje.
    Hele fijne dag woensdag

    BeantwoordenVerwijderen
  14. I like your quilt blocks very much. I have not seen this design before. So many fabrics used in the blocks.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Heel erg mooi, je grote berenpoot-blokken! Mooie kleurtjes (en hier is iemand, die in tegenstelling tot velen, juist een enorme voorkeur voor de kleur groen heeft...) en geweldig inderdaad, de zwarte sashings, zoals ik al eerder opperde...
    En het kleine quiltje is ook een lieverdje, zo mooi! Ik zag laatst ook zo'n goed gevulde kast, en dat nodigt zeker uit tot een winkel-uitje naar datzelfde fijne winkeltje in Dreischor. Veel plezier woensdag (en het valt waarschijnlijk best mee met het weer; wij waren een weekendje in Brabant, en nauwelijks regen gehad, ook al waren de voorspellingen niet best). Geniet ervan!.
    Groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Het ziet er heel mooi en zeker heel fleurig uit. Ben benieuwd naar het eindresultaat.....

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat wordt dat weer een mooi kleurig geheel. Heel leuk al die antiekerige kleurtjes bij elkaar. Ja ik kan me voorstellen dat je dan zit te dubben over de sashings maar zwart is toch een goede oplossing? Of anders gewoon crème... is ook wel heel mooi.
    We zijn elkaar trouwens net misgelopen afgelopen donderdag. Ton en ik gingen er een gezellig dagje van maken na al dat gedoe en kwamen uit bij de Quiltster... hoorde ik dat jij net geweest was. ;-))

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat zijn die blokken leuk, echt Jeannet kleurtjes. Ik blijf me erover verbazen hoe leuk je ze steeds kombineerd.
    Zwart als sashing past er erg mooi bij.
    Je quiltje had ik al op FB voorbij zien komen en die goedgevulde kast ? Is dat die kast die voor 2 quilters is? Dan heb je ook wat stofjes nodig :P
    Lekker aanvullen je lades Jeannet, zie het als je pensioen opbouw ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.