Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 11 augustus 2014

Lunchafspraak

Er zijn van die dagen dat je gewoon heel erg blij bent als er een vriendin belt om te vragen of je mee uit lunchen gaat naar het andere eiland, op het moment dat je de Haringvlietdam over rijd waan je je na 7 km van huis al in een andere wereld,
En dat hebben we zo allemaal wel eens nodig op zijn tijd.Soms zie je het bovenstaande even niet meer, en geloof me, dan doet een lunch in goed gezelschap wonderen!
Eerst even langs Ouddorp, waar dat schattige theewinkeltje zit van La Vieux Village, heel sfeervol met heerlijke thee en chocolade.
Ook zoiets wat wij dames altijd bij de hand moeten hebben, het mijne was op, letterlijk en figuurlijk.......
Mooi oud gemaakt tafeltje wat de sfeer daar prima weergeeft.
Bij de ingang was het al meteen gezellig, zo,n winkeltje waar je met plezier naar binnen stapt.Daarna terug naar Goedereede, het oude verstilde en prachtige sfeervolle Goedereede. Je kijkt je ogen uit, het lijkt er wel overal even mooi.Piepklein vissersdorpje, maar mooi.......
Overal waar je om je heen keek zag je weer andere prachtige oude plaatjes die wel zo uit de boeken van Anton Pieck of Rie Cramer leken te komen.
Ik heb niets te klagen voor wat betreft wonen, maar als ik dan dit zie, die mooie oude vergrijsde pandjes, dan lijkt me dat toch zo geweldig om daar eens een weekje ( of twee) door te brengen, zijn er onder de lezers van mijn blog mensen die in zo,n mooi oud monumentaal pand wonen?
Gewoon in de Pieterstraat bijvoorbeeld, heel gewoon, Pieter, van Pieterszoon van Janszzoon van Klaas etc. Dat kan ik natuurlijk ook wel zeggen, Jeannet van Bram van Jan van Hannes.......maar dat klinkt toch anders.
En hier ging de reis heen, heerlijk aan de kade, bij de alom bekende Gouden Leeuw op het terras.
Wat een rust en een stilte, het is net of de rust die die oude panden uitstralen op je neer daalt, of je vanzelf wat minder hard gaat lopen, en je minder druk maakt over wat er aan de andere kant van de Haringvlietdam aan de hand zou kunnen zijn.Dat vooral.
Heerlijk om er zo even rond te kijken en te genieten van de perfectie van het imperfecte.
Mooi ook kom te zien dat de mensen die daar wonen zo hun best doen om van hun piepkleine voortuintjes wat leuks te maken, dit vond ik ook zo,n eye catcher, prachtig! oud borduurwerk waar ik op de rommelmarkt aan voorbij zou lopen, tot je er dit van ziet gemaakt.Geweldig toch?
Straks herkent iemand zijn bankje op mijn blog..........Het was een heerlijk uitje, en hoe was het aan de andere kant van de Haringvlietdam? Ehhh.....ik stapte binnen, de telefoon ging een paar keer, mensen aan de bel en de deur...........nog meer telefoon, nog meer deurbellen.....het leven van een campingeigenaar in de zomer aan zee......druk, druk, druk, maarre....Pssstttttttt
Zal ik jullie eens vertellen dat wij , zoonlief en ik, momenteel een paar dagen weg zijn naar de Bosche Bollenstad ? Manlief neemt de honneurs waar op de camping,
En wij zitten sinds gisteren op een daalders plekje met uitzicht op de koeien ergens op 10 minuten fietsafstand van de stad, op een prachtige boerderij, ik ga het jullie allemaal nog vertellen, en natuurlijk gaan we naar de St. Jorisstraat. Als deze Bertha zich nou maar koest houd......)
Fijne week allemaal weer!

17 opmerkingen:

 1. Ha ha wil je thee of koffie? En als je perse een bossche bol wilt, moet je hem zelf even meenemen……..
  Tot straks, hopen dat we lekker buiten zitten want Bertha is al weg.
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie B&B waar jullie verblijven en Jorrit boft dat er maar een quiltwinkel in Den Bosch is. ( LOL )

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk uitje dichtbij, met vriendin. Als je er oog voor hebt zie je zulke prachtige dingen.
  Veel plezier in het Bossche.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Con el traductor puedo leer lo que escribes y me encanta como cuentas tu paseo por tan bello lugar, gracias por compartir.
  Abrazos
  Lily

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat zijn en worden super dagen dat straalt nu al van je blog af.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige foto's weer Jeannet en fijn om er zo een dagje op uit te trekken met een vriendin.
  Geniet op je vakantie adres met je zoon !!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtige pandjes, heerlijke lunch en een welverdiende logeerpartij in een leuke B & B. Lekker het batterijtje weer opladen voor de rest van het seizoen! Geniet ervan samen met je zoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk verslag weer van een kostelijk uitstapje. Ik geniet via de foto's met je mee. Prettig verblijf in het Bossche met je Pubert.
  Groet, Rya,Rotterdam

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Weg met die Bertha!!! Heb helemaal geen zin in regen en wind. Maar daar wordt natuurlijk geen rekening mee gehouden.
  Jij hebt in ieder geval een heerlijk weekend gehad met een leuk uitje.
  Mooi stadje gezien en heerlijk gegeten.
  En die spreuk? Die komt ook in mijn spreukenboekje te staan hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wat leuk even weg in mijn favo stad, een bossche bol, een broodje bij het stokpaardje, noordbrabants museum, de markt wietske alles is leuk aan den bosch heel veel plezier

  BeantwoordenVerwijderen
 11. You share the loveliest adventures! Thank you!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een gezellig bericht heb je weer geschreven!
  Zo van tijd tot tijd is het goed om even weg te zijn en bij te tanken... Ik hoop dat jullie fijne dagen hebben, met het weer valt het gelukkig reuze mee!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een heerlijk uitje. En dat allemaal vanuit mijn luie stoel!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jeanet, wat heerlijk, lekker genieten.

  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat ziet dat er prachtig en pittoresk uit, zowel in Goedereede als in Ouddorp, maar ik denk, dat Den Bosch ook wel heel erg mooi zal zijn... Heel veel plezier in Brabant en je hebt een geweldige B&B uitgezocht.
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet