Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 8 september 2014

Herfstblogje

Mijn of line weekje is prima bevallen......Het zou best eens interessant zijn om bij te houden hoe vaak een mens "on line"is, iedereen die je dat vraagt zegt, ohhhh, nee hoor, ik kijk zélden op de PC.....of in mijn telefoon,  jaja, diegene die dat het hardst roepen zitten er het meest op.
Enfin, kwam een week geen lange tenen meer tegen behalve die van mijn eigen sokken, die natuurlijk klaar zijn, dat begrijpen jullie wel met zoveel tijd over.....Dit is mijn eerste sokkenpaar met een patroontje in de voorvoet, zéér simpel, 3 steken recht, 1 steek averecht.Er zit dus nog steeds progressie in.En er ligt weer een nieuw dolletje van een herfstig wolletje klaar voor het volgende paar!
Nou gebied de eerlijkheid me wel te zeggen dat ik wel achter de PC heb gezeten voor  o.a. mijn administratie, helemaal PC loos gaat toch niet meer lukken in deze maatschappij.Wat nog wel steeds met de hand gaat is dit.
Het kaften van de boeken van de pubert........dat doen manlief en ik altijd samen, eerst bakten we er niets van, te krap, boek dichtdoen was meteen kaftpapier overmidden gescheurd....fluks naar de Hema gereden voor de elastische kaften, maar .....dat werkt helaas niet met slappe kaften, nou ja, over een paar jaar hebben we er heimwee naar denken we dan maar.
De herfst is een heerlijke tijd om over te schrijven, en om allerlei leuke hoekjes in huis te maken, overal gebeurd van alles in de natuur, het was een lekker nazomerweekje waarin ik alle tijd had om onder de appelboom liggend de appels te tellen, met de peren was ik gauw klaar, heel slecht perenjaar, maar de zondagsappeltjes hoeven we gelukkig niet te missen.
Hazelnoten lagen er ook al in overvloed, leuk, die raap ik eigenlijk nooit, zo klein om te kraken, maar dit jaar waren het er zoveel, lekker in een taartje, en leuk om naar te kijken in een mooi bijpassend schaaltje.En over oogsten gesproken.......als dit geen geweldige oogst uit Amsterdam is.....
Nee, ik was er jammer genoeg niet, want ik denk dat ik de stijl en het kleurgebruik van Willempje erg mooi vind en zelf ook vaak toepas,maar "zus hamster" was er gelukkig wel en die verblijde me met deze stofjes. Ik heb dan meteen wel dat de "raderen gaan draaien"en dat ik er gelijk in wil knippen, ik weet dat sommige mensen dat helemaal niet hebben, ik dus wel....Ik heb er wel een leuk plannetje  mee
Mijn eigen BOM.....ik ben niet van de bommen zoals de meeste die hier meelezen wel weten, zoek graag zelf de stoffen bij elkaar,en dat kan met mijn eigen "Bommetje" iedere maand geef ik mezelf een patroon wat ik zelf teken en ik denk zomaar dat ik dan over niet al te lange tijd een hele mooie quilt tevoorschijn heb getoverd, aan de stofjes ligt het niet.Er nadert ook een affe top.
En over de affe top gesproken, ik was naarstig op zoek naar het rechtse stofje, ik wil zwarte sashings, maar de linker is me te zwart/zwart, en die rechtse is net warmer van uitstraling, dat lichte printje trekt de blokken mooi bij elkaar, ik alles afgezocht online, en ja hoor....het FB! Corrie van der Aa uit Best had het zomaar op de rol staan, en mijn man zei het al.......weer "unne Brabandse he"................en dat is dus óók dankzij het FB...........
Hier heb ik ook een leuke deal mee gemaakt........R uit F wilde een weekendje naar zee, en laat zij nou héél goed met de hand kunnen quilten.........dus met gesloten beurzen is dit weekendje bezegeld, R quilt mijn Gossip door en logeert hier gezellig met haar mams een weekendje aan Zee!en neemt gelijk mijn Gossip mee.
Quilt ik zelf dan niet met de hand? ja hoor, maar het is niet echt mijn hobby, Kleinere quiltjes wil nog wel lukken, maar die grote lappen laat ik liever doorquilten.
En om het nog maar eens over de naderende herfst te hebben, hier vlak bij ons huis aan een pittoresk dijkje groeit me toch een kolosale zwam aan/in een wilgeboom! Je weet echt niet wat je ziet, geweldig.Het is een zwavelzwam en niet goed voor de boom.
Ik heb hem al eens eerder laten zien, paar jaar geleden, maar nu is hij echt kolossaal.Zo ziet de onderkant er een beetje uit.Je schijnt hem te kunnen bakken als een schnitzel......mwah, hoewel ik wel enigzins culinair ben doe ik dat de mannen hier maar niet aan.
Het gras is in de wei van de buurman voor de laatste keer gemaaid en gehooid en in balen verpakt in deze heerlijke septemberweek.Gelukkig is dit ook nog een stukje landelijk uitzicht wat ik hogelijk koester, want als ik ietsje naar rechts kijk.......Brrrrrrrrrrr,
En verder heb ik eens heerlijk tijdschriften kunnen lezen voor de inspiratie. Over FB ga ik nadenken wat ik daar mee wil. Ik heb een inmiddels een Quiltpagina van Quiltingjeannet aan gemaakt naast de al bestaande pagina, dat zie ik wel meer bij quilters en handwerkers.Even kijken wat ik er mee wil, in elk geval niet nog meer tijd instoppen, zoveel is me wel duidelijk.Het schijnt weer zo,n lekker weekje te worden, de ochtend is al veelbelovend.geniet er allemaal van!

17 opmerkingen:

 1. Je ziet het aan je foto's en je voelt het 's ochtends vroeg al heel goed, het wordt herfst.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat was weer een gezellig logje en ik bewonder je mooie sokken, ik kan echt amper breien en hou er niet van en gelukkig houdt wol ook niet van mij! gave stofjes, blokken en quilts! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een gezellig herfstlogje om de maandag mee te beginnen. Je stofjes zijn prachtig. Nee die kun je niet in een doos opbergen. Die vragen erom snel verwerkt te worden.
  Fijne zonnige herfstdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Overal zie je pompoenen, kalebassen, paddestoelen, vallen de blaadjes... Het is echt herfst aan het worden. Heb zelf geen offline weekje gehouden. Maar gisteren avond deed ik de laptop weer eens aan na donderdagmiddag. Stonden er 38 mailtjes op. Hoeveel heb je er dan wel niet na een week rust???
  Mooie sokken en je Gossip prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Was weer en heerlijk blogje vol moois.
  Stofjes .natuur prachtig sokken.
  en echte herfst blog .en weekje Offline trekt me ook wel ..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is Maandag dus Jeannet lezen = genieten van de mooie foto,s, mooie kleuren, mooie lapjes !

  FB begin ik niet aan, wat ik daar van zie bij vriendinnen, poeh.

  Fijne week, het zal mooi weer zijn.
  Grs. Jacqueline.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat is geen gekke ruil voor een weekendje logies. Jammer dat ik geen B&B heb. En je sokken zien er prima uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke blog weer. Met mooie foto's. Wat leuk zo'n ruil. Daar heb je allebei plezier van. en heerlijk lijkt me dat een weekje niet online. Ik zit er zelf veel te veel op, daar ben ik heel eerlijk in Een vraagje. Welke quilt is dat nu die bijna onderaan staat met die 4 appeltjes erop?
  groetjes, Alie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lekker vol blogje, met veel moois, zoals vooral die stofjes, en die zwam, en ook mijn favoriete tijdschriften. Prachtige sokken ook (ik ben momenteel ook bezig met een variant op dit patroontje, de vanilla-latte, dat is afwisselend 1 nld. 6r-2av, en 1 nld gewoon r; heel goed patroon om mooie wol tot zijn recht te laten komen). FB en bloggen zijn echte tijdrovende bezigheden, en ik denk er steeds vaker over om in ieder geval met 1 van 2 te stoppen, en dat wordt dan FB, omdat de contacten zo vluchtig zijn. Tot die tijd zijn hier de weekenden vrijwel computerloos, en dat bevalt ook goed (al krijg je op maandag het idee veel gemist te hebben ;))
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Als je ietsjes naar rechts kijkt..... maar wat zie je dan?
  Ik ben nu eenmaal super nieuwsgierig.
  Daarom vind ik het best knap dat je een week offline bent geweest.
  Nieuwsgierig naar wat iedereen meemaakt, kijk ik toch elke dag even bij de blogs.
  Niet op facebook zijn scheelt een hoop tijd denk ik.
  Maar je hebt alles wel ingehaald hoor, wat een gezellig lang herfstig verhaal is dit.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat heb je lekker veel te schrijven, ... een eigen pagina op FB? Nee daar begin ik nog niet aan. Vind het wel goed zo, moet ik nog meer bijhouden :P
  Je sokken zijn weer juweeltjes, prachtig !
  Spannend je eigen BOM, kijk nu al uit naar je volgende blok.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind je blog weer heerlijk om te lezen en off-line gaan? Heerlijk lijkt het me af en toe maar niet te lang hoor. Ik lees en hoor graag wat er om mij heen gebeurd…….
  Het lastige van een poosje niks laten horen is dat je zoveel te vertellen hebt. Bij jou ziet het er nu heel overzichtelijk uit, maar ik vind het dan allemaal zo warrig worden…
  Nou ja, je foto's zijn echt prachtig Jeannet!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. wat een heerlijk blogje heb je weer geschreven. Ha, het kaften van de boeken: ik wil niet aan de elastische hoezen, ook bij ons is er gekaft. Grappig, broer heeft zus geleerd hoe het moest. Zij bofte, ze had er maar 6, de rest zijn werkboeken waarin ze mag schrijven, ze was gauw klaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een geinige sokken! En natuurlijk heb je weer beelderige stofjes uit Amsterdam. Over een paar weken hoop ik ook lekker in te slaan daar.....

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Met die hazelnoten en sokken was het net of ik in mijn eigen week keek :-). Alleen hebben die van mij een ander herfstkleurtje en zijn het twee paar voor de kleindochters van drie. Inmiddels heb ik dezelfde kleur voor mezelf opgezet. Wat een prachtige stoffen heeft je zus voor je meegenomen. Weer jammer dat ik geen zus heb!
  Maak je ook wel eens appeltjesthee Jeannet? (want ik denk dat je appels onbespoten zijn) Een keteltje vullen met vier appels in stukken en een pijpje kaneel, aanvullen met water, aan de kook brengen en dan op het laagste pitje laten sudderen. Er kan een lepeltje honing bij als je een kop drinkt, maar echt nodig vind ik het niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Even een berichtje onder die van mijn creatieve nicht, wat heb je weer een leuke sokken gebreid, ik krijg nu alweer de kriebels. Toen ik hier in de stad in het park voor het eerst zo'n zwam zag ben ik ook meteen naar huis gegaan om mijn fototoestel te halen echt prachtig om te zien, komt hier niet zoveel voor. En echt geweldige stofjes heb je weer, ben benieuwd wat dit gaat worden, en leuk dat je een eigen bom maakt, ben ik ook mee bezig maar heb niet zoveel inspiratie en tijd om het verder uit te werken.

  Groeten van Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Weer een prachtig verhaal, heerlijke sokken,appeltjes zijn super en je quilts om jaloers op te zijn.
  Groetjes ELza.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet