Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

zaterdag 27 september 2014

Kijken bij Marijke

Er is dit weekend weer open dag bij Marijke van Hoeve Kortstaert in Goedereede, en dat is zo,n heerlijk uitje, het ritje er heen is al erg Zennnnnn, zo mooi daar onder die duinenrand van Goedereede met uitzicht op de stompe toren, of de tijd heeft stil gestaan.Onderweg passeer je een geweldig mooie oude monumentale boerderij.
Blijkbaar hebben ze hier vroeger zicht op zee gehad, en wie weet, nog wel vanuit dat bovenste raampje, wat een prachtige stee is me dit.Je zal toch wonen in zoiets?
En als je de weg vervolgt kom je vanzelf bij Marijke, die dus ook helemaal niet verkeerd woont, daar onder aan die duinen in haar sfeervolle typisch Engelse optrekje.Prachtige stillevens sieren de tuin.Het was zo,n zonovergoten gouden herfstdag toen we er waren.
De Agacooker stond de keuken te verwarmen, en er was koffie en walnotentaart, natuurlijk zelfgebakken, want Marijke kookt ook nog eens heel goed, ze heeft de Kookschool Bally Maloe gedaan in Ierland, dat alleen al, dat was vroeger al zo,n verre sluimerende stille wens van mijzelf.
Zo,n prachtige warme sfeer weet zij in en om haar huis te scheppen, zo,n sfeer die als een warme jas om je heen sluit, waar je terug wilt komen, steeds maar weer.( als je niet van wit en grijs en strak houd natuurlijk)
Overal hangt het gevoel van het perfecte imperfecte, zo heerlijk om in te mijmeren.En te bedenken hoe je e.e.a. in je eigen huis zou kunnen toepassen, of om erachter te komen dat niet alles perfect hoeft te zijn om toch de juiste warme sfeer te hebben, nou wist ik dat al wel, maar het is altijd prettig als je er in bevestigd wordt.
Tenslotte willen we allemaal ergens bij horen....toch? mens eigen.Hoewel......als je tegen wil en dank en ondanks allerlei nare dingen bij iemand wil horen, om wat voor reden dan ook, dan weet ik niet of dat zo goed voelt, het is ook waardevol voor je zelfrespect om grenzen en principes te hebben en daar voor te blijven staan.
Mooie oude plavuizen op de vloer, die warme oranje terra uitstraling spreekt me altijd weer aan.
Er ging een schattig oud paté potje mee naar huis, niet voor paté, maar dit is ook leuk, hazelnotenpotje, hoeveel potjes en vazen en schalen kan een mens hebben? gelukkig veel, dat heb ik bij Marijke wel gezien.
We waren weer helemaal opgeladen na dit heerlijke bezoek, en we kijken al uit naar de volgende keer, zal vast wel ergens met kerst zijn.Het is een plek waar het altijd mooi is.
En mocht je nu na het lezen van dit stukje ook zomaar spontaan zin hebben om er heen te gaan, zou ik zeggen, doen! Want iedereen is er welkom, prachtige plek, mooie bijzondere brocante, fijne sfeer, lekkere taart,en een goudgeel herfstzonnetje.wat wil een mens nog meer? Goed nazomerweekend allemaal!

9 opmerkingen:

 1. Het lijkt wel of een sprookje van Hans en Grietje binnenkomt.
  Leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, leuk he? sommige mensen maken de wereld een beetje mooier en bijzonder.

   Verwijderen
 2. Dat ziet er inderdaad prachtig uit daar!
  Die vloer en alles wat er staat, zo gezellig en sfeervol.
  Zo zou je het thuis inderdaad ook wel willen hebben, maar bij jou is het ook al zo gezellig, anders, maar ook mooi. Maar wel eens leuk om bij een ander te snuffelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je weer een leuk adresje voor ons, niet naast de deur, maar voor het geplande dagje eilanden en Zeeland!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet er zeker heel uitnodigend uit, daar bij hoeve Kortstaert. En je hebt er erg mooie foto's van gemaakt, die de sfeer goed hebben "gevangen". Zeker een adres om te onthouden.
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ohh.. hier zou ik graag vertoeven.. (een ander woord past niet, toch ;)? Wat heerlijk dat we even mee mogen Jeannet, dank je wel voor de inspirerende foto's! Fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo te zien is het daar puur gezelligheid !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hi Jeanneke, wat maak jij een leuke uitjes zeg. En vooral dank voor het delen met je prachtige foto's

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet