Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

woensdag 5 november 2014

Bijzonder.......

Soms moet je dingen even laten bezinken voordat je er een impressie in tekst aan kan geven, dan moeten de indrukken even zakken en een plaatsje krijgen, dat was bij mij na mijn quiltvertelpraatje van afgelopen zondag, en het woord wat me me dan als eerste te binnen schiet daarbij is bijzonder......
Bijzonder in vele opzichten, bijzonder door de eenvoud, de informele sfeer met aardige warme betrokken mensen die langs kwamen op een bijzondere plek,
Omringd door prachtige ontroerende muziek van Angeline Schoor, zo mooi....Ik kom dat niet zo vaak tegen dat ik zo life mag meegenieten van een uitstekende harpiste die daarbij ook nog eens heel mooi zingt.Het maakte de hele middag tot een bijzonder geslaagde middag.
Je denkt er later nog eens over na, je vertaald het naar je eigen waarden en normen van het leven en toen dacht ik, ja, deze middag, waarin alles klopte, dit is waar het om draait in het leven, het hoeft niet groots en meeslepend te zijn, klein, knus en betrokken en "bijzonder"gewoon, dat past bij mij en bij mijn manier van leven.
Zoonlief had de catering op zich genomen, dat is net iets voor hem, hij geniet daar ook helemaal van, Hij had Noorse chocoladecake met koffieglazuur, kokos en rum essence gebakken en worteltaart met walnoten van eigen boom met mascarpone.
Het viel zeer in de smaak bij de mensen die kwamen, zo goed dat tie nu zelfs een uitnodiging heeft ontvangen om te bakken voor een museum in de buurt.......wow.......is dat even bijzonder of niet?
En heb ik dan ook nog foto,s van quilts? Nou nee, eigenlijk niet.......want je staat daar je praatje te houden, en dan kun je op dat moment geen camera vasthouden, multitasken zit er dan niet in als je je handen en je mond vol hebt.Dit quiltje hangt in de winkel, daar kon ik wel een foto van maken.
En deze quilt met een speciaal verhaal had ik bij mij deze middag,de Wabi Sabi quilt, weten jullie nog wel, de perfectie van het imperfecte.....Deze quilt was jaren geleden in mijn beleving gedoemd voor de grijze container, en dat meen ik echt.....niet gehinderd door enig inzicht kocht ik dit als compleet pakket bij Petra Prins, prachtig die sterretjes.....tja...
Maar Oh....wat een crime om te maken, het lukte me van geen kanten, slordig middenpuntje,schuine zijden,rek in de stof, ik had er nog nooit van gehoord....horror....halve voetbal paste onder het middenstuk.....toen kwam Rika Keizer langs, begenadigd quiltster,ze is helaas begin dit jaar overleden, en ze zei, joh, die moet je afmaken, en laten doorquilten, dan valt het best mee, en laat het nu één van mijn leukste quilts geworden zijn.....
Door de stoffen die ik nooit zelf zou hebben uitgezocht, door de hele sfeer van de quilt, ik ben niet van het kopen van kant en klare pakketten en van BOM,s etc, dit was de eerste keer, maar eerlijk is eerlijk, spijt heb ik er niet van, Rika, als je mee kijkt van boven...postuum bedankt voor je wijze raad.Zonder jou was deze top echt verdwenen.
De combinatie van het prachtige kleurrijke keramiek past wonderwel zo goed bij de quilts, de kracht van ambacht, daar was een ieder het wel over eens,
Ik kreeg na afloop nog zo,n prachtig vaasje vers uit de oven met het nieuwe glazuur.
Geweldig die kleur, die zweem van roodpaars , past helemaal bij mijn zachte bol kidmohair, het is altijd zo leuk om kleuren en texturen en materialen te mixen tot een mooi geheel en er dan een foto van te maken.En mocht je het nou ook een keer willen zien, de quilts hangen nog tot over het nieuwe jaar bij de Zeewegpottenbakkers in Rockanje.

20 opmerkingen:

 1. Mooi Jeannet!!! hele mooie foto's weer en ach Jorrit. Ik vind het zo knap van hem om al dat lekkers te maken. Ik weet nu al wel wie ik inhuur als wij de winkel openen. Hebben we hierbij een deal?
  Fijne dag

  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke dag was dat zo te lezen. Ik hou ook van klein en intiem hoor ik heb dat al sinds ik kond ben. Van die grote mensenmassas wordt ik erg onrustig. En wat leuk dat je zoon voor het museum mag bakken. Geweldig zelfs.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat hangen je quilts daar mooi!
  En Super voor je zoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb ff over je schouder mee gekeken wat en heerlijk kippenvel verhaal.
  Geniet van jou moment en héérlijk dat je Grote zoon ook en leuke uitdaging mag aan gaan .

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijk verhaal. Eenvoudige dingen en daarvan genieten, gewoon omdat het kan. Wat leuk voor je zoon om te mogen bakken voor het museum en ziet er allemaal heerlijk uit! Mijn dochter bakt ook graag en één nadeel: je moet altijd helpen opeten haha... Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kijk, ik wist dat het je zou lukken. Eerst denk je bbbrrr wat eng maar als het gedaan en gelukt is heb je een voldaan gevoel.
  Je Wabi Sabi is een geweldig mooi quilt Jeannet. De kleuren, heel mooi.
  Zo leuk dat Jorrit zo geweldig kan bakken zeg. En het ziet er altijd heel professioneel uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk dat Jorrit een opdracht gekregen heeft om de catering te doen voor het museum.
  Mooie sfeerfoto's Jeannet en je zult vast veel reacties krijgen op je quilts--ligt er een schrift voor reacties???
  gezellige dag
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig, zoals je quilts (en de wol!) kleuren bij het keramiek. Mooie blogpost ook, vooral het verhaal over de sterrenquilt en het advies van Rika...heel liefdevol. En zo zie je maar, dicht bij jezelf en dicht bij huis blijven is zo slecht nog niet. Complimenten voor de zalig uitziende bakcreaties van je zoon; echt knap!!!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig, Jeannet! Net zoals je schrijft; geluk zit 'm niet in de grote dingen, maar in het kleine, knusse, de gewoon-geniet dingen!
  En een groot compliment voor je zoon! Echt ontzettend goed!!
  Lekker nagenieten nog, hoor!
  Groetjes, Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk allemaal! En wat super voor jorrit! Die zien we nog eens terug in heel holland bakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk verslag van een bijzondere dag! En wat goed, zo'n zoon die lekker bakt, op die leeftijs is het vaak zo ontzettend belangrijk wat de vrienden er van vinden en die vinden het al te vaak niet stoer! Ik vind het trouwens heeeel stoer, een man in de keuken....

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een prachtig vaasje heb je gekregen! Staat heel mooi bij die warme wol.
  Die mooie quilt, bijna in de container....
  Kan me best voorstellen dat je het niet zag zitten om hem zelf te quilten als je toch al niet tevreden bent.
  Maar nu is het toch een pracht quilt geworden!
  Lekker van genieten dus.
  En dan je zoon met een heuse bak-opdracht! Fantastisch toch?
  Denk haast dat hij daar later zijn beroep van wil maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat stoer dat Jorrit al die tractaties gebakken heeft! Klinkt alsof het erg gezellig was!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een leuk verslag! Ik zie Jorrit nog wel eens deelnemen aan Heel Holland bakt. Wat een lekkers zeg!
  Groetjes Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Tja, wat kan ik hier nou op zeggen. Dat ik genoten heb van jouw verhaal, hoe je het beleefd hebt en wat er te zien en te horen was. Echt meegenieten deed ik. En wat geweldig dat Joris mag bakken voor het museum. Dat zal zeker weer gaan smaken. Dank je Jeannet voor je blogs. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Jorrit bedoel ik natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Quilten, keramiek, mooie muziek, lekkere koek...alsof dit blogje speciaal voor mij geschreven is :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Nu pas tijd om je blog te lezen, maar wat fijn dat alles zo lekker gegaan is en nog leuker om te lezen dat je zoon gevraagd is voor zijn baksels. Hij wordt nog een wereld beroemd :D

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ha Jeannet,
  Wat leuk dat Jorrit voor het museum mag gaan bakken. Mijn man en ik vonden dat wat we geproefd hebben erg lekker. En zowel het gebak als de hapjes zagen er mooi uit! Succes Jorrit!
  Groetjes, Mirjam Hesseling

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet