Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 17 november 2014

Herfst aan Zee

Herfst aan zee is een heel andere beleving dan bijvoorbeeld herfst in de Achterhoek, de Veluwe of Twente, wij hebben hier geen grote majestueuze bomen die in de herfst imponerend voor de laatste keer hun kleurenpracht laten zien.
Dat wil niet zeggen dat het ook hier niet mooi kan zijn in de herfst, maar het is toch wel heel anders, de gouden kleurenpracht moeten we van de zon hebben, en misschien hebben we daarom ook wel de meeste zonneschijn van het hele land aan de kust, is het toch nog een beetje eerlijk verdeeld.
Als de zon onder is, of niet schijnt, is het grauwer, puurder, wij wonen hier in het land van de aardappelen en spruitjesboeren, de eerste spruitjes zijn al weer van het land gehaald, maar eigenlijk, dat weet ik nog van vroeger, moest er de vorst overheen geweest zijn, dan zijn ze het lekkerst.Dat laat ik me ook vertellen hoor, want ik hou helemaal niet van spruitjes.....
Jut en Jul ( en de rest) zitten ook in de slowstand op het platteland, ze zijn (helaas.....) gestopt met de eierproductie, en genieten lekker in het novemberzonnetje.
Het is heerlijk om te genieten van het najaarszonnetje, we kunnen tenslotte nog lang genoeg voor de kachel vertoeven voor het weer lente wordt, de winter moet eerst nog komen.....Ik ben de afgelopen week druk geweest met de wolproductie.
Al is er dan in de natuur minder herfstkleur, dat belet me niet om het dan zelf toe te voegen, prachtige mohair dat is dus geen wol, maar van een mohairgeit gemengd met alpacaveulen.Wat een plezier om daar mee te mogen werken!
Prachtig wolletje van gesponnen, geprobeerd een beetje dik fluffy garen te krijgen, ik heb het getwijnd met een warm okergeel merinowolletje.
Dis is dan uiteindelijk het resultaat, vind het altijd een beetje jammer dat die gloedvolle kleuren zo wegvallen als je het gesponnen en getwijnd hebt, dan moet je het op een speciale manier twijnen, ik weet het, maar dan wordt het een driedraads garen en hou je weinig looplengte over van 100 gram.
Van de zomer die mooie blauwe texelaarwol gekocht, en gewassen en gekaard, en nu dus gesponnen en getwijnd voor een lekker vest naar ik mag hopen.
Prachtige wol met al die schakeringen grijs, lichtgrijs tot bruin antraciet, zo helemaal basic, heerlijk om mee bezig te zijn, eigenlijk ben ik van de kleur, en ook weer niet, want het naturelle en grijze kan me ook zeer bekoren.Dit zijn drie draden tot één draad getwijnd, dus best heel dun gesponnen.
Gelijk maar eens een proeflapje gebreid, daar ben ik nooit zo voor te porren, proeflapjes en proefblokken, laat maar, ik proef wel graag van het cakebeslag of het goed luchtig is, maar verdere proefjes sla ik graag over.........ik weet natuurlijk wel dat drie keer hetzelfde vest breien ook niet bevorderlijk is voor mijn bloeddruk, vandaar.
Dan is er de afgelopen week de nieuwe "log cabin" geplaatst, leuke naam voor de nieuwe schuur!( hij wordt nog "Zeeuws zwart" met wit overstek en kozijnen geverfd)
Deze raampjes wilde ik er graag in hebben, dat is mijn enige aandeel in het geheel.De gordijntjes zijn al klaar.........Op FB zagen mensen er al een atelier in verrijzen, zou allemaal kunnen ja, de schuur is er mooi en ruim genoeg voor.
Ik vind het leven goed zoals het is, heb er zeker wel eens over nagedacht, en heb in het verleden ook veel workshops gegeven, maar voor nu. laat maar, in de zomer is er drukte genoeg, en de rust in de winter is me eigenlijk meer dan welkom.
Wat natuurlijk niet wil zeggen dat ik er niet over denk om bv in het komend voor en/of najaar iets gezelligs te organiseren op quilt/spin of breigebied, dat lijkt me wel weer erg leuk!En de sterretjes van de week......tsja........wel aan gedacht, ook geknipt, maar niet gemaakt.......quiltdipje? niet helemaal, ben met een project bezig waar ik nog niet veel over kan mag zeggen, maar wat wel superleuk is!!
Sinterklaas is weer in het land, wie weet wat voor onvermoede verassingen dat met zich mee brengt.....Fijne week allemaal weer!!

12 opmerkingen:

 1. Wat een mooie wolletjes heb je gesponnen! En je Log Cabin wordt geweldig, ben benieuwd naar de binnenkant!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die majestueuze bomen staan hier in de Achterhoek meer dan me lief is. Althans, als ze hun blad laten vallen. Op 'hoge poten' moet je er doorheen, vooral bij mijn voordeur......waar er welgeteld 14 staan.....
  Kun je je voorstellen hoe het er in de gang uitziet? Bbbrrrrr.
  Maarrrrrr, de gemeente is nu fijn aan 't opruimen, gelukkig.
  Wat een prachtige wolletjes weer Jeannet. Daar komt vast veel moois uit voort.
  De nieuwe schuur is een plaatje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Enjoyed visiting and reading your blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoge bomen hebben ook nadelen hoor--blokkeren de zon in de zomer en in de herfst vrachtladingen blad!
  Prachtige wol heb je weer gesponnen en je weet al wat je gaat breien? Ben ook niet van de proeflapjes,enz.
  Ben benieuwd of ik je blog nog ontvang,want mijn computer is een beetje teveel opgeschoond en alles is gewist-helemaal opnieuw beginnen ook pinborden weg.
  Geniet van de rust en succes met je geheime project.
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben juist DOL op spruitjes.
  Wat is dta garen weer mooi met al die kleurtjes, maar dta grijze is ook super mooi.
  De Log Cabin ziet er ook mooi uit, heerlijke plaats om je hobby uit te oefenen. Gaan we geheimzinnig doen met een project waar je het niet over mag hebben? We zien het terzijnertijd vast wel verschijnen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige log cabin, ik zie hem al voor me vol lapjes, wolletjes an projecten aan de wand!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijke foto's weer. Je weet het wel goed neer te zetten hoor. En je schuur wordt prachtig!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een schitterende schuur! Zag er inderdaad gelijk een fijn atelier in waar je je de hele dag kunt vermaken.
  Wat is een beetje ruimte toch heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gezellig blog weer, Jeannet! Mooie wolletjes weer, zowel de gekleurde als de blauwe texelaar! Ben ook niet van de proeflapjes, maar heb mijn les geleerd! Heel vest moeten uithalen! De "schuur" is prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk, landelijk blogje met veel moois! Vooral natuurlijk je wolletjes, allebei even prachtig. En natuurlijk jullie nieuwe log cabin! En ook hier in de Hoeksche Waard die spruitjeslucht in de polder (bah...). Ben benieuwd naar je spannende, geheime project!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een mooie wol en wat een prachtige Log Cabin.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. mooie foto's laat je ons zien. Leuk dat raampje in de deur. Veel succes met je geheime project.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet