Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 10 november 2014

Slow life......

Het leven staat hier een beetje in de slowstand zoals ik dat altijd zeg als het buiten kouder word, hoewel je dat dit weekend niet had gezegd, het was heerlijk in het zonnetje buiten, maar binnen is nu wel de kachel aan en ik ga zelf een tandje lager dan anders, getuige ook deze spreuk op mijn raam.
Wie durft kan me dat nazeggen? Ik heb het zo druk als ik zelf wil, het is een héérlijke rust, ik kijk naar de vogels vanuit de serre die zich in grote getale tegoed doen aan de laatste valappels, ik observeer de reeën die elke dag komen eten, het zijn er drie in totaal en als ik stil zit zien ze me niet en komen ze heel dicht bij.
Verder zijn er hier in huis meer in de Slow.....niets wat Arax zo lekker vind als op een schapenvachtje tegen "moeders been"aanzitten en naar het tikken van de pennen te luisteren, want al ben ik dan in de slow, dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik helemaal stil zit.
Mijn shawl vordert gestadig, weliswaar ook in de slow, want er staan inmiddels ruim 450 steken op, en dat is dus een kwartier breien( als er niets mis gaat....en dat is zeldzaam) voor één toer, reken maar uit, één cm is twee toeren, dus minimaal een half uur voor één cm, ja, ik heb het geklokt......Ik doe ook af en toe nog wat aan de gezusters..Nu moet mag ik 36 sterretjes maken, 36 hele sterretjes....jaja, en niet zomaar sterretjes, nee, hele kleine pietepeuterige sterretjes....3 inch het hele blokje.
En daar had ik "geen zin an"......ik heb al diverse gezusters voorbij zien komen, en allemaal zonder sterretjes, tja.....ik weet nu wel hoe dat komt. Pietepeuterige sterretjes, dus ik dacht, ik maak gewoon een rand van driehoeken, mwah....viel toch tegen, beetje grof,en toen dacht ik, appliqueer er een rondje op......maar de flow bleef uit.......Sterretjes zijn wel veel en veel mooier, en laten we nou wel zijn, wat is belangrijker,snel klaar of straks tevreden ? Ik hoor al de stonefieldendearjanesennearlyinsanesenprincenenprincessen al besmuikt lachen......waar hebben we het hier over, nou, die pietepeuterige sterretjes,zoiets dus...3 x 3 inch.
En toch ga ik het wel doen, 36 dezelfde sterretjes ga ik handmatig maken zonder scheur en trek en plak en duwvlies, gewoon met een malletje met schuurpapier eronder geplakt! Het begin was wat moeizaam, kennen jullie dat? Je loopt nog eens hierheen, en daarheen, en doet de was in de machine, haalt de post, ruimt op, leest de krant,zet thee,om maar niet aan iets te beginnen waar je eigenlijk niet zo,n zin an hebt, en als je dan eenmaal bezig bent.......de Flow.......
Dus het komt goed, en het zal weer een hele mooie warme quilt worden, misschien wel gewoon volgende herfst, geeft niet, ook prima!Ik heb de tijd, slow living..........en we vieren tenslotte allemaal gelijk nieuwjaar.
Zoonlief zou zeggen, jij hebt toch ook maar een best leven, papa en ik maar werken en naar school jij maar doen waar je zin in hebt, nou ja, dan vergeet hij natuurlijk wel dat zijn "ouwe mams"lekker met een warm kopje soep zit te wachten als hij koud en natgeregend thuis komt uit school.
En dat die soep niet uit een blik komt.........een huishouden goed runnen kost best veel tijd,dat zullen velen met mij kunnen beamen,maar goed, inderdaad, ik heb de vrijheid om in de winter mijn eigen tijd in te delen, dat is waar.Dat is in de zomer wel anders natuurlijk.
Ik heb nog een paar hand geverfde sokkenwolletjes gekocht, prachtig vind ik ze, je geniet er drie keer van, eerst om zo naar te kijken, dan het plezier aan het breien en het spannende hoe de sok eruit komt te zien en als derde het dragen of weggeven van de sokken. Sokken breien, het blijft leuk!
Van de week , om precies te zijn morgen, komen de mannen uit het Noorden een nieuwe schuur zetten, het gaat er dan toch echt van komen, de oude schuur is verleden tijd.Spannende tijden, ik ga maar eens een lekkere pan soep koken voor de heren! Fijne week allemaal weer.

21 opmerkingen:

 1. Heerlijk Jeannet, ik kom eens bij jou logeren… in de winter dan he?
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heerlijk toch om zo lekker rustig je dingen te doen.
  Ik geniet ook zo van de rust die ik heb sinds mijn pensionering.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie sterretjes en die moet je op je akkertje maken dan blijft het leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat deze tijd van het jaar je zoveel rust geeft om te genieten van de dingen die zo simpel klinken maar eigenlijk zo belangrijk zijn!!! En zo genieten wij even heerlijk met je mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk hè, die rust in de winter; het mooie is dat je dan daarna weer echt zin hebt in het drukke zomerseizoen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk blogje weer. Krijg ook vaak te horen dat ik maar een 'luileventje' heb als thuisblijfmoeder. gelukkig zien ze niet wat ik allemaal doe. En dat ik als een soort taxi ze overal heen breng. Eigenlijk hebben zij een 'luileventje'.
  ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh heerlijk ...geniet van de flow stand , prachtig wordt je herfst quilt .fijne week

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Slow life... Ik snak ernaar, maar hou dapper vol, want de drukke periode komt ooit ten einde (nog 3 weken...), maar heb wel even de tijd genomen om je heerlijke blogje te lezen. O, die sokkenwolletjes, wat beeldschoon. En je shawl wordt ook al zo mooi. Je hebt helemaal gelijk, dat je toch voor de kleine sterretjes gaat, want wat geeft het, als het wat langer duurt; het is uiteindelijk het mooist. En geloof me, ze zijn wel tijdrovender dan een prins, hoor. En mijn quiltershart is wel blij, dat je het zonder vliezen in welke vorm dan ook gaat doen! Succes met ramenzemen en een fijne week gewenst met de bouwvakkers.
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik schiet in de lach, plotseling van alles te doen en geen tijd hebben om verder te gaan ( uitstellen) met dat minder leuke quilt werkje. Het klinkt zoooooooo bekent :-):-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Weer genoten van je blog! Ben geen quiltster, maar zie wel dat die kleine sterretjes mooier zijn, maar dat wist je zelf ook, dus even doorbijten. Mooie kleurtjes sokkenwol, zeg! Geniet nog maar even van "slow life", bouwvakkers rond het huis geeft ook weer drukte. Sterkte ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Met die stitcker ben ik het helemaal eens, ik zou niet eens weten waar ik de tijd vandaan moet halen OM me te haasten ;-)
  Jouw sjaal ziet er zo leuk uit, hoe heet dat patroon eigenlijk? Groot gelijk dat je de sterretjes aan eht maken bent, ze zien er schattig uit en passen goed bij die quilt.
  En dna die wolletjes, ... ohhhh ze zijn LEUK !

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heerlijk, zoals jij geniet van de dingen om je heen, daar wordt ik dus blij van en zeker als ik zie wat voor moois je aan het maken ben! Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtige sterretjes, ga maar lekker langzaam door.

  Gr Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jeannet, er straalt zo'n warmte af van je blog. Ik zou zo willen aanschuiven en lekker mee breien of wat dan ook. De kachel, de poes, zoals je het vertelt, niet slow cooking, maar slow living in de winter. Nee, dan moet ik het een en ander veranderen in mijn dag gewoontes om het zo te kunnen doen. Ik hoop dat het mij ook eens gaat lukken in deze "snelle tijd". Lieve groeten van Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Fijn om lekker in de slow motion stand te gaan en bezig te zijn met dingen die je leuk vindt! De sterretjes zijn leuk, die horen er echt in, goede keuze om ze toch te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Stonefieldendearjanesennearlyinsanesenprincenenprincessen.... Kijk dat vind ik nou een leuke zin! Heb hem maar even gekopieerd, want onthouden was wat te lang.
  Je sterretjes zijn inderdaad klein, maar wel erg mooi. Net wat je zegt, we hebben geen haast met de quilts toch?
  We hebben niets met de quilts in één dag.
  Heerlijk dat je nu wat meer tijd voor jezelf hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een heerlijk blogje, dankjewel

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Een 3 inch sterretje is gewoon klein hoor! Dit weekend tekende ik er nog eentje omdat in de stonefields geappliceerde sterretjes zitten. Ik dacht die vervang ik door een patchworkexemplaar! Maar ben toch weer gezwicht voor het origineel. Zo zit dat plaatje toch in je hoofd...

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dat moeizame op gang komen met die sterretjes klinkt zoooo bekend.... Succes ermee, Ik denk niet dat je er spijt van zult krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een heerlijk blogje heb je weer geschreven, lekker meegenieten en goede keuze om toch voor de sterretjes te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet