Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 15 december 2014

Decemberbrocante

Bij brocantemarktjes dacht ik altijd aan het voorjaar, maar her en der zie je ook wel gezellige marktjes voor de kerst opkomen. Vorige week was ik bij Heritage in Heinenoord.Heerlijk zulke winkeltjes, ik hou van spullen met een verleden, met een verhaal, ik eet veel liever mijn sla uit een oude dan een nieuwe schaal en qua prijs scheelt het vaak niets
Je hebt wel iets unieks in je handen wat niet iedereen heeft, wat vaak met een bepaalde bezieling gemaakt is.Ik had er linnen gekocht om mijn keukenstoelen mee te bekleden, sommige mensen zullen dit nog wel weten, laat er nou een kop thee over één van die stoelen gegaan zijn....tja....dat was een vlek die er niet meer uit ging.....dusse,...
Dat was even langs Heritage gelukkig had ze het linnen nog en kan ik de stoel nog voor de kerst bekleden. Het is een wat raar gezicht zo.......net of er iemand....nou ja, laat ook maar....
Ze hebben daar zulke mooie dingen,bijzondere mooie dingen, vaak zie je bij de brocante winkeltjes allemaal hetzelfde, dan heb je het wel gezien, zij halen het allemaal zelf uit Engeland en dan kom je de echt mooie dingen tegen.
Zoals deze hyacintenglazen, met geslepen glas, zo zie je ze zelden, ik was er weg van, het zonlicht speelt er zo mooi doorheen, er waren er drie, ik kocht er één....jullie weten het wel, ik was nog niet thuis of ik had Alice al gemaild dat ik de andere twee toch ook wel graag wilde.....misschien toch eens aan zo,n moderne telefoon ? Hoef ik niet tot thuis te wachten.
Want zeg nou zelf........drie staan toch veel leuke dan eentje? En hyacinten hoeven er ook al niet in, er kan van alles in, met roosjes is het ook schattig,ik ben me er blij mee!
Ik heb geen kerststuk meer nodig op mijn tafel. Die oude bestekbak die daar zo mooi en nuttig staat te wezen komt ook bij hun vandaan , tijd geleden al.Heerlijk om zo met je huis bezig te zijn, maar dat hebben veel quiltsters sowieso denk ik.
Waar ze ook in gespecialiseerd zijn, is in oude aardewerken pate, pudding en bakvormen van eind 18e eeuw, zo stoer en robuust.Ook leuk voor een kerststukje.
En altijd mooie houten ladekastjes en brievenbakjes in alle soorten en maten, laatste foto van het antieke linnen, kasten vol heeft ze er van, dat mooie sobere stoere handgeweven linnen.
En of het nog niet genoeg was ben ik ook met twee vriendinnen naar Marijke van Hoeve Kortstaert geweest in Goedereede, helemaal geen straf....alleen het ritje erheen is al adembenemend langs die duinrand, schattige oude boederijtjes en huisjes, nog niet verpest door notaris en andere aanverwante woningen.Het was weer genieten.
Marijke hield opruiming, het werd te vol in haar sfeervolle boerderij, waarom kan ik dat nou nooit? Nee, dat is niet waar, dit komende voorjaar heb ik mijzelf plechtig beloofd om samen met vriendin een "log cabin sale" te houden!
Ik weet het echt zeker en ik heb al één volle doos spullen verzameld, dat achterste gelige glazen bord is bv van het gebaksstel van mijn opa,,zou het de brocanteverkoop halen? er zitten ook nog 12 gebakbordjes bij.Gebakstellen, ik heb het al eens eerder gezegd, ik heb er wel een stuk of vier.......
Deze oude klompjes vond ik zo leuk, ik heb iets met klompjes, ze spreken zo tot mijn verbeelding, en helemaal in de Decembermaand.En dan als klapper op de vuurpijl......
Ik spaar al jaren het Butterfly servies van society ceramique, blijkbaar is het geliefd bij veel mensen, want makkelijk aan te komen is er niet, zeker niet onbeschadigd.Is het mooi of is het mooi......
Ik heb nog heel veel crème servies van Petrus Regout, dat wil ik weg doen en me richten op dit, dusse...mocht er iemand wat weg willen doen, of ruilen, ik hou me aanbevolen, maar volgens mij vind iedereen dit heel erg mooi. Alleen een ietwat jammer dat mijn stoere mannen hun "varkenshaasje in spek"net zo lekker vinden smaken van een gewoon bord, ja hoor......Fijne week allemaal weer.

21 opmerkingen:

  1. Wat zijn het weer mooie foto's. Ik heb het adres even opgeschreven. eens even kijken of we tijd hebben………
    groetjes
    Wietske

    BeantwoordenVerwijderen
  2. o ja, heerlijk dit blogje! Ben er dol op. Zelf zaterdag ook op een brocante-wintermarkt geweest, iets dichter bij huis... daarover later meer op mijn eigenste blogje!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een heerlijke winkel lijkt me dat om rond te struinen. Gelukkig hadden ze je linnen nog. Zit je er weer piekfijn bij met de kerst.
    Fijne week.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Prachtige foto's van mooie dingen! Fijn dat je de stof nog hebt kunnen krijgen en het zelf kunt vervangen. Heb ik echt bewondering voor. Zag dit weekend bij mijn schoondochter dat ze stoelen had bekkeed met oude spijkerbroeken, ook een soort patchwork. Je hyacintenglazen zijn prachtig! Fijne week gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat laat je toch weer een mooie dingen zien, maar dat gele bordje van je opa zou ik toch uit de doos halen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heerlijk Jeannet, brocante verzamelen. Die marktjes zijn zo leuk.
    Ik heb mezelf opgelegd dat ik niet zo vaak meer ga want soms is de verzameling te groot
    En moet er weer geruimd worden.
    Weet je nog? Een er in een er uit....!
    Ook al heb ik niks blauw in huis, ik vind jouw servies prachtig.
    En wat fijn dat je het linnen nog kon krijgen. Want idd staat het niet fris zo'n grote vlek op je stoel.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het is zeker een heerlijke winkel, Heritage, en zo lekker dichtbij voor mij ook nog... Ik kan er ook heel lang snuffelen, en ontdek altijd wat nieuws (zo'n bestekbak heb ik dus ook, en zo handig voor handwerksters; en ook nog een geweldige oude houten bak met schuifdeksel, waar ik mijn handquiltspullen in bewaar, met het etiket van de Engelse winkel er nog lichtelijk zichtbaar op, een echte schat!). Jouw glaasjes zijn echt verrukkelijk, en zeker met zijn 3-tjes bij elkaar, echt een plaatje. En wat fijn, dat je het linnen nog kon krijgen voor je stoel, want tja... je krijgt er anders echt vreemde gedachten bij.
    Groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Zo wat genieten van je foto's!!
    Wat een prachtige spulletjes,...

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik kan me voorstellen dat je heel hebberig wordt in dat winkeltje, ik zie ook dingen voorbij komen waaraan ik vast geen weerstand zou kunnen bieden. Heerlijk om in zulke zaakjes te snuffelen naar nieuwe schatten!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een heerlijke winkel is dat en eigenlijk maar goed dat het niet in de buurt is! Wat een paradijs en wat een mooie hyacinthglazen zijn dit! Zo bewerkt ken ik ze niet,maar ze zijn onweerstaanbaar--het motief heb ik op glaasjes.
    veel plezier met je nieuwe schatten.
    groetjes,Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen
  11. "Alsof er een engeltje over je tong piest".... dat zeg je wel als iets heel lekker is, maar als een stoel er uit ziet alsof er een engeltje overheen gepiest heb, is dat toch minder.
    Gelukkig hadden ze die stof nog en mocht, nee mòest je even naar die leuke winkel.
    Wat een heerlijke foto's met prachtige dingen, wat een verleidingen!
    Dat servies wat jij spaart is prachtig, net als die nieuwe glazen.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat heb je toch een heerlijke winkeltjes in de buurt. En ik heb meteen de hyacinth glazen te voorschijn gehaald. Nooit bedacht dat bloemen daar ok zo leuk in staan.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een prachtige glazen, ook ik combinatie met de roosjes. Een plaatje!!
    Je servies is beeldschoon, en oh, al die mooie oude spulletjes! Gevaarlijke winkeltjes... kopen is veel gemakkelijker dan ergens afstand van doen...
    Groetjes,
    Rian

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Kringloop en brocante zijn zo gaaf om binnen te wippen en zo nu en dan kom ik ook iets tegen wat mee mag naar huis, maar langzaam aan slip je dicht en dan moet je gaan ruimen, dus hier gaat samen met de oude keuken er ook heel wat overtollig uit, maar afscheid nemen van dierbare spulletjes is zo moeilijk! Je servies is schitterend, maar je wist al dat ik dat mooi zou vinden, met mijn blauw/witte tic! geniet er maar van, groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat laat je weer een hoop moois zien.
    Heb meteen weer wat ideetjes opgedaan. Hihih...

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Geheel en al voel ik met je mee!!! Die bollenglazen..... geeft me een wow-gevoel en ook iets van nostalgie: mijn Vader had een eindeloze hoeveelheid van die glazen......
    Groet, Rya

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een leuke oude sulletjes laat je weer zien, echt genieten dit...............liefs.Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ik kan je helemaal begrijpen. Ook ik houd enorm van spullen met een verleden en dat hoeft niet uit 1700 of 1800 te zijn, nee gewoon uit de vorige eeuw. En wanneer je lang met elkaar getrouwd bent (45 jaar) dan heb je ook veel spullen. Wanneer ik jouw foto's zie, denk ik ooooh dat zou ik ook wel willen, maar nu moet ik steeds eraan denken: waar ga ik het zetten en aangezien ik niets weg wil doen, kan er ook "BIJNA" niets meer bij. Ha ha.
    Veel succes met het prachtige servies. Groetjes Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Daar ging iets fout. Nog eens proberen
    Wat is je Butterfly servies mooi. Ik spaar het ook dus ruilen wil ik niet. Maar ik houd wel in de gaten wanneer je log cabin sale is, dan kunnen we meteen al die leuke winkeltjes bezoeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat een leuke spulletjes allemaal.;-)
    Ik hou toch zo van die 'ouwe zooi'.!!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.