Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 29 december 2014

Eindejaarsblogje 2014

Het laatste blogje van het jaar is meestal een beschouwend blogje, je kijkt terug op het jaar, wat het je wel, of juist niet heeft gebracht wat je hoopte.Het is niemand ontgaan, het heeft heel veel mensen aan het borduren gebracht, mezelf incluis, ik had het noooooit verwacht dat ik, ik nog eens aan het borduren zou slaan.
Ja, en dat ik het dan nog leuk zou vinden ook, geleerd van een ruim tachtigjarige oude vriendin, ook dat nog, is het bijzonder of niet? Goed, ik heb het niet helemaal afgemaakt, dit is een proeflapje, er ligt mooie nieuwe aidastof met een afgewerkt randje klaar om het nog een keer te doen.De meisjes Simone en Annelies hebben een toppertje neergezet, nogmaals, bedankt!
En sokken breien, dat had ik op mijn bucketlist gezet, kun je nagaan, al jaren wilde ik dat graag "kunnen"en het lukte me nooit, tot dit jaar, met de hulp van Ellis, het viel niet mee, alle begin is moeilijk, maar het is er wel gekomen! en sindsdien staat er altijd een sok op de pennen.
En toen was er van de zomer een hele leuke vrouw in onze vakantiewoning die heel erg goed kon breien, dus.....toen werd het fair isle breien, iets wat ik altijd als een onbereikbare droom koesterde, werkelijkheid. Eerst eenvoudige handschoenen op vier naalden, ik had tenslotte al ervaring met de sokken.Daarna kwam de rondgebreide fair isle shawl die zijn einde naderd.
En dan was er ook nog de megagrote driehoekshawl, mozaïek breien, ik had er nog nooit van gehoord laat staan dat ik het kon, maar ook dat lukte!en hoe.
Er werd mooie wol gesponnen voor een vest, maar liefst drie hele dunnen draadjes getwijnd tot één draad, dus best een hele klus, op naalden 3.5 wordt het uiteindelijk gebreid, dat is een project voor volgend jaar.Ze zeggen dat 2015 het jaar van de breierij wordt!Feit is wel dat ik veel mensen aan de pennen heb gezien afgelopen jaar.
En werd er ook nog iets aan quilten gedaan? Ja, zeker wel, de gossip in de garden werd af gemaakt, daar zal ik volgend jaar meer van laten zien want hij is sinds een paar weken helemaal af en doorgequilt, en M*O*O*I geworden.
Er is gewoon heel veel gedaan en gemaakt op creatief gebied, te veel om even in een eindejaarsblogje op te noemen.Op de valreep kwam de Quiltmania met een hele leuke serie van gratis te downloaden patroontjes waarvan ik er drie heb gemaakt.
Er was de tentoonstelling bij de Pottenbakkers Ruud en Hennie in Rockanje, waar ik een hele fijne warme herinnering aan heb overgehouden.Hennie heeft inmiddels een quiltkip en een stresszzzkip gemaakt, dus ik kan nog kiezen welke het gaat worden.
En natuurlijk zijn er ook de mindere dingen , ik zeg er maar niet te veel over, want het is wel duidelijk dat ik de quiltwereld niet zo,n warme gezellige wereld vind als dat het zich aan de buitenkant vaak laat aanzien, Misschien geld dat wel niet alleen voor de quiltwereld, want ook op FB sta je soms versteld.Maar dan, relativerend, er zijn duizenden mensen die quilten, en die wel of niet bloggen, en met velen daarvan zijn ook dit jaar warme contacten ontstaan, soms lijkt het alsof alleen het negatieve de boventoon voert en dat is gelukkig niet zo.
Wat kan ik nog meer zeggen van het afgelopen jaar? Ik heb weer mogen ervaren hoe belangrijk echte vriendschappen zijn, mijn gezinnetje, de prachtige natuur en mijn hobby,s De kleine dingen die het leven waardevol maken.Ik hoop het weer met velen van jullie te kunnen delen het komende jaar, er staan in elk geval een aantal hele leuke spannende dingen te gebeuren op quiltgebied!
Dank allemaal voor het lezen en reageren op mijn blog en via de mail of FB.
Tot volgend jaar, fijne jaarwisseling allemaal!!49 opmerkingen:

 1. Een mooi blogje met veel herkenning Jeannet.
  Ik wens jullie ook een goed uiteinde en een mooi en gezond 2015!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prettig eindejaar en een gezond en gelukkig 2015 voor jou en je familie!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een hele fijne jaarwisseling gewenst Jeannet en een heel goed, gezond en gelukkig 2015!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En ik heb het afgelopen jaar je blog ontdekt... en ik wil je graag bedanken voor al die heerlijke spontane, eerlijke en inspirerende berichten!
  Een goede jaarwisseling gewenst en een gezond en creatief 2015!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wens ook jou en je gezin alle goeds voor het volgende jaar!

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi blogje met hele mooie dingen.
  Wens jullie een fijne jaarwisseling en alle goed in 2015.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik lees iedere keer weer met veel plezier bij je ! Genieten van kleine dingen en van de mensen die dicht bij je staan. Doe ik ook, Alle goeds voor het komende jaar !!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De beste wensen voor 2015! En nog heeel veel mooie blogjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het quiltwereldje is niet anders als het gewone leven hè Jeannet. Negatieve dingen gooi ik altijd (figuurlijk) over mijn schouder en laat het afglijden.........hup, weg ermee! (het helpt echt :-) ) Op naar een mooi en gezellig nieuw jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga je goeie raad opvolgen Yvonne! dank je, en dat zal zeker lukken ;)

   Verwijderen
 10. Ik lees je blogs regelmatig. Met veel plezier, maar ik laat niet vaak een reactie achter. Terwijl ik weet dat dat toch erg leuk is voor jou. Sorry, ik probeer me te beteren volgend haar. Als dat geen goed voornemen is... Jeannet, ik wens je veel gezelligheid en warmte voor 2015! Tot ziens.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben het helemaal met de vorige spreekster eens. Ook wij hebben het afgelopen jaar best eens iets te verduren gehad…….
  Zo gaat dat nou eenmaal als je iets bekender bent. De een vindt het geweldig, de ander helemaal niet. Niets menselijks is ons vreemd.
  Bedankt Jeannet voor je prachtige foto's, ik heb er altijd van genoten en op naar 2015, ik hoop je weer te ontmoeten zeker als de winkel klaar is en we eindelijk meer ruimte hebben.
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ach ja Jeannet, its all in the game....nietwaar?
  Negatieve, positieve, gezellige, creatieve, verdrietige, blije en noem maar op dingen! Niet alleen in de bloggers en FB wereld!
  Dus op naar het Nieuwe jaar en gewoon genieten van de dingen waar we van "willen" genieten.
  Groetjes Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Bedankt voor je leuke verhaal. Gelukkig voert het positieve nog altijd de boventoon. Ik wens je een hele fijne jaarwisseling.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jullie ook de beste wensen voor 2015 en wat heerlijk om breiles te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jij ook een gezellige jaarwisseling gewenst en vooral een goed nieuw jaar. Ik heb met plezier al je verhalen gelezen en hoop dat ook in het nieuwe jaar te kunnen doen. En ja, ook ik heb de afgelopen tijd gehaakt en een bol sokkenwol gekocht, maar dat heb ik vroeger ook veel gedaan. En dat borduren pak ik ook wel weer eens op. Hartelijke groeten, Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Gezellig blogppost,, mooie werkjes.
  Fijne jaarwisseling km voorspoedig 2015
  en veel handwerk plezier.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat laat je mooie breisels zien. Ik heb het geluk dat ik dit toen ik jong was allemaal van mijn mam heb geleerd. Ik kon alleen nog geen sokken breien daar was ze juist mee bezig toen ze ziek werd. Ik heb door een lieve medeblogster toen die sokken afgekregen. Helaas wil het breien niet zo goed meer met mijn erg zere handen maar zo af en toe probeer ik het weer eens. Je Gossip ziet er geweldig uit, tenminste wat ik zie. Ik ga het komende jaar afmaken waar ik allemaal aan begonnen ben en neem van mij aan dat dit heel veel is. Ik wens jullie ook een hele fijne jaarwisseling en een geweldig 2015 toe.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, wat je zegt Petra, alles afmaken waar ik aan begonnen ben, dat is ook mijn voornemen, ga er nog een blogje aan wijden, oh shame.....laten we elkaar bijd e les houden ;)

   Verwijderen
 18. Wat een heerlijk laatste blogje voor dit jaar. Wat leest het altijd leuk bij je! Fijne jaarwisseling en tot 2015!
  Hartelijke groet, Nardy

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Gezellige jaarwisseling en alle goeds voor 2015 gewenst!
  Groetjes,

  Jeanneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. In grote lijnen komen we allemaal dezelfde dingen tegen, Jeannet, of dat nu quiltend, bordurend, hakend of breiend is... Het zou heel wat eensgezinder zijn als mensen wat vaker naar het bekende bordje "THINK" keken... is it True, is it Helpful, is it Inspiring, is it Necessary, is it Kind...
  In ieder geval lees ik met plezier je logjes, en verbaas me er steeds weer over dat je in een toeristisch plaatsje als Rockanje nog "rust en ruimte" hebt.
  Ik wens jullie een gezellige jaarwisseling en een goed 2015.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb hem op mijn blog staan Rian, THINK, en die rust en ruimte, tja, het is ook maar net hoe de foto,s maakt natuurlijk, ik zou ze ook vanuit een heel andere hoek kunnen maken, dan zie je totaal ander plaatje, net als het leven zelf , het is maar net welke kant je opkijkt ;) Ik hoorde hier gisteravond ook de herrie van de industrie......en het wordt steeds voller met de tweede Maasvlakte.Om het maar niet over de windmolens te hebben. Ik zal eens een keer een blogje met andere foto,s maken.Wel grappig.

   Verwijderen
 21. Wat is het jaar omgevlogen hè. Maar wat heb je veel gedaan in dit jaar. Het breien dwingt wel respect af hoor.
  Geweldig, wat een mooi breiwerk heb je gemaakt en volgens mij niet het allersimpelst...!
  Wat de negatieve zaken betreft, even op kauwen en hup, weg ermee. Zonde van je tijd en energie.
  Veel van ons zullen er last van hebben, van negatieve zaken op fb en blog. Verwijderen, negeren en niet meer aan denken. In het 'echte' leven gaat dat niet zo makkelijk en dat is meer dan genoeg om je daar druk over te maken, toch...?!
  Wat een prachtige foto's heb je weer in dit blogje.
  Ik wens je een fijne jaarwisseling toe met je gezin en tot volgend jaar.
  Lieve groeten, Heleni

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat ben je actief geweest het bijna afgelopen jaar.
  Wat een enige kipjes zijn dat, zie alleen niet echt een stresskip er bij, vind ze alle drie heel lief, net als dat poesje naast de echte poes. Zo leuk!
  Gelukkig heb ik niets negatiefs in de quiltwereld meegemaakt of kunnen ontdekken. Alleen maar lieve aardige mensen, maar ze zullen er best zijn, want quilters zijn ook gewone mensen met hun eigenaardigheden.'Wens jullie een fijne jaarwisseling en voor 2015 alleen maar lieve mensen om je heen.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. hallo Jeannet ook ik heb het afgelopen jaar weer erg genoten van je verhaaltjes en prachtige werkstukken helaas niet altijd gereageerd maar nu toch voor jou en je gezin een heel gelukkig en vooral gezond nieuwjaar.Groetjes Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Een leuk eindejaarsblogje. Ik wens je een hele fijne jaarwisseling

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik heb nooit gedacht dat jij nog eens zo'n fanatieke breister zou worden. Je zag er zo tegenop. Maar je maakt prachtige en lekker warme dingen.
  Och Fb en internet....het lijkt af en toe wel dat je daar alles op mag zeggen omdat je de mens achter de pc, tablet, of foon toch niet ziet. Nou gelukkig hebben we daar een 'Del'-knop voor, Maar het doet altijd wel even pijn en weet je....ze zijn het niet waard!!!
  Jeannet ik wens jou en je lieverds een gezellige jaarwisseling en een liefdevol en creatief 2015.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Een mooi einde van het jaar blogje, Jeannet. Die poezenfoto vind ik zo leuk! Alle negatieve dingen maar gewoon naast je neer leggen, en lekker concentreren op alles wat mooi is. Je bent echt een rijk mens met zoveel moois! Vooral dat prachtige breiwerk!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Lieve Jeannet, ook wij kennen elkaar alleen via FB! Dank voor je gezellige blogs! Ga zo door en blijf alsjeblieft positief! Ik neem mijn petje af voor al je activiteiten. Ik wens jou en je gezinnetje alle goeds toe voor het komende jaar! Hartelijke groeten, Inge (borg)

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat een leuke foto van Poes en poesbeeldje!
  Dank je wel voor alle blogjes van het afgelopen jaar en dat jij je daarin soms zo kwetsbaar durft op te stellen--daar is moed voor nodig!!!
  Heb geen blog,maar denk dat het in dat wereldje niet anders is dan in het dagelijks leven-jaloezie is een naar 'ding'.
  Een voorspoedig,gezond,gelukkig en creatief jaar voor jullie gezin!
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo is het maar net Truus, en die kwetsbaarheid en die moed wordt niet altijd even gewaardeerd, maar eerlijk is het wel, en laat ik dat nou maar gewoon blijven! Tot in 2015!!

   Verwijderen
 29. Als je zo op het jaar terugblikt, heb je heel wat nieuwe dingen geleerd, Jeannet, die alleen maar een verrijking van je toch al zo rijke creatieve leven zullen gaan worden. Dus een heel waardevol jaar op creatief gebied. En tel daar dan ook nog eens alle fijne contacten bij op, dan is de balans toch absoluut naar de positieve kant overgeslagen, daar kunnen die negatieve dingetjes niet veel gewicht van afnemen. Een goede jaarwisseling gewenst en dat 2015 maar heel veel mooie vriendschappen, warme contacten (al dan niet virtueel) en vooral nieuwe uitdagingen mag brengen! En niet te vergeten gezondheid, want waar ben je zonder dat...
  Bedankt voor je verjaardagswensen op FB!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Lieve Jeannet, ik dank je voor al je blogjes, je inspiratie, je foto's, je spreuken, je steeds nuchtere kijk op de dingen om je heen. Je enthousiasme om weer nieuwe dingen te leren en te doen en ik wens jou en je geliefden een heel gezond, liefdevol en gelukkig 2015. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Het leven kent vele aspecten, is net een kaleidoscoop; als je een fractie draait ziet alles er heel anders uit. Het ligt eraan hoe je er zelf tegenaan kijkt. Weet je, ieder mens heeft alles in zich van heilige tot duivel, het is maar net waaraan men zelf de voorkeur geeft om naar boven en naar voren te halen. Jaloezie is niet erg, maar afgunst is een kwalijke eigenschap die men vaak bewust hanteert, maar soms voortkomt uit onzekerheid, gebrek aan zelfvertrouwen, te weinig gekoesterd met liefde en aandacht. Als je dat in gedachten houdt, is het niet moeilijk vervelende, hatelijke en nare reacties naast je neer te leggen.
  Ik wens je alle goeds voor 2015 voor jou en je dierbaren en ga door zoals tot nu toe; ik geniet van je logjes; ik ben ook weleens jaloers geweest, maar nooit afgunstig, want ik probeer iedereen al het goede te wensen.
  Dag meisje, groet, Rya

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat heb je heel goed gezegd Rya, ik had het zelf niet beter gekund! Dank je. Ik doe er mijn voordeel mee.

   Verwijderen
 32. Dank je wel voor al die inspirerende blogs en mooie spreuken van het afgelopen jaar. Je bent gewoon een ervaren breister geworden! Ben heel benieuwd naar je Gossip. Een gezellige en veilige jaarwisselin

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Thank you for your blog, Jeannet!
  Best wishes for a Happy and healthy New Year!
  Bonne et heureuse Année!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Grr is mijn bericht weg en niet geplaatst....
  Bedankt voor weer een jaar mooie blogberichten, ik heb er weer van genoten.
  ik ben gezond jaloers op jouw breiwerken. Op je fair isle werk en sokken breien, ik kan er alleen van dromen. Die mosaic sjaal blijft een plaatje.
  Dat negatieve zie je niet alleen in het quilterswereldje maar ook op andere groepen, ik heb zoiets van lekker doorscrollen en niet lezen, kan mijn energie er niet in steken ;-)
  Alvast een heel fijn uiteinde gewenst en tot lees in het nieuwe jaar !

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Wat kan ik nu nog zeggen na 38 reacties om niet in herhaling te vervallen. Ik wil je toch nog zeggen, dat ik sinds dit jaar de blogs heb ontdekt. En die van jou lees ik heel graag. Gewoon omdat je volgens mij puur schrijft. Ik heb ook nog persoonlijk kennis met je gemaakt en jouw man en zoon ontmoet bij de Pottenbakkers. Heel leuk! Ik wens jou en jouw familie veel geluk, gezondheid en gezelligheid voor 2015 en hoop weer via de blogs te mogen meekijken in jouw, creatieve, leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Dank je wel voor je blogjes Jeannet.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Jeannet, voor jou en je gezin wens ik alle goeds, gezondheid en een zeer creatief 2015.

  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Best wishes for a happy new year and thank you for such an interesting blog. I always look forward to seeing what you're up to!
  Donna in Harwich, MA

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Jeannet,wat een mooi geschreven stukje.Ik geniet altijd erg van je verhaaltjes en ik hoop dit ook in 2015 te mogen doen.
  Ik wenst jouw en je gezin een gelukkig,gezond en creatief 2015 toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Fijn uiteinden en een heel gelukkig gezond, liefdevol 2015, met heel veel creativiteit

  Groetjes uit Zweden

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Jij ook Jeannet een heel goed 2015 en creativiteit hoef ik er niet bij te vermelden want dat spettert en bij dit blogje wel alle kanten uit....super!

  vrolijke groetjes Renee

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Ik wens jou ook een goed creatief maar bovenal een gezond 2015 toe.
  Met heel veel quilt en breiplezier dan komt de rest ook wel goed.
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Hallo Jeannet, ik wens jou een heel goed,gezond en creatief 2015 en wat betreft de negatieve dingen die je tegenkomt, dat gebeurt inderdaad overal, gewoon je eigen ding blijven doen, ik denk altijd, je kunt niet met iedereen vriendjes zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Dag Jeannet, ook voor jou een heel goed en gezond 2015! We hebben elkaar inderdaad al heel lang niet gesproken. Maar er ligt een heel blanco jaar voor ons en we zijn regelmatig in Rockanje en Oostvoorne. En ook jij bent met de regelmaat van de klok in de Hoeksche Waard. Er zal zich toch ergens wel een keertje een gezellig momentje voordoen? Haha, of we plannen ons afspraakje gewoon heel bewust. Volgende week houden Gerard en ik nog lekker vakantie, is dat wellicht zo'n momentje? Lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet