Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

vrijdag 28 februari 2014

Spreuk

Dit keer een gastspreuk uit Drenthe, ook de mooie foto is van haar.

Succes is krijgen wat je verlangt, Geluk is houden wat je hebt.

woensdag 26 februari 2014

De Holterberg

Ik geniet nog helemaal na van de heerlijke dagen in Holten.Ik had eerst hier een ander blogje willen schrijven, heb namelijk van de week zo,n ergernis gehad tav mijn weblog.......klanten cq een winkel meenden mij te moeten vertellen wat ik wel en niet op mijn weblog mag moet zetten!.....Tsssss.....dat wordt toch wel al te grijs, dat zijn dus de minder leuke kanten van een veelgelezen blog, enfin, zuurpruimen vind je overal denk ik dan maar.Ik heb er al weer teveel over gezegd........Alles wat je aandacht geeft groeit.....Hoewel ik diegene bij deze wel wil vragen om alsjeblieft een boek te lezen in plaats van mijn weblog............
Maar goed,dat mag de pret niet drukken van het heerlijke Holten. Er loopt dwars over die Holterberg een mooie verharde weg, waar dus invaliden,gehandicapten of oudere mensen vanuit de auto ook optimaal kunnen genieten van de werkelijk schitterende vergezichten.Ik weet niet of er bewust over nagedacht is, maar toppie was het wel!Hulde aan de gemeente Holten.
Prachtige oude beukenbomen waar het zonlicht doorheen speelde wat van die mooie schaduwen gaf op hun bruine bast.Ik heb mijn verjaardagscadeautje al gereserveerd in augustus......heen en weer en heen en weer over deze weg tussen de paars bloeiende heide links en rechts en daarna een etentje bij Woodies Pancake!
Vlak bij het plaatsje Haarle kwamen we deze boerderij tegen, één met het landschap. Zo wil je dat toch beleven op vakantie? Dat is toch iets heel anders dan de nieuwbakken notarishuizen zoals ze in onze gemeente hier overal verrijzen? Daar ga je toch niet voor op vakantie? Gelukkig is dat daar nog niet wat ik er van beleefde..
We hebben het kunststadje Diepenheim bezocht, niet in de laatste plaats voor de prachtige oude watermolen. Ik had mijn mannen natuurlijk niet verteld dat er ook erge leuke winkeltjes waren daar.........er moet tenslotte ook nog iets verrassends zijn....en tis vroeg genoeg om te mopperen als we voor de deur staan dacht ik zo.
Want Diepenheim heeft gewoon erg leuke winkeltjes, in de zomer is er de jaarlijkse brocante, dat is natuurlijk helemaal het summum van zaligheid, maar ook nu was het erg leuk.
Die twee klossen die daar bovenop staan die staan nu in mijn eigen huis........
Diepenheim staat bekend om zijn kastelen en Havezaten, die hebben we helaas alleen maar van veraf kunnen bekijken, wat daar mocht je met de auto niet komen, en met de rolstoel was dat te ingewikkeld.Maar ook van veraf zijn ze prachtig.
Ik vraag me altijd af wie en hoe de mensen daar nu wonen, met hoeveel, en hoe dat daar vroeger aan toe ging. Het spreekt wel tot de verbeelding.Dat kom je hier in onze omgeving niet zo tegen dit soort huizen cq kasteeltjes.
Het perfecte plaatje van hoe een deur moet zijn, geweldig! en o ja.........ik zou jullie nog vertellen over de twee nieuwe bewoners die vanuit Holten uit het bos naar Rockanje aan zee zijn meeverhuisd.......het was voor een aantal mensen al wel duidelijk....twee van deze leukerds!
Het zijn twee witte Wyandottes.En volgens HuH uit Twente en niet uit Holten moeten ze Mina en Dina heten, nou vooruit dan, het kon slechter.( komt HuH een keer een eitje eten van ze?)
We hadden toch een week geleden opeens een hoop veren in de tuin en een kip minder? Nou, dat zat zoonlief helemaal niet lekker, en dus hebben we driftig gegoogeld, leve de PC......en ja hoor....ergens in Holten was iemand die twee Wyandottes over had......hoe gelukkig kun je zijn? En we hebben er ook al twee eitjes van!
Heel erg leuk adres, echt een enorme kippen en dieren liefhebber ( en dan kan je bij mij niet meer stuk) , alle kleurslagen had hij haast wel in huis, zo mooi......150 ras en kleurzuivere kuikens, die mochten nog niet weg, waren nog te klein, maar een aanrader voor wie op een liefdevol adres mooie kipjes wil kopen!! Jonge mensen op een boerenbedrijf met 100 stuks melkvee,we werden hartelijk ontvangen met koffie aan de keukentafel, zo,n leuke ervaring.Wij hebben nu weer vijf kipjes,hopen dat het zo blijft.Fijne dag allemaal weer!

maandag 24 februari 2014

Even er van tussen.......

De afgelopen week zijn we er even een paar dagen van tussen geweest, om precies te zijn, van donderdag tot zondag, aan de voet van de Holterberg.De reis erheen is al een feestje op zich.....want je passeert natuurlijk, met enige omwegen, de leukste winkeltjes waar je overal over leest maar nooit komt.
Om te beginnen Keetje Knus in Drempt, zo,n winkeltje wat ons vrouwenharten sneller doet kloppen..........zelfs mijn twee mannen waren het voor de verandering met me eens, en dat zegt wat........groot, ruim, en zoveel leuke hoekjes en dingen, je weet niet waar je het eerst kijken moet.Ik hou zelf het meest van de echt oude dingen.
Daarna zijn we naar Eibergen gereden, ik natuurlijk niet verteld dat het best een stief stukje om was, het was prachtig om zo door de Achterhoek te toeren, en we hadden vakantie, dus tja.........
En in Eibergen kwamen we bij Jookies.........haar nieuwe winkeltje, gelijk als je Eibergen binnenrijd zie je het al. Klein maar fijn, en gezellig, en met mooie stoffen natuurlijk.De moeite van het omrijden waard.
De Achterhoek is een prachtige streek, ik weet niet wie er woont en wie mijn blog leest, maar dan woon je er helemaal niet verkeerd, overal van die verstilde boerderijtjes in het landschap met bemoste rieten daken, zo mooi in het avondzonnetje.
Ondanks dat we er maar vier dagen uit waren voelde het anders, als je de deur achter je dicht trekt begint het gevoel eigenlijk al, en dat wordt alleen maar meer naarmate de dagen vorderen.We zijn naar het Canadese ereveld geweest op de Holterberg, heel indrukwekkend, het is iets wat vaak vergeten wordt, dat er ook onder de bevrijders van ons land veel gesneuvelden zijn geweest.Allemaal jonge mensen in de bloei van hun leven.
Binnen in het centrum ontwaarde ik zowaar een herinneringsquilt met het Esdoornblad voor de gevallen Canadezen.Ook op alle graven is het Esdoornblad te zien.
En natuurlijk kwamen we schapen tegen.....gelukkig kwamen we schapen tegen, ik ben DOL op schapen, en die zien we hier bij ons lang niet in zo,n grote getale als daar ergens bij Markelo.
Het was ook gelijk een bezoek aan vrienden in Heino, die wonen in zo,n mooi nieuw oud Saksich huis wat ze zelf hebben laten bouwen, echt heel sfeervol.En wat was het weer gezellig, en wat is warme vriendschap dan toch een groot goed in het leven, de kers op de taart of de clotted cream op de scones ( die had ze zelf gebakken...)
Vriendin speelt trekzak......wow........dat is echt keigaaf! Het schijnt een redelijk makkelijk instrument te zijn wat je snel onder de knie krijgt  ( nou ja, ik weet niet onder die van mij.....) als je geen noten kunt lezen. Ik heb al redelijk veel liefhebberijen, maar die trekzak..........die trekt me wel heel erg aan.......
Ik zie mij al op van die mooi zomeravonden hier op de camping van die Ierse ballades brengen temidden van de kampeerders........vuurkorfje er bij,....mmmm.....dromen moeten er blijven,..........toch?
Ja, het waren een paar heerlijke dagen in een werkelijk prachtig gebied, woensdag zal ik nog een extra logje schrijven over die prachtige Holterberg en Diepenheim, enne.....over nog wat bijzonders....we zijn namelijk met drieën vertrokken en met zijn vijven teruggekomen.....in dezelfde auto.......rara met wie...........Fijne week allemaal weer, hier is de koek weer op, de mannen weer aan het werk, en mama? ......die geniet nog even van de voorspelde lentedag........

vrijdag 21 februari 2014

Spreuk

De zegen van een goede gezondheid is dat je keuzes maken kunt, terwijl je bij een minder goede gezondheid keuzes maken moet.

maandag 17 februari 2014

BorduurSTER ?

Als je inmiddels een heel klein beetje gevorderde borduurSTER bent, dan heb je toch ook wel een mapje nodig om mijn in de koffie getrokken randjeslapje op te bergen zodat het niet nog groezeliger wordt....
En daar kwam ik op het WWW een helemaal schattig mapje tegen.......appeltje eitje.......
Helemaal leuk, en ik borduur dan wel in rood, maar inmiddels heb ik ook het blauwe randje toegevoegd, dus dat is helemaal bijpassend in de Nederlandse driekleur.
Wel toepasselijk nu de Nederlanders het zo goed doen op de Olympische spelen, ja, dat hoor en lees ik ook alleen op FB en het NOS Journaal hoor.....want om eerlijk te zeggen......ik hou helemaal niet van sport, zelfs niet in Sotsji.....
Helemaal leuk en smaakvol dus zo,n mapje, maar zou dat nou inhouden dat ik nog meer ga borduren? Of dat het een tweede hobby wordt? Nou, dat geloof ik eerlijk gezegd niet, maar er passen vast ook wel quiltstofjes in dat mapje.
Ik ben aan het uitzoeken gegaan in welke sfeer ik de Robin ga maken, anders hebben we straks allemaal dezelfde quilt in ons bezit, dat is niet zo mijn "ding", en daarvoor zijn de kasten te gevuld.Moeilijk om jezelf een beperking op te leggen qua kleur.
Er zijn al twee hele hexjes gemaakt, Pfftttt, hulde aan Gerda die weet er wel raad mee.....dit is ook nog steeds niet mijn "ding", om te zien, práchtig, maar om te maken......
Doe mij maar een sterretje, daar heb ik meer lol in, ook daar zijn er twee van klaar.De blokjes zijn kleiner dan ik dacht, 3 x 3 inch,maar het ziet er perfect uit, nu nog 16 te maken voor het middenblok.En Oh, Oh, Oh, soms denk ik, ik zou mezelf een WWW verbod moeten geven, ik zag me toch weer een BJOETIE voorbij komen.......zo mooi van kleur.......* Zucht*
Gelukkig ben ik nog maar 53, ik heb nog een tijdje te gaan als het goed is.Want dat is niet iedereen gegeven, vorige week viel er weer een rouwkaart in de bus van quiltvriendin Rika, 65 jaar, plotseling, dan sta je toch wel heel raar te kijken.
Hier zaten we nog bij mij thuis op de BEE, ergens in 2010. Het kan zomaar over zijn.
Mijn binnen voorjaarstuintje is helemaal leuk uitgegroeid, nooit geweten dat die kleine irisjes zo mooi in een bak zouden staan en zo mooi zouden uitkomen.Dan hebben we nog plattelandsleed.......Genoot ik zaterdagmorgen van weer het eerste eitje bij het ontbijtje.....
Zondagmorgen restte van het beste eierleggertje slechts een hoop veren..........
De buizerd was voorbij gekomen.......Balen!Het is vandaag hier de eerste dag van de voorjaarsvakantie, lekker aankeutelen in huis.( of ik dat anders niet doe.....) Fijne week allemaal weer.

vrijdag 14 februari 2014

Spreuk


Contact is de waardering van het verschil. Offe.......vriendschap is geluk hebben!

woensdag 12 februari 2014

Flow

In de flow raken, we kennen allemaal het gevoel wel, dat je zo van iets in de Flow raakt dat je er alle om je heen door vergeet.Voor mij is het dan met zo,n mooie quilt bezig zijn dat ik alleen maar meer, meer,verder, doorgaan wil en er haast s.nachts van wakker lig.
Of dat je een boek leest, wat je in één adem uit wil lezen, je hoort of ziet niets meer om je heen, alleen dat boek is belangrijk, ik heb er net zo één uit, gemengd gevoel, triest einde, maar mooi om zo in iemand leven te mogen meekijken.
In de Flow raak ik ook van mooie stofjes, van een bundel mooie combi,s die je hersenen op hol doen slaan en waar je subiet allerlei plannetjes van krijgt en eigenlijk alleen nog maar in wil knippen en snijden.
Maar het is me eerlijk gezegd al een tijdje niet meer overkomen met een quiltpatroon, ja, eventjes, met de Les Soeur, prachtige quilt, maar ik mis de inspiratie en het gevoel van verder en meer......Dat wil niet zeggen dat ik er niet aan prik en knip, zeker wel......Want het wordt een plaatje qua kleur, zo warm en vol.
Maar die echte FLOW  had ik bv heel erg bij deze quilt, de Pocket of Posies, één van mijn mooiste quilts, ligt nu op het logeerbed, je kan onder minder liggen, toch?
Geweldig om aan te werken, steeds nog een mandje, nog een steekje, het was een waar genot.Natuurlijk zijn er meer quilts de revue gepasseerd, maar de échte Flow, No......En niet dat er geen mooie patronen zijn, misschien wel teveel om een keuze uit te maken, zo,n supermarktgevoel........12 soorten honing en toch maar weg gaan zonder honing...........
Tot ik opeens deze weer in het vizier kreeg....Robins Nest.
Hij is al eens uitgegeven als BOM, mensen hebben hem gemaakt, toen zag ik het niet zo, maar nu.....FLOW!Ineens, en laat er nou een "lieverd in den lande" het patroon met me willen delen! Dus van de week kwam er een grote vlop met mallen aan bij de post........
Ik hou van de herhaling in deze quilt, de symmetrie, de regelmaat, ik heb er helemaal "zin an".Op naar de kasten en een mooie combi maken, dat op zich is al een Flowmomentje.
Je zou je zo wel willen opsluiten ergens in een huisje middenin het bos ver van alles wat aandacht vraagt, alleen maar met Robin, lapjes en een schaar en naaldjes en draadjes, iemand zin om mee te gaan ? ( graag wel goed kunnen koken (lol) Nou, we gaan het beleven!Ik wens een ieder ook veel van zulke Flowmomentjes!