Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 19 januari 2015

Daagje Zeeland

Mensen denken altijd dat Rockanje vlak bij Zeeland ligt, nou wil ik niet zeggen dat we er mijlenver vandaan wonen, Friesland is verder uit de buurt, maar het is hier vandaan naar de hoofdstad Middelburg toch nog wel anderhalf uur rijden over al de dijken en dammen.
Het was na de vele regen van vorige week een verademing om ook weer eens een strakblauwe lucht te aanschouwen, juist in Zeeland waar die lucht nog zo oneindig lijkt en er zoveel verten zijn is dat des te mooier.Wij noemen dat dan ook altijd "Zeeuws weer"
Onderweg passeerden we veel molens met de zeilen aan de wieken draaiend op de Zeeuwse wind, zo ook in Arnemuiden.Ja, Arnemuiden. Daar waar dat leuke winkeltje van Jeanet is van blij dat ik brei.
Bekend bij velen van ons omdat zij trouw elke dag weer wat leuks om te maken op haar blog zet. Hartelijk ontvangen en wat leuk om een gezicht te zien achter al die dagelijkse inspirerende blogjes.Die shawl die ze hier om heeft wil ik overigens gaan breien.
Blij dat ik brei, dat ben ik dus ook nog steeds,helemaal als ik allemaal van deze prachtige Rowan wolletjes tegenkom in een kast.Het blijft mijn favoriete garen.En dan de Zeeuwse meebreideken waar al weer honderden mensen aan meedoen.
De ene breihype is nog niet over of de andere dient zich al weer aan, wat is dat toch dat we allemaal massaal aan hetzelfde willen breien of haken of borduren of quilten? Is dat de knusse tegenhanger voor de steeds sneller veranderende wereld om ons heen? Wij met zijn allen tegen de boze wereld, zoiets ? Geen idee, ik ben maatschappelijk werkster, Quiltster, geen psychologe, hoewel ik dat ook wel erg leuk had gevonden.
Heb ik weer............. "Handige Hennie"....ik had een paar bollen Norogaren mee om er iets bij te zoeken, kwam ik thuis, met de bol die ik er had bijgezocht, pennen opgediept, en toen zag ik dat ik de meegebrachte bollen nog bij Jeanet had liggen, ja hoor......goed bezûuuuug........dan maar verder aan de nieuwste sok.....
Ik heb wel erg gelachen om al jullie reacties op mijn chocoladeverslaving en de doosjes.....dit is een sok waar je niet dik van word, het patroon heet een chocoladeblok, met een beetje fantasie zie je de blokjes van een verkadereep erin.Na nog een blik op de kerk van Arnemuiden te hebben geworpen zijn we richting Veere vertrokken.
Veere is ook altijd leuk om even aan te doen, sfeervol oud stadje met mooie monumentale panden, zelfs in de winter, het zonnetje scheen en de mensen zaten buiten te lunchen op een terras, dat ging me een beetje te ver in Januari, dan zit ik liever binnen eerlijk gezegd.
Voor mij staat Veere ook synoniem voor de Schapenkop, ik kan me niet heugen dat die er niet zat, al jaren een begrip voor iedereen die houd van het pure, ambachtelijke, eerlijke materiaal, truien en vesten uit Ierland, prachtige wollen dekens.......Ohhh.....ik weet zeker dat ik zonder de misprijzende blik van de twee mannen zo,n kleurrijke deken had gekocht.
Het scheelt in de portemonnee, dat wel natuurlijk......altijd handig om nuchtere mannen mee te nemen als je gaat winkelen, dat wordt vast zo her en der ook wel herkent, tis niet dat ik het niet zou mogen kopen, zeker niet, maar de lol is toch ineens een stuk minder als iemand je er aan herinnert dat je al vier wollen plaids hebt bijvoorbeeld......
We gingen naar Middelburg voor zoonlief, want daar waren de open dagen van het Scalda, de school voor de opleiding tot brood en banket bakker, het zal niemand die mijn blog regelmatig leest verbazen dat hij er serieus aan denkt om Brood en/of banketbakker te worden, tja, dan vrees ik dat die kilo,s er helemaal nooit meer af gaan........
Het zal dan wel een hele reis voor hem worden van pakweg 2 uur heen en twee uur terug, maar ja, je moet er wat voor over hebben als je in het achterland woont en je wilt bakker worden!Eenmaal thuis hadden we een heerlijk schaal Pom Tajer die zo in de oven geschoven kon worden, heerlijk, heerlijk, wat is lekker eten toch ook een zegen van de dag, daar zal ik ook nog eens een blogje over schrijven. Geniet allemaal van de komende week, want naar wat ik begrijp zal het overal "Zeeuws weer"gaan worden.

29 opmerkingen:

  1. Leuk zo'n uitje naar Zeeland en dan in het snoepwinkeltje van Jeanet belanden. Staat ook nog op mijn verlanglijstje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een gezellig blogje weer :-) en ik ik ben er ook 1 die altijd zegt dat je in Zeeland woont en jij dat ik in Friesland woon hihi zal ook altijd wel zo blijven zit in ons systeem :-)
    Wens je weer een hele creatieve week toe.
    Groetjes ria

    BeantwoordenVerwijderen
  3. piep waat een zalig blogje meid, en ja die blauwe lucht daar heb ik ook van genoten, kleine wandeling, want meer wil lichaam niet....maar toch..
    je hebt binnen ook het extra licht en dat doet zo goed,

    fijne week

    knuf mieke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hey leuk je hebt Arnemuiden toch niet links laten liggen hihi. Wat een leuk winkeltje he ;-)
    Leuk blogje weer trouwens, hopelijk gaat Jorrit het erg leuk vinden op de school...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Inderdaad, wat is Zeeland toch mooi en heerlijk. Wij komen er al sinds jaaaaaaaren! Vroeger kamperen of een huisje huren. Later een weekendje hotel of B & B. Of ik kwam er met de tuinclub. Maar ook kwamen en komen we er nog regelmatig, omdat één van mijn beste vriendinnen in Burgh-Haamstede woont. En dan logeren we bij onze vrienden. Voorheen woonden ze in Zonnemaire. Was ook leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een heerlijk blog op deze blue monday! (Ben niet gauw somber, maar kreeg net een rouwkaart en het zit hier dicht van de mist). Ik ben zo dol op Walcheren!! Heel veel vakanties doorgebracht en sinds onze buuf is terug verhuisd naar haar geboortestreek, er ook sowieso 2 keer per jaar naar toe. Veere zo mooi, hoewel ik de Schapekop vroeger leuker vond, maar er zijn nog meer fijne winkeltjes en dan lekker op een bankje bij het Veerse meer! Ben blij dat jij ook wel eens ergens iets laat liggen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Weer een leuk begin van de maandagmorgen: het lezen van jouw verhaal. Laat ik nou net toevallig gisteren weer eens mijn Zeeuwse knop broche gedragen hebben, ooit gekregen van mijn schoonmoeder. Door het Zeeuwse verhaal ook nog allemaal leuke sites ontdekt! Als ik weer op Schouwen kom, moet ik toch ook maar eens oversteken naar Walcheren! ....Uren later....nu maar eens wat in huis gaan doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een heerlijk gezicht is dat zo'n winkel vol met wol. Net zo leuk als een winkel met stoffen.
    Kleuren hè, daar gaat het om, en het moet aaibaar zijn.
    Zo'n wollen deken, ja dat is pure verleiding, maar gelukkig zijn daar twee mannen die vinden dat je er al genoeg hebt, je heb ook toch fijne quilts waar je onder kunt liggen toch?
    Een mens kan nu eenmaal niet alles kopen..... nee??? Nee! Jammer :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat lijkt me dat toch ook een heerlijk winkeltje, daar in Arnemuiden. Net al die andere, met die plaids, die ook erg mooi vind. Zeeland is ook hier niet zo heel erg ver vandaan, en Zierikzee is bijvoorbeeld heel goed aan te rijden, maar Middelburg is toch stukken verder...Maar Zeeland is zeker heel erg mooi. Prachtig wolletje voor de sokken-met-chocoladeblokjes!
    Groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Lijkt me een leuke winkel. Jammer dat je je bolletjes vergeten was.
    Ik ben niet verbaast dat je zoon voor die opleiding kiest.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat leuk, dat je bij onze "eigen" Jeannet bent geweest
    in haar snoepwinkeltje. Geweldig al die mooie wolletjes
    en modellen, je bent er zo een uur zoet met rondneuzen.
    En dan ook nog naar de Schapekop, je weet de mooie
    winkeltjes wel te vinden!
    Groetjes uit Zeeland, Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Twee jaar terug zijn we voor het eerst met de boot op vakantie naar Zeeland geweest. Een heerlijke provincie en zulk helder water.
    Leuk dat je zoon deze opleiding wil gaan doen. Oudste wilde ook heel lang banketbakker worden. Vandaar dat we hier heel veel gebak en cupcakes eten. Maar toen ze hoorde dat je dan heel vroeg op moest wil ze toch liever de zorg in. Ja, dan hoef je niet vroeg op. Hihih... Twee maal in de week loopt ze stage en dan gaat de wekker om 5.15.
    Heb je je bolletjes nu met de post laten komen of mag je nog een keertje terug?

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een strak blauwe lucht! Hier lag sneeuw vanmorgen. En eerlijk gezegd kan ik me niet herinneren dat we de zon nog hebben gezien vandaag. Wat een geweldige breiwinkel. Vervolgens dacht ik dat het verhaal richting de Quiltster in Dreischoor (of zoiets) zou gaan. Maar misschien ligt dat ook helemaal niet in die buurt. In ieder geval een leuk reisprogramma voor een tripje naar Zeeland gekregen via dit knusse dagboek. En wat een gezellige dames, die Hollandse Kippetjes. Nou, nu maar eens gaan google-en op "pom tajer" want je hebt ons hier nieuwsgierig gemaakt. Fijne week.
    Groeten, Muis

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Gaaf uitje en wat een schitterende wollen dekens, snap niet dat je die kon weerstaan! Zie je morgen, groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Het was heel gezellig om je in de winkel te ontvangen! Je bolletjes zijn al onderweg hoor, morgen heb je ze weer in huis :-)
    Hartelijke groet,
    Jeanet

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Jeannet,misschien kun je de volgende keer je mannen overtuigen dat die plaid 'gewoon' heel geschikt is voor de achterkant van een nieuwe quilt!
    En dat Chinees garenvouwboekje--zeker doen als je de gelegenheid hebt!!!! Zo leuk om te maken en niet moeilijk!
    Je mag hier logeren hoor-Ien Rappoldt woont in de buurt.Sta ook op de foto want ik heb het ook gemaakt.
    groetjes,Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat een lief aanbod Truus, ik kan je helaas niet mailen, dus dan maar zo op het blog, wie weet, neem ik het een keer aan, ik elk geval bedankt!

      Verwijderen
  17. Rockanje... Nee, dat is nog lang geen Zeeland. Ooit haalde ik er mijn hondjes bij Zwaardman. Voor ons in het Westland is het een beetje de overkant! En omdat ik ooit een jaar in Vlissingen werkte en hier woonde weet ik maar al te goed hoever dat nog is. Da t wordt nog een hele reis voor de bakker in spee. Leuk om weer even een bezoekje aan Zeeland te brengen via je blog!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Heerlijk inspirerend dagje zo te zien en heerlijk dat zonnetje, daar waren we aan toe. Fijn dat je zoon weet wat hij wil! Gaat vast helemaal goed komen met zijn talent!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Hee, wat leuk dat jullie een dagje Zeeland deden! Het is hier gewoon altijd goed toeven en inderdaad, meestal schijnt hier de zon ;) Misschien als jullie zoon hier zijn opleiding gaat doen dat je dan vaker deze kant op komt.. spannend hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ik ben ook zeer gelukkig dat ik in Zeeland mag wonen :-D
    We hebben hier zoveel mooie plekjes en natuur om te vertoeven, hier wonen voelt altijd als een beetje vakantie!!
    Zelfs met slecht weer en storm :-D

    groetjes van Frederique
    http://frederiqueloveslife.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Je woont op een fraai plekje ....
    Maar dat heb ik wel eens gezegt :-)
    Groetjes aan de nieuwe bakker !

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Heerlijk zo een dagje uit, en wat een mooie omgeving
    Wat heb je een leuke werkkamer, zag de fotos bij Lida'

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Groetjes uit Zweden en een fijne dag
    was ik vergeten!

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Het is idd prachtig in Zeeland!
    Wel lekker hoor zo'n bakker in de familie........

    BeantwoordenVerwijderen
  25. OOhhh die dekens. Wat mooi!!!! Ik had het niet kunnen weerstaan om er een te kopen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Wat een verschil met vandaag wanneer ik naar die prachtige blauwe lucht kijk op jouw foto's. Vandaag de hele dag grijs, maar ook wel weer mooi nu door de vrieskou de rijp aan de blaadjes blijft zitten.
    Wat leuk dat Jorrit zijn 'ding' gevonden heeft. Dat gaat vast helemaal goed komen want hij heeft het helemaal in z'n vingers volgens mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Hallo Jeannet; wat een gezellig verhaal heb ik hier net bij je gelezen. Ik zag toevallig bij mijn overzicht dat jij 1 van de bronnen van mijn blogverkeer bent en ik kende jouw blog niet eens!! Dus gauw eens gaan kijken en nu ook maar aanmelden als volger. Volgens mij ga ik dat best leuk vinden (zelfspot ligt mij ook wel ;-).
    Groetjes, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Leuk Jeannet, je stukje in de Quiltmania!
    Ik geniet altijd van je blog.
    Groet, Joke W.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.