Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 16 februari 2015

Handwerkbeurs

Het zal weinig creatievelingen ontgaan zijn, de handwerkbeurs in Zwolle, DE handwerkbeurs kan je wel zeggen, de beurs der beurzen waar het allemaal draait om creativiteit,Ik was er nog nooit geweest, best ver vanuit het westen naar het noorden, maar vooruit, dit jaar samen met vriendin de stoute schoenen rollator aangetrokken en we zijn gegaan.
Daar hebben we geen spijt van gehad, wat was het leuk, en wat was er ongelofelijk veel te zien, zelfs nog op zondag!Op FB had ik er al van alles over gelezen, ook over het Zwollenaartje.......héérlijk.....
En over het plezier van de beurs zelf, er was veel, heel veel, en een gevarieerd aanbod, dus niet alleen maar quiltstofjes, maar ook veel wol.Hier ging mijn hart haast van op hol.......Rowan Feltedtweed......planken vol.......wow......
Leuke dingetjes gekocht, hebbedingetjes, en wat ik ook graag wilde hebben is het patroontje van deze sokjes, zal vast supersimpel zijn, maar wel fijn met een patroontje er bij, voor poppen en beren, ik ga het proberen!
Tuuuurlijk even shoppen bij de Belgische Arne en Carlos, namelijk Bart en Francis.......mooi materiaal, bayardine, alleen de naam al brengt me in vervoering, tis een soort kunstvezel die je kan spinnen.
Ik weet niet of het aan mij lag, omdat mijn oog momenteel ook gefocust is op wolletjes, maar ik vond het wel een wollige beurs, een wolhalla voor wolliefhebbers,prima hoor, zag je jaren geleden nog weinig wol, nu wordt je overspoeld met de mooiste soorten en kwaliteiten wol.En veel van die mooie handgeverfde wolletjes.
Je staat met open mond bij de meest schitterende creaties te kijken, zou ik dat ook nog eens kunnen? geen idee, nu even niet, ik was bijna gezwicht voor een pakket van een ajourshawl van handgeverfd garen, gelukkig niet gedaan, want als je bij ajourbreiwerk een steek laat vallen, nou, dan zeg je geen jodelahitie........en ik laat nogal eens een steekje ( of twee) vallen......
Je komt allerlei bekenden tegen, een erg leuke ontmoeting vond ik toch wel met Truus uit Drenthe! Vast bekend bij velen van ons bloggers, Truus is een trouwe bloglezer die vaak reageert met de ondertiteling; Truus uit Drenthe.....en nu heb ik haar in levende lijve gezien, zo leuk! voortaan hoort er een gezicht bij die naam voor mij.
En Liesbeth kwam ik tegen van haar blog kleurrijk leven, leuk, ze werkt als regiovertegenwoordigster van het Gilde, Liesbeth en ik hebben vroegûh.....in een ver verleden, op dezelfde revolutionaire school gezeten in Driebergen, dat schept een band.
Viltwerk, er was gewoon een grote variatie aan mooi creatief werk te zien, en wat heb ik zelf allemaal gekocht? tja, beetje van dit en een beetje van dat.......deze stempel vond ik heel erg mooi, voor de "heb", of om een keer textiel te bedrukken, dat kan zomaar verkeren.
En verder wat wolletjes en bolletjes en stofjes en patroontjes, het lukt mij niet om met lege handen weg te gaan bij een beurs, daar rijden we natuurlijk ook geen ruim 200 km voor.....
Die Karel en Suusje.......jeetje wat leuk waren ze,ieniemini......zo klein, gebreid op naalden twee.....met een schoppelbol.......ik kon ze niet laten liggen, muizen.....ze blijven leuk, ik heb er een zwak voor.
Diegenen die ook geweest zijn kunnen het vast beamen, het was een superleuke beurs, de catering was prima verzorgd, vonden wij dan, die Zwollenaartjes waren heerlijk, en de zelfgemaakte mosterdsoep met een sandwich, helemaal prima.Want een beurs met een slechte catering met een klef broodje, dat willen wij vrouwen toch helemaal niet als we een daagje uit zijn?Fijne week allemaal weer!

26 opmerkingen:

 1. Jammer dat ik je gemist heb Jeannet,...ik was er ook!
  Het is een een paradijs voor handwerksters, en je doet er zoveel inspiratie op!

  Groetjes van Betsie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou dat was zeker een snoepbeurs...en wat een heerlijke aankoopjes heb je gedaan....
  de muisjes ...wat een dotjes.....Laat me raden...euhhh..je bent vast al begonnen!!!...;0)))
  Fijne dag...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk blogje weer, kan ik meteen zien wat ik allemaal gemist heb, want wat was het druk. Ik sta ook nooit gewoon op een foto, nu weer met open mond, vaak met de ogen dicht. Maar leuk dat ik je weer even gezien hebt. groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben vrijdag geweest. En eerlijk het was heerlijk om daar rond te lopen. Zoveel moois om te kijken, te voelen en te kopen.
  Jij hebt mooie aankopen gedaan.
  Volgend jaar weer?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo, heb mij daar net aangemeld, vind je blogg erg mooi en ben erg nieuwsgierig, straks eens serieus doorbladeren! Groetjes,Christa!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik was er ook! Had ik nou beter op moeten letten op rollators om jou tussen al die" bezige bij dames", tegen het lijf te kunnen lopen? Jammer, dat ik ook Truus uit Drenthe gemist heb, want zij is o.a. één van mijn trouwste lezers
  van mijn www.daarginds-in-de-groene-heuvels.blogspot blog
  Maar wat was het druk! Inderdaad wel héél veel wol en borduren. Fijn dat je reis niet voor niets is geweest. Voor mij is het maar een half uurtje naar Zwolle. Groetjes Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie aankopen.
  Jammer voor ons veel te ver.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat heb je een mooie aankopen gedaan. Ik was ook bijna gegaan maar ben nog herstellende van de griep die mij vorige week overviel. Leuk dat je er ook een keer bent geweest want het is zeker een geweldige beurs waar ik elk jaar erg naar uitkijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Toeval bestaat niet he Jeannet? Was ook leuk om jou te ontmoeten in het echie.
  En ja,ik vond ook dat er dit jaar erg veel wolstands waren.Maar wel mooi en heb met vele bolletjes in m'n handen gestaan.Hoever is je muis?
  zonnige dag
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik was er zaterdag, ook voor de eerste keer. Ik heb één lapje gescoord maar wel 3 bollen sokkenwol... Er was inderdaad ontzettend veel te zien en dan heb ik nog niet eens die stempels gezien! Mooi hoor.
  Overigens, ik weet niet wat ik fout doe, maar moet reacties hier altijd nog een keer typen omdat het niet geplaatst is. Ooit was ik blond.
  Groetjes, Thea de Jonge

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik zei het je toch... en zo te zien was je het helemaal met me eens! Heerlijke beurs en nog even nagenieten met jouw foto's, want dat hadden wij dus geheel en al vergeten, druk als we waren 😉. Verrukkelijke buit, alles even mooi, en dat koffertje en het sokjespatroon van Bep zijn ook zo lief! Heb zelf trouwens het patroon voor aapje Jacobus gekocht...
  Veel napret en een fijne week gewenst, Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heerlijk verslag en wat een leuke dingen heb je gekocht.
  Prachtig al die wolletjes. Groetjes ELza.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. De handwerkbeurs is elk jaar weer geweldig, ik ga meestal als hij ergens in de buurt van Den Bosch is, omdat de rest me te ver is. Maar genieten is het elke keer weer !
  Patroon van Karel en Suusje heb ik ook en een beetje van gebreid, moet ze eens afmaken binnenkort want muis en konijn zijn echt super leuk !

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoopte al om ergens iets te lezen over deze beurs.
  Kan me zo goed voorstellen dat je daar watertandend overheen liep. Al die prachtige stoffen, wolletjes en patronen, daar kan je toch geen nee tegen zeggen?
  Lijkt me zo moeilijk om te kiezen, want als je begint en je koopt van alles, dan weet je nog niet wat je verderop tegenkomt, en om de hele beurs nou twee keer te lopen....
  Maar je bent goed geslaagd, dus fijn gaan genieten van je aankopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een gezellig verslag, ik kon helaas niet, ik hoop dat het toch ooit er van komt wel naar Zwolle te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Je hebt dus geen spijt van die lange reis zo te horen. ;-)
  Ik was ook graag gegaan maar helaas is het er niet van gekomen. Nou ja... misschien maar goed ook. Dan zou ik tóch weer met het één en ander thuisgekomen zijn en er ligt nog zoveel dat niet af is.
  Mooi al die wol zo bij elkaar en die muisjes zijn echt super schattig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een heerlijk verslag. Zo kan ik toch nog meegenieten. Vegende keer ga ik ook das zeker!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Volgens mij moet ik dat eens onthouden voor evt volgend jaar :)
  Fijn , dat je het zo leuk had !

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dom, ik had gewoon toch moeten gaan.
  Maar daar is jouw gezellig blogje en dan zijn we er ook een beetje bij!!!!
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ja, de catering was prima. Dat had je wel nodig bij al dat moois! Die sjaal, bijna het pakket gekocht, was zo prachtig van kleur en heerlijk zacht. En die stand, waar je stempel vandaan komt, alles even mooi. Ik vond het veel borduurwerk, maar het heeft echt met je focus te maken, want de wolsortering was ook geweldig - ik word al high van de uitstalling in sommige stands! Nu lekker bezig met alle aankopen, dat is lekker nagenieten. Volgend jaar weer, ik moet toch echt nog een Zwolle aartje proeven....

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Inderdaad, t was geweldig leuk, ik heb ook genoten. Ook prachtige dingen gezien, die bayardine heb ik voor onze dochter (die van het speldenkussen) gekocht, zij heeft een spintol en het leek me een leuk kadootje voor haar. 't Was ook zo'n kleurrijk zakje met al die vezels.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ja het was echt een gave beurs en al kon ik mij niet helemaal inhouden (heb verdikkeme wol gekocht!) het was er een om van na te genieten! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat was ik graag geweest maar het is ver ook voor mij. Misschien volgend jaar.
  Gratienne

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Inderdaad een super fantastische beurs was dat weer!
  ik denk dat als je er es geweest zijt en van die sfeer,artikelen geproefd hebt je daar niet meer kunt aan weerstaan.
  Zo maken wij daar wel telkens een stevige uitstap van.
  Jaarlijks Zwolle en af en toe nog es Rotterdam of Rijswijk.
  Voor ons uit Roeselare best wel een eindje rijden...een 320 kilometer ver.Maar zoals ik zei...de beurs die je moet zien,he.
  Hier in Belgie zelf vind je dit niet...
  Een mix van de beste winkels...
  Geniet maar van je mooie aankopen...zal ik ook doen ( lol).
  Groetjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Jullie hebben een heerlijke dag gehad, dat straalt er vanaf. De muisjes zijn om te snoepen, ik ben benieuwd hoe ze bij jou gaan worden.
  Fijn weekend.
  Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Daar ben ik ook nog nooit geweest, maar wat lijkt me dat moeilijk om te kiezen uit al dat moois wat er op de kraampjes ligt. Veel plezier met je buit. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet