Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 30 maart 2015

Haas

Een lente zonder hazen is geen lente, al is het alleen maar omdat een haas onlosmakelijk met Pasen verbonden is. Wij zien ze hier elke dag in de tuin, en op de wei van de buurman, hoewel dit jaar wel een stuk minder moet ik zeggen. Veel hazen het (jagershaasje) geweest deze winter denk ik zomaar.......:(
Maar ik heb het nu over een andere haas, vorig jaar had ik die leuke haas gemaakt met die mooie patchworkjurk, trouwe lezers herkennen haar nog wel, die zit al klaar voor de lente te wachten op Pasen, met shawl en wollen vestje want dat heb je wel nodig half maart.
Van de week heb ik met knutselvriendin een haas in een lijstje gemaakt van wol. Patroon had ik al jaren liggen in de la, hoe gaat dat, eerst heb je geen lijstje, en dan geen oud muziekpapier, en dan is de Pasen weer voorbij en ben je met wat anders bezig.
Nu had ik alles bij elkaar gezocht, een mooi oud lijstje bij de kringloop, zo bijzonder, April 1943, staat er met potlood en mooie krullerige letters op geschreven, dus een oorlogslijstje, met een geplakt houtwerk erin,mag ik dat er nou zomaar uithalen, dat was even een dilemma, ik vond het niet mooi, en het ging me om het lijstje, toch een beetje géne naar degene die hier zo op geploeterd heeft.....
Alle wolletjes uit de doos gehaald gelukkig nog geen motten in, want dat kan ook nog zomaar gebeuren, en ik heb een hele verzameling, het is onderhand wel bekend, hamsteren en verzamelen, of het nou oude kaarten, stofjes, stoelen, wolletjes, vaasjes, servies, of bedenk het maar zijn, ik ben van de verzameling.
En dat komt altijd ooit een keer van pas, hartstikke leuk werken met die wolletjes, jammer dat je er eigenlijk zo weinig patronen van ziet, ik kom het benevens op Pinterest niet zo vaak tegen.Het is juist door het werken met de wolletjes helemaal geen moeilijk patroon, dat willen wij ook niet,
 Simpel met een maximaal effect, daar gaan we voor. Gezellig ook zo samen, ik ben geen mens van grote groepen, dat maakt me altijd heel moe, gewoon, samen, of met een paar mensen,kneuterig, wat lekkers er bij, soepje, lekker broodje, helemaal prima.Achtergrondje bewerkt met de thee en de koffie om het oud en antiekerig te laten lijken.
En voor je het weet heb je een ontplofte tafel vol spulletjes,en wat is dat toch heerlijk als je alles bij de hand hebt, daar kan ik altijd zo van genieten, dat de lijm niet net op is, of dat je net het juiste kantje vind, of het papier of de knoopjes. Helemaal super!Het gaat al wat worden, gewoon met overhandse steken vastgezet, met een wollen draad, dat bedoelde ik nou, ook dat heb ik weer in huis,
klossen met wollen garen, van aurifill, ooit eens gekocht ergens, wie wat bewaart, die heeft wat!
En dan is daar het moment suprême, het nadert zijn einde! Netjes in het lijstje gedaan, eerst Hobs op de ondergrond gelijmd voor een mooie uitstraling.Klaar! de lettertjes en cijfers maken het helemaal af!
Dat oude wat verweerde lijstje van ruim zeventig jaar oud, fantastisch toch? Wat kan je dan blij zijn als het af is en op een mooi plekje hangt, jullie herkennen het vast wel, dan loop je er langs en denk je, Tsss....heb ik dat gemaakt.Of het nou een haas is, of een breiwerk, of een quilt, of wat anders, dat héérlijk gevoel van iets moois scheppen en daar heel erg vreselijk van genieten met een hoofdletter G.

25 opmerkingen:

 1. piep
  oh wat is hij lief, en het kadertje is ook zo enig...leuk , heb de indruk dat julkie kringloop veel meer zijn dan de onze, want hier vind je haast niks..

  Hihi wie wat beaard heef wat, dat is zo en in dit mini-huisje heb ik wat bewaard hoor..

  Jouw hazen wachten samen met mijn kippen op de lente..
  oke wat mij betreft kan die lente komen want deze koude stormweer is niét de bedoeling..

  knuf en fijne dag Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk gemaakt, met weer een leuk verhaal erbij!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mooi gemaakt! Leuk verhaal, leuke foto's! Zo fijn dat je de mogelijkheid hebt zo veel te bewaren!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is echt heel leuk geworden. Heerlijk om zo samen bezig te zijn v

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lovely story and photos.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Supergaaf blogje, Jeannet. Heerlijk om te lezen op de maandagochtend. Wat is de haas leuk! Helemaal in dat mooie lijstje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De week is weer super begonnen met een heerlijk verhaaltje van jou.
  De haas vind ik helemaal te gek en zou bij mij tot ver na de Pasen blijven hangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Schitterend Jeannet, die kan na pasen zelfs nog blijven hangen !!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat heb je maar weer snel gedaan! Echt heel leuk! Ook ik heb een zwak voor oude lijstjes. Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mag ik vragen waar het patroon te koop is je hebt me helemaal warm gemaakt voor deze haas./

  gr Marian

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik bestel dit soort patronen vaak overzee Marian, ik dacht dat deze van Brenda Gervais was, die heeft hele mooie dingen op gebied van wolpatronen en wolletjes.

   Verwijderen
 11. Wat een leuke haas heb je gemaakt en deze wollen stofjes vind ik ook zo leuk-heb ze nog niet omdat je nauwelijks patronen hebt hiervan behalve in een Frans tijdschrift en een enkele op internet.
  gezellige dag
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat is er nou fijner dan genieten!
  Je haas is leuk geworden en zo lekker snel gemaakt, dus klaar voor de Pasen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ach, wat ontzettend leuk, wat je nu toch weer gemaakt hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Schattig! En ik heb bij de drogist een speciaal stukje cederhout gekocht, doe dat bij je wolletjes en de motten blijven weg! Het resultaat past weer perfect in jouw gezellige huis! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Helemaal leuk, nu met Pasen, maar nog ver daarna, deze heel mooi gemaakte wollige haas! Die wolletjes bij elkaar op tafel zijn ook al minstens zo decoratief (en aaibaar). Leuke blogpost, waarvan ik meer een voorjaarsgevoel krijg dan van het weer.
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een mooie haas,helemaal klaar voor de Paasdagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Voor zo'n gezellige haas heb je wel een ontplofte tafel over, niet dan?

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een heerlijke paashaas en dat van wol. Leuk! Mooi lijstje ook. Ik kan mij voorstellen dat het gezien de datum even 'pijnlijk' was om het niet zo'n mooie houtwerkje eruit te halen. Maar de haas maakt alles goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een schatje en wat heerlijk om samen zo een dagje te freubelen. Dat zijn vaak de dagen met een gouden rand.... heeeerrrrlijk.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet