Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

vrijdag 6 maart 2015

Over rariteiten........en vintage

Ik stond er altijd met verwondering naar te kijken als ik door het tuincentrum liep, levende steentjes, zo grappig om te zien, zo mooi ook, zo glad, net echte steentjes, en op een dag heb ik ze gekocht, een paar tegelijk en gepoot in een oude antieke stenen zaaipan.
Het zijn van die gekke dingetjes waarbij ik altijd de neiging krijg om daar nou eens hard in te knijpen om te zien wat er dan gebeurd maar gelukkig heb ik me tot nu toe nog altijd kunnen beheersen, want dan zou het plezier snel over zijn denk ik zomaar.
Ze zagen eruit of ze zonder de juiste verzorging gauw het loodje zouden leggen, maar niets was minder waar, integendeel zelfs, want laten ze zich nou ook nog vermeerderen!
Ik zet ze in de zomer in de kas, lekker warm tot heet, daar kunnen ze uitstekend tegen, en dan gaan ze bloeien, prachtige felgele bloemetjes komen er in, en dat bloemetje werd tot mijn verbazing uiteindelijk ook weer een steentje!
Wat een grappige dingetjes zijn dit zeg, in het najaar haal ik de de zaaipan weer binnen en overwinteren ze in de vensterbank, wat een lol kun je hebben van die gekke steentjes.Ik hou wel van dat gekke bijzondere, ook op plantengebied,pas kwam ik deze cactus tegen.
Mijn oog viel er meteen op toen ik het tuincentrum binnen stapte, wat een bijzondere cactus en wat heeft tie een prachtige kleur! Vijgencactus, nog eetbaar ook, ik was meteen verkocht, pot past er prachtig bij qua kleur, en dat roodpaars, geweldig, daar heb ik sowieso iets mee
Ik zoek nog een plek voor een tweede cactus, dat is altijd moeilijker in mijn rariteitenkabinet, de plek, want hoewel ik gelukkig wel een huis met hoekjes en holletjes heb en randjes en richeltjes heb wil ik het ook weer niet te vol hebben.......de pot is er al dus het is een kwestie van tijd.En over rariteiten gesproken........
Vriendin had op pinterest wat leuks gezien om zomaar eens te maken, een plaatje van een gek "vintage jurkje" versierd met van alles en nog wat, beetje rommelig, beetje smoezelig, niet te netjes, zo,n projectje om gezellig samen te maken
Waar je niet al te nauwkeurig moet kijken want er moet ook nog ruimte in je hoofd over blijven om te kletsen, en we zijn allebei niet zo goed in multitasken, oftewel, praten en (goed) breien en drie dingen tegelijk doen gaat dan niet zo goed bij ons.
Het moet gewoon altijd goed zijn, wat je ook doet, beetje scheef, beetje rafelig, verkeerd geknipt, scheef, prima, kantje, bandje, knoopje, draadje,hartje, beetje koffie en thee er overheen,gewoon grappig vintage jurkje om op te hangen, straks met een paar paaseitjes eraan, helemaal leuk, vinden wij dan, en het was een heel gezellige inspirerende damesochtend.De volgende is in de planning.
Hier hebben we namelijk ook helemaal zin in, voor de Pasen, in een oud lijstje, heb ik al gekocht bij de kringloop, met die leuke snelle wolletjes, gaat vast goed komen! word vervolgd!
En voor straks, allemaal genieten van het beloofde lenteweekend, het komt er echt, de vogels vertellen het me elke morgen, vorig jaar op dezelfde datum was het ook zo ( voordeel van een blogboek) We zijn er aan toe!

17 opmerkingen:

  1. Heerlijk om zo samen bezig te zijn. Het is een prachtig jurkje geworden...

    En je "stenenplantje" had ik nog nooit gezien... erg leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In de zestiger jaren stonden vensterbanken vol met deze bijzondere plantjes . Het was een rage.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een schattige bloemetjes heeft dat plantje. Gezellig, samen handwerken, en zo'n mooi resultaat!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. haha ja ik zou er ook in willen knijpen....maar het zijn wel bijzondere plantjes....
    Lekker gezellig aan de freubel geweest...en dan de mooie tere sneeuwklokjes..die blijf ik ook altijd zo leuk vinden...Geniet van het weekend..het beloofd heerlijk te worden !!..;0))

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat enig allemaal, ik vind vooral het haasje te leuk!!!!
    heerlijk weekend gewenst Jeannet!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Piep oh wat een enig jurkje, en de lente... Ik vorl ze komen... Knuf

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Inderdaad een "gek" jurkje. Wel grappig en het ziet er ook echt vintage uit. Jouw Paashaasje ziet er ook al leuk uit. Fijn lenteweekend. Heb er zin in om van de eerste zonnestraaltjes, misschien op een beschut plekje in de tuin, te gaan genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wow dat jurkje is helemaal te gek Jeannet. Heb je niet een leuke beer die je het aan kunt trekken? Of een vintage pop?
    Jaaaa het wordt lente, heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. wat heb je toch weer leuke dingen!!! Alles wat in je blogje staat is LEUK!!!!
    fijn weekend, groetjes. Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een leuk blogje weer.
    Heb ook iets met gekke planten. Vorige week een soort van varen gekocht. Maar onder de rok van de plant en over de rand van de pot hangen een soort harige spinnenpoten. Zoiets springt spontaan in mijn karretje.
    En ohh dat haasje ziet er zo al leuk uit..

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Leuk die stenen plantjes en dat jurkje is enig geworden.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Leuk jurkje hebben jullie gemaakt-het ziet er grappig uit.
    Zo'n vijgencactus heb ik ook gehad-nam mijn zus mee van een vakantie in Spanje.De rode vrucht heeft ze nog in een potje aarde gedaan,maar het duurde jaren voor er wat op kwam.
    Veel plezier met je leuke haas.
    zonnig weekend
    groetjes,Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Weer genoten van je blog en de foto's! Wat ben je toch creatief! Gezellig zo samen iets maken! Steentjes kende ik niet. Wel heel bijzonder! Ik wens je een zonnig weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Heerlijk, gekke, vreemde, bijzondere en vintage dingen! Ik ben er ook dol op, en dan vooral op dat jurkje en de wolletjes-Paas-applicatie (die is leuk zeg!). Maar de cactusvijg en de levende steentjes zijn ook geweldig. Dan steek jij zeker in het tuincentrum ook altijd even je vinger in de vleesetende plantjes, met die rafeltandjes; dat kan ik echt niet laten... Heel fijn zonnig weekend gewenst en groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ondanks de grijze ochtend heb jij je toch vermaakt en wat een enig jurkje is het geworden! Ook die haas ziet er gaaf uit en wat betreft die plantjes, dat is echt puur genieten, al heb ik geen idee wat een zaaipan is?! Fijn weekend,
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een leuke planten zijn dit. Ik heb me ook altijd afgevraagd hoe het gaat met de levende stenen nu weet ik het grappig hoor en wat een leuke cactus is dit. Het jurkje vind ik zo leuk en het laatste vaasje zo lief.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Vandaag niet gelukt, maar morgen ga ik echt genieten van het mooie weer.
    Wat een grappige plantjes zijn dat, en zo leuk dat de bloempjes ook weer steentjes worden.
    Paashaas met wolletjes ziet er snoezig uit.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.