Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 9 maart 2015

Van alles wat en een lenteweekend

Dat heb je zo wel eens, dat er van alles wat uit je handen komt, het één en het ander, totaal verschillende kleine dingen waar je mee bezig bent geweest, er komt in de volgende Q&Z weer een column van mij, waar ik dat onderwerp aan de orde stel, het onderwerp "En Zo"want hebben we niet allemaal naast onze hoofdhobby iets met "En Zo"als creatieve mensen?
Ik heb van die prachtige scrappapiertjes waarvan ik er stapels in de lade heb liggen en node in wil knippen zo mooi vind ik ze, nu een brievenmapje genaaid op de naaimachine, daar zit de correspondentie met mijn moeder in. Heel grappig om te ervaren dat je ook papier op de naaimachine kan naaien!
De leilinden voor het huis zijn gedeeltelijk geknipt, en van het mooie buigzame materiaal heb ik een lindenkrans gemaakt, leuk voor het voorjaar.
Hangt aan de deur nu met een vorig jaar gemaakt paasei, en over Pasen gesproken, ik heb me toch twee lieverdjes gevonden voor Pasen....
Die zijn toch onweerstaanbaar? zo mooi vintage, prachtige poederachtige kleurtjes, geweldig.
Ik heb ze gekocht bij die leuke (web) winkel van Keetje Knus in Dremt, ik heb er al eens  eerder over geschreven, je zal er vlak bij wonen......Gelijk maar de nieuwste Jeanne ,d  Arck gekocht.
De lente in aantocht wil je toch met iets nieuws beginnen? of je wilt met van die tere kleurtjes werken, die zachte lentekleurtjes, wat heerlijk als je stoffen hebt in alle tinten en kleuren en mogelijkheden, en dat zelfs hele ouwetjes prima matchen met mooie nieuwtjes.( voor de oplettende lezers.....ik was hier in januari al mee bezig met deze blokken........)
En kijk eens hoe leuk dit is.......andervrouws werk........Hennie van de Pottenbakkers, waar mijn quilts hebben gehangen, zou toch een kip voor me maken? een stresszzz kip, hoe ze er nou bij komt dat die bij mij past is me een raadsel, maar goed.....:) Ze had er twee gemaakt, een quiltkip en een stresszzz kip......dus ik kon kiezen.
Hier thuis wisten ze wel wat er eigenlijk erg goed bij me paste.......:( maar ik ben toch maar voor de andere gegaan......wie weet wat voor mooie eitjes hier nog uitkomen in zo,n geweldig quiltnest.....dus wie er nou nog zin heeft in de stresszzzz kip....als het goed is woont ze nog bij Hennie in de galerie.
En op de wat sombere dagen, die er natuurlijk ook nog zijn, het is niet van de één op de andere dag lente, al denken de vogels er volgens mij anders over, regen of grijs of niet, ze zingen dat het een lieve lust is! Maar goed, op die somberdere dagen, dan ben ik ook weer hier mee bezig.
Een rand naaien aan de Les Soeur, ook prima en heerlijk als de puntjes uitkomen met de sterpuntjes, ik doe het dan ook voor de zekerheid maar gewoon met de hand.
Dan klap je het vers genaaide randje terug, en dan zie je dit, wat een heerlijk gezicht! Daar krijg je toch geen genoeg van?Wat waren we allemaal aan de lente toe, iedereen was volgens mij helemaal op dreef met van alles, in de tuin, op de terrassen, genieten was het, uit de wind in de zon. 
Gelijk mijn nieuwe lentesokken uitgeprobeerd, want die kon je nog best aan zaterdag aan de kust.De sokken zijn wel heel verschillend gebreid, dat heb je met streepwol, en daar ben ik voor het eerst minder van gecharmeerd, voortaan toch maar anders doen.
We hebben een schaal met bolletjes gepoot van bos hyacintjes, benieuwd of ze zich in de Zuid Hollandse zandgrond net zo goed vermeerderen als ze in Hengelo schijnen te doen.Het was een heerlijk weekend, en dat was het.
22 opmerkingen:

 1. Ik vind je sokken geweldig. En die kippen zijn toch ook super. Bedankt voor je vrolijke blogbericht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijk weerhet weekend he? Je bent lekker bezig geweest met "en zo". Je brievenmap is heel mooi en de brieven van je moeder is zo n mooie map zeker waard.
  Gezellige voorjaaarssokken ook.
  Zo te zien ben je al klaar voor Pasen. Heerlijk voorjaar!
  Fijne week.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een heerlijk blogje weer Jeannet. Wat een leuke quiltkip heeft Hennie gemaakt voor je. De stresskip is ook leuk hoor! Maar ook ik zou voor de quiltkip gegaan zijn. Aardige vrouw ook Hennie.
  En Les Soeurs groeit en groeit. Wordt ook weer mooi.
  Heerlijk weer was het van het weekend. Zaterdag met onze kleindochters op hun fietsjes naar het hertenkamp gelopen en door het bos weer terug. Onze dochter woont in Zeist. Gisteren even in de tuin kunnen zitten en vanmiddag ga ik fijn violen kopen en in potten zetten. Fleurt het aanzien van de tuin, waarin ik veel te doen heb, weer leuk op. Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat laat je weer VEEL leuke dingen zien. Heerlijk. Ik heb genoten. Fijne dag. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is een superleuk idee zo'n mooi papieren mapje.
  Oohhh die haasjes, wat zijn ze schattig. Ik ga toch gauw weer eens kijken bij Keetje, woon er heel dicht bij maar ben er al lang niet geweest.
  De Soeur wordt vast weer geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die krans is echt een idee voor mijn buurvrouw. Wat zijn je paashaasjes schattig. Erg leuk !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een goed idee om papier te naaien op de naaimachine! Ik heb ook stapels liggen vanuit mijn zelf-kaarten-maken tijd en het neemt eigenlijk veel te veel ruimte in maar om het nu weg te doen is ook weer zo wat. Heb je dit mapje zelf bedacht of zijn daar patroontjes van te vinden?
  Je soeur wordt weer heel erg mooi en begint al lekker op te schieten hé? Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. piep een zalige kip ...ohnzo lief zn je haasjes, idd echte snoepkleurtjes

  De takken...een goed idee, heb hier net een struikheel erg onder handen,genomen, met plooibare takken..misschien lukt het zo een krans
  knuffie mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een gezellig lente Blogje zeg. Je hebt weer veel gemaakt en te laten Zien, prachtige allemaal..........liefs.conny

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die hazen zijn echt prachtig !!
  Welke kip is nu de gewone kip? Die onderste die op de lapjes zit? Beide zijn erg mooi. Je sokken vind ik op deze manier gebreid juist erg mooi. Randje rondom quilt is ook prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie krans heb je gevlochten van de gesnoeide takken.
  En dan die verliefde haasjes.... echt schattig.
  Net als de kipjes. Vind de stresskip erg mooi, maar de quiltkip kijkt liever, dus een goede keuze.
  Heerlijk dat weertje hè? Vandaag mis ik wel de zon.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat is je krans leuk geworden Jeannet! En wat zijn je haasjes lieffffff. Die van mij liggen nog in een doos op zolder te wachten, zou ze eerdaags maar ff naar beneden halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een leuk lenteblogje, met heel veel mooie voorjaarsdingen. Dat hazenechtpaar is echt onweerstaanbaar! En die sokken... geweldig leuk, de zelfstrepende wol, ik ben er ook dol op, maar inderdaad, soms worden ze erg ongelijk (en als je ze gelijk probeert te breien, heb je dus te weinig wol of een knoopje...). Maar ze blijven erg leuk, deze voorjaarssokken!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Prachtig hazenpaar en quiltkip! En je sokken vind ik juist grappig met een verschillend begin daar tussen de sneeuwklokjes-gen blaasontsteking gekregen zo op de koude grond?
  Ja,het wordt lente ook in Drenthe!!! heerlijk om de blaadjes te zien ontluiken aan de struiken!
  Zit nu te genieten in het zonnetje-gisteren 16 gr. en vanochtend al 12gr.-heerlijk....
  Fijne lentedag
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Gezellig hier lezen en kijken
  Lente fijn die komt er aan
  Al was het hier vandaag een koude wind nog.
  mooie krans en ook de kippen.
  De blokjes zijn fijn met heel nette puntjes.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Gave kip! Zou het moeilijk vinden om te kiezen, ze zijn echt allebei gaaf! Mooi wordt je quilt en zo gezellig in deze oude kleurtjes en veel plezier met je haasjes! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik vind die sokken juist zo verrassend.
  Mooie foto's Jeannet, misschien moesten we binnenkort maar eens bij jullie komen kijken….
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Leuke sokken, leuke quilts, heerlijk verhaaltje

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een geweldige quiltkip, mooie wolletjes en de laatste loodjes van Les Soeurs. Wordt weer een plaatje.
  Groetjes Coriene

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat zijn de kippen ontzettend leuk en de Hazen geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Gezellig voorjaars logje
  Fijn weekeinden vanuit Zweden

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet