Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 3 april 2015

Out of the box

Af en toe uit je comfort zone en met iets totaal anders bezig zijn is verfrissend en inspirerend!
Weinig mensen die ik ken houden zich maar met één ding bezig, de meesten zijn veelzijdig, breien, haken, scrappen, zingen, musiceren, tuinieren, lezen, pottenbakken, postzegels verzamelen,er is zoveel op creatief gebied.
Voor mij geld dat zeker ook, ik maak graag uitstapjes naar andere technieken dus in januari ben ik samen met knutselvriendin naar een workshop keramiek geweest,
Al in december afgesproken, bij een oude schoolvriendin van mij van vroeger heeft nu een schitterend atelier waar ik hier al eens over schreef, atelier Kera-Niek.
En daar hebben wij met zijn tweetjes onder de inspirerende leiding van Nicoline deze prachtige schalen gemaakt, de bovenste is van mij, en de blauwe met de visjes van vriendin.
Zijn ze goed gelukt of niet? We kregen ze van de week terug, en zijn er helemaal tevreden over, Nicoline kon ze al verkopen.....dusse.....mochten we ooit commercieel willen, ( nee dus......) nieuwe hobby!Het was heel erg leuk om te doen, ik heb jaren geleden al eens op een cursus gezeten, paar jaar, maar toch was voor mij het textiel, en alles wat daar mee samenhangt boeiender om mee verder te gaan,hoewel je ook bij klei textiel gebruikt, kanten kleedjes in de klei drukken bv.
Je kan wel veel doen, maar niet alles even goed en met aandacht, dus net als in relaties met mensen denk ik dan, beter de diepte in met iets minder dan de breedte en er in verzanden.We gaan gewoon zo af en toe nog eens een middagje of een ochtend buurten bij Nicoline!

Handgemaakte dingen, of het nou van textiel verf, klei of wat voor materiaal ook, het geeft een extra dimensie aan de dingen, dat iemand , of jij zelf, dat toch maar even gemaakt heeft, niet voor niets is de term DIY inmiddels helemaal ingeburgerd, niets suffig en stoffig, helemaal hip, authentiek, helemaal ( of een beetje) van jezelf. Een prima ontwikkeling wat mij betreft, al doe ik het al mijn hele leven.
En wie er nog net voor Pasen een paar leuke zeer simpel te maken eierwarmertjes wil maken.....staan in de nieuw Landleven.Klein werkje, leuk tussendoortje, je zet met wol voor naalden vier 24 steken op, dan brei je twee keer een rechte naald, en vanaf naald drie tot en met naald 14 brei je tricotsteek.Dan minderen in de 15e naald door elke twee steken samen te breien, je houd dan 12 steken over, averecht terug breien, in de volgende naald doe je dat nog eens, je houd dan 6 steken over, draad afknippen, stuk laten hangen, dan neem je een naald en trekt de draad door de zes steken en naai de zijkant dicht met de goede kanten op elkaar, omdraaien en klaar
Fijne paasdagen allemaal,geniet van elkaar, familie, de lente, van alles wat het leven bied, hoe klein ook, het is er altijd, ergens, in de buurt.GENIET!

21 opmerkingen:

 1. Jeetje Jeannet..wat mooi!!!!
  Die kleuren echt wonderschoon!!!
  De grappige eierwarmers staan ook vrolijk op tafel..misschien ??
  Hele fijne dag.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel fraai hebben jij en jouw vriendin de borden gemaakt. Mooie kleuren!
  Ook jij en jouw gezin een heel fijn Paasweekend! Waarschijnlijk ook met gasten op jullie camping?...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie foto's weer Jeannet, o o die wolletjes, wat ziet dat er toch leuk uit.
  Met keramiek heb ik helemaal niks, maar dit ziet er mooi uit. En inderdaad, met de hand gemaakte dingen is zo leuk!!!
  Fijne dagen ook voor jullie en we zien elkaar snel.
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh yes, handmade is the very best.:) Happy Easter!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige schalen, Jeannet! Ja, ik hou ook van keramiek. Niet om zelf te maken, dus petje af voor jullie. Ook vior jou en je gezin fijne, hoprlijk zonnige, Pasen gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Genieten ga ik zeker. Weer of geen weer. Als de dokter tegen je zegt dat alles goed is. Is het het feest. Eigenlijk zou je daarvoor elke maand een keer naar het ziekenhuis toe willen en een half uurtje in de wachtkamer zitten om zulk nieuws te mogen ontvangen.

  Ik zag jouw eierdopjes staan. De middelste voor mij heel herkenbaar. Dat was mijn vader zijn eierdop, net als ik gek op eieren vooral met Pasen. Helaas gesneuveld met de laatste verhuizing van mijn moeder.

  Fijne Paasdagen en tot later Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat ben jij toch creatief (maar zijn we dat niet allemaal in zekere zin = quilten, breien, haken, ...). Wat hebben jij en je vriendien mooie schalen gemaakt! Ik zou ook wel graag willen weten hoe je zoiets maakt :-).
  Fijn weekend!
  Ann

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtige schalen joh! Wat grappig dat jij ook wel eens met keramiek bezig bent, ik doe nu de tweede cursus van 8 weken, denk ook niet aan doorgaan omdat textiel meer mijn ding is, kortom, dit had mijn verhaaltje kunnen zijn...hihi
  Schattige eierwarmers, fijne paasdagen hoor!
  groetjes, Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtige schalen hebben jullie gemaakt!
  Kleien is niet mijn ding dat is de schuld van de kleuterschool--dat gesop met die natte klei tussen je vingers-jak! Al heb ik wel een paar leuke beeldjes gemaakt op de kleuterkweek en dat was leuk.
  Heb eierwarmers gemaakt uit een oude Ariadne-wel wat ingewikkelder maar toch simpel met een ingebreid Noors patroontje.
  Fijne Paasdagen en gezellige drukte op de camping
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een prachtige schalen hebben jullie gemaakt. Keramiek is niet mijn ding. Het vel springt al spontaan van mijn handen als ik naar klei kijk. Maar vind het prachtig om dat van jullie te zien...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Alsof ze voor elkaar gemaakt zijn, de wolletjes en de schaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Geslaagd hoor! Het is al lang geleden dat ik met keramiek gewerkt heb. Maar als ik dit zo zie, krijg ik er meteen weer zin in! Mooi met die wolletjes. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ah, wat een prachtige schalen allebei. Prachtige blikvanger, waar of wanneer dan ook.
  Fijne dagen, Jeannet met de jouwen

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Prachtig, de keramieken schalen, en de kleuren zijn zo diep en warm (en perfect bij de wolletjes ook). De eierwarmers zag ik ook in de Landleven, maar die komen wel eens een ander jaar, want ook ik heb erg last van "versnippering" en kan de uitstapjes naar andere technieken niet laten, waardoor er dus dingen blijven liggen. Ik word soms niet goed van mezelf, zo veel tegelijk. Maar aan de andere kant ook een heerlijke afwisseling, quilten/patchen/borduren/breien/haken en ja: keramiek zou ik ook wel eens willen proberen!
  Fijne, vrolijke, gezellige en creatieve Paasdagen gewenst.
  Groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een prachtige schalen. Leuk zo'n uitstapje. Af en toe ga ik welens mozaïeken bij de plukten hier vlak achter. Zo'n andere techniek doet je weer anders naar het eigen werk kijken. Fijne dagen, O, dat had haas al gedaan deze week.. Anny.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Gave schalen! Allebei apart en bijzonder! Heel fijne paasdagen, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een schitterende schalen hebben jullie gemaakt! Die zien er echt professioneel uit, kunnen inderdaad zo in de winkel.
  Heel bijzonder hoor. Zou bijna zeggen: ga er mee door, maar ja die lapjes lonken ook natuurlijk.
  Gewoon nog maar een workshop is een goed idee.
  Fijn Paasdagen gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. wauw, ... wat zijn die schalen prachtig geworden, ik vind dta blauw zo'n mooie kleur. Die eiwarmermutsjes zij ontzettend gaaf geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Prachtige schalen, heel erg mooi!!!
  Fijne paasdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een prachtige schalen!!!
  Helemaal mijn kleuren :D
  groetjes van Marianne
  http://geefeenbeetjeliefdedoor.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet