Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 6 april 2015

Tweede Paasdag

Maandag tweede Paasdag.Het is een vroege Pasen dit jaar, en koud, wel zonnig gelukkig, dat scheelt, uit de wind in de zon is het heerlijk, de kampeerders laten het laten afweten op een paar "die hards" na, tien graden is de max voor veel mensen,.herkenbaar? Eerlijk is eerlijk, ik zou er zelf ook niet veel zin in hebben en heb nog graag s,avonds de elektrische deken aan.
Pasen is eten en bloemen, of bloemen en eten, zo je het wilt zien, ( en voor de echte paasliefhebbers de Mattheus Passion natuurlijk) genieten van een mooie nonchalant gebonden voorjaarsboeket, dan kom je s,morgens beneden , en zie je dat gelijk op tafel staan, daar wordt je toch meteen helemaal blij van? Zelfs als het regent.
Wij hadden een paasbrunch hier thuis met vriendin en haar gezin, en ik heb nog even gedacht aan erwtensoep met worst.....Tuurlijk is het wat anders geworden want wat ik al zei, in de serre, achter het glas, met uitzicht op de "Pasenbloemen"leek het toch best wel lente.
Eten met vrienden, echte vrienden,waar je een gedeeld verleden van minstens achttien jaar mee hebt, "for better and for worse" waar jij er voor bent en die er onvoorwaardelijk en oprecht voor jou zijn,dat vind ik een waardevol bezit, voor zover je in een vriendschap van bezit kunt spreken.Ik koester zulke vriendschappen.De Spaanse gehaktballetjes, lievelingsrecept van de mannen hier, Albondigas.
En bij een brunch moet er natuurlijk wel van alles zijn voor iedereen, vega quiche met spinazie en geitenkaas voor de dames, en voor allemaal een triffle met mascarpone en rood fruit, wow....je zal aan de nieuwste hype van een suikerloos dieet meedoen.......Brrrrr slechte dagen met Pasen ( en daarna)
Ik had het er van de week nog met iemand over, ik eet gewoon alles, net een vuilnisvat, ben nergens allergisch voor, krijg geen uitslag of hoge bloeddruk van wat voor eten dan ook, het enige nadeel is dat ik er van groei in de breedte, das wel jammer, maar verder........niets aan de hand........( behalve als de dag weer daar is dat er een nieuwe broek gekocht moet worden......)
Het brocanteseizoen is geopend, overal zie je het weer opduiken, leuke verkoopjes bij nog leukere mensen en huisjes, koffie staat klaar, voel je welkom!
Ja hoor, dat voelen wij ons wel tussen al die heerlijke spulletjes van weleer, daar hebben we geen moeite mee, wind en een zonnetje op en top Hollands, daar houden we van!
Twee prachtige paarse glazen vaasjes voor bij de verzameling, mooi oud doosje waar er al één van in het rood ook is, oude keukenspulletjes, bordje waar nu paaseitjes op liggen, groot plezier voor weinig geld, waar vind je het nog? Tegenhangr van de Action?
Je kon je ter plekke een hele verzameling tegelijk aan schaffen, kijk nou die schaartjes.....50 eurocent voor een oud schaartje en ik heb er niet één gekocht! niet één! ik snap nog niet waarom eigenlijk niet, omdat ik er misschien al een vijfentwintig heb?
Iedereen nog een fijne tweede Paasdag, ik hoef gelukkig niet naar de meubelboulevard want ik heb, zoals trouwe lezers weten, net een stoel laten bekleden........Ik hou me vandaag eens even gedeisd, want na al dat gekook en gebak van de afgelopen dagen ben ik toe aan het rustig lezen van een boek in een jogging of huisbroek ware het niet dat ik zo,n ding niet heb.
Deze twee heb ik net gekocht, van Simone v.d. Vlugt, over het bombardement van Rotterdam, ik hou wel van haar stijl van schrijven.Mmmm, er gaat toch niets boven de geur van een nieuw boek en vooral de heerlijke wetenschap dat er zo,n nieuw boek op je wacht.........
Vandaag dus maar een tuinhuisdag, kijken hoe lang ik dat vol hou, want veel zitvlees heb ik niet echt, en er moet ook nog een straatje schoon gemaakt worden.Ik was al om half 7 op, maar het zonnetje en ik zeiden jammer genoeg nog geen goeiemorgen tegen elkaar, zoals gisteren..........

17 opmerkingen:

  1. Ook hier is het een beetje miezerig.....lekker stil nog overal..en achter het huis vlak naast de achterdeur...zijn de "Roodborstjes"een nestje aan het bouwen!!!!
    Hoe bijzonder..je snapt dat ik veel tijd doorbreng bij de achterdeur..koppie koffie...rug tegen de verwarming.....proberen om ze op de foto te krijgen...;0)
    Hele fijne dag......;0)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vroege vogel! Gezellig blogje weer! Wij konden aanschuiven voor de brunch en vandaag weer! Dat heb je met 4 volwassen kinderen én een jarig kleinkind! En weer genoten van je mooie foto's! Fijne dag gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Overal miezert het, maar jij boft met al je brocante winkeltjes in de buurt.
    Veel plezier vandaag met je boek.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. piep ander weertje vandaag, echt voor met een boekje in een hoekje ...met of zonder joggingbroek :) ...
    wij bezoek van papa van mijn papa van 84 lentes jong, taartje eten, beetje genieten en vanavond samen naar de chinees en dan brengen we hem weer thuis
    knufje mieke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Een donkere ochtend. Fijne Tweede Paasdag toegewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat weer een gezellig blogje, ja hier in het groninse is het ook bewolkt, gister de kids op bezoek lekker druk en gezellig, dus voor mij vandaag een bankhang hobbydag om weer bij te komen.
    Wens jou ook een hele fijne 2e paasdag met je mannen :-)
    Groetjes Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ook miezerig in het Drentse land.
    Gezellig zo'n etentje met goede vrienden en samen genieten.Mooie brocante spulletjes en heb je ook geen kannetje meegenomen? Die geweldige blauwe in 't midden? Die had ik niet kunnen laten staan hoor.
    Fijne 2e Paasdag-de zon probeert nu net door de grauwe wolken te breken.
    groetjes,Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ha Jeannet, wat een gezellig blogje weer. Wat een heerlijke brunch hadden jullie zeg! Ziet er prachtig uit. Gezellig gedekte tafel. Mijn oog viel,op de hoekkast. Kwam me zeer bekend voor. Wij hebben eenzelfde, alleen dan in het grenen.
    En die brocantewinkeltjes......
    Fijne 2e Paasdag!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. zoveel mooie dingen ,ook je teksten erbij vind ik zeer leuk om lezen

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Heerlijk hoor, zo'n lekkere (bijna) niets-doen-dag. Jij was in ieder geval al weer druk met een stukje schrijven! Waarom vergeet ik nu zo vaak foto's te maken van het lekkers dat wij eten? En wat kamperen betreft: met Pasen heb ik me er nog nooit aan gewaagd, maar ik heb ook alleen tenten. Fijne dag verder!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hier breekt nu net het zonnetje door en zowel meneer als de hond maken knorrende slaapgeluiden na een dagje buiten in de frisse buitenlucht en ik zit lekker steekjes te zetten bij de kachel en geniet van een extra vrije dag, nu ja op de was na dan! Maar heb ook weer even genoten van jouw verhaaltje en die van anderen en dan denk ik, wat hebben we het goed! Knuffel
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een heerlijk "snoepwinkeltje" met mooie oude spulletjes is dat!
    Als je al 25 schaartjes heb zit je tenminste nooit om een schaartje verlegen als je er één nodig hebt :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Was om 7.15 uur ook al heen en weer naar Sneek geweest. Dochter in de zorg en zondagdienst bij de bussen. Dus moeders rijdt wel. Had gehoopt op een mooie zonsopgang maar het regende. Hoop dat het bij jullie beter weer is vandaag. Wat heb je weer leuke spulletjes gevonden?

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ha ha jij vroeg op, wij waren de afgelopen eindelijk eens enorm in de ruststand en we sliepen uit tot NA 7 uur.
    Hoe leuk is dat. Morgen nog 1 dagje Herman thuis en dan begint ook voor hem het lieve leven weer en vallen we weer in de drukte van alledag.
    Kheberzogeenzinin!!!!!
    groetjes
    Wietske

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Een dag later, maar niet minder genoten van je sfeervolle Paasblogje, met heel veel lekkers, zowel op eet- als brocante-gebied (dat mooie cremekleurige vaasje heb ik dus gemist 😔). Wat zag je brunch er smakelijk en stijlvol uit; dat zal een ieder zeker hebben gewaardeerd. En gisteren lekker met een boek van ook 1 van mijn favoriete schrijfsters, ook verrukkelijk. Pasen was hier minder vrolijk met een huis vol met zieke gezinsleden, maar daarentegen heb ik flink wat steekjes kunnen zetten, ook fijn.
    Fijne apres-Paas-week en groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ziet er allemaal lekker uit wat je daar laat zien en wat een leuke spullen heb je weer gekocht. Dit jaar eens niet naar een rommelmarkt geweest tijdens de paasdagen, het weer was me net iets te fris.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Dat klinkt erg gezellig allemaal Jeannet! Leuk die rommelmarkt spullen allemaal, nu lekker genieten van je nieuwe boeken. groetjes, Conny

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.