Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 13 april 2015

Voorjaarskriebels

Afgelopen vrijdag was er een heerlijke lentedag voorspeld, en dan krijgt iedereen ineens de kriebels om van alles aan te pakken, is het geen grote schoonmaak binnenshuis dan toch wel een schuuropruiming buitenshuis.
Zo was het ook met onze puber, hij kwam uit school en verveelde zich, nou zitten de meeste pubers van bijna 16 vastgeplakt achter hun PC te gamen, zo niet dit frisse blonde "jonge schaap"
Hij was er helemaal klaar mee voor, de schuur was enigszins rommelig, "mams"heeft nou eenmaal een hoop spullen, in en om en uit het huis, en zo af en toe moet je dat weer eens "herschikken"Nou weet ik uit ervaring dat je enthousiaste pubers niet moet afremmen, loslaten heet dat geloof ik......gewoon laten gaan, en vooral niet te veel mee bemoeien, dan komt het allemaal goed.
Ik heb de daad bij het woord gevoegd en mij heerlijk languit in het zonnetje geposteerd op de tuinbank, iedereen om me heen leek druk, de vogels vlogen fluitend af en aan met nestmateriaal , de specht bracht kakelend zijn brede lach op de achtergrond, tuurlijk had ik ook van alles kunnen doen, deze sok afbreien bijvoorbeeld, en zo was er nog wel meer te verzinnen.
Maar ik heb het  niet gedaan, ik heb gewoon helemaal lekker lui op de bank genoten van mijn hardwerkende pubert, af en toe nam ik eens stiekem een kijkje tussen mijn oogharen door....
Het zag zich allemaal prima aan, zoals ik al zei, pubers die de lente in hun hoofd hebben moet je daarin helemaal niet storen.........
De rust die van me afstraalde werkte klaarblijkelijk aanstekelijk.......Goh, staan er echt zoveel spullen in dat relatief kleine schuurtje? er leek wel geen eind te komen aan de stroom.
Pubert had zich bedacht dat eerst de hele schuur leeg moest, dan aanvegen en heel veel spullen weg doen.....en de schuur weer herinrichten, een uitstekende planning en zeker dat laatste kon ik me wel in vinden, maar dat wegdoen....mwah..........Beter mee verlegen dan om verlegen, enne, jullie kennen hem vast nog wel, geen betere raad dan voorraad......ik ben van de potjes en de pannetjes en het bewaren, zo koop ik altijd standaard twee bloempotten, één vind ik zo kaal, het moeten er minstens twee zijn, een paartje.
Niet dat ik ze meteen gebruik hoor, welnee, het is net als met stofjes en wolletjes, je zou ze maar eens nodig kunnen hebben, dan is het me toch echt reuze handig als  je ze zo voor het grijpen hebt, de schuur is dus voornamelijk mijn pottenschuur.En die pannen...altijd handig als je wol wilt gaan verven, niet dat ik het doe, maar toch, het idee dat het zomaar kan he........héérlijk!
Het werk vorderde gestadig en werd gedegen aangepakt zoals jullie zien, heerlijk zo,n lentepuber aan de arbeid, gelukkig had ik met een voorziene blik ook al een spiksplinter nieuwe stoffer en blik gekocht bij het tuincentrum.Die kon meteen worden ingewijd.
En toen was de schuur helemaal leeg, ontstoft, en klaar voor de inruiming, toen moest "mams"in actie komen om te bepalen wat er wel en vooral, wat er allemaal NIET weg kon........want pubert dreigde de hele santenkraam op FB te zetten, oeps............Deze kast is overigens wel verkocht via FB, als je niet van die absurd hoge prijzen vraagt en het onderste uit de kan wil dan verkoop je je spullen wel is mijn ervaring en zijn er twee blij! ( ik heb mijn geld van de kast overigens al weer goed besteed, ergens in een winkeltje in Zutphen..........)
En zo geschiedde het, alles staat en hangt weer keurig overzichtelijk in de rekken en aan de wanden,Potten netjes twee en drie bij elkaar, zo voor het grijpen,potten van mijn opa, van mijn ouders, potten met een verhaal, potten die dan weer binnen en dan weer hier staan
potten, dikke dunne, brede, smallere, diepe, ronde, vierkante, hoge, glazen, keramiek, voor kerststukjes, bloembolletjes, planten,  je kunt er niet genoeg van hebben.Ik heb ook wel wat weggegooid hoor, als het echt, echt helemaal stuk was mocht het weg..................en dan heb ik het niet over een klein scheurtje ergens in natuurlijk.
Ik weet weer precies waarom ik eigenlijk zo graag minstens drie kinderen had willen hebben..........hahahaha, wie zeggen er eigenlijk dat pubers lastig zijn? Ik niet hoor, ik ben er DOL op,s,avonds hebben we hem getrakteerd op een etentje bij de Kwalitaria, want zulke pubers moet je liefdevol koesteren!

29 opmerkingen:

 1. Heerlijk. Dat moet een topdag geweest zijn!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mij pubers waren ook niet lastig maar van opruimen hadden en hebben ze nog nooit gehoord.
  Dus je boft enorm met deze lieverd.
  En wat de potjes betreft....... die had ik ook bewaard als ik zo veel ruimte had.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geweldig kind! En idd, wie wat bewaart heeft wat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. SoWee, deze moet je houden:)
  Lekker hoor zo'n opruimer in huis!
  Hier ook geen lastige pubers maar opruimers zijn het niet.

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hahaha.....handig hoor zo'n pubert!!! Mijn pubers waren ook niet lastig. Sterker nog er wordt af en toe voor mij boodschappen gedaan.Dus ben ik ook wel een bofkont :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha gezellig zo'n hulp..!!
  En je schuurtje ziet er weer picobello uit!....wat een heerlijke potjes en pannetjes..en ik begrijp het helemaal..je kan het maar beter bij de hand hebben!!
  Hele fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk zo'n puber! Die van mij waren wel anders hoor. Maar niet minder lief.
  Je zit er weer opgeruimd bij. Klaar voor het mooie weer dat gaat komen. Geniet ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. piep je mag trots zijn op je puber en je schuurtje kan er weer helemaal tegen
  fijne dag meid
  knuf mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ohh mogen die van mij bij jou in de leer? Opruimen dat woord kennen die meiden van mij niet. Schoenen staan waar je ze uit doet, jassen gooi je op de grond met een beetje mazzel op de bank. De schuur daar komen ze niet uit zichzelf. Hihi..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk hè die schoonmaak woede, ik heb dat ook op het moment alleen ga ik zaterdag op een 2de handsmarkt staan!

  Ook hier voorjaar, 14 gr, en af en toen naar 0 en weer een sneeuwbui, maar ach het is pas April

  Fijne week groetjes uit Zweden

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je hebt een wonderkind, nu weer een heerlijke opgeruimde schuur en prachtige spulletjes

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jeetje, het is toch werkelijk een heel lief kind, die pubert van jou. Er zijn er hier 3 het puberstadium doorgegaan, maar zonder dat ze ook maar enige schoonmaak- of opruimdrang hadden. Dus ik begrijp het volkomen, dat je dan eens een keertje lekker met hem gaat "snacken". Heerlijk, zo'n opgeruimde schuur (en ook heerlijk om wat mooie potten op voorraad te hebben...)>
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heerlijk zo'n puber. Waren die twee meiden van mij wel anders. Die lieten het liefst mamma de boel doen. Ha ha, is ze niet gelukt hoor.
  Je schuur lijkt nu wel een winkeltje. Leuk voor de camping en logeer gasten. Kunnen ze leuk winkelen en wie weet, straks een bakkerijtje en zo erbij. De pret kan los gaan.
  Veel plezier.

  Groetjes Marjolein uit Zoetermeer

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik wil dit frisse blonde jonge schaap, die lente puber graag van je overnemen, maar lenen is ook goed hoor!
  Jeetje nou denk je vast dat alle pubers zo zijn..... zucht was dat maar waar....
  Die mannen van mij die ooit ook pubers waren deden dat allemaal niet, alleen computers en disco's waren maar belangrijk en later de meisjes natuurlijk.
  Prijs je maar gelukkig met dit zeldzame exemplaar!
  Je hebt trouwens heerlijk veel spullen, nog meer dan ik, terwijl iedereen vindt dat ik zoveel vaasjes en potjes heb.
  Snappen ze niet hè? Dat heeft een vrouw toch allemaal nodig voor het geval dat?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat heeft hij goed zijn best gedaan, je schuurtje ziet er weer spik en span uit.
  Voor mij waren de puberjaren van zoon en dochter ook een van de leukste, ... ik hou van pubers :D

  BeantwoordenVerwijderen
 16. deze mag blijven...de reactie dus, maar ook je zoon: wat een TOP gozer!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. What a wonderful son! I have a 16 year old daughter and she is such a lovely girl. Adolescence is not always easy for children but it is also a rewarding time watching our children grow into adulthood.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. heerlijk zo'n pubert die van mij was vandaag een dagje vrij en heeft de schutting geschuurd, meestal is hij niet weg te branden achter zijn pc.
  Maar doet gelukkig ook veel voor mams :-)
  Ik dacht dat ik veel bewaarde hihi maar jij kan er echt wat van hoor :-)
  Wens je een hele fijne week toe met hoop ik veel zon.
  Groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 19. o, wat geweldig, heerlijk. Lekker blij mee zijn...... en het is supermooi opgeruimd. Complimenten voor je puber!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat heerlijk dit initiatief van jouw zoon! Het ziet er weer piekfijn uit. En ja, weggooien, daar heb ik ook moeite mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Heerlijk dit logje, genieten van je verhaal! Weggooien kost mij niks geen moeite, maar dat komt ook omdat onze Villa zo klein is en zo weinig (of beter gezegd 'geen') opbergruimte heeft. Als de weinige plek die we hebben dan ook nog eens vol staat...;) Koester je zoon Jeannet!! Wat een heerlijk kind!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Als je pubert graag naar de Veluwe wil komen, mag hij mij wel even helpen, hahaha, genoeg te doen hier ;-)
  Maar het ziet er erg opgeruimd uit hoor, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hier nog iemand die wel zo'n handigerd een dagje wil lenen!
  Toevallig was ik vandaag even in de schuur bezig. Eindelijk zijn de laatste dozen overtollige troep e-i-n-d-ij-k weg en nu moet alles weer een schoon gemaakt en netjes opgeborgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Dat eindelijk lukte niet zo erg. Toch lastig die streepjes op de wat latere avond.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Heerlijk zo´n pubert, die van mij zou het alleen doen als ik het hem vroeg.....en je hebt helemaal gelijk, je kan maar beter wat op voorraad hebben...fijne week, groetjes Ina

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Too funny. I think getting the teenagers to do something is often more difficult than doing it ourselves! Your barn looks to be very tidy and organized now.:)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Stuur hem eens langs, heb pas het tuinhuis onder handen genomen en afgelopen week besloot DH dat er heksenpotten moeten komen, dus ligt er nu weer allemaal stro op de grond, maar ik blijf niet bezig, dat mag hijzelf opruimen! Maar ik heb nog een schuur met allemaal gereedschap, misschien kan hij die onder handen nemen, mijn DH kan niets weggooien en geloof me, kapotte boormachines mogen wat mij betref echt weg! LOL! Groetjes,
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat een leuk afwisselend blog heb je toch!!
  Ik volg je al een poosje en ik wil je wat vragen:

  Omdat ik door mijn ziekte (ik heb het Ehlers-Danlos Syndroom gecombineerd met o.a. Hart en vaatziekte) en beperkingen daardoor, veel aan huis gebonden ben, ben ik een blog en site begonnen waar ik kleine stichtingen, goede doelen en leuke tips extra aandacht geef.
  http://geefeenbeetjeliefdedoor.blogspot.com
  www.geefeenbeetjeliefdedoor.nl
  Als je soms iets hoort of weet dan mag je het best laten weten, dan kan ik het ook vermelden.

  Groetjes van Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat een heerlijk joch heb je. En dan ook nog doorgaan totdat alles klaar is. Helemaal top

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet