Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

vrijdag 29 mei 2015

Alweer Annie en een gebreid etuitje

Ik zal jullie niet elke keer weer met Annie confronteren, hoewel ze wel regelmatig even langs komt en ik steeds meer van haar ga genieten, oppassen geblazen dus, want voor je het weet verf je meer Annie dan je gewild zou hebben, less is more.....
Niet bij deze lantaarn, shabby geschilderd, was oud grijs, nu oud rood met grijs, zo superleuk om te doen!! Verder een mooi boek gekocht, Pretty Pastels, Mmmmmm, Pretty zijn ze zeker!
De pastellerige tintjes van de stofjes en het heerlijke kijk en blader boek, Real Brittisch........wat zijn die Engelsen toch een meesters in kleuren bij elkaar zoeken, uren kan ik bladeren in die boeken.
En wie houd er nou niet van pastels?
Van de week liep ik ook tegen een vreselijk leuk winkeltje aan in Brielle, Fleurs Linnen, had een heel stuk gestaan in een brocante Ariadne, ik vond een groot stuk geweven linnen ooit bestemd voor theedoeken, maar als loper op mijn tafel misstond het ook helemaal niet dacht ik zo, dat ingeweven bloemenrandje maakt het zo mooi.
Ze opent straks een winkel in Rotterdam Kralingen met allemaal prachtig oud linnengoed, adembenemend als je er van houd, ja, welke handwerkster houd daar eigenlijk niet van? Wat lijken we toch allemaal op elkaar....;)
En herkennen jullie deze nog? De Lambing Mitts, oftewel, de vingerloze handschoenen?
Ik had nog een restje over van deze geweldige wol, relikt van Schoppel, gerecyclede wol, prachtige vintage uitstraling, en daar heb ik dit helemaal leuke etuitje van gebreid,Super simpel, gewoon een recht lapje breien met ribbels aan de boven en de onderkant, een mooi voerinkje van een quiltstofje erin en een leuk ritsje, bloemetjes erop borduren, klaar! en leuk!
Ritsje met een kanten randje, even googelen en je komt ze overal tegen, ik ben er helemaal weg van! Ook leuk voor een cadeautje voor iemand, voor je spelden, je naaigerei, je potloden, nou ja, voor wat niet ?
En heb ik dit nou weer helemaal zelf bedacht? Nee hoor, ik zou niet met de eer willen gaan strijken, een etuitje is sowieso een ding wat al honderden jaren bestaat in allerlei vormen en materialen, en dit was een plaatje van Pinterest waar vriendin mee aan kwam. Maar wil je het ook breien?
Dat kan  natuurlijk, echt zo gedaan, de afwerking vergt ietsje meer tijd.....ik heb met naalden vier 46 steken opgezet en zes naalden recht gebreid, verder in tricotsteek zo lang als je het wilt hebben en afsluiten met weer zes naalden recht/ribbel, dat is alles en daar kun je natuurlijk weer zelf op variëren, streepjes, fair isle, er is een idee, en je geeft er je eigen draai aan.Versieren met knoopjes, kantjes, bandjes, super!
En als het goed is ga ik morgen dit tasje leren breien, op de brei en haakdagen in Nieuwpoort,bij Hanneke Bezem, die ook les geeft en werkt bij de Afstap in Amsterdam. Ik ben heel benieuwd en heb er veel zin in, jullie zien het weer wel tzt! .Bij ons komt er een quiltster ( met de nadruk op STER)  het weekend in ons vakantiehuis, gezellig!Zo nog even de ramen zemen aan de buitenkant.....;) Fijn weekend weer allemaal.

23 opmerkingen:

  1. Ooit denk ik wel eens, wil ik ook weer gaan breien. want dat kan ik best, zeker als het zo makkelijk is met ribbels enzo.
    Je blog is weer heerlijk om te lezen en vooral om de foto's te bekijken.
    Geniet van het breien bij Hanneke en we zien het resultaat wel.
    finn weekend
    groetjes
    Wietske

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een luik etuitje is dat geworden, je zou er bijna gelijk aan beginnen.
    Fijne dag in Nieuwpoort!

    Groet,

    BeantwoordenVerwijderen
  3. :-)wat een heerlijk blogje weer.
    Ja heb echt zin in het weekend we zitten al in de buurt hoor :-)
    We zijn gister naar brielle gegaan, dus denk dat ik zo dat leuke winkeltje nog ga bezoeken.
    Gr ria

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een leuk breisel heb je weer op je blog. En bij die mooie stofjes heb ik gisteren ook al zitten kwijlen. Veel plezier in Nieuwpoort.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh Jeannet, wat een leuk winkeltje lijkt me dat.....dus maar een weekend Brielle, of bij jou in het vakantiehuis! Je etuitje is gaaf zeg, ga er eentje haken, want breien dat is zo lang geleden. Ga zo toch ff naar de markt, kan ik gelijk een leuk katoentje en een rits ervoor uitzoeken. Fijn weekend, groetjes Ina

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat gezellig allemaal weer....als ik weer wat ben opgeknapt ga ik ook schilderen..en breien wil ik nu eigenlijk wel..die vingerloze handschoenen helemaal leuk !..Moeilijk voor een beginster??? mag ik vragen waar dat patroon van is ???
    Fijne dag vandaag!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. O wat leuk dat je hier het patroontje van dat leuke tasje doorgeeft. Bewonderde het net al bij "Dol op wol"! Ik vind het altijd fijn om wat aanwijzingen te krijgen! Heel veel plezier gewenst in Nieuwpoort! Ik zou vandaag gaan, maar moet naar een crematie. De man van een vriendin is plotseling overleden en dan moet natuurlijk alles wijken. Tja en morgen hebben we jarigen in Holten, dus deze keer geen Nieuwpoort.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuk tasje is het geworden ik heb de ritsjes ook in alle kleuren ,gekocht bij Steekjes en Kruisjes in Huizen.

    Groetjes Janien.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat zal best Janien, maar daar zijn ze wel erg duur, bij het quilters hüske zijn ze maar 2 euro, dezelfde ritsjes, dus even googelen loont de moeite.;)

      Verwijderen
  9. De kleur van de plant heet appelbloesem, die gaf ik gisteren cadeau aan mijn tante van 84 jaar die altijd hard gewerkt heeft op de fruittuin van haar vader.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. He gezellig weer even bij jou op bezoek.
    Maar waarom zitten de leuke winkeltjes nu allemaal in het westen en zuiden van het land? Zit gewoon te kwijlen bij je leuke tafelkleed.
    Een pot van Annie staat hier al meer dan een jaar te wachten tot ik het eindelijk open maak-durf alleen niet zo goed.Wat als het toch tegenvalt?
    Goed weekend en gezellig zo'n quiltSter uit Groningen!
    groetjes,Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Heerlijk blad is dat hè, die Ariadne brocante, koop het ook altijd en dan lekker binnenkijken bij andermans verzamelingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Een erg leuk blogje weer, wat ik met veel plezier heb gelezen. Maar ik moest even reageren.... Je zegt halverwege, want wie houdt er nu niet van pastels, ben ik misschien eenrare, maar ik zal als contrast soms pastel kopen, maar hou echt niet van pastelkleuren. Kleding of voor iets in huis. Brrrrr.....daar griezel ik van....

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Gezellig blogje weer, die brocante blijft zo leuk he. Maar je etui-tje is erg schattig geworden zeg.........................liefs.Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een schattig winkeltje heb je ontdekt. Brielle is volgens mij lekker in de buurt bij jou. Wat een grappig etui. Ik hannes altijd vreselijk met het inzetten van ritsen, moet ik toch eens goed gaan leren... Doe Ria de groeten en een gezellig weekend gewenst, groetjes, Conny (uut Grunn)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Super de Tuto van dat etuitje! Mag ik u vragen hoe breed is die van u en hoeveel cm de rits is? Alvast bedankt!
    Josine-zonder-blog

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat ben je weer een bezige bij en het is echt een schattig etui geworden! Veel plezier morgen, ik dompel mij weer in verbouwingsstof, anders was ik graag gegaan! Groetjes
    lida

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Komt die andere Anny ook nog even langs. Wat een vondst die theedoekstof. En een leerzame en gezellige dag toegewenst morgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Day boek heb ik ook. Geweldig he. Wat een leuk etuitje heb je toch gemaakt. de wol ziet er prachtig uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Geen antwoord op mijn vraag? Hoe breed is dat etuitje? En de rits? Bedankt op voorhand!
    Josine

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Josine, had even de moeite genomen om me te mailen, nu kon ik je mail niet beantwoorden, rits 20 cm, etuitje 10 cm hoog en 22 lang.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Dank u wel, Jeannet, het lukte me niet om u te mailen, ik weet niet waarom maar het was telkens geannuleerd.
    Een dikke merci, fijn weekend en geniet van de eindelijk warm weer!
    Josine

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.