Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 3 augustus 2015

Heerlijk Hollandse zomer

Een oerhollandse zomer, met van alles wat en elk weertype, zo zitten we te zuchten in de zon, en zo stormt het tuinset bijkans over de schutting van de buren, er zijn regenvlagen die je alleen in Verweggistan verwacht, het is zoals het komt en we passen ons aan, de één zucht van warm en de ander van koud, tis net waar je van houd.
Werk ik niet in de tuin, dan maar aan een quiltje, maar omdat het allemaal zo onvoorspelbaar is met een camping aan huis dacht ik, ik ga iets zéér simpels doen.
Altijd is er dan weer Kathleen Tracy, met haar super simpele en duidelijke patroontjes, ben al jaren fan van haar,kleine quiltjes, snel klaar, leuk stoffen uitzoeken en gewoon precies doen wat er staat.
Tuuurlijk kan het dan nog mis gaan, na een paar telefoontjes en belletjes aan de deur, maar de kans is aanmerkelijk kleiner dan met een ingewikkeld applique blok bijvoorbeeld.
Het leuke is dat Kathleen allemaal gratis patroontjes op haar site heeft staan, soms ook niet onbelangrijk, je geeft er vaak toch je eigen draai cq stofje aan, heb ik ook gedaan, hartjes erin gemaakt, leuk, voldoening, iets AF.
En waar gebruik ik ze voor? Echt overal voor.
Meloenen om te zoenen.....nog niet helemaal maar wel haast, ze doen het goed in de kas oogmeloentjes, ze moeten nog geel worden, en dan maar hopen dat ze smaken, altijd afwachten he.....tis net als met een trui breien, geen garantie dat tie past, of in dit geval smaakt.
Dat is anders met paprika,s die smaken altijd. We hebben er maar twee aan de plant zitten, boft zoonlief even dat hij ze niet lust.
Het appelboompje op de camping lijkt wel een uit zijn kluiten gegroeide pruim of zoiets.....ze hangen in trossen aan de takken, trosappels......moet je appels eigenlijk krenten of dunnen? Geen idee eerlijk gezegd, de moes smaakt er prima van straks.
De bessen van weleer zijn tot jam verwerkt, had ik vorig jaar slechts twee potten, nu zijn het er wel een stuk of vijf grote en een stel kleintjes!
Om het simpel te houden, ik brei aan een shawltje, zeeeer simpel, ook al weer, gewoon recht en recht en recht en elke vierde naald een steek meerderen, tot je bij het midden bent, dat kan van alles zijn, en dan ga je elke vierde naald minderen.En als de bel of de telefoon gaat gooi je het zo neer om het later weer moeiteloos op te pakken.
De zomer is altijd druk hier, als de zon schijnt is het druk, en als het regent is het ook druk, want dan regent het afmeldingen op de camping! Daar hebben we nu even geen last van, weten jullie wie er in onze vakantiewoning zit? Mieke,bekend van haar blog Culipatch en quilten, leuke combi overigens.
Dit bracht ze voor me mee.....sprakeloos.....wat áárdig! en die tekst.....helemaal op mij van toepassing, hoe zou ze het kunnen weten?En dat was nog niet alles, van haar Limburgse vrienden, die ook mee waren kwam er een heerlijk echte Belgisch Limburgse vlaai uit de koffer! Wow.........die zag er niet lang zo mooi rond uit met die twee mannen hier......
Als de zon dan niet buiten schijnt, dan kan je haar altijd binnen halen, een huis zonder bloemen is geen optie......bloemen brengen warmte en vriendelijkheid en zachtheid ineen interieur, als ik moet kiezen tussen een laatste boterham en een bosje lathyrus, bij wijze van spreken, dan weet ik het wel....
Deze vaas met megagrote papaverbollen en roze gipskruid.........daar smelt je toch van, in combi met het pure linnen tafelkleed.
En om het nog een laatste keer over de Zaan te hebben,.......bij ons prijkt sinds het verblijf daar een echte Zaanse Spin! Door zoonlief gekocht, dat was op internet nog een verhitte discussie, mag een échte Zaanse Spin wel verkocht worden aan mensen uit een ander deel van het Land? of is dat verkwanseling van de Zaanse cultuur? Ik heb er geen mening over, een molen is geen molen zonder naam.....hier draait nu in elk geval de Zaanse Zeewind!
En zo is het dan weer augustus geworden, je ziet het al aan de natuur, toch wat meer ingetogen, als het even kan fietsen we s,avond,s een blokje om over het prachtige eiland, hier langs het Quackgors bij Hellevoetsluis, mijn favoriete fietspad. Haringvliet in de verte, bootjes, ganzen, prachtig! Zonnige week allemaal weer.De zomer is gelukkig weer terug.

19 opmerkingen:

  1. Ooh Jeannet, wat zien jullie meloenen er mooi uit. Hoop dat ze heerlijk smaken straks en je quiltje vind ik prachtig! Dat zijn nou echt projectjes voor mij......niet te veel hoeven nadenken....heerlijk. Zal aan mijn hoveniertje ff vragen of je de appels moet krenten of dunnen. Succes straks met me appelmoes! Fijne week, groetjes Ina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooi quiltje en ook weer een leuke sjaal begonnen !
    Die meloenen zien er goed uit. Ik heb al verschillende paprika's geplukt van onze plantjes. De tomatenplanten hangen hier bomvol, ze zijn nog groen, ... ben aan het wachten tot ze gaan kleuren.
    Leuk dat er een quiltster in je vakantiehuisje zit.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk is het weer om te lezen hoe je van jouw zomer geniet! Dank voor dit gezellige blogje weer,

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Prachtig je meloenen. Wat moet het leuk zijn om dat te zien groeien.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Met jouw verhalen komt de zon vanzelf. Heb er weer van genoten. Fijne week!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. mooie stofjes voor het quiltje. Onze paprika's hebben brandplekken. 40 graden in de schaduw is toch echt wat teveel voor ze! De courgettes groeien de pan uit. Misschien volgend jaar ook eens meloen proberen! En, als Limburgse in Griekenland ga ik watertanden bij het zien van die heerlijk vlaai !

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuk quiltje en de planten bloeien en groeien ook prima! De appeltjes hadden inderdaad gedund moeten worden afgelopen lente. Dan had je nu waarschijnlijk grotere appels gehad, maar minder, dus al met al komt de hoeveelheid 'appel' op hetzelfde neer. Het is maar hoe je het bekijkt ;o)
    En ik zou zo met je willen meefietsten vanavond. Heerlijk de wind voelen en het water zien... Dat zijn de enige 2 dingen die ik mis sinds ik hier in het zuiden woon. Wind en water...
    Fijne week gewenst!
    Groetjes,
    Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een leuk verhaal weer. Ik houd van Hollandse zomers. Juist de afwisseling maakt het zo mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Je kunt zo heerlijk vertellen/schrijven. Het is net alsof ik erbij ben. En wat leuk dat Belgische Mieke in je vakantiehuis met vriendinnen zit. Ja, Mieke is een schat. Geniet lekker verder van alles. Zelf zit ik et een gebroken pols, waar na 6 eken het gips af mocht en nu nog meer pijn doet en raar uitziet. Van patchen komt niets (jammer) en ik zoek de huisarts maar eens op. Kijken wat er zich in mijn pols/arm afspeelt. Nog een fijne maandag. Lieve groetjes van Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een enig quiltje en de puntjes zijn zooooo netjes!
    Het lijkt me heerlijk om een kas te hebben, wij passen ons nu erg aan welk gewas de Hollandse zomer kan ´hebben´ en welke niet....De ene dag zaten de struiken vol met zwarte bessen, een dag later lag alles op de grond....geen zwarte bessenjam dit jaar.....
    Je breiwerk is mooi....en het quiltje van Mieke, wat een schattig kado,
    groetjes
    Francisca

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een gezellig blog weer! Mooi quilt- en breiwerk, groente en fruit uit eigen tuin en niet te vergeten de bloemen. Een heerlijk landschap én een Zaanse molen. Wat wil een mens nog meer. Dank, Jeannet voor een fijn begin van de nieuwe week!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat enig die molen! Neem aan dat het een kleintje is.
    Als hij net zo langzaam draait als de moderne windmolens lijkt het me heerlijk om dat in de tuin te hebben.
    Daar word je zo rustig van, van dat gedraai van de wieken.
    Fijn dat jij al zo rustig van jezelf bent.
    Je hebt weer een enig lief en eenvoudig quiltje gemaakt, de hartjes daarin geeft het net iets meer.
    Als ik honger heb kies ik toch voor de boterham i.p.v. de Lathyrus hoor :-)
    Appels hoef je eigenlijk niet te dunnen.
    Dat horen ze vanzelf in juni te doen, de z.g.n. "juni-rui".
    Maar voor appelmoes maakt het niet zo uit, nou ja meer schilwerk, dat wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Gezellig zomerblogje met weer prachtige, Hollandse foto's, Jeannet. Ik vind het persoonlijk wel fijn, een echt Hollandse zomer, met van alles wat, maar mijn energiepeil schommelt daardoor ook flink (dalen de temperaturen, gaat mij energieniveau omhoog). Geweldig mooie molen hebben jullie meegebracht uit de Zaan en met deze naam is het vast helemaal prima, dat hij nu draait op de bijna-Zeeuwse wind. Je mini-quiltje en shawl-in-wording zijn ook heel erg mooi.
    Groetjes van Ageeth.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Het Hollandse gevoel straalt van je blogje af Jeannet... heerlijk!
    Je quiltje is erg leuk geworden. Ik hou ook wel erg van die kleine quiltjes van Kathleen Tracy hoor. Zo simpel dat je ze eigenlijk makkelijk zelf had kunnen bedenken maar dat dan toch weer niet doet. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. I always enjoy your wonderful pictures.:)

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een leuk klein quilten! Op de één of andere manier val ik alleen voor knoepers, duurt zolang voor ze af zijn. Misschien toch ook eens op Kathleens site kijken voor inspiratie.....

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ik heb genoten van je gezellige en veelzijdige log! Je simpele quilt vind ik prachtig en wat een heerlijke oogst uit je tuin! Veel om van te genieten en ik genoot ervan mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. That is a beautiful little quilt. Great idea to add the hearts!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.