Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 17 augustus 2015

Zeeuws genieten

Zo kun je het wel noemen, afgelopen zaterdag naar Zierikzee en Dreischor geweest, de open dag van de Quiltster, vaak vragen mensen mij, waar koop jij nou altijd je stofjes? Nou, overal en nergens maar vooral in Dreischor.Marcha heeft het gewoon in de vingers om uit de nieuwste collecties net die mooie te selecteren en dat zie je overal terug in de sfeer van de winkel.Boekje kocht ik in Zierikzee, mooie ware tekst.
Het was een feest van herkenning met heel veel mensen, ook veel Belgische Bloglezers, leuk, om te horen dat zoveel mensen van mijn blog genieten, zelfs uit Duitsland, daar sta je niet altijd bij stil achter je PC. Dat juist het "gewone lieve leven" zoveel plezier en herkenning op roept.Ook mijn bakpuber werd overal herkend aan zijn blonde krullenbos.
Ze heeft daar ook zo,n mooie idyllische plek voor dat schattige winkeltje, middenin de Zeeuwse Polders, deze foto is overigens van Marry.
Iemand wiens naam ik gans vergeten ben in de drukte liet een prachtige versie van de Gossip zien. Want wat was het druk! Wij waren er s,middags, dus toen was het al een stukje minder druk, s,morgens kon je amper naar binnen naar wat ik hoorde! Maar het overtrof weer alles, weinig foto,s genomen, veel gepraat en gekeken en genoten van alles, dat vooral.
Deze prachtige quilt van Jeanneke hing er ook, schitterend!Het was altijd al een fijne winkel, en nu nog fijner, nogmaals, ik vind haar stofkeuze geweldig, kan ik zeggen dat het lijkt op de Petra prins van Zeeland? Wie er nog nooit geweest is, gáán, Superwinkel! Zelfs de stoffen van Petra zijn er vertegenwoordigd.
En een leuke foto van "Marry en Me" in de winkel, gemaakt door Inge uit Belgie, bij het stempelen van Jeanneke.We hebben een quiltdate gemaakt voor van de herfst/winter.
Ik ging ook voor Verweven, al voor de derde keer op rij gehouden in Zierikzee, een wol/weef/vilt/spinmarkt, beetje te vergelijken met de weefmarkt in Hoorn, maar dan veel kleiner, eigenlijk prima voor mij. Het hoeft niet zo groot en overweldigend, goed is goed genoeg.Zierikzee is sowieso de moeite van het bekijken waard met zijn mooie haven.
Er waren prachtige producten en materialen.Wat een creativiteit zo bij elkaar.De bakpuber werd ook hier meteen herkend op de markt in Zierikzee, zo leuk, iemand wie ik een keer een recept van de worteltjescake had gestuurd, ze wist het nog precies!Ook daar veel wollige bekenden gezien, en vast ook nog gemist.
Deze jonge alpaca had zicht op de haven van Zierikzee, geen idee wat hij dacht en zag, maar het leek er wel verdacht veel op dat hij de schepen daar in de verte erg aanlokkelijk vond........als het hek er niet stond had hij vast het ruime sop gekozen.
Schitterende wolletjes die je wel allemaal wilt meenemen, maar ja, de kasten en dozen zijn vol! Gelukkig komt de herfst er weer aan, dan kunnen de pennen weer definitief uit de kast.En bij een daagje uit hoort natuurlijk ook eten, of juist eten, zeker met mijn twee bourgondische mannen.
Dus zijn we op de terugweg aanbeland bij restaurant Akershoek in Ouddorp, echt een adresje voor de locals, zijn wij niet echt, maar daarom niet minder lekker, ook al zo enorm druk overigens.Het was nog overal vakantietijd en wat is Zeeland dan toch een drukke provincie in de zomer.( zien jullie de TWEE schaaltjes sla bij het linkerbord......)
Je moet de mannen ook een plezier doen he, anders gaan ze niet meer met me mee en ik vind het altijd wel heel gezellig zo met zijn drieën, zij zijn naar de molen geweest in Dreischor, en naar de vlasmarkt en het museum aldaar, dus verveeld hebben ze zich zeker niet.Die vlasmarkt leek me anders ook zeer de moeite waard, maar ja de benen een mens kan nou eenmaal niet alles.Wat ik ook een ontzettende leuke winkel vind, is Mien Domus aan het havenplein in Zierikzee, altijd wat bijzonders daar, net van die gekke mooie dingen  die je elders niet vind.Is dit een mooi bakje of niet? Manlief verslikte zich haast in de koffie toen hij het zag, een sloophouten bakje........dat gooit hij bij het grofvuil....
Kijk, zo,n schattig bakje kun je toch overal voor gebruiken? Ik heb op de markt mijn voorraadje Jamieson Tweed weer wat aangevuld, ( slechts drie bolletjes hoor, rest had ik al) ook al zo,n mooi wolletje van de Shetland eilanden.Mooi vaasje bij Mien gezien, voor de verzameling......
En dan dit.........taadaaaaa.......dit vind ik me helemaal superdebuper! een gevilte kol/shawl van het Wensleydale schaap! Geweldig, en leuk dat tie staat, die ga ik dus gewoon om doen, daar keek ik altijd al met bewondering naar.
Op een kek zwart jurkje is het gewoon een sjiek ding.En met een leuk strak shirtje eronder, of over een spijkerjasje. Of gewoon als object op de hanger is het al mooi.Het Wensleydaleschaap komt uit Yorkshire, Engeland en heeft dus van die prachtige gekrulde lokken die heel mooi gevilt kunnen worden.
Laat de herfst dus maar komen.Voor spinster waren er heel veel verschillende vachten te koop van diverse schapenrassen, leuk te zien dat spinnen weer zo in opmars is.Al met al weer een leuk dagje Zeeland en veel inspiratie opgedaan, voorlopig genoeg wol en stofjes gescoord om de lange winter door te komen. Eerst eens even alles laten zakken en bezinken, het denken aan nieuwe dingen is ook al leuk..Laatste vakantieweek hier, schoolvakantie is omgevlógen!Fijne week allemaal weer, enne.....de zomer komt woensdag terug.( en de kampeerders ook)

29 opmerkingen:

  1. Wat heerlijk al die wol Jeannet. Zou willen dat mijn breipennen wat vlugger gingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een topdag voor jullie.
    Alle adressen gaan in een map, want volgend jaar hopen we onze vakantie bij jullie te kunnen starten En dan gaan we al die leuke winkeltjes langs.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat zou super zijn Mieke, en kom je dan op onze camping staan?

      Verwijderen
    2. Ja Jeannet. Dat is wel de bedoeling. Tzt neem ik contact met je op. Groetjes, M ( en reislustige Jeroen )

      Verwijderen
  3. Oooh wat een heerlijk dagje! De quiltster staat ook nog op mijn lijstje om te gaan bezoeken en als ik jou verhaal zo lees hoef ik me in Zeeland niet te vervelen. Kom dan zeker ook ff bij jou aanwippen. Fijne week, groetjes Ina

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat gezellig allemaal weer....en mooie herkenbare stofjes...de foto van de alcapa...wat een lieffie !!!!
    mooi bakkie...mooie wolletjes....zo te lezen was het weer een fijne zondag !!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Weer zo'n heerlijk blog! Ja, Zeeland zo heerlijk! Dat miste ik in onze laatste vakanties in Brabant en Drente, zo weinig leuke winkeltjes meer. Fijn dat je zo'n heerlijke dag had en dat wij op deze manier mee mogen genieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Tijdens vakantie in zeeland ook quilt ster bezocht en idd marcha is natuurtalent, weet prima keuzes te maken en een bijzonder hartelijke uitbaatster van deze mooie, sfeervolle quiltwinkel.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jeannet , proficiat met je Zeeuws verslagje , hele mooie foto's met introductie, gezellig om te lezen en mee te genieten, vond het ook een superdag! Fijne week gewenst, geniet van je mooie hebbedingen ,wol en stofjes en tot de volgende keer.......

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Piep wat een zalig verslagje,
    En zl die mooie plekken.
    Velen hebben we bezocht toen we in het huisje waren
    En wat je schrijft over Marsha, zo waar!!!
    Wou dat ze dichterbij zat..,
    Knuf knuf

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een prachtige schapen laat je zien. Zo'n wollige jas wil ik ook wel.
    Mooi blogje weer van een heerlijk dagje. Jammer dat zeeland voor ons bijna de andere kant van de wereld is. We gaan er zeker nog een keer met onze boot naar toe

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Tja, nu ik jouw logje lees en bekijk heb ik toch wel spijt dat ik niet gegaan ben :(( Zeker omdat het allemaal zo dichtbij was... oh lala, wat een mooie dingen allemaal!! Je bent waanzinnig leuk geslaagd met alles, heel veel plezier er mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. je hebt zo te zien een supergag gehad, maar op het laatst moest ik toch gewoon lachen genoeg wolletjes en stofjes gellof dat niet

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een prachtige dag, bedankt weer voor je mooie verhaal en de foto's

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een heerlijk verslag, ook de foto's van Zierikzee, zo mooi al die wol, en die maaltijd... toch nog gelukt om iets gezonds te eten dus, hoewel ik die schaaltjes salade wel moest zoeken, haha

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een prachtige foto's laat je weer zien. Jammer dat marcha zo ver weg is ;-)
    Maar je hebt mooie stofjes gekocht.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een heerlijk maandag blogje, jammer dat ik niet gegaan ben maar de wol vilt markt daar heb ik nog nooit van gehoord, Jeannet ik ben verliefd op je prachtige col / sjaal hij zal je heel mooi staan.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een gezellige blog. Het verbaasd me niets dat je zoon werd herkend. Wat is Zeeland toch mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een heerlijk verslag heb je geschreven!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Feest van herkenning, dit blogje, want wat lijkt het op wat Debby en ik afgelopen zaterdag hebben gezien en beleefd! En een heerlijke winkel, de winkel van Marcha, maar wij waren 's morgens, en toen was het mega-druk. Geeft wel een goed excuus om snel weer eens te gaan en rustiger van al het moois te genieten. De markt "Verweven" vond ik ook absoluut zeer de moeite waard, en voor herhaling vatbaar. Geweldig leuk, je col van dat indrukwekkende schaap. Dat zal a.s. herfst en winter super-gaaf staan! En die Jamieson wol hebben wij ook nog staan aaien, zo mooi! Prachtig in dat mooie bakje van sloophout, precies de goede kleur, wat manlief er ook van denkt...
    Groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Das sieht ja alles sehr schön aus und die Quilts gefallen mir sehr gut, echt tolle Stoffe. Bei euch gibt es viele schöne Stoffe und deine Sachen sind alle nach meinem Geschmack. Ich mag deinen Blog sehr gerne.
    Liebe Grüße Annerose

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Haha die Jeannet, genoeg lapjes en wol om de winter door te komen, ik zal je er nog eens aan herinneren als ik weer lapjes voorbij zie komen !
    Groetjes Els Pelt

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Dat was een heerlijke dag Jeannet, ik heb lekker mee zitten genieten van jouw foto's. groetjes Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Ik was er dus 's morgens al en ja je kon over de hoofden lopen, maar heb er ook net als jij van genoten! Je hebt een mooie buit mee genomen en ik ben dus benieuwd naar de volgende lading sokken en of die ook weer op hangertjes worden opgehangen of ga je ze eindelijk echt dragen! LOL! Groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  23. You almost make me wish I knew how to knit. Those skeins look so wonderful!

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat een ontzettend mooi verslag heb je geschreven, dank je voor je complimenten, ik moet er helemaal van blozen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is helemaal niet nodig hoor Marcha, het is dik verdiend en ik denk dat ik heb verwoord wat velen met mij ook vinden ;)

      Verwijderen
  25. Wat een gezelligheid lees ik hier allemaal. Die nieuwe winkel van Marcha ga ik zeker eens bekijken maar dat is voor ons echt plannen omdat het zo uit de buurt ligt hé?
    Ik zie dat jij gestempeld hebt met die hexagon vormige stempels van Jeanneke.... daar zat ik toevallig laatst naar te kijken. Lijkt me wel heel leuk om te doen en het resultaat vind ik ook geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.