Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 4 april 2016

Lenteweekend

We waren er aan toe, een eerste lenteweekend, goed, duurde even voordat het echt lekker was, maar het werd zondag toch echt lenteachtig, na het toch wel wat verregende en koude en vooral stormachtige paasweekend. wat een wind was me dat zeg, voorjaarsstorm, het was wel een machtig schouwspel bij de Maasvlakte. Foto,s kon je alleen nemen vanuit het dichte autoraampje want je werd compleet gezandstraald, dat hoorde je ook wel aan de auto.
Deze mannen zaten uit de wind achter de duinen en hadden nergens last van.Blijft een imposant gezicht om zulke kolossen tegen te komen en zo dicht te kunnen benaderen.Nou sta ik erom bekend dat ik mensen vaak griezeliger vind dan het meest woeste beest, dusszzz, dat voelen ze natuurlijk.
Het is aan alles te zien dat de lente in het land zit, de boeren ploegen voort, dit is gelukkig nog steeds te zien vanuit het keukenraam, en dat blijft genieten! Het werk blijft steeds hetzelfde, al eeuwen lang, wat veranderd zijn de grote van de machines en het 24 uurs doorgaan, ook in een boerenbedrijf.
Genieten blijft ook het simpele sokken breien, een sok onder je handen te zien groeien, zo basic, zo puur en echt, we dragen ze allemaal, dik of dun, sokken, je kan niet zonder. Nou moet ik wel zeggen dat ik ze dus niet draag, ik hang ze op,......
Ik heb het hangertje vervangen door een grotere "stok voor de sok ". Ik merk dat het me goed afgaat, gelukkig nog steeds, de rode sokken zijn klaar, derde van links, en nu ben ik aan een sokkenpaar bezig wat er niet bij komt te hangen.
Dat komt om het puberbeen te zitten, die zijn gereserveerd, gaat de bakpuber ( die overigens weinig meer bakt....) aan doen met zijn examenuitreiking.....maar even afwachten....wol van Arne en Carlos, het Hippe Noorse duo.
Ik heb van de week ook eigenlijk mijn quilt snij en strijkmap gemaakt, die lag al zo lang in de kast, koudwatervrees, ik vind stof plakken met boekbinderslijm op karton altijd een beetje tricky....en dat was dus niet voor niets
Als je verkeerd plakt, scheef bijvoorbeeld,of er een vouw in hebt, dan is het verloren, Grrrrr......jakkes darrie.....Het is gelukkig toch nog goed gekomen stof genoeg in huis zullen we dan maar denken.Maar ik wist weer wel waarom het al zo lang in de zak zat.
De map is uiteindelijk wel mooi gelukt, Japanse stofje wat ik hier prima geschikt voor vond.Het is vast een handige map als je veel uithuizig bent overal heen, en laat ik dat nou niet zijn.
De kool groeit als kool, als het meezit eten we met moederdag eigen bloemkool, feestelijk gebeuren. Eigen onbespoten vers kooltje uit de kas.
Er is weer een derde pringelbusje bij gekomen, ik blijf ze echt geweldig leuk vinden met die mooie papiertjes beplakt.
De stapel court steps of log cabins, hoe je het wilt noemen,groeit ook, hetzij langzaam, geeft niet, het hoeft niet af, want als iets af is, komt er toch weer wat anders voor in de plaats.......
En zo gaat de week voorbij, al wéér een week voorbij, de Moda Mandjesquilt vordert nog steeds, soms hard, soms ook even een paar weken niet, ik heb een kleine impressie gemaakt van de kleuren zoals het er uiteindelijk uit komt te zien
.Ik ben er tot nu toe wel tevreden over, het ene mandje spreekt me meer aan dan het andere, maar dat heb je toch als er verschillende ontwerpers aan gewerkt hebben. De eenheid zit hem in de kleurstelling en je moet een quilt eigenlijk helemaal af zien incl. de randen.
Nog meer zon deze week naar wat ik begreep, rokjesdag, gevleugeld woord van Martin Bril, enne.....
Wat die mannen hier betreft is sinds gisteren het BBQ seizoen weer geopend!Fijne week allemaal, geniet er van.

18 opmerkingen:

  1. Wat zijn je sokken mooi, kan ik echt jaloers op zijn. Heerlijk, al die kleuren. Jammer dat jullie zulk slecht paasweer hadden. Wij waren op Texel en genoten van de zon. Hopelijk krijgen we allemaal steeds meer zon, want we hebben het nodig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke sokken en zo mooi gebreid. Ja, gisteren eindelijk voorjaar! Nu weer somber, des te meer genieten van je blog! Fijne week gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een prachtige bloemkool in de kas. Vind het altijd zo bijzonder om dat te zien groeien.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hier kwam zondagmiddag ineens de zon. Daarvoor al heerlijk in het bos gewandeld. Je map ziet er goed uit !

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zo leuk, al je sokken aan een hanger! Bij mij liggen ze gewoon in de la, en ik draag ze dagelijks. Heerlijk, dat sokken breien... Maar ook de eigen bloemkool, de quilts-in-wording, de pringle-busjes en vooral je map (inderdaad, die lijm...wat een drama; heb daar ook geen liefdevolle band mee) zijn prachtig.
    Fijne week en groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik kijk elke maandag uit naar je blogje.
    Ik geniet er erg van, zo gezellig.
    Ook mijn mandjesquilt groeit. De kleuren kiezen vind ik best wel lastig. Bij jou een mooi geheel.
    groetjes Hanny

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Koudwatervrees heb ik ook maar dan wat betreft sokken breien. Nog nooit gedaan maar ik wil wel, zeker wanneer ik jouw sokken zo op een rijtje zie hangen. Toch maar eens gaan proberen ? Misschien heb jij nog tips voor een goede tutorial of beschrijving ? Je blogje op maandag is altijd gezellig, alhoewel ik niet altijd reageer, weet dat ik het met veel plezier volg/lees.
    Fijne week

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een gave sokken allemaal! Als die zelfrijdende auto echt komt, ga ik voortaan onderweg sokken breien, lijkt me super! Die Courthouse Steps wordt wel heel leuk, zo'n machineprojectje voor erbij....

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Piep zalig blogje.. Je blokken mmm.. Snoepjes.. Je mandjes toppie en je map, een toppertje als je onder de overkappibg werkt toch?
    Ik maakte 1 map .. En dan nooit meer, idd lijm is me een dingetje.,
    Fijne week en laat de kool maar groeien en de naaldjes maar tikken knuf knuf

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Waarom worden die mooie sokken niet gedragen? Ze hangen daar trouwens wel mooi. En wat wordt je mandjes quilt toch prachtig. Echt genieten, wanneer ik er naar kijk. Ik hoop dat die zon deze week nog gaat komen, want ik ben een erg positief mens, maar die zon heb ik ook nodig. Hier in het Belse, regent het nu. Fijne dag nog. Groetjes Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Mooi al die sokken en je log cabin blokken zijn mooi.
    Je mandjes quilt ziet er ook super uit

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een leuke map is het geworden Jeannet, prachtig stofje ervoor. En wat een prachtige sokkenverzameling ben je aan het aanleggen. Ze hangen er mooi bij, grappig om sokken voor decoratie te gebruiken. En je mandjes worden mooi, inderdaad is het de kleur die van een quilt een geheel maakt, en dit zijn de zo vertrouwde "Jeannet-kleuren" groetjes, Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Mooie stof heb je voor de map gebruikt. De volgende keer een roller gebruiken om de stof glad op het karton aan te drukken --zo een die je voor behangranden aandrukken gebruikt.
    Je mandjes quilt zijn weer echt jouw kleuren en het wordt mooi net als je blokken.
    Waarom hang je de sokken op? Draagt niemand deze?
    Gezellige dag
    groetjes, Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Die bloemkool ziet er nu al heerlijk uit!Ik ben nog niet aan m´n moestuin begonnen, binnenkort ga ik inzaaien.
    Groetjes Berbel

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een gezellig blog,..

    Hier is volgens manlief het bbq seizoen nooit gesloten geweest. Heeft een dagje bij Weber mogen oefenen,.. Workshop voor mannen,..

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wel even wennen dat weer van vandaag. Dat van gisteren beviel beter. Zelfs de storm van laatst heb ik liever. Maar ja we doen er niks aan. Wat een lief bloemkooltje is dat. Bij mij mislukt alles tegenwoordig wat met tuinieren te maken heeft. Staan hier twee minikasjes in de vensterbank met meer dood dan levende aardbeienplantjes. Snik snik...
    Je sokken zien er prachtig uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Het was weer gezellig om je blog te lezen. Prachtig hoor die sokken, maar geef mij maar blote voeten..... kan hier helaas niet zo vaak!
    De mandjes quilt is ook erg mooi qua kleur e.d. en de "beesten", leuk!
    Groetjes Sylvia.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Love seeing the progress on this quilt! The baskets are fabulous!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.