Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 1 mei 2017

Gewoon weer een maandag

Tis al weer maandag, en er is ook al weer een week van de meivakantie voorbij, het is vandaag de eerste mei al weer , dag van de arbeid,de afgelopen week was het best wel erg koud, er viel zelfs nog even hagel in de tuin, Brrrrr, daar ben ik wel klaar mee nu hoor.Ik wil mijn geraniums naar buiten.
Maar ja, de ijsheiligen ....die moeten eerst nog langs komen.De tuin staat vol met dit prachtige lelietje der dalen, ik koester ze werkelijk, zo mooi en teer vind ik ze, en ze geuren zo lekker.Hebben jullie ook zo genoten van de afgelopen Koningsdag? Ik zou haast weer Koninginnedag schrijven, de generatiekloof he.....s,morgens snel even de plaatselijke oranjemarkt over voor de bui.
En je komt er altijd wat leuks tegen, ik geloof dat ik inmiddels al een aardige verzameling klompen heb, zo her en der en overal vandaan, kon ze weer niet laten liggen.
En zij mocht ook mee naar huis, wat een bof zeg! Ik had het al eens in quiltwinkels gezien, op het net, vond het al zo lang een leuk dingetje, niet oud, maar wel sfeervol, en nu zat ze daar, voor € 2.50, Tsssss, gauw mee naar huis! Daar is altijd nog wel ergens een plekje voor te vinden.
Het oranje koraalmosje, hoort helemaal bij Koningsdag, lieverdje, ik had ze in twee smaakvolle potjes gezet, met het idee om ze van bovenaf water te geven, nee dus....daar houden ze niet van....gaan ze rotten, oeps....tis maar dat je het weet, gelijk over geplant in twee iets minder smaakvolle potjes, met gat onderin, en nu van onderaf water geven, okay, werkt perfect!
Van de week ook nog zomaar even, een klein snel tussendoortje gemaakt, van de puntjes die ik altijd bewaar als ik wat af snij ergens, de inspiratie kwam van elders, inspiratie komt vaak van elders, we inspireren elkaar wat af tegenwoordig, je hoeft er de deur niet meer voor uit Pinterest, Instagram, FB.
We hebben in de tuin een enorme grote roze sierappel staan, malussoort, waar in de herfst kleine sierappeltjes aan komen, elk jaar weer als hij bloeit is het een feest om mee te maken in de tuin.
Ik pluk er maar royaal van, aan een boom zo zwaar beladen, mist met één twee takjes niet........
De kleur lijkt overigens wel op het rood van de red velvet cake die we van de week nog gebakken hebben om het restant van zoonliefs verjaardag te vieren.
Hoe vinden jullie mijn nieuwe schoenen? Ik ben van het Wolkyconcept af gestapt op een Ned. merk MAG, thuis zeiden ze, groene hart, groene stroom, en nu een groene schoen, en lopen dat ze doen, fenomenabel, je ziet het gemak er vanaf.En dat oranje.....dat komt vast vanwege mijn spontane voorliefde voor ons koningshuis.
Want om nog even op die Koningsdag terug te komen, wat hebben we toch een vreselijk leuk, origineel en eigentijdse koninklijke familie, welk koningshuis organiseert er nu een diner voor 150 andere jarigen? Dat is toch superleuk? Ik heb het een beetje gevolgd op TV, en die meisjes, wat een ontzettende leuke meiden.Wat een warm gezin stralen ze zo uit.
Om het maar niet te hebben over die kekke maxima die overal opdook in de social media  met haar breiprobeersels en nu vast vanuit het hele land uitnodigingen krijgt voor brei festijnen, en wol opgestuurd krijgt van winkels om uit te proberen.
En zo is de week weer omgevlogen, vandaag vieren we de verjaardag van manlief, straks een pannenkoek eten in de molen van Burgh Haamstede, waar ze de lekkerste appelpannekoeken serveren, ik weet het zeker, met roomboter, Mmmmm
Hier in de tuin heb ik een waterschaal staan, voor de merel, om een bad in te nemen,als dank voor zijn práchtige gezang elke dag weer, tenminste, als het niet leeg is, want er zijn meer gebruikers in de tuin die ook wel van dat bad houden, handig, hoef je niet te bukken na het eten.
En zo gaan we op naar week twee van de meivakantie, met hopelijk wat warmer weer, al vermaken we ons prima op het minilandgoed, daar niet van, ik heb het toch niet kunnen laten na de zonnige, en helaas stormachtige, zondag.....de surfinia,s geplant voor de kas, ijsheiligen stuur ik door.En dan hopen dat de zon zich doorzet, want even lekker op een terrasje zitten zonder jas en shawl dat zou wel heerlijk zijn, wie weet, komt het er van! .
O ja....Pssstt.....volgens welingelichte kringen heb ik gehoord dat er op onze camping een "campingquiltBEE" wordt georganiseerd,hahahaha.......het moet niet gekker worden,de jonge huisbakker wilde al gaan bakken.....heten we straks niet Minicamping Wilgenhoek, maar Minicamping "De Quiltsteek". Geniet allemaal van de week die voor je ligt!

Hartelijke groet, Jeannet

18 opmerkingen:

  1. Jeannet van harte gefeliciteerd met je m man en nog vele gezonde jaren voor hem.
    Hier schijnt nog een zonnetje en zingen de vogels volop.
    Gezellig zo'n quiltbee bij jullie op de camping dan hoef je niet ver om een steekje mee te doen.
    Geniet van deze dag
    groetjes, Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Piep
    Hip hip hoera voor John
    En laat de pannekoeken smaken

    Mmm een campingbee.. ik ben geen camping-tent-caravan.. mens.. maar hou wel van lapjes?? Hoe moet dat dan??😩😩
    Mooi tussendoor werkje hoor
    En de meiklokjes die gaan hier straks de tafel
    Op in een leuk potje
    Fijne week knuf

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gefeliciteerd..ook hier wordt de verjaardag van manlief gevierd..;0))
    Weer en gezellig blogje op maandag !
    Fijne dag en geniet van de pannenkoek !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een gezellig blogje weer zo op de maandagmorgen! Van harte gefeliicteerd met je man! Maak er een heerlijke geniet-dag van! Superlief, je miniquiltje in deze smaakvolle kleurtjes. En een quiltbee op de camping? Dat wordt vast gezellig!
    Groetjes van Ageeth.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hier bestond de meivakantie maar uit 1 week. Er word weer gewoon naar school gegaan en gewerkt. Wat een heerlijk blogje weer. De week is weer begonnen wel wat sombertjes buiten maar gelukkig nog droog. Fijne verjaardag...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Een quiltbee op de camping! Denk dat het wel heel druk gaat worden, leuk hoor.
    Dat onze Maxima ging breien, dat vond ik ook erg leuk.
    Die mannen brachten er echt helemaal niks van terecht, de lap werd steeds breder, ééntje zei dat Maxima hem een beetje had geleerd hoe het moet.
    Zoiets kan alleen maar hier. De prinsessen vind ik ook zo leuk, hoewel de jongste alsmaar boos keek.
    Lief popje gekocht en lief quiltje gemaakt, en super schoenen gekocht.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een leuke popje heb je gescoord. En die klompjes :-)
    He ik herken dat miniquiltje. Leuk dat je geïnspireerd bent :-) en leuk gedaan met dat randje ertussen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Gefeliciteerd met de verjaardag van je man, leuk dat jullie nog vrij zijn en er een gezellige dag van kunnen maken. Wat een enig popje kocht je, past echt bij jou. Dat wordt vast gezellig die camping bee, hopelijk kun je mee aanschuiven met een leuk werkje. groetjes, Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Gefeliciteerd met je man. Je zoon is 1 dag NA mijn zoon jarig en jouw man is 1 dag VOOR mijn dochter jarig ;-)
    Van koningsdag heb ik ook genoten, lekker met een oranje tompoes voor tv, een beetje een traditie.
    Je groene schoenen zijn geweldig.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. \wat een heerlijk gezellig blogje schrijf je weer. Gefeliciteerd met je manneke en leuke aankopen heb je gedaan zeg. Heerlijk op dat mini landgoed van je, moet er toch van komen he die bee haha.................Liefs. Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Over dat weer zullen we het maar niet hebben,lente waar blijf je ?
    Leuk je mini quiltje, ik had hem al op Facebook voorbij zien komen.
    Een campingbee dat kan alleen maar heel gezellig worden toch ?
    Gefeliciteerd met je man, maak er met elkaar een gezellige dag van.
    Fijne nieuwe week.
    Groetjes Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  12. de lelietjes staan bij mij ook in een vasje; het voordeel van dit weer is dat je ze lekker lang kunt plukken! En die appel, ik heb de lichtroze soort, ook die staat altijd in vazen hier, prachtig, daar kan geen boeket tegenop!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een leuke schoenen! Ik tob ook altijd met rare voeten. Voor deze zomer kocht ik Clarks. Jammer dat het nog zo koud is... want m'n persoonlijke rokjesdag schuif ik alsmaar op.
    En poppedijn is om te stelen! Wat een vondst.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Love the little wooden doll. Does she have a story? Would love to hear it!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Eindelijk tijd voor een reactie op je heerlijke afwisselende voorjaarsblogje. Wat een leuke dingen allemaal! Dat popje!! Wat een plaatje. Logisch dat je dat mee naar huis nam. Overal inzetbaar, zoiets :)
    Kekke schoenen, heerlijke stiefels,dat móet wel heerlijk wandelen.
    En wie heeft dat nu, zo'n dorstige gast in de tuin? Zo leuk, ook al moet je wat vaker bijvullen.
    Ik krijg altijd malusappeltjes van mijn vriendin, die heeft ook zo'n grote boom, want als je ze moet kopen schrik je je naar van de prijs.
    Fijne week, Jeannet, en het zou warmer worden, dus misschien zit je binnenkort weer lekker buiten.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Als ik mijn (onze ...) tent bij jou eens op zou zetten haha...Zie het bijna voor me ...
    Leuk idee:o))

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Waarom ligt Zeeland zo ver van Drenthe vandaan?
    Leek me namelijk ook wel gezellig om bij de campingbee aan te schuiven in zijn prachtige omgeving.
    Gelukkig hebben we in Leek onze freubelmaandag......

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.