Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 5 juni 2017

Tussen strand en platteland

Vandaag al weer tweede Pinksterdag, ik vond dit wel een mooie tekst wat het leven hier weer geeft, het is druk op de camping, en dat geeft onrust, niet op de camping, maar wel bij mezelf, het hutje op de heikneutergevoel heeft de overhand, ik hoor overal autoportieren, er kan elk moment iemand een beroep op je doen en de telefoon gaat veelvuldig evenals de bel. Ik weet het, het onrustige gevoel zit natuurlijk gewoon tussen mijn oren.........
Enfin, het is zoals het is, ik ben nu eenmaal een stuk minder relaxt met veel mensen om me heen dan mannetje, die gelukkig het weekend ook thuis is, we zijn nou eenmaal niet allemaal hetzelfde.
De jongeling en ik  gaan nog steeds elke avond een heerlijk stukje fietsen over S,herens wegen door de polders en de velden, en eerlijk is eerlijk, dan komen we nagenoeg niemand tegen,
even opladen is dat en je maakt de mooiste foto,s..
Rustig zitten is het ook op het vakantiegeld van manlief, dat hebben we maar eens besteed aan lekkere kussens in de tuinstoelen, want hij houd toch niet van vakantie, niet dan hij er zelf veel op zal zitten, maar het gevoel dat het kan is ook heerlijk,
En met dit weer eten we veel buiten........Ik heb nog steeds last van mijn tennisarm van het breien....nou denk ik vaak oplossingsgericht, althans, dat meen ik dan....als je nou met korte naaldjes kleine proefprojectjes breit dan heb je er geen last van.
Hoe ik aan die wonderlijke logica kom, vraag het me niet, het is natuurlijk ook helemaal niet zo, want breien is breien, of het nou groot, lang of kort is, dus dat moet ik gewoon even niet doen.
Gewoon genieten van stoere wol  voor een nog stoerdere shawl in een stoere bak, het komt vanzelf weer, dat mag ik hopen .En gelukkig is er ook nog genoeg anders te doen,zoals ik eerder al zei, ochtendje keramieken met vriendin in dat heerlijke atelier bij die inspirerende Nicoline.Doen we ong. één of twee keer per jaar.
Wat zijn er toch een oneindige mogelijkheden met klei, je rolt er kantjes en bandjes in uit, stempeltjes, blaadjes, grassen, oneindig......en af en toe kijkt de juf even mee of het allemaal wel goed gaat.
Het gaan tuinengelen worden, met bloemetjes op het hoofd, vleugels van blaadjes, ze moeten eerst drogen, en dan straks geglazuurd, dus duurt nog even voor ze de tuin kunnen bevolken.
Hoewel we een wilde tuin hebben waar weinig ruimte is voor echte mooie bloemen, is er toch nog wel wat te plukken, als je bloeiend onkruid ook rekent onder mooi in een vaas.
Ik had ze al een keer op FB laten zien, mok XL van HK living, helemaal in de stijl van de seventies, ik vond ze zo leuk, en inderdaad.... XL, dat wel......er gaat 450 ml thee in, dus twee mokken vol is zo ongeveer de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vocht. Mooi toch?
Nieuwe boekje van Jo Morton gekocht, zo leuk die kleine projectjes, en heel mooi gefotografeerd.Zo wil ik ze ook wel hebben hangen, maar ja, de ruimte, overal hangt en staat hier altijd al iets....
Ik wil eens iets met geel maken, vooral de bovenste gele stof intrigeert me, en dan is een klein projectje net leuk.Misschien in combi met rood.
Kijk.......iemand heeft een schattig armbandje voor me gemaakt van een lepeltje uit het doosje van mijn moeder, van de molen van Rockanje, waar ik dus vlak bij geboren ben, aan de Molendijk.
Wie er ooit nog een keer in de vakantiewoning komt logeren, herkent na de vakantie een groot aantal Nederlandse vlinders als het goed is!
Een fijne week allemaal weer, de rust keert na vandaag even een beetje weder na de drukke Hemelvaart en Pinksteren.Op naar de zomervakantie.

Hartelijke Groetjes, voor een ieder, Jeannet

18 opmerkingen:

  1. Wat leuk allemaal weer!
    Ben heel benieuwd naar je tuinengel !!
    En je armband erg mooi...zo met dat leer erbij aan....
    en dan je heerlijke fietstochtjes....elke dag super..
    Hele fijne tweede Pinksterdag..!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen Jeannet, zoveel moois en leuks laat je ons weer zien deze keer. Je tuinkussens lijken op de onze, alleen een ander model! Leuk, die armband. Zag ik laatst ook zo iets, gemaakt van oude cakevorken. Heb al in mijn theekastje zitten loeren naar wat daar ligt. Ik word onrustig van de week die voorme ligt. Vanmiddag 2 uur spinnenbij de kinderboerderij. Morgenmiddag met vriendinnen naar een borduur tentoonstelling, woensdag een verjaardag. En dan zaterdag zingen met ons koor in Bodegraven en op zondag naar Rotterdam voor de verjaardag van jongste kind. Brr.. zo veel! Ik wensjou ern relaxte week! En pas op met je arm!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Piep wat een heerlijke kussens meid en he armband die koester je pas.. zo leuk..
    Druk.. drukker .. drukst...
    Even rust hoor.. lekkere fietstochten met je knappe krullebol!
    Knuf

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ben helemaal "flieft" op je armbandje, wat schattig!!! Begrijp je onrust heel goed, ik heb ook hetzelfde gevoel als er teveel op mij afkomt. Gelukkig heb ik dit Pinksterweekend niets en kan mij helemaal "storten" op handwerkwn, zoals Moda-mandjes.
    Fijne dag

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heerlijk zitten op Je tuinkussens. Die armband, geweldig hoe krijg je het verzonnen zeg. Weer genieten deze week van je rust om je heen........liefs.conny

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Snap je logica wel.
    Breien op kleine pennen valt bij ons niet onder breien. Maar of jou elleboog daar net zo over denkt?
    Geef mij ook maar de stilte.
    Nu moet ik weer slalommen op de pier als ik naar het havenhoofd loop.
    Ach al die toeristen brengen geld in het laadje denk ik dan maar. Nog een paar maanden dan is tie pier weer voor mij alleen.
    Leuk ook je armband.
    En je tuinengel word vast een super engel. Jou kennende...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Weer gezellig lezen en
    Kijkken hier.Fijne
    Groetnis Annie

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuk word jouw tuinengel! Ben heel benieuwd naar het plekje waar je engel wordt neergezet.
    Enne 2x 450ml de dagelijkse hoeveelheid vocht? Oei Jeannet dan kom je tekort hoor! Minstens 1 1/2liter per dag moet je drinken.
    Mooi boek lijkt me dat van Jo Morton-hou wel van kleine projecten. Binnenkort zien we wel een proefstuk van jou met geel en rood.
    Gezellige 2e Pinksterdag en fiets ze vanavond met jullie krullebol.
    groetjes,Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik geloof dat ik ook geen persoon was om een camping te runnen. Mooie mokken, wolletjes en armband.
    Geniet van het mooie weer, want er komt nog veel meer zon aan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. hahaha, ja, een camping runnen, daar moet je een type voor zijn, en zeker géén heikneuter.....je moet goed kunnen socializen, gelukkig kan mannetje dat ;)

      Verwijderen
  10. Wat is dat lijkt me om te maken zo 'n tuinengel. Ik houd van engelen. Ook is je armband bijzonder. Leuk. Breien op rondbrei pen en dan op de duitse manier is een optie om te proberen. Ik ben met de lopie wanten aan het breien. Fijne week. Groet Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ha Jeannet, we zijn net weer thuis. Vandaag een lastige wand behangen bij zoon en schoondochter. Klusje geklaard en nu in afwachting van de volgende opdracht. Eerst even jouw blogje gelezen. Altijd gezellig en met mooie en/of leuke foto's. Zaterdag moest ik nog aan jullie zoon denken. Op onze fietstocht Tiel -Asperen en weer terug kwamen we 3 molens en elk een ander type, tegen. Het leuke was dat we deze keer toch weer weggetjes hadden waar we nog nooit gefietst hebben in de 37 jaar dat we in deze contreien wonen.
    Oppassen met breien hoor! Misschien toch jouw arm even een tijdje rust geven, hoe moeilijk het misschien ook is.
    Wat een leuk keramiek object weer! Leuk idd voor bij tuinhuis of veranda.
    En wat bijzonder dat armbandje van een lepeltje. Je moet maar op het idee komen. Heel apart.
    Leuk boek weer. De boeken van That Patchwork Place zijn eigenlijk altijd wel leuk. Fijne week weer Jeannet! Geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een mooi verhaal met prachtige foto's weer aan t begin van de week!
    M
    Heb je wel eens continental knitting geprobeerd?! Je vindt op you tube filmpjes, ik ben daar naar overgestapt vanwege chronische slijmbeursontsteking en het werkt prima bij mij.
    Fijne week, lieve groet Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Gelezen op de dinsdag in plaats van op de maandag, maar er niet minder van genoten... Wat veel moois laat je weer zien, zoals de wolletjes in mijn lievelingskleur groen, het lieve armbandje, de vlinderjesplaat en de grote mokken; geniet van alles deze week, en als ik zo de weerberichten hoor, zal het misschien wel een rustig weekje worden op de camping ;)
    Groetjes van Ageeth.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Haha, wat jij hebt met jullie drukke camping heb ik wanneer ik op een camping sta waar het heel erg druk is om me heen. Zoals inderdaad afgelopen Pinksteren. Maar nu is het een stuk rustiger......heerlijk ! Ik geloof ook niet dat ik een geboren kampeerder ben, want ik ben ook niet zo van het "veel praatjes maken, kaartje leggen, biertje drinken". Doe mij maar de rust. Wat een prachtige wolletjes heb je weer klaarliggen, rustig aan hoor met die arm, in die schaal zijn ze zeker het mooie aankijken waard.
    Ben heel benieuwd naar de tuinengel, wordt vast heel mooi.
    Wat een lief en waardevol armbandje.
    Fijne week.
    Groetjes Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Oooh Jeannet, de armband wat is hij leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Die armband is wel heel erg speciaal.
    Erg mooi ook.
    Leuk de kleinere quiltjes.

    Groetjes,
    Marga♥

    BeantwoordenVerwijderen
  17. I love your quilts, and all your work. Everything is so pretty! I always look at the quilts on the bottom of the blog, they are so calming. Thank you. blessings from Kansas ^__^

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.