Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 2 oktober 2017

De draad weer opgepakt

Jeuhhh, na veel, en steeds méér veel...mailtjes en verzoeken en bedekte toespelingen op FB en daar buiten dat de zomer nu toch echt ten einde loopt, en daarmee toch zeker ook mijn zomerpauze, heb ik me uiteindelijk laten overhalen tot het weer plaatsen van mijn "prietpraatdraad", dat wil zeggen, ik heb de draad weer opgepakt!
Letterlijk en figuurlijk, want het afgelopen weekend was er weer het jaarlijkse spinweekend op Mennorode, in Elspeet op de Veluwe en daar werden heel veel mooie draadjes gesponnen. ook verbindende draadjes tussen mensen werden weer strakker aangehaald.Een jonge vrouw naast me kocht haar eerste spinnewiel en was zo blij als een kind!en dat is heel mooi om te zien.
Het blijft ook prachtig om te zien dat zo,n oud ambacht nog zo leeft en vernieuwend kan zijn, de tijd dat er alleen maar schapenwol werd gesponnen van de schapen van de buurman ligt ver achter ons. ( overigens niet achter mij, maar dat terzijde)
De materialen waar heden ten dagen mee gesponnen wordt zijn zo divers, dat je er soms nog nooit van gehoord hebt, bamboe, tencel, baierdine, soyazijde, gewone zijde, alpaca, babykameel, angorakonijn, hennep, vlas, eigenlijk kan elke vezel gesponnen worden.
Ik ben zelf groot fan van Iboys geverfde bollen, alpaca veulen, ik vind de kleurencombinaties zo ongelofelijk mooi, zonde om te spinnen en te mengen, ik leg ze neer, in schalen, op tafel, en geniet van de kleuren. Bos bloemen is duurder, zo,n wolbol kost een tientje en gaat járen mee.
Nu ik het toch over bloemen heb, iedereen weet wel dat ik altijd bloemen in mijn huis heb staan, een huis zonder bloemen kan ik me slecht voorstellen, kwam ik toch vorige week een geweldig mooi apart soortje van de lelie tegen...Pffttt slechts drie takjes, maar wat een effect en een geur.Geluk hoeft niet duur te zijn.
Nou was ik daar natuurlijk al langer achter, dat geluk geen geld kost, en tevredenheid ook niet, kijk "rond en te omme"en ervaar het zelf. Tis herfst, niet alleen meteorologisch, maar gewoon echt herfst, Oktober, heerlijke kruidige, beetje warme, holwinderige herfst, ik hou er van! Al was het alleen maar hierom.
En ieder nadeel heeft zijn voordeel, door de overvloedige regen in het najaar, lijkt het wel alsof er explosief veel paddenstoelen zijn, Dit is toch net of het niet echt is? Maar tis wel echt hoor, heel erg echt.En vlak bij huis.
Het is hier een erg drukke zomer geweest, FB vrienden hebben er natuurlijk wel één en ander van meegekregen, minder van de praatjes, meer van de plaatjes, ik zal dus ook niet heel de zomer hier herhalen.
Ik vond geen kabouter spillen been, ook niet onder de paddenstoel, anders had ik hem wel mee naar huis genomen, werk genoeg hier voor kabouters.Het was een zomer die mijn herinnering in zal gaan als de zomer van de twee "Dames"
Want wat hebben we daar een plezier aan beleeft, en gelukkig nog steeds, wie heeft er nou twee half tamme damherten in zijn tuin? elke dag weer blijft het spannend, komen ze, wanneer, waar, willen ze eten, waar gaan ze liggen, het is in één woord G*E*W*E*L*D*I*G.
Geen idee hoe lang ze blijven, wat ons betreft nog heel erg lang. Dieren blijven bijzonder, net de huisegel te eten gegeven, zo,n klein beestje, past net in de kom van mijn hand.Is het een lief stekeldroppie of niet?
En ook de quiltdraad is weer opgepakt , daar over de volgende blog meer, niet veel aan gedaan van de zomer, te veel andere dingen.Camping, zomerwoning, tuin, fietsen, Kortom: het hele lieve ( en soms ook niet) leven zelf.
Ik beloof niet, dat ik nu elke maandag een blogje plaats, kan zomaar woensdag zijn, of weken duren, of twee keer in de week, of toch wel, ik weet het nog niet, ik zou zeggen, geniet allen weer mee, met het wel en wee.....van het (creatieve) leven op het minilandgoed AAN ZEE!

Hartelijke creatieve groet, Jeannet

39 opmerkingen:

  1. Gezellig weer een verhaaltje !
    Wat een prachtige kleuren die wol...nodigt uit om er iets mooi´s mee te doen..haha of niet zoals je al schrijft staat het ook zo prachtig op een schaal!
    Het is heerlijk herfst was laatst ook aan de wandel in het bos hier en wat een soorten paddestoelen en veel ook ..maar geen mooie rode met witte stippen...
    Hier miezert het wat echt weerom lekker met lapjes aan de slag te gaan!
    Fijne dag !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Piep
    Daar ben je weer, fijn je te lezen
    Zoals steeds!!
    En met in het achterhoofd.. een blogje wanneer jij het wil komt het helemaal goed.
    Prachtige wolletjes.. blij dat je genoten hebt meid

    Fijne week
    Knuf knuf

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk dat je weer op je blog schrijft.We zullen weer genieten.groetjes Gratienne

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een verrassing, weer een blogje van jou. Die damherten, heel bijzonder dat ze steeds jullie tuin op zoeken. En dan dat egeltje, zo schattig. Fijne dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoera! Wat ben ik blij je hier weer te ontmoeten! Wat fijn dat je weer genoten hebt in Elspeet. Heel herkenbaar. Die materialen brachten mij er ook toe weer te gaan spinnen. Ook ben ik fan van Iboy. Graag tot je volgende schrijfsels Jeannet!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Weer een blogje. Dat brengt voor mij Nederland op het Franse platteland weer even dichterbij. Fijne week.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Fijn vanuit het Franse platteland weer bij je te lezen. Fijne week !

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Marijke Kluiters2 oktober 2017 om 09:12

    Fijn dat je er weer bent,ik ga je lezen en genieten.Groet marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoera! Je bent er weer, Ik heb je leuke stukjes gemist. Fijn dat je toch weer verder gaat met je blogs.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat heerlijk dat je weer terug bent zo wordt de maandagmorgen koffietijd weer gezellig .
    Wat een mooie kleuren wol prachtig. En ja de maniertjes zijn echt bijzonder ..gezellig Jeannette dat je er weer bent.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat leuk dat je weer een blogje wil maken,je bent gemist.Wat een prachtige wol.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Fijn dat je weer een blogje hebt geschreven ,geniet van de herfst en alle mooie dingen om je heen.

    Gr Nienke.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Fijn dat je de draad weer hebt opgepakt,het is weer maandagmorgen met jouw blogje. Warme groet Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Fijn dat bij jou de zomerstop ook voorbij is. Wat een kleuren en prachtige herfstfoto's genieten doe ik weer van je bericht.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Dear Jeannet, I admit that every time I looked on my feedly, I hoped that you have blogged again, and now, HERE YOU ARE!! YAY!!! I am happy to meet/read you again and am looking forward your posts, no matter when you will posting! Thank you! 😊
    Beautiful pictures again and the wool is very tempting, always want to "touch" of course!
    Best wishes to you and your family and warmest greetings!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hoi schoone zus blij dat je je blogje weer opgepakt hebt. Heerlijk om te lezen weer en de week mee te beginnen. Maar zoals je al schrijft afwachten voor het volgende verhaaltje niets moet alles mag zelf je tijd bepalen maar ik lees het weer met veel plezier groetjes Riky

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat fijn Jeannet, dat je weer terug op je blog bent. Het was weer echt genieten op de maandagmorgen.
    Gr. Hillie

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Gezellig Jeannet dat je weer af en toe wat schrijft.Groetjes Lia.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Fijn dat we weer je blogjes kunnen lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Hehe... dat was lekker, de enige echte quilt"column" in Nederland weer terug, op de vaste maandagmorgen. En niet alleen over quilten natuurlijk, maar over alles, dat het leven-aan-zee biedt aan kleine en grote geneugten. Een egeltje in je hand lijkt mij een groot genoegen, trouwens.
    De maandagmorgens worden weer als vanouds! Ik heb er in ieder geval weer van genoten, je praatje met mooie plaatjes.
    Groetjes van Ageeth.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Hoera je bent er weer! Leuk je verhaal weer in blogland al lees ik ook op FB je belevenissen.
    Mooie bol garen en ik ben ook overstag gegaan voor een schitterende bol.
    Gezellige dag
    groetjes, Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Ik geniet zeker mee :o))
    (ps, Wat een lief nine-patch jurkjes vrouwtje )
    Groetjes,
    Simone

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Fijn dat je weer een blogje geschreven hebt! Ik heb je verhaaltjes erg gemist,

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat fijn je bent er weer, met super mooie bolletjes en je tuinvriendjes op de kiek.
    Je moet lekker doen wat jij prettig vind, wij lezen het weer graag, tot snel...........liefs.conny

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Fijn dat je er weer bent.
    En wat een prachtige kleurrijke plaatjes ook meteen weer. De herfst is naast de lente mijn meest favoriete seizoen.
    Fijne nieuwe week.
    Groetjes Marja
    🍁🍄🍂🌰🍄

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Haha, ik voelde het blijkbaar aan dat het tijd voor een verhaaltje werd (door je te mailen.....) heerlijk herfstig verhaaltje en wat ontzettend leuk die dieren in de tuin, echt genieten. Je weet het weer leuk te vertellen. Groetjes en geniet van de herfst, Conny (uit T)

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Ha, daar ben je weer. GELUKKIG! Ik dacht al wel dat je veel reacties zou krijgen. Je vertelt het weer allemaal zo mooi en nuchter. Prachtig, die wol kleuren, je damherten in de tuin, je spinnerij, die paddenstoelen, die zo nep ogen, maar echt zijn. Ik heb weer genoten. En met mij velen, denk ik. Hele fijne dag en groeten van Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Wat een explosie van reacties Jeannet, dat moet je goed doen.
    Gezellig dat je er weer bent, welkom!
    Fijne week

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Leuk verhaaltje en wat een schitterende garens laat je zien, zou er bijna voor gaan breien! LOL! Maar nee dat laat ik lekker aan jou en andere enthousiasten over, ik heb ook een quilt opgediept en ga straks lekker zitten doorpitten! Geniet van je steekjes, knuffel
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Gezellig!!!
    leuk dat je weer terug bent!!!!
    Fijne week!
    groetjes Holly.

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Heel gezellig dat je weer een blogje schrijft, ik geniet er weer van. Groetjes patty.











    BeantwoordenVerwijderen
  32. the mushrooms may be frustrating, but they are so cute! I didn't realize there were actually mushrooms in those colors, but thought it a storybook look! Love your beautiful threads!

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Het was fijn om te zien, dat je weer een blogje hebt geplaatst.

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Zo fijn dat je er weer bij bent......ik heb je blogjes gemist....een het hoeft niet iedere maandag, gewoon zo nu en dan.......Gezellig je bent er weer...groetjes Marion


    BeantwoordenVerwijderen
  35. Zo fijn dat jij weer schrijft op je blog,ik heb je node gemist. Jouw kijk op de wereld sluit ook aan bij de mijne (en veel anderen). Ik hoop dat je blijft schrijven. groeten Gerty

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.