Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 9 oktober 2017

Tis weer maandag.........

Maandag Sjaandag, toch maar zo houden gezien alle reacties? ( waarvoor dank ) Aan verhaaltjes geen gebrek eerlijk gezegd, het lieve leven heeft altijd genoeg in petto om over te schrijven, zelfs al reis je niet de hele wereld over. Er zijn schrijvers die een heel boek schrijven over een tijdsbestek van een week, dat vind ik heel knap.
Hier genieten we weer van de rust en de ruimte die er is, als de kampeerders weer vertrokken zijn, de stilte achter in de tuin, als je uitkijkt over de velden en de reeën weer ziet lopen.
De damherten overzagen het lege veld ook weer met genoegen.
En bedachten zich om er lekker in het zonnetje bij  te gaan liggen op de lege kampeerplekjes, ik ben dol op dit soort kampeerders.
De eikelboom op de camping laat eerst zijn eikels vallen, het blad zit er nog stevig aan en kleurt langzaam geel.
Vorige week liet ik toch die mooie streng wol zien die ik had gekocht op de landelijke spindag? Ik  kocht ook nog een naaidoosje , het werd verkocht, door een alleraardigste mama die er vroeger nog zelf mee had gespeeld, hoe je dat dan kunt weg doen was me aanvankelijk een raadsel, zoiets leuks!
Maar toen kwam de aap uit de mouw, ze had zelf twee dochters, nog klein, een tweeling, en die trokken allebei elk aan een kant van het schattige houten doosje, ja, daar kan het niet tegen natuurlijk, dan kan ik maar beter één heel doosje hebben als de dametjes elk een half :) toch?
Ik ben er heel blij mee.....heb de binnenkant Bekleed met van die mooie scrap papiertjes, en nu maar bedenken wat er allemaal in kan.
Ik kon het niet laten om thuis gekomen gelijk aan een sok te beginnen, met zulke mooie herfstige kleuren van de wol, héérlijk! Dat was lang geleden, een sok. Het voornemen van elke maand een paar is gestrand ergens in mei.....Het breisel ziet er toch weer heel anders uit dan op een streng, en zelfs op twee bollen gedraaid. Tis een handgeverfd wolletje.
Weten jullie nog dat we vorig jaar de walnotenboom stevig onder handen hebben laten nemen vanwege de steeds verder weg draaiende zon? Het zag er niet uit toen, en het was enigszins pijnlijk om te zien, die kale takken.
Ik was dit jaar bang dat tie er nog goed nijdig van was, en dat we voorlopig naar de noten konden fluiten....maar niets was minder waar! Die noten zaten allemaal stevig verstopt onder zijn nieuwe gebladerte, en de oogst viel helemaal niet tegen.Een hele kist vol heerlijke sappige noten.De afgelopen week met die harde wind zijn de laatste gevallen.
Dan heb ik hier het egeltje in een bunzlaubakje! En nee.....het was niet om op te eten, al is tie wel zo leuk dat je die neiging krijgt, hij rende zo over het aanrecht heen en weer....het was voor een goed doel, beestje moest gewogen worden, jaja, baby,s gaan naar een consultatiebureau, maar dat heb ik hier dus voor egels....ik weeg ze want egels die minder dan 600 gram wegen bij het invallen van de winter hebben een fors kleinere overlevingskans....
O Jee, beestje woog precies 315 gram! Dat is te weinig, veel te weinig, dus "dierendokter Sjaan" is de volgende dag op een holletje naar de Welkoop gegaan voor stevig egelvoer, zodat hij gauw net zo groot en dik kan worden als de moeder egel.
En daar zitten ze elke avond saampjes naast elkaar lekker te eten op de veranda. Het is absoluut een droppie, ik ben er stapeldol op, vooruit, nog een foto van het kleintje.Eng hoor, die grote vrouw met haar camera....maar ik ben best ook wel erg nieuwsgierig........Ik moet op mijn handen gaan zitten om niet de keukendeur wijd open te zetten en straks een keukenegelfamilie te hebben rondlopen.....Maar ja he.......die twee mannen...... die hebben hélemaal geen zin om de kans te lopen om op de zondagmorgen met blote voeten een egel in de keuken tegen te komen.
En toen zag ik dit boek voorbij komen......25 gram geluk......Bestseller in Italië, geweldig, wat een verhaal, ik heb het meteen gekocht, en ik kan het me zo voorstellen, dat je idolaat wordt van een babyegeltje en daar helemaal een band mee opbouwt wat uiteindelijk resulteert in een heuse egelopvang.Wow....volgend jaar egelopvang De wilgenhoek? Het hart zegt JA, het lijf zegt.....NEE :( en daar doen we het dan maar mee.....
En als ik dan toch aan het herhalen ben van de vorige week.....die lelies, waar ik het over had, die waren er nog steeds bij de bloemist, ik kon ze weer niet laten staan, práchtig in een kan van Hannie Mein, Hannie Mein....ik ga het nog een keer over haar hebben, keramiste, waar ik deze zomer van in de ban ben geraakt.
Er zijn ergere verslavingen denk ik dan maar weer, haar keramiek is zo mooi, zo puur, zo aards, primitief bijna en tegelijk ook weer zo eigentijds, gestoeld op de vroegere Cobragroep, enfin, ik ga het jullie nog eens een keer vertellen en laten zien.Fijne week allemaal weer! Hier begint vrijdag de herfstvakantie al weer, onnodig te zeggen dat het leven nog steeds voorbij vliegt......

Hartelijke plattelands groet, Jeannet

30 opmerkingen:

  1. Fijn hoor, Maandag Sjaandag! Heb weer genoten en de wol is prachtig :)

    Fijne week en groetjes, Carolien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gezellig weer zo op de maandagochtend.
    Misschien dat ik mijn ritme en zin in bloggen door jou weer terug kan vinden. Want die is hier nu even helemaal zoek.
    Prachtig plaatje, de quilt, de bloemen, de vaas en het wolletje.
    Fijne nieuwe week.
    Groetjes Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mijn maandag is nu al weer helemaal goed! Dank je Jeannet voor je verhaal en de prachtige plaatjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hallo jeannet
    ik zie het al eerder voorbij komen maar het is echt zo , mijn maandag kan ook niet meer stuk na het lezen van jou verhaal en de leuke plaatjes. dank je wel daarvoor.
    groetjes caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Fijne maandag ! Gezellig bij je te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een schatje die egel, succes met het voederen. Je quilt achter de vaas is heel erg mooi,kleurt er goed bij.
    Groetjes Tilly

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zo weer effe bij gekletst jij, heerlijk dit blogje. Zo lief dat egeltje zeg, heeft het maar weer getroffen met jou.
    Mijn basket koffie is op, tot volgende keer........liefs.Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuk verhaal en hier ondanks behuizing en voer alleen maar passerende egels. Groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Leuk weer, Jeannet. Een positief geluid in een mopperige wereld... Er zijn nog zoveel leuke en mooie dingen om van te genieten en jij haalt dat altijd zo mooi voor het voetlicht. Schattig naaidoosje! Ik heb ook nog een kleintje, met 2 klepdekseltjes...Misschien ook maar eens een keertje laten zien. Prachtig sokkenwolletje, en wat een mooie compsitie met vaas, wol en quilt. Fijne week!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik word altijd ontzettend blij van jouw blogs op maandag.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Jeannet, regelmatig kijk ik of je alweer een stukje schrijft.... Steeds voor niets gekeken. En warempel, vorige week was ik een paar dagen naar Leiden (ivm 3 okt.) en vanmorgen tref ik het. Leuk! Ik hoop dat je weer met plezier schrijft, dan kan ik het met plezier lezen! Succes! En jij ook een fijne week, groet, Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hè hè heerlijk de maandag kan weer beginnen nu ik je verhaal heb gelezen. Schattig egeltje en met jouw hulp komt het vast de winter wel door.
    Gezellige dag
    groetjes, Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Blij verrast dat je er weer was. Heb weer genoten van je gezellige verhaal. Kan er van genieten en nog veel van leren. Vindt het altijd knap, hoe jij met de natuur omgaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Het berichtje om 12.18 uur was geschreven door Emmy uit den Bosch.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat prachtig dat de reeën de camping weer hebben overgenomen en de egeltjes bijna ook nog jouw keuken. Wat een schatjes, ik hoop dat het bijvoeren helpt voor de kleine. Mooie vaas inderdaad, en al weer helemaal in de herfstmodus zit je...sokken breien en het weer gezellig maken in huis. Ook mijn favoriete jaargetijde... groetjes, Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Jeannet,

    Het is weer een heerlijk verhaaltje, dank je wel.

    Groetjes Rietje

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Het is weer maandag... de sopdoek is opgeruimd en even uitpuffen en genieten van jou maandagse blogje. Zo geweldig, dat egelkindje met zijn mam, en ook top, dat je zo je best doet om hem/haar goed doorvoed de winter in te helpen. Ik hoop, dat het effect heeft! En de dames edelhert zijn zeker een mooi stel kampeersters! Je sokken worden prachtig trouwens, met dat heel fraaie wolletje.
    Een fijne herfstweek en groetjes van Ageeth.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wow, prachtige foto's van de reeen en de egels. En dan ook nog prachtige sokkenwol.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Qu'ils sont adorables ces hérissons!! 😍
    A vous aussi une très belle semaine, chère Jeannet!
    Best wishes!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Oh Jeannet, je bent er weer. Dat is fijn.k moet alles nog lezen en ook vorige week heb ik nog in te halen zie ik. Ik hoop daarin te kunnen lezen dat het je goed gaat.
    Groeten, Joke W.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. The hedgehogs are soo adorable!! 😍
    To you also a very good week, dear Jeannet!
    Best wishes!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat een schattig egeltje, fijn dat je er goed voor zorgt.
    Fijne week

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Fijn dat je er weer bent! Ik heb weer zitten genieten van je verhaal. Wat eet die ene egel deftig! Van echte Bunzlau nog wel. Ik wordt later ook egel bij jou! En die sokken : om te stelen die kleurtjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat leuk jouw verhalen.De eenvoud in je verhalen doet het.Ik geniet er elke keer van een wat fijn is, is dat ik weet waar het zich afspeelt.groetjes Gratienne

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Wat heb je weer veel moois te laten zien en te vertellen...Prachtig al die dieren zo om je heen...hier is het meer vogels wat de natuur me geeft...om voor te zorgen...Weet jij waarom die reeen van dei bulten in hun nek hebben..? dat viel me d evorige keer ook al op..En MEGA schattig die egels!! Ik heb van de buurman een keer een egel gehad om voor te zorgen die hij uit de sloot had gered..het beestje zat helemaal vol met teken..denk wel honderd..ben echt uren bezig geweest met die te verwijderen met specaile tang...nou toen d egeel met eten in doos gedaan..HELE hoge in de schuur....en de volgende ochtend..egel weg..geen gat in de doos..is nog steeds raadsel.....heb nog wel een egel een keer in de tuin zien scharrelen...veel later...

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Had je blogje al via facebook op mijn tablet gelezen. Maar mijn tablet wil niet dat ik reageer. Snap het wel die wil gewoon dat ik je blogje later nog een keer lees. Hihhii...
    Kan ik het lekker nog een keertje lezen.
    Hier helaas geen egeltjes. Heb wel gegoogled naar het leuke boekje. Denk dat dat binnenkort hier wel in huis ligt.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. The hedgehogs are soo adorable!! 😍
    To you also a very good week, dear Jeannet!
    Best wishes!

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Thank you for sharing your info. I really appreciate your efforts and I will be waiting for your further post thank you once again.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Schattig egeltje en met jouw hulp komt het vast de winter wel door.


    แคมฟรอก

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.