Pagina's

maandag 6 juni 2016

Hollands weekje

Het was weer zo,n Hollands weekje met van alles en nog wat, buiten eten in de zon, houtkachel aan s,avonds, enorme hoeveelheden regen en wind, van alles kwam er voorbij, helemaal Hollands,de zomers waar we volgens de metereologen aan moeten gaan wennen.
Bij mij kwam er ook van alles voorbij, ik doe dit en dat en hier en daar, zoiets.
Mijn shawl met de puntjes en de kraaltjes is af, ik heb er een streepje bij gebreid omdat het dan net wat langer werd, kleur kwam mooi terug in de kraaltjes.
Nu weer even nadenken wat er dan op de pennen kan, iets eenvoudigs, iets wat je makkelijk zo even oppakt, ik ben niet zo van het ingewikkelde breien, en zeker niet in de zomer.Het fijne is wel dat de wolletjes vaak zo mooi zijn, dat iets simpels er juist recht aan doet.
Ik heb het weekend de klokken van Arnemuiden in het echie horen luiden,want ik ben met mijn zwemmaatje naar het brei en haakfestival bij Jeanet Jaffiri geweest. Wat een heerlijk winkeltje met de meest mooie en verrukkelijke wolletjes, en het was er D*R*U*K ( en gezellig !) honderden breisters en haaksters die neerstreken op de markt van Arnemuiden.
Je ziet er een moois voorbij komen waar je zo aan zou willen beginnen, maar soms moet je dingen gewoon niet willen,matiging is ook een doel op zich.Tuurlijk heb ik wel een prachtig Noro wolletje gekocht, ik wilde er achteraf twee, maar het andere ligt nog achter de toonbank..........
Want het was zo,n daverend succes dat het kleine winkeltje van Jeanet bijkans uit zijn voegen barstte en het niet meer helemaal mogelijk was om af te rekenen! 
Volgend jaar heeft ze vast een nummertjestrekker staan, hoewel het natuurlijk erg leuk is om met je onbekende buurvrouw over wolletjes te praten in de tijd dat je moet wachten.
Het leuke van dit alles vind ik wel dat je ziet dat er heel veel jonge en enthousiaste vrouwen aan de brei en de haak zijn. Suf en duf is Hot en hip geworden, kan niet anders zeggen.Geslaagd evenement, geweldig, en niet in de laatste plaats ook nog vanwege een rijkgevulde goodiebag! Toppie Jeanet.
Het weer wordt steeds extremer, dankzij FB beleef ik het ook allemaal mee, in het zuiden, waar de familie woont, is het bar en boos in de straten, zaten we hier met de houtkachel aan, was het elders in Nederland zwoel en benauwd. Ik weet niet wat ik liever heb, of toch wel, doe mij maar de frisse zeebries.
Met het houtkachelweer kwam meteen de drang om iets te bakken weer op, andere vriendin kwam langswaaien met een stukje rabarbertaart van Juffrouw Janny uit het AD, mmmmm, waanzinnig lekker ! De bakpuber en ik waren gelijk samen in actie.Wat is het toch heerlijk om vriendinnen te hebben!!
Het kwam nog goed uit ook, want we kregen bezoek van een alleraardigste quiltster die op de camping stond met haar man. Mieke Quilt.Wat een leuke inspirerende en enthousiaste vrouw zeg, heerlijk om zulke positivo,s te ontmoeten.
Vorig jaar kwam Quilting Mieke en nu Mieke Quilt, zou het aan de namen liggen dat ze allebei zo gezellig zijn? Mooie dingen maakt zij ook weer, heel anders dat wat ik gewend ben, maar dat is juist zo leuk als je elkaars werk waardeert.
En zo is de week al weer om voordat je het weet, in de zomer heb ik vaak het gevoel ademloos achter de dagen heen te rennen, je bent je bed nog niet uit, of je kan er al weer in, zoiets,nou ben ik dol op naar bed gaan, en gelukkig ook om er uit te komen, dus dat scheelt.Fijne week allemaal weer.

14 opmerkingen:

 1. Ha Jeannet , het genoegen van elkaar ontmoeten was geheel wederzijds hoor. Ik kom er in mijn blog nog wel op terug. En wat een geweldig evenement daar in Arnemuiden. Lijkt me heerlijk volgend jaar: bij jou op de camping staan, weer zo'n heerlijke taart proeven en dan haken in Arnemuiden. Ik teken ervoor. En misschien lopen we dan wel samen over die markt. Groetjes vanuit Frankrijk !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoi Jeanet, wat leuk dat je bij "onze Jeanet"
  bent geweest en wat een drukte daar op die
  markt!Geweldig voor mijn favoriete wolwinkel
  tje.Ik kon er deze keer niet bijzijn hopelijk
  komt er een vervolg op.
  Wat betreft het weer, wij zijn bijna letterlijk weggespoeld uit Brabant met
  kamperen, nog nooit zoveel water gezien,
  maar nu weer in een droog Zeeland.
  Ik wens je een fijne week,
  groetjes Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk dat jij ook in Arnemuiden was. Ik had op haar blog al gelezen wat een groot succes het geworden is. En wat leuk, weer een quiltster op de camping. En die taart. Ik heb weer genoten van je blog en foto's. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. piep
  heerlijk,blogje alweer meid, dat ik,lees vanop mijn heerlijk terrasje...
  lekker buiten
  laat ons al die buitenminuutjes maar koesteren,

  fijn week knufje mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja dat Hollandse weer heeft wat op zijn geweten. Terwijl ze elders bijna verdronken sproeien we hier de tuin.
  Wat leuk dat jonge meiden weer haken en breien. Ben bang dat het hier in huis een generatie overslaat.
  Altijd leuk quiltsters bij je op de camping.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Natuurlijk her en der al het een en ander over het haak- en breifestival gekezen en gezien! Zat ervoormij niet in, wel gisteren met mijn koor in Middelburg gezongen. Nog zo'n leuke hobby! Ben nog steeds weg van die mooie sjaal van je. Wat is dat voor patroon? En dan kom ik bij je laatste foto en ben ineens terug in de tijd. Die heerlijke kamperfoelie reuk! Dank😁!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat zal dat leuk geweest zijn, daar in Arnemuiden! Ik brei nauwelijks in de zomer, en nu al helemaal niet, omdat ik, niet zoals jij ademloos achter de dingen aan hol, maar buiten adem achter en zwart bolletje wol (pup) aan hol. Maar als ik jouw geweldig leuke shawl zie, krijg ik wel een beetje breikriebels! Fijne week gewenst en groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat zag er geweldig uit in Arnemuiden, ik zag het al op haar blog langskomen. Het is voor ons hier in Groningen raar om te zien hoe het weer in het zuiden is, wij hebben al een hele week zomer en nauwelijks regen (arme tuin) en jullie hebben teveel regen. Zoonlief kwam vrijdag vanuit Amsterdam met jas en lange broek thuis, heeft zich maar gauw een korte broek aangeschaft omdat het zo heet was....fijne week gewenst, groetjes, Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je shawl is prachtig geworden, maar nu even te warm om te dragen. Maar er komen vast wel weer koudere dagen, het wisselt hier nogal eens.
  Gelukkig hier in Utrecht ook geen overstromingen, maar 12 mm regen.
  Wat heerlijk om zoveel breisters bij elkaar te hebben.
  Natuurlijk praat je dan over wol en patronen heb heb je allemaal een gebreide trui, vest, of omslagdoek aan.
  En ook leuk om vriendinnen te hebben die van quilten houden, want ook daar over praten en vooral elkaars werk zien, is zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een gezelligheid allemaal bij elkaar -breien en quilten en heerlijke rabarbertaart. En dan ook nog heerlijke geurende kamperfoelie met een zonnetje! Geen wonder dat de dagen voorbij vliegen.
  Je sjaal is mooi geworden en mag nog even in de kast tenminste als je in dit gedeelte van de provincie woont. In het oosten van de provincie wel veel regen en in Drachten ook maar hier nauwelijks.
  Geniet van alle heerlijkheden en het zonnetje.
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een gezelligeheid daar in Arnemuiden. Je sjaal is super geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heb toch nog even snel je logje op gezocht, had er gisteren geen tijd/energie voor, maar was weer heerlijk en gezellig lezen! Brei ze, knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.