Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

woensdag 10 februari 2010

Mandjesdag

Woensdag mandjesdag, het zijn wel een ander soort mandjes dan waar deze dagen mee in het leven geroepen zijn, maar het zijn toch echt wel mandjes, en wat voor leuke mandjes, van de Pockets of Posies, zo leuk om aan te werken, al die bloemetjes in een mandje steken en dromen van de lente, de chte bloemetjes, als ik er mijn ogen bij dicht doe ( en dan niet in mijn vinger prik...) kan ik het me al helemaal voorstellen.....lente.....maar helaas niet als ik naar buiten kijk, niet te geloven maar toch weer waar: alles wit vanmorgen, wéér wit, mooi, dat zeker,maar ik zie zo graag wat anders....... Ik heb van de 22 te maken mandjes er nu 2 helemaal af en de overige vier opgeregen, dat is ook al een heel klusje,het is me deze week niet meer gelukt om ze te appliceren, natuurlijk de kip gemaakt in het weekend, en als ik aan de "kip"zit, kan ik geen huishoudelijk werk doen, en ook al hebben we een huiskabouter, die werkt niet zoals ik het doe, dus toen gisteren de zon scheen was het even slikken bij het zien van het liggende en opdwarreldende stof, dus dat werd de stofdoek uit het mandje......geeft niet, ook een goed gevoel als het klaar is en weer lekker fris.
Gaan er nog mensen van jullie naar Rijswijk op zondag ? Ik heb het idee dat niemand de zondag gaat, reden voor mij omhet wel te doen, niet dat ik jullie niet graag zie of tegenkom hoor, integendeel ! maar ik heb het niet zo erg op drukke overvolle beurzen met allemaal mensen voor je voeten, en ik weet uit ervaring dat dat zondag niet is, lekker rustig dus! ben benieuwd wat ik er ga zien, ik ben nu al helemaal "flieft"op het teakhouten doosjes van Bep voor het overzichtelijk opbergenvan de klosjes......heb er maar vast één gereserveerd, jullie weten het....doosjes en kistjes.....ik kan ze echt niet weerstaan..... ( Bep heeft ze inmiddels allemaal verkocht !!)
Misschien tot zondag! ben benieuwd.

29 opmerkingen:

 1. Hoi Jeannet, ik ga op zondag, het is inderdaad een rustige dag. Ik kan ook gewoon op vrijdag en zaterdag niet wegens werk, maar misschien is het leuk om elkaar in het echie te ontmoeten?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helaas niet naar Rijswijk. We hebben vrijdag bruiloft en de kleinkinderen slapen dan hier. Volgende keer maar weer. Wel ga ik eind van de maand naar Zwolle maar dat is voor jou wel een heel eind weg he? De mandjes zijn schatjes. Daar krijg je echt zin aan de lente van. Hier nu ook alles weer wit. Enneh.... een kistje voor klosjes? Vertel! Ik zoek al een tijd een houten doosje voor klosjes. Die plastic bakken vind ik niks.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je mandjes worden echte voorbodes van de lente. Hier was het vanmorgen ook wit.. meer een poederlaagje wat door de kou blijft liggen. Ik heb wel gedacht aan Rijswijk maar ga toch niet...... Veel plezier en ik kijk uit naar je verslag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie mandjes! Applicatiewerk is zo heerlijk om te zien!
  Ga jammergenoeg niet naar Rijswijk....
  Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ga op vrijdag, is de eerste keer, normaal ga ik op zondag, maar we doe nu eens gek ;-))
  Wat een ontzettende leuke mandjes worden het.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Janet,ik ga dus wel naar Rijswijk en ga je daar zien en breng je kistje mee ,ik zal hem nog even oppoetsen want er zitten akelige stickertjes op.Ik vind je mandjes heel geweldig .lekker met veel bruin,precies zoals ik ze ook zou maken.
  Je kipje van Els is helemaal geweldig ,lekker makkelijk en snel af.
  Nou tot zondag ,ik hoop dat het kistje niet uit mijn handen word getrokken,groetjes Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat worden ze leuk zeg, die mandjes! Mooie stofjes ook. Nee, ik ga niet naar Rijswijk, helaas, ik vind het wel héél leuk, maar ben vorig jaar nog geweest. En er ligt me nog een voorraadje patroontje en stofjes te wachten....ik kan wel een winkeltje beginnen! (hihi)
  jij wel een fijne dag hoor! Groetjes, Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lleuk de mandjes. En wat handig, dat jij ze eerst erop rijgt. Een idee ...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deze manden worden wel heel erg leuk.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het zijn weer leuke mandjes geworden !
  Groetjes van Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtige Mandjes!!

  Ik heb ook een mooi kistje van Bep komt uit Amerika!!

  Gebruik het met veel plezier.

  Heel jammer het valt tegelijk met Parijs.

  Hier moeten ze toch eens rekening mee houden.
  Vorig jaar was dit precies in de zelfde tijd.

  Jammer, dan had ik Bep ook weer gezien, het is altijd bij haar zo gezellig !!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gezellige mandjes!
  'k Was vorig jaar in Rijswijk, prachtig. Dit jaar zal het er niet van komen....

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ach die mandjes zijn ook zo mooi! Ik heb het patroon en ik denk heel vaak aan dit quilt te beginnen. Hmmmmm .... verleiding !! ;>)
  Leuke namiddag !
  XOXOXOXOXOXOXOXO
  NADINE

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een schat van een blommen!!! Leuk zeker dat gefriemel met kant en band?! Bofferd, is het kistje voor jou?!! Wat een snoepie is het he! Mooie dag vandaag!! XXXD

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuke mandjes Jeannet. Ik sla de mandjes update al een tijdje over. Het werd zo saai om steeds weer ongeveer dezelfde blauw-witte mandjes te laten zien. Binnenkort hoop ik te laten zien wat ik ermee ga doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Je mandjes zien er al leuk uit. Succes met de andere mandjes. Ik ga ook naar Rijswijk, maar dan op zaterdag. Dus ik kom je helaas niet tegen. In ieder geval veel plezier, en ik lees neem ik aan vanzelf wat je er van vond.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Het zijn mooie mandjes geworden.
  Ik ga lekker op vrijdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. hallo Jeannet je mandjes zijn super.De sneeuw ben ik ook beu en ook ik hoop dat het weer gauw weg zal zijn.Naar Rijswijk ga ik vrijdag en ik vind het jammer dat ik jou niet in het echie tegen zal komen.groetjes en tot ooit!Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een gezellig gevulde mandjes.
  Oh, ik wil ook leren appliceren...
  Hier op de Veluwe is het wit én spekglad. Brr.
  Veel plezier zondag in Rijswijk.
  Gr IngridR

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Leuk zijn je mandjes, Jeannet!
  Veel succes met de andere exemplaren! Wij gaan zaterdag naar
  Rijswijk!
  Groetjes van Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ook ik ga zaterdag, dus zal je jammer genoeg niet zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een prachtige mandjes laat je hier zien. Het patroon is ook erg mooi het is dat ik aan niets nieuws meer mag beginnen want ik ben er wel helemaal weg van.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Leuk je mandjes! Ze worden wel heel fleurig! Prachtig hè, die kistjes? Ik heb er al één.... en ben er heel blij mee! Enne, ik ga zondag ook naar Rijswijk! (mijn schoonmoeder woont daar vlakbij, dus dat is makkelijk) Wie weet zie ik je daar nog? Ik ga zowiezo ff buurten bij Bep.

  groetjes, (die andere) Simone

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Jouw mandjes zijn prachtig! Geniet van Rijswijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een prachtige mandjes!! Ik durf niet zo goed meer. Mijn handwerkbeursdag in Rotterdam eindigde in een klein drama...
  *Ü*

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Leuk weer andere mandjes, ze komen in alle soorten en maten voor bij geweldig. Deze zien er ook erg mooi uit.
  Groetjes Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. hallo mama ik vind het erg leuk wel
  jammer dat het net op valentijnsdag valt die reis naar rijswijk maar ja soms is het zo groetjes van je kevertje

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet