Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 26 februari 2010

Nachtelijke inspiraties

En toen kreeg ik van Margreet deze award, ik vind het vreselijk aardig, laat dat voorop staan, maar ik ben eerlijk gezegd niet zo van de Awards, iedereen doet tenslotte zijn best om er wat leuks van te maken,en dan moet ik ook nog 7 eigenaardigheden van mezelf opbiechten.......en ik heb er al zoveel, ik ben gewoon helemaal een beetje eigenaardig......dat vinden jullie vast ook wel als je regelmatig mijn blog leest.....maar ik zal er een paar virtueel toevoegen...
1. Ik hou van rust, ruimte en gezelligheid

2. Mij home is mij castle

3. Quilting is sharing, ik deel graag met iedereen die me lief is en dat zijn er veel.

4. Eerlijk en direct

5. Probeer het leven te vereenvoudigen, less is more ( helaas lukt me dat niet zo goed met stofjes....)

6. Stapeldol op katten, liefst had ik er wel tien.........

Nr. 7 kunnen jullie in het stukje hieronder lezen.

Van de week lag ik s,nachts wakker, dat hebben dames van mijn leeftijd zo wel eens, dat lees ik ook wel op andere blogs, soms wordt je nachtelijke rust ondermijnd door "nare gedachten", dat is natuurlijk minder leuk, maar mijn gedachten waren dit keer alles behalve "naar", ik kreeg opeens de geest voor dit hart. Het was nog net niet zo erg dat ik mijn bed uit ging om de stofjes bij elkaar te zoeken, maar het scheelde niet veel en van slapen kwam ook niet veel meer........

Het is heel makkelijk te maken, en ook nog zo klaar, en het leuke is het ruchje wat er omheen zit. Je naait een paar lapjes aan elkaar die je leuk vind, speld er een papieren mal op ter grootte van hoe je het wil hebben en je naait het langs de mal precies op maat, opvullen met ( in mijn geval) schapenwol, klein stitcherietje met iets erop, dat kan natuurlijk van alles zijn, de naam van iemand, bedenk het maar, en dan het ruchje, dat is een strookje van 2 cm breed en de lengte is twee keer de omtrek van het hart, in het midden rijg je een draag en die trek je aan, langs het hart spelden en vastzetten. Zo gebeurd! als laatste het lintje eraan en eventueel een houten klosje. Fijn weekend iedereen !

23 opmerkingen:

 1. Heel erg leuk! Weer een wimmetje erbij. fijne dag, Else

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk geworden. Dan is het niet erg om wakker te liggen om allemaal leuke ideeën te bedenken.
  Ik heb nog allemaal harten liggen van Grandma's kitchen, die wil ik het weekend eens gaan maken.
  fijn dag.
  groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk idee. Hij is heel mooi geworden. Zo is het niet erg om wakker te liggen maar je moet dat toch maar niet te vaak doen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heel erg leuk!! Zo wil iedereen wel wakker liggen!!
  :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt de wakkere tijd goed besteed! Echt een schatje!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooi hart! Ik blijf ook maar steeds harten produceren. Ze zijn ook zo makkelijk te maken en het resultaat is steeds weer geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk Jeannet en wat heb je het snel gemaakt.
  Had je mijn mailtje nog ontvangen?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja in slapeloze nachten komen soms de beste ideën naar boven. Ik MOET er dan uit om even wat stofjes bij elkaar te zoeken of in een boek iets op te zoeken, dan kan ik pas rustig slapen. Maar het hart is heel leuk geworden.
  Fijn weekend, gr.Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Jeannet, je krijgt van mij een verrassing, kom je even op mijn blog kijken? Groetjes, Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Voor dat wakker liggen kan ik je een hand geven. Het is een hartstikke leuk hart geworden. Volgende keer ook maar eens proberen om mijn gedachten om te buigen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goedenmorgen Jeannet,

  Wat ben je in de weer, zelfs 's nachts lees ik.Nou het is wel een hele leuke binnenkomer..en met restjes goed te maken...
  De vakantie gaat al weer op zijn eind... we hebben hier zo;n beetje een werkvakantie gehad.Maar morgen hopen we naar de Gezinsbeurs te gaan in Utrecht....
  Daaaag en groetjes Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ha je bent de enige niet die 's nachts de beste ideeën krijgt, wel slecht voor je nachtrust maar goed voor de creativiteit. Het heeft je prachtig hart opgeleverd!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Op deze manier wil ik ook wel wakker liggen hihi! Heel erg leuk geworden joh! Mooi weekend! XXXD

  BeantwoordenVerwijderen
 14. 's Nachts al beginnen werken. Amaai, voor mij een beetje te lastig! Maar wat een resultaat: zo'n hart is magnifiek als cadeautje.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dag Jeannet,
  Ik was door de drukte wat achter, maar wil even melden dat ik je Bunny zo geweldig vond. Trouwens, nu ik alles zo achter elkaar lees heb ik bewondering voor je creatieve drive. Jeetje, wat een werk heb jij allemaal onder handen. Geweldig! Jeannet, wij, mijn man en ik twijfelen nu of het tijdschrift op de bus is gegaan. Veel is via Selektmail gegaan, dat is goedkoper maar dan duurt het wat langer eer het bij je is. Omdat we hier twijfelen en ik het ook niet meer weet, gaat er in iedere geval ook nog eentje naar je toe per TNT-post. Beter twee dan geen. Stom, hè, maar het is hier zo'n geweldige drukte als het Magazine uitkomt, dat je alle uitzonderingen van verzenden dan niet helemaal meer voor je ziet. Maar komt goed, hou het maar even in de gaten. Hoor wel wanneer het een of het ander arriveert.
  Wens je een fijn weekend, geniet er van!
  Lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Proficiat met je award. Tja, waar de nacht al niet goed voor is. Fijn weekend. Groetjes, Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heerlijk hè, die lente, volgens mij woon jij errug mooi!
  Leuk hartje... hoe laat was je op ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Heerlijk hè, die lente, volgens mij woon jij errug mooi!
  Leuk hartje... hoe laat was je op ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een heerlijk leuk en simpel idee Jeannet. Ik heb er vandaag misschien wel een gaatje voor. Eén van de kleine koters van mijn zusje komt voor een oppassessie, dus ik zie wel kans een gokje te wagen. Vervolg op mijn blog! ;o)

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet