Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

donderdag 30 september 2010

Over opruimen en loslaten

En nou weet ik toch nog steeds niet wie de goede geefster is.....wel wie het allemaal niet zijn....maar wie o wie dan wel...........het plezier is er gelukkig niet minder om.....maar benieuwd blijf ik wel...., even iets anders,laat ik beginnen met te zeggen dat ik een enorme verzamelaar ben, ik bewaar alles, echt alles, voor "ooit", lege dozen (!) en doosjes, blikjes in alle soorten en maten,glazen flesjes en potjes, stukjes band, mooie draadjes, tijdschriften,bedenk het allemaal maar,en als ik iets weg gooi dan heb ik daar steevast binnen één of twee weken spijt van, En die wetenschap helpt niet echt als je wilt gaan opruimen.......Ik kom dus helemaal om in de spullen en spulletjes, overal zie ik iets in, op een rommelmarktje, in een antiekwinkeltje, oude naaidoosjes die ik opknap,het ene is nog niet leuker dan het andere..........alleen:wat ik dan subiet vergeet......alles moet wel weer een plaatsje krijgen, ergens......Deze gruttersbak ( je, je ziet haast niet meer dat het een gruttersbak is...) is helemaal volgestouwd met allerlei leuks, en handigs en moois...dat gooi je toch allemaal niet zo maar weg.......of achter in een kast.....
En dan heb ik het nog niet gehad over al die stofjes, die ook een plaatsje moeten krijgen, graag een beetje overzichtelijk, niet op en achter elkaar zodat ik niet weet wat ik heb, en waar ik het heb......al die stofjes......de ene serie is al niet verleidelijker dan de andere.....ik heb net in de quiltmania gelezen dat er iedere zeven weken een nieuwe serie uitkomt van Moda! hoe is het mogelijk dat het steeds weer net iets "mooier"lijkt....

Het vervelende van alles volstouwen is dat ik in alles ga voelen dat de energie niet meer kan stromen, het belemmert mijn inspiratie en soms kan ik alleen maar zuchtend op de stoel neerzijgen en kom ik niet veel verder dan om me heen kijken en iets van links naar rechts verleggen.Een volgbouwde tafel met allerlei "net niet affe "projecten inspireert absoluut niet om aan iets te beginnen....of ergens verder mee te gaan.

Maar goed, ik heb van de week toch maar de stoute schoenen aangetrokken en een hele grote blauwe ( de grijze was te klein) vuilniszak gepakt en hem helemaal gevuld, ik weet het, het kan ook naar de rommelmarkt, en naar marktplaats en naar de kringloop, en naar een ander........maar dan moet ik er weer mee leuren en opslaan en overal heen gaan.......laat maar.........ik moet het loslaten....wedden dat ik aan het eind van de week al spijt heb.......gisteren is de vuinisman geweest.....er is geen weg meer terug......
Maar het resultaat is heerlijk, dat moet ik toch wel toegeven, het was zelfs zo inspirerend dat er weer wat nieuws op de tafel ligt.......misschien kunnen jullie de foto wel vergroten.....Ik ga vrijdagmorgen hier heen voor een weekend met een paar dames om ons helemaal onder te dompelen in het zalige "dolce far niente"......tis wel vlak bij Zutphen....en ik heb weer plek..........jullie horen het wel volgende week...........
Even nog iets voor de puincushiondeelnemers die hun pincushion eerst naar Duitsland moeten opsturen: verzoek van Tineke: graag een beetje dunne pakjes ivm de porto ( Tineke vult ze dan wel...) en ook graag zoveel mogelijk OP 17 oktober ivm afwezigheid Tineke. Iedereen al vast een heel fijn weekend!

37 opmerkingen:

 1. Als overgeorganiseerd typeje was ik er allang gek van geworden! Wat heb je het heerlijk opgeruimd nu! En die gruttersbak is super.... Daar zou ik dan wel weer heel veel inspiratie van krijgen ;)
  Je tumblingblocks zien er al leuk uit. Zal ik dan toch....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zoooo je hebt echt schoon schip gemaakt. Heerlijk hè ... dat lucht op!! Ik roep het wel hard maar ik heb ook altijd zo'n periode en als het dan gebeurd is voel je de creativiteit weer stromen..... maar voordat...... Veel plezier dit weekend met 'het clubje'en tot horens.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo Jeannet jij bent tekeer gegaan, maar gelijk heb je! Het ziet er weer super uit, en ja doe eens gek meteen een nieuw projekt (lol) Geniet er van en veel plezier op je weekendje uit, ben beniewd wat er mee komt uit Zupthen. fijne dag, Else

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou toch wel even nieuwsgierig in je vuilniszak hebben willen kijken!
  Meestal zet ik zo"n zak een tijdje weg en wanneer ik dan na een paar maanden de spulletjes niet mis, gaat hij weg.
  Veel plezier met de dames van het weekendje weg.
  groetjes Franny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Opgeruimd staat netjes, maar die zak had ik ook nog even opzij gezet voor je weet maar nooit, ik kan heel slecht lapjes weggooien.
  Veel plezier daar en groetjes

  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh wat ziet het er super gezellig en nu ook weer heel netjes uit....denk dat we allemaal wel een verzamelwoede hebben!! Geniet van je prachtige opgeruimde kamer en veel plezier!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk toch, die ballast overboord? Een stapeltje tijdschriften (;)) en EEN project, meer heeft een mens niet nodig om gelukkig te worden. Maaruh...waar staat ZIJ? Bij mij staat ZE op mijn werktafel zodat ik haar telkens kan zien... ze is nog zoooo klein.

  Fijn weekend!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ken dat bewarige niet zo,ben meer van het opruimerige type, goed dat je het toch wat indamt, kun je het weer een beetje overzien.
  Ik ruik de soep voor het weekend al de hele morgen,er staat jullie wat te wachten, wie al eens van mijn soepjes hebben mogen genieten weten dat ze culinaire hoogtepunten van mij zijn. Tot morgen en rijd voorzichtig enne zondag 22 graden madam, groetjes Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijk om eens zo lekker op te ruimen..hopelijk krijg je geen spijt van wat je allemaal weg hebt gedaan.... Mooie nieuwe kopfoto's heb je op je blog trouwens, ziet er heel gezellig uit. Veel plezier dit weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk vind ik het om op te ruimen, het geeft "lucht"zal ik maar zeggen. Alleen lapjes weggooien kan ik écht niet hoor!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je hebt zelfs de top van je blog opgeruimd ! Erg net type ben je.
  Veel plezier dit weekend in de Achterhoek, nou ja het voorste deel van de Achterhoek (de voorhoek dus) en geniet van Zutphen. groet van liesbeth uit het achterste gedeelte van de achterhoek

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het voordeel van opruimen is ook dat je allerhande spulletjes tegenkomt waarvan je niet eens meer wist dat je ze had of waar ze lagen.Knap dat je toch een zak vol hebt gekregen met spullen waar je afstand van kon doen. Fijn uitstapje in de Achterhoek en groetjes van Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hallo Jeannet wat moedig van je dat je zo opgeruimd hebt ik wou dat ik dat kon!!Veel plezier dit weekend.Groetjes Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ja daar heb ik ook moeite mee om iets weg te doen.Wie eigenlijk niet ,maar soms moet het wel eens gebeuren. Nu alles opgeruimd ,dus je hebt weer plaats voor wat nieuws.Veel plezier op het weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dapper hoor. Zou ik ook eens moeten doen.
  Maar ik denk meer aan een koop verbod .
  Veel plezier in de achterhoek. Ben niet zo'n klein beetje jaloers.( LOL)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heerlijk toch als alls weer opgeruimd is. Ik moet er ook weer eens aan beginnen (zucht). Mooi di etumblingblocks. En wat een heerlijk vooruitzicht zo'n weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hier nog iemand die graag van alles verzamelet en toch ook telekens weer probeert er een plekje voor te vinden :-) Ik ruim nog eventjes niet op, als je het niet erg vind :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Soms moet er gewoon opgeruimd worden want anders werk je niet meer lekker. Het blijft een moeilijk werkje maar als het dan gebeurd is geeft het wel een voldaan gevoel.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Knap van je! Is aan mij niet besteed. Kan slecht wat weggooien en het is altijd in noodtempo weer een puinhoop. Ik kruip rustig door al mijn projecten richting mijn hoekje. Heb wel verzoek van DH gekregen ons gezamelijke vertrek te verlaten en naar zolder te verkassen. Ik maak te veel troep volgens hem. Hoe kan dat nou? Er liggen overal gewoon creatieve ideeen. Dus misschien dat ik toch de boel binnenkort opruim en boven netjes overnieuw begin. (voor ao lang het duurt)Suc6 met je nieuwe project! en een heel fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Yes I understand. I am doing the same thing. I started last night. Your tumbling blocks are a neat new project.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik weet van mezelf, dat ik super-netjes en overgeorga-niseerd ben, maar het lukt mij toch maar niet om maar
  met 1 project tegelijk bezig te zijn... Hoe komt dat
  toch? Alles is ook zo leuk!
  Geniet van je weekendje-weg en ben benieuwd te
  lezen hoe het was.
  Groetjes, Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Arme Jeannet, ik voel zo met je mee. Ik kan ook nergens afstand van doen. En doe ik een keer iets weg, dan heb ik het twee dagen later nodig! Gelukkig heb je een heerlijk week end voor de boeg. Dat verzacht het verdriet om de spulletjes. Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Als ik zo alle reacties lees, zijn we allemaal hetzelfde. Lapjes weg gooien is als vloeken in de kerk! Ik kan het ook niet maar het ruimt wel heerlijk op als ik bij jou kijk! Nu niet gelijk weer flink inslaan in Zutphen.....of was dat juist de opzet?

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Bij ons is de stelregel iets nieuws erin iets anders eruit.
  Er is anders geen ruimte meer, voor stofjes natuurlijk altijd wel.
  Foto's maken van veel dingen scheelt ook een hoop ruimte terwijl je wel op de pc ze kan bekijken en ideeën opdoen.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 25. ik was al opgelucht dat je volle tafel er net zo uitzag als bij mij... maar nu is het bij jou opgeruimd en staat het hier nog even vol :-(
  toch ben ik zo rustig aan ook wat aan het ruimen. en er is al wat meer lucht.
  zo snel en radicaal als jij kan ik het denk ik niet...

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een verbetering eat ziet het er weer ontzettend netjes en ordelijk uit. Heerlijk dit doe ik dus ook menigmaal en ineens doe ik dan ook weer heel veel want ik merk dat ik erg chaotisch wordt van te veel overal en te vol. En natuurlijk een heerlijk weekeinde toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat goed gedaan, ik heb ook zo'n moeite om spulletjes weg te doen...
  En zit nu ook al weken gevangen tussen de spullen. Moet me toch ook eens kwaad gaan maken...
  Want wat een voldoening als het weer rustig is.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Dat ziet er ook veel beter uit, ik weet uit ervaring dat het opruimen ook heel goed doet. Ik heb laatst ook mijn kasten opgeruimd. Heerlijk, alhoewel ik moet bekennen dat mijn stofjes wel weer worden hergebruikt door iemand anders die er heel erg blij mee was. Dus was ik ook blij dat ik weer iemand blij had gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Als je nou weer zo'n zak hebt, mag je me gerust bellen hoor! ik kom wel "even" langs LOL
  maar euh over die pincushion swap; moet je als je het pakketje opstuurt, je nu wel je naam erbij vermelden of niet? want we moesten toch ook onze cameraatjes dicht houden? Ik raak in de war van al die geheimzinnigheid. Doe namelijk via mijn bee ook mee met een secret sister project. Moet tot december mijn mond houden, mwah, volgens mij heb ik mezelf allang verraden LOL

  BeantwoordenVerwijderen
 30. O, Jeannet, wat herkenbaar, mijn kamertje ziet er op dit moment nog veel erger uit. Iedere keer als ik daar zit kijk ik om me heen en weet niet waar ik moet beginnen. Dus maak ik dan een klein plaatsje vrij om wat te tekenen o.i.d. Het schiet niet op en je wordt er niet vrolijk van.
  Goed van je dat je zoveel weggegooid hebt, ik zou nu ook al erg veel spijt hebben...
  Veel plezier dit weekend en hou je een beetje in... lol
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Lovely photo's. You have a very nice sewing area looking out into the garden. Have a good weekend away.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Opruimen blijf ik lastig vinden. Ik ben zo gehecht aan mijn spulletjes !

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Wat een bikkel dat je het lef had om op te ruimen. Ook ik kan slecht afscheid nemen van spulletjes, lapjes en draadjes.
  Veel plezier het weekend! Beetje laat misschien maar niet minder gemeend. Ben benieuwd hoe het bij Petra was.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Dag Jeannet,
  Wat kan opruimen opluchten, hè?! Ben inmiddels ook bezig om hier en daar het mes in te zetten. Want met een verhuizing kun je ook weer niet alles meeslepen. Wat een prachtige cadeautjes heb je trouwens gekregen. Nog steeds geen idee wie de gulle gever is?
  Fijn weekend en lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Dag Jeannet,
  Wat kan opruimen opluchten, hè?! Ben inmiddels ook bezig om hier en daar het mes in te zetten. Want met een verhuizing kun je ook weer niet alles meeslepen. Wat een prachtige cadeautjes heb je trouwens gekregen. Nog steeds geen idee wie de gulle gever is?
  Fijn weekend en lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Janny Schoneveld2 oktober 2010 om 17:01

  Wat herkenbaar.
  Ik ben blij dat ik niet de enige ben die zoveel spulletjes verzamelt en niet kan opruimen. Wel verplaatsen zodat het opgeruimt lijkt!!!
  Heerlijk toch?
  Veel plezier enne niet teveel.....
  Groet Janny S.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Och Jeannet, ik ben wel jaloers op je dat je dit zomaar kan.Ik heb er net weer een oude broodkast bij gekocht omdat ik teveel resten over hield.

  Een fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet