Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 3 september 2010

schoolgirls en pincushions

Lieve mensen, héél erg hartelijk bedankt voor alle lieve, aardige, mooie en schattige kaarten, cadeautjes, reacties etc. Ik was er echt een beetje beduusd van, het was een daverende dag, en niet in de laatste plaats ook mede door al jullie leuke reacties! Een ding weet ik nu in ieder geval zeker: 50 worden is een feestje! en misschien zeg ik straks wel: 50 zijn is ook nog fijn.......deze twee kaarten vond ik zo bijzonder, van Liesbeth en Bep K. Zo kunstig gemaakt, als ik niet meer zou willen quilten ( wat ik me niet kan voorstellen) dan zou kaarten maken en scrappen ook beslist iets voor me zijn, het is eigenlijk quilten met papier,ik kijk er maar niet te veel naar......

En dan viel van de week ook weer het derde patroontje van Kathleen in de bus, natuurlijk weer een lievertje, ik zag nog even tussen alle drukte door een gaatje om vast wat stofjes er bij te halen, dit is echt een scrappie, en met applicatie, leuk weer he ?

Ik ben ook heel erg verwend met speldenkussens, hoe zouden mensen nou weten dat ik die zo leuk vind......zijn ze mooi of zijn ze mooi ? als jullie nog inspiratie op willen doen voor de swap..... Die geborduurde......echt hélemaal prachtig! meisjes, wat ben ik er keiblij mee. Daar wil je toch 50 voor worden he ?En dan wil ik jullie nog op iets leuks wijzen, of eigenlijk, iets bijzonders, sla ik van de gisteren de libelle open, valt mijn oog meteen op een stukje over een quilt, van Elly van Dinther, en zij doet weer mee met mijn swap, maar dat is niet het bijzondere, het bijzondere is de wijze waarop Elly uiting geeft aan haar hobby, héél bijzonder ! kijk zelf maar op haar website. (klik)

De nieuwe PC is ook gearriveerd, windows 7, Pffffttt....al met al is dat weer meegevallen, ik heb er wel een haat/liefde verhouding mee,en het idee dat ik er zo afhankelijk van ben en er relatief zelf zo weinig van afweet bezorgt me regelmatig hartkloppingen, en wil ik dat wel ? ik heb de laatste week vaak gemijmerd over wonen op het eiland Tiengemeten (klik) en de bootverbinding afzeggen..........Ik ben bijkans blijer als ik de computerman zie ipv mijn eigen mannetje, en dat is toch niet helemaal goed he ?
Swapnieuws: Waar ik ook heel blij mee ben is met al de enthousiaste aanmeldingen voor de swap, het overtrof mijn stoutste verwachtingen, 140 deelnemers.....tis me wat....maaaar, door het overweldigende sucses en daarbij de kapotte PC wil ik jullie bij deze wel laten weten dat ik het niet ga halen om volgende week de swappartners gematcht te hebben. Ik laat jullie in week 37, vanaf 14 september, de swappartner weten, Anita komt me er bij helpen (met de vlijtige handjes), want met zoveel mensen is het best een hele organisatie en het moet wel goed gaan. Ik mis nog een paar adressen: van,Culimieke en Ina, willen jullie dit aub even nakijken ? zonder adres gaat het niet helemaal lukken......

22 opmerkingen:

 1. Fijn dat je nieuwe PC er is,nu kun je weer verder met het regelen van je SWAP. Dat blauwgeborduurde speldenkussen is trouwens ook een schatje. Enne Tiengemeenten klinkt mooier dan dat het eruit zag een paar jaar geleden. Kilometers prikkeldraad en "wilde paarden"(jonge trekpaarden in een grote wei") Gewoon bij het Annabos een rondje gaan lopen Jeannet, als je neiging krijgt om de PC het raam uit te kieperen!
  groetjes Franny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat je een geweldige 50e verjaardag hebt gehad Jeannet! Succes met het regelen van de Swap!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig een nieuwe pc en als je een klein beetje gewent bent aan windows 7 wil je niet anders meer, het is veel makkelijker dan de andere windows.
  Heerlijk wonen lijkt het mij op een eilandje, maar mijn comp ging mee.
  En geniet nog maar lekker na, je wordt tenslotte maar eenmaal 50.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Allemaal leuke dingen!! Weet je: 50 zijn is echt een feestje!! ;0))
  Geniet ze nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geniet nog lekker even na van je verjaardag !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. He verdikkie.. zit ik heel de week al met je af te tellen, vergeet ik het op de dag zelf!
  Ik wil je graag nog van harte feliciteren en zie dat je een hele mooie en fijne dag hebt gehad.
  Wat de swap betreft: we zien het wel verschijnen hoor! Geniet eerst maar even van de mooie leeftijd die je tot nu toe al hebt mogen krijgen. Proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is dus fijn aan de andere kant van de *50*, mooi zo! Het lijkt mij wel leuk om 50 te zijn.
  Iedereen is verbaasd dat je er dan nog zo goed uit ziet,... nog meer weten wat je het meest in het leven bevalt,...
  Leuk om te lezen dat je zo lekker bent verwend!
  Ik vind wel dat je een speldenkussentjeskanjer bent. Je hebt voor een gigantische wave gezorgd!
  Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk voor je al die kaartjes en speldenkussentjes.
  Leuk patroontje is het weer geworden hé.
  Succes met de nieuwe PC en de swap.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fijn dat je je 50ste verjaardag als een plezier hebt ervaren. Je bent lekker verwend met je speldenkussens. Leuk om zo een hele verzameling te hebben. Het poppenquiltje wordt vast weer een dotje en met de SWAP komt het wel goed! Ja beetje vreemd is het wel dat je blijer bent met de postbode dan met je mannetje. Daar moet je wel verandering in brengen hoor! Plan eens een leuke date op een moment dat hij de camping even alleen kan laten. Doet wonderen! Maar wij zijn wel blij hoor dat je weer regelmatig in blogland bent. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat ben je heerlijk verwend met je verjaardag. Wat een mooie speldenkussens! Daar komen er vast nog wel wat bij met de swap, succes er mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dus al met al is het je meegevallen om 50 te worden.... LOL
  Sla er af en toe het boekje maar op na. Fijn dat je een nieuwe PC hebt. Nu wordt alles weer een stuk makkelijker.
  Sterkte bij het verwerken van de aanmeldingen voor de swap. Dat is inderdaad een giga klus. Gelukkig dat vlijtige handjes je komt helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ja, Jeannet, nu kan ik begrijpen dat je een beetje 'stilletjes' was....geweldig, zoveel aandacht op zo'n bijzondere verjaardag. Een goed begin van de bijzondere tijd die komen gaat.

  Je mag jezelf nu ook 'eventmanager' noemen volgens mij...zoveel aanmeldingen, wat leuk! Het is maar goed dat je helpende handjes hebt.
  Fijne dag,
  Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat geweldig dat je zo'n mooie verjaardag hebt gehad en zo verwend bent. Mooie cadeaus heb je gehad. Het nieuwe poppenquiltje is ook weer een erg leuke net als de stoffen die je ervoor hebt uitgekozen hebt. En de site met memoriesquilts wat geweldig en mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Aww. Happy belated 50th birthday!! How wonderful is that!
  So glad you had a wonderful time.

  Blessings

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat zie ik weer een mooie dingen bij je: die kaarten, prachtig: dat schoolgirls quiltje, wat een mooie is dat, zeg; de pincussions, ook al zo mooi!
  Fijn dat je weer achter de computer kan, veel succes met het matchen!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi Jeannet! Ik loop even achter de feiten aan, zo zie ik nu dus ook dat je verjaardag al weer voorbij is! En ik dacht nog wel dat ik het met jouw aftel-banner wel in de gaten zou houden!! Nee dus...nu dan toch alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Zo te lezen heb je een leuke dag gehad en ben je lekker verwend! Grappig om te lezen dat je Tiengemeten uitkiest om te gaan willen "wonen", de familie van mijn DH is van Tiengemeten. De laatste bewoners van Tiengemeten, kwamen van de Irenehoeve, de boerderij waar mijn schoonvader is geboren en getogen. Het zou een perfecte uitvalsbasis zijn voor quiltweekends. Fijn weekend en succes met je swap!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat ben je heerlijk verwend en wat een geweldig aantal deelnemers! Spannend straks te weten wie we als partner krijgen!! Veel succes met het matchen en veel plezier met Anita!! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Had ik toch bijna het forget me not speldenkussen gemaakt, het patroon ligt hier hihi!! Maar goed dat ik voor het ABCtje koos! Blij dat je weer helemaal PCvaardig bent! 140 deelnemers!!! Geweldig! Lief dat Anita je komt helpen, veel plezier met het koppelen van de partners! Mooi weekend, XXXD

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Alsnog gefeliciteerd met je verjaardag. Succes met het regelen van de swap, ik verheug me erop.Ik zal dit weekend de button op mijn blog zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Je gaat mijn ten onder aan je eigen succes. 140 is nog al wat. Gelukkig dat Anita je komt helpen. En je went vast wel gauw aan je nieuwe PC.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik ben weg van Windows 7. Het is echt niet moeilijk en loopt soepeler dan Vista! Succes met alles regelen voor de Swap. Ik heb er zo'n zin in!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hoi Jeannet,

  Je was alweer even geleden jarig - alsnog gefeliciteerd! Ik lees geregeld met plezier je weblog. Voor mijn schoonmoeder maakte ik een 9-patch speldenkussen op jouw aanwijzingen. Zelfs met piping! Ze was er blij mee.
  Van de week belandde ik op de weblog van Kathleen Tracy. Haar nieuwe boek kun je nu al bestellen op www.bookdepository.com. (Dankzij jouw tip check ik altijd even de goedkoopste boekdepository.) Met zo'n voorinschrijving heb je het boek denk ik het vlugste binnen. Mijn exemplaar is betaald - nog een paar maandjes wachten. In januari moet het komen.

  Met vriendelijke groet,
  Esther Kalf

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet