Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

zaterdag 6 november 2010

Internationale "pincushionday"!

En hier is het allemaal mee begonnen ergens in september: De pincushionswap.Ik had nooit gedacht dat jullie allemaal zo dol waren op pincushions en op swappen.....het heeft mijn stoutste verwachtingen overtroffen, 152 deelnemers wereldwijd! ongelofelijk, en allemaal zo enthousiast om mee te doen. De jongste deelneemster was maar liefst 8 jaar, de oudste heb ik niet gespot....Bij deze iedereen hartelijk bedankt voor zijn deelname! Ik wil tzt een virtueel fotoalbum op mijn blog zetten, met alle foto,s van de speldenkussens, dus als jullie mij een foto,tje willen sturen, graag!
Vandaag de ontknoping van al het moois, ik heb dit prachtige speldenkussen van Saskia gehad, jullie hebben het al een keer gezien voor de oplettende lezers, maar dat komt omdat ik het anoniem had gehad en naar later bleek dat het toch van mijn swappartner afkomstig was. Ik ben er erg mee in mijn SAS.......
Dit is een overzicht van allerlei pincushions die ik in de loop der jaren verzameld hebt, gekregen van lieve mensen, zelf gemaakt etc, want natuurlijk ben ik ook dol op pincuhions.
Door omstandigheden had ik twee swappartners, geeft niks, dan krijg je dus ook twee pincushions, ik heb dit juweeltje gehad van Petra, helemaal toepasselijk staat het momenteel te prijken op de herfsttafel. De witte stipjes zijn de spelden.

En dan hier nog een overzicht van een aantal speldenkussentjes, gehad, zelf gemaakt en gekregen.

Volgens mij heeft iedereen er wel heel veel plezier aan beleeft, Anita en ik in ieder geval wel, voorlopig hebben we 6 november uitgeroepen tot internationale speldenkussen cq pincushionday, we gaan eerst eens samen onder de kersboom met een glüwijntje en een Tilburgs toepertoetje nagenieten en evalueren hoe we het volgend jaar weer gaan doen ( toch Anita.......?) En ik kan jullie zeggen dat ik vertrouwelijk een blik heb mogen werpen in de tekst van het blad van Quilt en zo van Tineke, en dat wordt me leuk.......echt iets om naar uit te kijken in die saaie Januarimaand. Ik hou jullie op de hoogte van het uitkomen van het blad, voor nu een heel fijn weekend, en ik ga snel kijken naar de andere kussentjes...................Voor wie het nog niet weet: de blogadressen staan in een map linksbovenaan mijn blog onder "deelnemers pincushionswap"Enne.....er zijn helaas nog wel enkele dames onder ons die nog geen kussentje hebben mogen ontvangen....en die er zelf wel één verstuurd hebben....ehh...ik mag toch niet hopen dat er ook postbodes zijn die pincushions verzamelen, daar gaan we niet van uit he ...?

60 opmerkingen:

 1. Yeaaaaahh...eindelijk is het dan zover! Ik ben zoooo benieuwd naar de kussentjes die anderen hebben gemaakt - ik ga snel kijken. Haha die postbodes...
  Bedankt voor je geniale inval en je hulp !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vertrek binnen een half uurtje naar mijn applicatie-les, maar ik heb nog vlug mijn pincushions op mijn blog gezet. Straks ga ik rustig alle blogs bekijken, ik ben benieuwd. Jeannet, wat een mooie verzameling pincushions heb je.
  Bedankt om dit alles te organiseren.
  Groetjes Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk speldenkussen heb je gekregen van je swappartner, Jeannet! En alle zelfgemaakte en gekregen pincussions zijn ook al zo mooi, een hele verzameling. Die ene in het groot vind ik een leukerd met die jeansachtige stoffen!
  Leuk, dat je zin hebt om volgend jaar nog eens zoiets te organiseren. Dan doe ik weer mee!
  Veel plezier vandaag, groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Onze speldenkussenruil staat ook al op mijn weblog. Wat een goed idee om setjes te maken, volgens mij wordt er achter de schermen al heel wat gekletst! Ga lekker genieten van JOUW DAG, en nogmaals bedankt voor de organisatie met Anita.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Jeannet, Je kindje is geboren..... wel een prikkeltje hoor.... Gefeliciteerd. Zo voelt het bijna wel na alle perikelen rondom 'ons' Swapje. Vanavond ga ik een rondje doen...........

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo genoeg te doen vandaag met al de blogs bezoeken. Ik heb al hele leuke modellen en stofjes langs zien komen. Het is een succes Jeannet.
  fijn weekend, Franny

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heb je inmiddels een leuke verzameling speldenkussens! De 2 die je hebt gekregen zijn echt schitterend!! Tussen het werk door probeer ik vandaag nog even bij anderen te kijken. Leuk dat je er misschien mee door gaat!Bedankt voor de organisatie!!!Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke speldenkussens heb je ontvangen. Nogmaals heel hartelijk bedankt vor de pincushionswap. Het was heel erg leuk. En nu ga ik gauw neuzen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. O had ik maar mee gedaan zeg ,zoveel leuke reacties ,daar had ik ook wel bij willen horen,volgende keer ben ik van de party hoor1
  Jij bent ook heerlijk verwend met het mooie kussentje en nu een mooi kastje zoeken voor je verzamelingetje, fijn zaterdag, Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Eindelijk is het dan zover. Ik wil eerst jou en Anita bedanken voor al het werk dat is verzet. Enorm gewoon!
  En wat heb je een leuke speldenkussens gekregen voor bij je prachtige verzameling.
  Geniet maar lekker van alle aandacht die vandaag bij je naar binnen druppelt.
  Goed weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een enige verzameling heb jij! Ik vond het erg leuk om mee te doen en heb zelf ook een hele leuke ontvangen. Hartelijke groet van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ooohh wat een mooie paddestoel en wat heb je toch een mooie verzameling speldenkussentje.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat heb jij prachtige kussentjes gehad werkelijk allemaal plaatjes. Helaas is de postbode hier nog steeds niet geweest met het speldenkussen en heb ik ook nog niet gehoord of die van mij wel is aangekomen. Maar toch heel erg bedankt voor het organiseren, of ik volgend weer mee zal doen dat weet ik nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat heb je een ontzettend leuk speldenkussen gekregen. Ik heb niet meegedaan, maar vind het erg leuk alle resultaten te bekijken. Wat een organisatie zal het voor jullie zijn geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een feest vandaag! Al die leuke speldenkussens in blogland! En dat allemaal dankzij jou Jeannet! Er wordt weer een hoop inspiratie opgedaan vandaag! Hoop dat je een hele leuke dag hebt vandaag met al het moois dat voorbij komt.
  Groetjes, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Gefeliciteerd met het grote succes van je pincushionswap!!!
  Groetjes van Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 17. thankyou to you and Anita for organising the swap..........I have loved being part of the swap and would love to join again if you run another one next year.
  I have posted about my pincushions already......
  You have a wonderful collection of pincushions..........

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een mooie speldenkussens heb je ontvangen Jeannet, het is zeker voor herhaling vatbaar. Wil je nog bedanken voor alle moeite en geregel samen met Anita. fijn weekend Tilly

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een mooie speldenkussentjes heb je ontvangen.En je verzameling is heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. ZO eindelijk mogen we het laten zien en jij hebt er ook veel ontvangen.
  Die van mij heb ik nog niets over gehoord, maar volgens haar blog is ze aan het rondtrekken, dus ik hoop maar dat hij wel op de plaats van bestemming is aangekomen, en iemand anders de post heeft aangenomen.
  nogmaals bedankt voor het organiseren.
  Fijn weekend dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een mooie speldenkussen verzameling heb jij daar liggen.. En 2 schatjes erbij! Ik maak zo ook mijn log want ik ben zo verwend, dat moet ik laten zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ha Jeanette; Wat een mooie heb je gekregen!!!
  Ik vond het zelf erg spannend om te doen; ben helemaal niet een echte handwerkster en blijken jullie allemaal een quiltclub te zijn!!!
  Wil je mijn blogje bij jouw blogs rechts zetten vandaag?
  dan kan iedereen makkelijk via jouw blog alles bekijken; Bedankt!
  En ook nog bedankt voor het organiseren van alles!!!
  groetjes fleur

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Prachtig om al die mooie exemplaren te zien! Bedankt voor het organiseren, ik heb er veel plezier aan beleeft en zal de volgende keer zeker weer van de partij zijn!!!
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Mijn pincushion staat ook op mijn Blog. Bedankt Jeannet voor de organisatie. Ik vond het geweldig en zeker voor herhaling vatbaar :)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een mooie heb je ontvangen Jeannet !! Ik heb de mijne inmiddels ook op mijn blog gezet en ga straks eens alle blogs langs om te zien wat er allemaal gemaakt is. Ik vond het erg leuk om mee te doen en ben zeker weer van de partij volgend jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik heb mijn speldenkussen ook op mijn weblog gezet, ik hoop dat Elly hem ook heeft ontvangen heb namelijk geen berichtje terug gekregen.Ik maak me er zorgen om dat de post wel aan is gekomen?
  Ik vond het heel leuk om te maken, te versturen en te ontvangen, nogmaals bedankt voor het initiatief Jannet!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Je hebt wat teweeg gebracht. Op vele blogs lees ik de verhalen over de speldenkussenswap.
  Wat balen dat ik niet mee heb gedaan want de kussentjes zien er allemaal zo prachtig uit.
  Daarom geniet ik maar van alle verhalen over deze swaps op de blogs.
  Prettig weekend
  Lieve groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat een enorm succes. Je hebt zelf een ook enig speldenkussen gekregen. Heerlijk herfstig. Zal alleen wat moeilijk in een envelop zijn gegaan... Ik vond het erg leuk om mee doen. Heb ook een mooie ontvangen. Zeker voor herhaling vatbaar. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ik ben blij dat je zo goed verwend bent. Dat heb je ook echt verdiend!! Dank je wel voor de organisatie van deze leuke swap!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. ik heb ook meegedaan en je kan het zien op mijn blog ! www.bloggen.be/quiltlien

  bedankt voor het organiseren van deze swap

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Leuke verzameling uitbreiding heb je erbij gekregen! Die rood met witte stippen is echt enig en ja die andere had je dus al verklapt!!Maar dat vergeven we jou hoor! En wat jammer dat niet alle kussentjes op tijd binnen zijn, nu maar hopen dat dat nog goed komt! Nu in ieder geval bedankt voor het organiseren en ik hoop dat we volgend jaar weer zoveel enthousiaste swappers hebben!! Fijn weekend,
  groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 32. erg mooi, en leuk bedacht zo'n swap, jammer dat ik toen je blog nog niet las!
  ik ben ook dol op speldenkussentjes en heb er ook al verschillende!!!
  misschien iets voor volgende keer?!
  LG. Anna
  http://artfulldelight.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Bij deze wil ik je nog bedanken voor de organisatie. De mijne heb ik ook al gehad. Doe volgend jaar weer mee. m.vr.gr. Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Je Swap was een groot succes ik heb op verschillende blogs de prachtigste creatie's gezien.
  Fijn weekend Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Ooh, ik had me vergist in de data en kwam erachter dat het vandaag was, dus gelijk maar even geplaats! Via deze weg nogmaals bedankt voor het organiseren, ik vond het heel erg leuk om mee te doen!

  Wat super leuk wat je verstuurd hebt en ontvangen! Heel orgigineel!

  Groetjes,
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Wat was het toch een leuk idee!! Ben zelfs een echte speldenkussentjesclub hierdoor tegengekomen.
  Misschien ga ik op mijn blog ook nog wat foto's plaatsen want het blijft toch een heel leuk werkje waar we regelmatig iemand mee blij kunnen maken.
  groetjes Jasmijn

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Eindelijk tijd om wat te bekijken.... Maar bij jou valt
  er heeeel veeel te bekijken, Jeannet! Mooie kussentjes
  heb je gekregen en de overige collectie is ook indruk-
  wekkend! Ben nu alleen nog benieuwd naar wat jij
  hebt gemaakt.
  Fijn weekend verder en groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Wat een geweldige dag is het vandaag toch. Er valt zoveel te bekijken op het web! En alles dankzij jou. DIKKE KUS HIERVOOR !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Hello Jeannet, I think this day is YOUR day.
  It's a great "harvest" of your nice idea for the swap.There are so many cute and lovely pincushions to see on the different blogs.
  And your own collection is very nice.

  So, "do it again Jeannet".
  Hugs from Birgit from the Black Forest and a heartly tailwagging from my labrador Pootje

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Jeannet, bedankt voor het organiseren van deze leuke swap. Heb een heel mooi speldenkussen gekregen en ik vond het zelf ook erg leuk om er een te maken. Ben benieuwd wat jij gemaakt hebt.

  groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Joepie, het is 6 november......eindelijk...eindelijk
  mogen we laten zien wat we gekregen hebben! En wat we gemaakt hebben! En dat allemaal dankzij jou Jeannet!! Super bedankt voor het organiseren van dit leuke project!
  Fijn weekend.
  Groet, Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Leuk speldenkussen heb je gekregen, je hebt al een hele verzameling! Bedankt voor het organiseren, en inderdaad een biscornu en ik ben er erg blij mee. Fijn weekend, Else

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Wat een geweldig succes Jeannet! Van harte gefeliciteerd hoor, wat moet dat een geweldig voldaan gevoel geven!

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Bedankt voor het organiseren van deze leuke swap, ik heb er veel plezier aan beleeft. Nu de andere speldenkussentjes bekijken, daar ben ik nog wel even zoet mee. gr. Alice

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Is het alweer zo ver? Dan ga ik maar snel even een fotootje plaatsen en vesturen. Daarna bij de andere dames een kijkje nemen!

  Ik vond het ook werkelijk een héérlijk werkje om te doen, zo niet nog leuker om het te versturen en een verrassing te mogen ontvangen ;o) Dank jullie wel voor de organisatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Je hebt schattige speldenkussentjes Jeannet. Ik heb inmiddels ook die van mij op mijn blog gezet. Het is vandaag wel een heel speciale dag, dankzij jouw geweldig initiatief!
  Als er volgend jaar weer een is, doe ik vast weer mee!
  Je hebt wel eer van al dat harde werk.
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Hi Jeannet & Anita...thanks for hosting/organising this swap...it has been fun...love the International Pincushion Day declaration...I'm looking forward to visiting the blogs and seeing all the different pincushions...your collection is lovely...

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Lovely pincushions! I need to get a photo of mine so that I can post. I've been off blogging a while!

  Blessings!

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Hallo Jeannet wat heb ik toch weer zitten genieten van alle speldenkussentjes die voorbij zijn gekomen en daarom Jeannet dank je wel voor het organiseren waar ongetwijfeld vele uurtjes in zijn gaan zitten,maar eer heb je van je werk.Groetjes Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Wat een ontzettend leuk initiatief toch van je ! Ik ben erg verwend door mijn swappartner en omdat ik alles al zo lang in huis had was ik bijna vergeten om een logje te maken gister.
  Jij bent ook goed verwend door je partner en door diverse andere dames.
  Bedankt voor het organiseren en volgend jaar ben ik weer van de partij.
  Groetjes Anita.

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Het was een hele leuke swap jeannet! Ik ga zo eens lekker rondkijken bij alle andere deelnemers :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 52. wat een verschrikkelijk mooie en leuke pincushions heb je gekregen: en welverdiend.
  ik heb er al een heleboel bekeken en natuurlijk al lang spijt dat ik niet heb meegedaan........;;))

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Beatiful Pin Cushions! I will have to make one now!

  I am your 200th follower! Hurray!

  BeantwoordenVerwijderen
 54. O, goed een traditie. Ik wacht netjes tot 2011, maar het mag ook veeeel eerder hoor!
  Wat een juweeltjes zijn er gemaakt. Ga nog even verder neuzen.
  Enne,... de mijne hou ik nog even geheim ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Jeannet, nogmaals bedankt voor je speldenkussen. Ik vond het een hele leuke en heel inspirerende swap. Fantastisch om alle blogs te bekijken, hoewel ik ze nog lang niet allemaal bekeken heb. Fijne dag, groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 56. Geweldig Jeannet dat je dit allemaal georganiseerd hebt. Al heb ik zelf niet meegedaan, het is erg leuk om de verschillende ontwerpen overal voorbij te zien komen. Je hebt zelf trouwens een prachtige verzameling!
  Fijne avond tante T.

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Wat een leuke verzameling speldenkussentjes heb jij, ik kwam via Betty op jouw blog en heb met veel plezier al jouw quilts bekeken, prachtig en wat een gezellige stukjes schrijf jij, ik kom vast en zeker vaker bij je langs. Succes met alles

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Wat een mooi fotoalbum heb je gemaakt,Jeannet. Prachtig om de enorme verscheidenheid te zien! Mijn complimenten met dit initiatief van je!

  BeantwoordenVerwijderen
 59. Ben net even door het foto-album gegaan... Wat een prachtige werkjes staan daar tussen! Geweldig!
  Wat was het leuk om hier aan mee te doen! NOgmaals dank voor het organiseren!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet