Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 15 november 2010

relaxt weekendje

Het lijkt soms voor jullie of ik alleen maar aan het quilten ben en met mijn neus in de lapjes zit, nou is dat voor een gedeelte wel waar, en helemaal in de winter,maar het "gewone"leven gaat ook hier gewoon door met alle ups en downs, om een voorbeeld te geven: afgelopen vrijdag moesten we naar Amsterdam, en helaas niet naar de Haan en Wagenmakers....maar naar het VU medisch centrum,en dat is "slechts"100 km hier vandaan, en daar doen we dan dus tweeënhalf uur over om te komen..........vanwege de eeuwige drukte op de wegen hier rondom de "rust", daar duurde het ruim drie uur, en dan ook weer die tweeënhalf uur terug, ik kan jullie zeggen dat ik er dan goed gaar van ben en de volgende dag ook nog! En we zitten hier doordeweeks ook wel eens achter een frietje uit de snackbar omdat het erg hektisch was en bepaald niet met quilten.........

Zaterdag ben ik dus in Brielle de nieuwe quiltmania gaan halen, en daar heb ik me eens mee verschanst in een stoel. Het quiltje op de voorpagina inspireert me wel in het bijzonder, of nou ja, quiltje, het meet toch nog 45 x 60 cm......Ik heb sinterklaas nog gezien op de TV, dat is weer wel heel erg leuk, DS is 11, maar dat weerhoud hem er niet van om met vol enthousiasme het sintgebeuren te beleven, incl. schoenzetten en brieven schrijven......voor een cadeautje ben je immers nooit te oud.......

En dit was een cadeautje voor mezelf,het bestelde pakje van Simone van Soed idee, een dienblaadje met een borduurtje er in geplakt, en echt meisjes, het zag er mooi uit! zo keurig gemaakt en afgewerkt, ik dacht, plakken.....bobbeltjes, nou, echt niet.....het is weer een "soed idee"geweest. Wat werkt die Simone keurig netjes ( en snel!)

Er zaten ook nog de twee bestelde schaartjes bij, ik had al twee Japanse schaartjes, en deze nog niet, bij HAAR op de blog zag ik een schaartjesverzameling verrijzen, en voor je het weet heb je er zelf ook één als je ze allemaal bij elkaar legt.....

En ik weet niet hoe jullie het ervaren, maar ik vind dat er op het moment een enorme keuze is uit de prachtigste stoffen, de serie Maison de Garance van French general, Remembrance van Jan Patek,Tangle threads van Red Rooster, Civil War Chronicles van Judie Rothermel en dan straks Petit Ecole........Er lijkt geen eind aan te komen, de ene lijkt al weer mooier dan de andere. Wat een keuze en wat zal daar door iedereen weer wat moois van gemaakt worden.
Ik heb natuurlijk niet alleen in die stoel gezeten, zondag was echt zo,n dag om weer iets op te pakken, en ik ben me weer bezig met wat leuks en handigs, ( dat vooral ! ) Als ik het klaar heb laat ik het zien zaterdag, en voor wie het ook wil maken heb ik het patroon er van in de verloting.......
Ik wens iedereen een hele fijne inspirerende week.

35 opmerkingen:

 1. Morge Jeannet, wat een mooie dingen laat je weer zien en dan op de vroege morgen ERUG!! Ja die voorkant, die is LEUK en die stofjes vreselijk net als je verzameling schaartje echt niet normaal (lol) Fijne dag, rustig aan groetjes Else

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie dingen laat je weer zien op de vroege ochted!! De schaartjes zijn erg leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke dingen zijn er te koop hè, af en toe een kadootje voor jezelf als het leven wat tegen zit, kan geen kwaad toch! Zelf heb ik pas van jim shore een klein doosje met een naaimachine erop gekocht, als je het open doet hangt er een klosje en een schaartje. Heb er nog niets in, misschien de kleine knoopjes of naalden of spelden, ach wij hebben altijd wel wat er in past.
  Mooie dag, groeten Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha nu weet ik waar dat uitverkochte donkerbruine dienblaadje van Simone is....... ik was er ook weg van!
  Maar misschien dat ik dan toch voor de lichte kleur ga.
  Het lijkt wel alsof er iedere week wel ergens bij de stoffenfabrikant een nieuwe serie van de band rolt, er is bijna niet tegenop te werken.....én ik ben benieuwd waar je zaterdag meekomt. Groetjes Hubertine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een schattige borduurwerkjes , maar de stofjes vind ik super!
  lieve groet en tot....riet:)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ziet het er allemaal weer leuk en gezellig uit bij jou, ik begin ook al een kleine verzameling schaartjes te krijgen, sommige zijn ook zo leuk.
  Leuke stofjes, daar kan je weer iets heel moois van maken.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja een mens moet het leven leuk maken en als er dan zulke leuke dingen voorbij komen, dan...
  Ik snap waarom je voor die schaartjes gezwicht bent, en die stofjes ! groet liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hi Jeannet, what beautiful fabrics, stitchery and scissors. Have a wonderful week. Kind regards, Ann ~ Australia.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een heerlijk blogje voor de maandagochtend. Erg leuk om te lezen en te kijken. Wat een prachtige stofjes laat je zien en die schaartjes zijn enig. Ik heb er ook één besteld bij Simone maar heb het nog niet gekregen. Nog ff wachten dus.
  Ja en 't leven kan soms heel vermoeiend zijn.....weet ik alles van. Dan is het zo heerlijk om lekker in de lapjes te kunnen duiken of in m'n poppenhuis.
  Fijne dag.

  groet Heleni

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooie stofjes laat je weer zien.
  Als ik mijn schoen mag zetten en ik krijg er iets in (liefst van die mooie stofjes) dan word ik ook een "gelovige" en ga ik nog zingen bij de schoorsteen.
  groetjes Franny

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik had die schaartjes ook gezien. Echt van die hebbedingen zijn het.
  Trouwens die stofjes ook.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heerlijk om met een boekje in je luie stoel te zitten als de herfst buiten tekeer gaat. En natuurlijk moet een mens zichzelf af en toe verwennen. Gelukkig vinden wij quiltsters er altijd wel een reden voor. Fijne week Jeannet, en ik kijk uit naar zaterdag. Ben niet nieuwsgierig hoor ........

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Eigenlijk heb ik geen tijd voor de PC vandaag. De afgelopen dagen zijn zo hectisch en druk geweest en er moet iets gedaan worden hier in huis. Huishouden b.v., ggrrrr.....
  Jij hebt je goed vermaakt zie ik en het logje ziet er ook weer super uit. Gave dingen om te bekijken hoor. En wat maak je me nieuwsgierig. Wat ben je nou weer aan het doen??????????

  Fijne dag!
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ja er is allemaal zo veel leuks te koop en te maken en inderdaad super mooie stofjes, ik heb ook zo'n schaartje besteld ben benieuwd:-)
  Groetjes Anneke ^..^

  BeantwoordenVerwijderen
 15. bij alle drukte is het alleen maar heerlijk dat je ook een hobby hebt om goed mee te kunnen relaxen!

  die quiltmania gaat op m'n verlanglijstje voor de sint, daar moet ik dus nog even op wachten :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Middag Jeannet wat laat je leuke dingen zien patroon schaartes (ook mijn hobby) stofjes echt mooie zijn er de laatste tijd Vriendelijke Groet Henny

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een leuke dingen laat je ons weer zien.Leuk die schaartjes in de klosjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Leuk die schaartjes in de klossen. En wat een mooi stofjes zijn er. Dat dienblaadjes is schattig. En een beetje relaxt zijn moet ook wel op zijn tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Simone maakt zeker geweldige dingen, Jeannet! Enig
  blaadje! En dan die schaartjes... Kon de verleiding ook
  niet weerstaan en heb er ook een besteld (de rechtse
  bij jou op de foto), misschien ook het begin van een
  verzameling? De verzameling lappies groeit in ieder
  geval gestaag door. Ik heb een zwak voor dezelfde
  series, die jij opnoemt... En spannend projectje ben
  je aan het maken. Ben benieuwd!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 20. piep wat mooi allemaal,
  ja de wegen op is een ramp, hier rond antwerpen wordt het ook elke dag erger.

  De quiltmania komt hier ten vroegste 23 november aan...
  dus ik moet nog even geduld hebben

  knufje quiltingmieke

  BeantwoordenVerwijderen
 21. wat is er toch veel om te hebben, te aaien en te gebruiken. Mooi dat borduurtje in dat dienblad. Superleuk zijn ook die schaartjes. Ben benieuwd naar je 'geheime project'..
  Hopelijk was je ZH bezoek niet voor iets ernstigs, al zijn ZH bezoeken sowieso nooit voor je plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Groot gelijk dat je even jezelf verwend na zo'n lange reisdag. Goed gedaan. En je hebt weer mooie lapjes, blaadje en schaartjes gekocht. Die meest rechtse in mijn inspiratiebron geweest voor je-weet-wel. De stofkeuze is momenteel echt te gek ja. Heb zo'n zin om weer eens wat nieuws te gaan doen als je dit ziet. Ben benieuwd naar wat je gaat maken van dit leuke patroontje. Ik ding graag mee in de verloting. Fijne avond!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Jeannet wat laat je weer een mooie dingen zien zeg !! De nieuwe quiltmania hadden ze zaterdag nog niet hier bij de bruna dus ik ga morgen eens even kijken of hij er al is. En wat maak je het spannend zeg ... zaterdag staat genoteerd :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een leuke schaartjes....en je hebt me wel op een ideetje gebracht. Heerlijk om na zo'n lange reis weer in rustigere gebieden te komen he! Zelf begin ik tegenwoordig al problemen te hebben met Utrecht...hahaha. Nee laat ons maar lekker rustig heerlijk met onze hobby bezig zijn toch?
  groetjes Jasmijn

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Zo even nog snel voordat ik moe mijn bed in duik. Wat een leuke dingen weer op je blog. Een mens moet toch aan zichzelf denken van tijd tot tijd he!
  Mooie stofje!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat verwen je ons toch weer met een mooie en gezellige foto's. Ik heb net vorige week een abonnement op de QuiltMania genomen, alleen weet ik niet of ik dit nummer nu ook al krijg, of pas vanaf de volgende. En de schaartjes van Simone zijn erg schattig: ik heb er dit weekend ook 1 besteld.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. ik geniet erg van je blogjes maar ben ook erg benieuwd hoe het met je jan patek kerst is. Die vind ik zo mooi. Ben je er nog mee bezig?

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat een leuke schaartjes heb jij!! Grijns! Ik heb er nog een stel in bestelling in Japan (al maanden!) en nu doe ik mee bij Soedidee met de Give-away, ook al weer zo'n gaaf schaartje (en die heb ik echt nog niet!!) Verder laat je me daar een massa gave lapjes zien!! Wil je zeggen dat je die al allemaal hebt ingeslagen?? Gaaf! Hoop dat het goed is gegaan in het AMC en dat jullie voorlopig niet meer door die gekte ernaar toe hoeven te rijden! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat een leuke schaartjes heb jij!! Grijns! Ik heb er nog een stel in bestelling in Japan (al maanden!) en nu doe ik mee bij Soedidee met de Give-away, ook al weer zo'n gaaf schaartje (en die heb ik echt nog niet!!) Verder laat je me daar een massa gave lapjes zien!! Wil je zeggen dat je die al allemaal hebt ingeslagen?? Gaaf! Hoop dat het goed is gegaan in het AMC en dat jullie voorlopig niet meer door die gekte ernaar toe hoeven te rijden! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Geweldig de nieuwe quiltmania ik ben ook al op zoek ernaar maar heb hem nog niet gevonden hier. Wat laat je toch mooie en leuke dingen zien, stofjes, stitcherie, lapjes. schaartjes enz. Heerlijk hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Die stofjes en schaartjes kwijl, kwijl!
  Een mens heeft eingenlijk nooit schaartjes en lapjes genoeg hé ? Ben even gaan kijken waar je de schaartjes kan kopen en ja.... ben als een blok gevallen . Erg hé ?
  Het is steeds een plezier om te zien welke ùooie dingen je maakt. Je geeft me veel inspiratie
  Liefs conny

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Nee nee ... mijn winterquiltje wordt NIET met een sneeuwman hahaha .... Was vandaag bij bruna maar ze hadden de nieuwe quiltmania nog niet. Ze zouden er achter aan gaan voor mij waar die bleef :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 33. hallo Jeannet,

  iedere keer weer een plezier om je blog te lezen, ook bij ons lag de nieuwe quiltmania nog niet in de winkel. ik heb mij DH een noorse trui beloofd, dus ben nu druk aan het breien terwijl het quiltwerk lonkt, soms zou je willen dat je twee dingen tegelijk kon.
  fijne dag groetjes, marijke 2

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Leuk dat je zoveel moois laat zien! Altijd weer inspirerend! Succes met alle nieuwe plannen. Groeten Jeanet

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet