Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

zaterdag 20 november 2010

Waar was ik mee bezig ....??

Dit plaatje liet ik jullie vorige weekend zien, wat ben ik hier weer van aan het maken ? iets wat eigenlijk al lang eens op mijn lijstje stond, maar het kwam er niet van, geen goed idee, geen goed patroon, zoiets,

Dit is wat ik zéér regelmatig tegenkom als ik s,morgens mijn werkkamer in loop, s,avonds lag het nog keurig netjes naast elkaar, klaar om in elkaar gezet te worden de volgende dag, en s,morgens is het een verkreukte ( dat vooral....) hoop stof, die eerst weer gestreken moet worden....een aantal van jullie zullen het vast herkennen......
Dit zijn de twee onschuldige aanstichters van het geheel, en natúúrlijk moet ik zorgen dat het s,avonds is afgedekt, of de deur dicht houden,en natúúrlijk doe ik dat ook regelmatig, tot ik het weer een keer vergeet, en dan is het weer zover......Balen.......
Toen zag ik een paar weken terug bij HAAR een leuk patroon voorbij komen, dus ik dacht Yes! dat gaat het worden, het ziet er leuk uit zo met een stitcherieblok in het midden, ik heb er al regelmatig voorbij zien komen met mooie applicaties, dit is een stitcherie met je initialen in het midden, ik had toevallig deze nog liggen ergens en dat paste er perfect bij.Twee dikke stukken karton gehaald bij de kantoorboekhandel, 36 x 36 cm,slechts 1 euro......en dan nog op maat gesneden,ingepakt en ook nog een tas erbij en een gezellig praatje op de koop toe.

En hebben jullie dan ook van die dagen dat het gewoon allemaal mee zit ? alle hoekjes kloppen, alle lijntje die je keurig neerzet passen ook later weer gewoon op elkaar, nergens iets scheef of raar, geen stofjes verknipt,geen te kleine stofjes,niets te foezelen, nou, dat had ik dus bij dit patroon, zondagmorgen bij mijn moeder op de bank met de hand in elkaar gezet, s,middags op een regenachtige zondagmiddag het hele boek gemaakt.Toen heeft Janine van het quiltgebeuren ook de tussenvulling nog voor me op maat gesneden van de week, er zat echt niets tegen! Het lijkt me reuze handig, ook om blokken mee te nemen.
Ellen had er een heel vel met prachtige letters bij gedaan voor je initialen, dat heb ik in de binnenkant verwerkt.Die letters zijn zo mooi, daar heb ik ook al weer allerlei andere ideeën mee.

En dan zitter er binnenin zes vellen Hobs, dus in totaal kunnen er 12 blokken in meegenomen worden, je maakt de blokken toch meestal niet groter dan 30 x 30 cm en het boek meet 36 cm in het vierkant. Hebben jullie nou ook dat als je het laatste stukje stof ergens in verwerkt je altijd weer even met spijt denkt, zal ik het weer bijbestellen...twas wel een erg leuk lappie......

En omdat ik altijd zo geniet van jullie leuke en aardige reacties verloot ik het patroon voor wie dat wil natuurlijk, incl. de mallen van paterno, dus je kan zo beginnen! alleen zelf nog even langs Brielle gaan, naar die aardige kantoorboekhandel, voor het karton en naar het quiltgebeuren voor de tussenvulling............Maandag maak ik bekend wie het patroon gewonnen heeft. Iedereen een heel gezellig weekend!

77 opmerkingen:

 1. oh, wat een prachtig boek! Ik maak graag kans op het patroon... Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ooh wat eeen leuk boek lijk me super handig.
  ik kijk elke dag even op je blog.
  maar ik heb toch een vraagje

  heb je de streep punten niet op de kop zitten?of ben ik te pietluttig.
  ik vind hem schitterend hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt Margrit, ik had ze eigenlijk schuin moeten zetten denk jij ? Dat had ook mooi geweest ja,nu staan ze in een soort van molentje, naar benden, naar links, weer naar boven en naar links.

  Groetjes, Jeannet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtig boek is het geworden. Ik hoef niet mee te loten, want ik heb voorlopig geen tijd het te maken.
  Goed weekend !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw...... Jeannet je hebt weer is leuks gemaakt! De kleuren die je hebt gebruikt zijn prachtig! Uiteraard ding ik graag mee naar het patroon......Ik zal daar tijd voor vinden......het lijkt mij superhandig voor op reis naar de bee.
  Groetjes, Hubertine

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hij is heel leuk geworden met de typische Jeannet touch..... Fijn weeekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. WOW wat een prachtige omslag heb je ervan gemaakt. En ik ben elke keer weer weg van je kleur-/stofkeuze. Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een handig boek!! Je hebt een hele mooie gemaakt. Natuurlijk wil ik er graag ook eentje maken....Groetjes, Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuk boek is het geworden en wat heerlijk is het toch als alles in één keer goed is, dat wil bij mij ook wel eens gebeuren.
  Troost je, zo'n kat heb ik ook, ze moet altijd elk lapje, lees snippertje stof, goedkeuren.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het is een prachtig boek geworden. Tuurlijk doe ik graag mee met de verloting. En mocht het niet lukken dan weten we dat we bij Ellen moeten zijn.Je hebt er wel weer iets heel moois van gemaakt.Ach en die 2 donderstenen passen er ook gewoon bij. Geef ze maar een aai van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mijn boek is dringend aan vervanging toe is eentje uit de jaren stillekes!

  Fijn weekend,groetjes,Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat doen die monsters van mij nou nooooooooit. Ha ha. Maar wat houden we toch van ze.
  En wat een schitterend boek. Super
  fijn weekend
  groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Handig zo'n boek om je blokken in mee te nemen. Misschien ga ik mij daar ook nog wel eens op storten.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooi blok Jeannet, ziet er prachtig uit, hoef niet mee te loten hoor ben zelf al erg druk met van alles.
  groetjes Tilly

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dat ziet er weer heel mooi en handig uit. Passen er ook jouw favoriete kleine quiltjes in om mee te nemen. Ik had het patroon ook al gezien en gedacht "goed onthouden"voor later.... goed weekend groeten liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hallo Jeannet ook ik vind je boek erg mooi geworden je zult er vast veel plezier aan beleven.Graag waag ik ook een kansje.Groetjes en een fijn weekend Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat is je blokkenboek mooi geworden. Zo een wil ik ook wel, dus ik waag ok een kansje.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mooie stofjes weer, vooral de binnenkant. Die zou ik zeker bijbestellen als dit het laatste stukje was. Zo'n blokkenboek lijkt me superhandig.
  Groetjes, Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Inderdaad heb eigenlijk niets toe te voegen aan al die reacties, Mooi en handig boek geworden. En met die stitchery ook super.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Vond je verhaal al zo gezellig om te lezen. Met mooie foto's erbij.

  Maar eeen giveaway... daar ben ik natuurlijk altijd voor te vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Leuk blokkenboek heb je nu.Heel nuttig.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. ziet er erg mooi uit Jeannet, maar het plaatje met de 2 rakkers vind ik ook geweldig, ik loot erg graag mee. fijn weekend Toos

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Je het er een prachtig boek van gemaakt. natuurlijk wil ik dat ook proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. hoi, wat een leuk idee en het ziet er ook heel leuk uit. Ik heb er ooit over gehoord, maar dan hadden ze het over een rol, had zelf al geen idee hoe te maken, maar dit boek lijkt me veel handiger,ik ding graag mee naar je patroon. met vriendelijke groet Marga Holla

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hi Jeannet, I hope I have read the translation right! The fabrics you have used for the stitchery are lovely, what a beautiful block you have made. Your blog is wonderful.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Hoi Jeannet, wat een heel leuk blokkenboek!! Dus ik doe graag mee! ;))
  En inderdaad, soms kun je van een stofje geen afscheide nemen; zo leuk was het om te gebruiken!!
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Dat ziet er geweldig uit en is ook een heel goed idee.
  groetjes LIta

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ik vind hem prachtig geworden en een heel leuk idee van jou om je eigen stitchery er in te doen echt geweldig hoor.
  Groetjes Anneke ^..^

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat een lekker gevoel is dat hé als alles met een werkstuk zo vlot gaat, heel herkenbaar. Daar kun je echt van genieten. Het is een heel mooie blokkenmap geworden (of je je zoiets maar noemt) en ook ik maak graag een kansje op het patroon.
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Zoiets zou reuze handig zijn, dan hoef ik mijn werkjes niet meer in een blikje of zakje mee te nemen.
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Hoi Jeannet, dat heb je snel gedaan! Ik had het patroon ook al gezien en het staat op mijn sintverlanglijstje, maar misschien kan ik sint deze moeite besparen door bij jou mee te loten. Groeten!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Het boek is echt heel mooi geworden en o zo handig.
  Mooie stofjes, past perfect bij elkaar.
  Ik hoef niet mee te loten, ik heb al een hobbsboek gemaakt! Hoewel de stitcherie op zich is ook al heel leuk voor een mini-mini quilt.
  Gr.Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Een blokkenboek kan ik goed gebruiken en deze ziet er geweldig uit dui ik doe mee
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Namens Beest en Ollie: bewijs maar eens dat wij het waren ;-) !!
  Mooi boek geworden Jeannet. Ik ding niet mee naar het patroon, want als het ff kan, doe ik alles thuis op mijn eigen machientje.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Wat is ie mooi geworden, je hebt prachtige stoffen gebruikt en wat zat het je ongelofelijk geweldig mee, erg fijn is dat en wat is het een leuk en handig boek geworden. Ik heb ook zo'n boek maar dan zonder karton, tenminste van die maat. Ik denk dat ik er ook maar eens eentje maak met karton erin is toch een stuk steviger. En ja ik herken het heb je een stofje op en dan vind je het zo mooi dat het gewoon jammer is. Nou ja in ieder geval een heel fijn en gezellig weekeinde.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Wat een leuk patroon is dit zeg!
  En wat een mooi boek heb je ervan gemaakt!
  Fijn weekend..

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Wat is hij leuk hè, dat blokkenboek. Ik heb hem zelf ook gekocht samen met het patroon voor Needles. Ik ben ook al bezig met de stitcherie. Maar dat ligt even stil. Er moeten even wat andere zaken tussendoor. Ben woensdag oudtante geworden van een klein meisje en daarvoor ga/moet/wil ik iets maken. Dus maar gauw aan de slag.

  Groetjes Marjolein uit Zoetermeer

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Wat is het mooi geworden, fijn als alles zo mee zit! groetjes van Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Ik zag het boek al eens eerder ergens voorbij komen en dacht toen al wat superhandig!!
  Dus wat zou ik graag mee willen dingen naar het patroon.

  Wat een super leuk stofjes heb je overigens gebruikt voor jou boek!
  Prettig weekend
  Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Heerlijk zo'n handig boek, hij is schitterend! Maar die kattebeesten die gingen in de heropvoeding, leren hoe ze de lapjes weer terug moesten leggen (lol) fijn weeekend, groetjes Else

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Hallo Jeannet,
  Wat heb je dat weer mooi en snel gemaakt.
  Ik wil graag mee doen met je verloting.
  Ik heb zelf een rol, maar hier kunnen er meer in.
  De hartelijke groetjes,
  Rieteke

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Ik vind je boek heel mooi geworden. Het patroon van Ellie heb ik al klaar liggen, dus ik ding niet mee met het patroon, maar ik zou wel heel blij zijn met het patroon van de stitchery...

  groetjes,

  Saskia M.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Wat mooi en handig!!!!!
  Zou graag mee willen doen,maybe I am the lucky one,
  groetjes Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 44. cDat is en mooi boek!Hier zit warmte in.Puur genieten van wat jij allemaal maakt.Super

  Groetjes Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 45. hallo jeannet,

  prachtig het boek, ik ding graag mee met de verloting van het patroon, enne, niet alleen katten zijn gek op quiltwerk, pas was ik een blokje kwijt en vond het in de hondenbench, het was gelukkig voorzichtig behandeld, hij had er alleen lekker op gelegen. fijn weekend, groetjes, marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 46. ja heerlijk he, als alles zo lukt.
  ik vind het heel mooi geworden! maar laat mij niet meeloten, je maakt er een ander waarschijnlijk blij mee en ik heb al zóveel WIMmetjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Héél mooi je boek en prachtige stofjes....
  Staat al lang op mijn verlanglijstje....
  Het komt er ooit wel...
  Groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Dit lijkt me weer zo'n handig hebbe dingetje dus ik waag ook een kansje. Prachtige kleurtjes heb je voor dit boek gebruikt.
  Fijn weekend Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Hoi Jeannet,

  Al een tijdje volg ik jouw blog en
  dat ziet er altijd gezellig uit en het is altijd fijn om jouw belevenissen te lezen.
  Net zoals de dingen die jij maakt en zo ook nu een mooi en handig blokkenboek. Geen losse rondslingerende blokken meer.
  Prima stofkeuze trouwens.
  Groetjes, Anja Lems

  BeantwoordenVerwijderen
 50. hallo mamske leuk dat patroon verloten ik doe ook mee hoor
  groetjes van je kevertje

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Joepie! Wat leuk dat je het patroon weg gaat geven. Daar kan je vast iemand héél blijk mee maken. Zo'n blokkenboek is natuurlijk vele malen leuker als een paar plaatjes hardboard met een elastiek eromheen zoals ik gebruik!
  En inderdaad heel herkenbaar die katten die je lapjes verfrommelen! Ik heb ook van die spoken, en dan ook nog lekker chagrijnig grommen als ze worden weggejaagd!
  Fijne zondag en succes met de trekking maandag! groetjes, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Hoi Jeannet,
  Ik had het boek ook al eens voorbij zien komen en dacht toen al dat ik ook eens zoiets zou moeten maken. Ik loop nu steeds met een oude luier waarop ik de blokjes speld. Ziet er toch niet uit!!! Dus laat mij dit patroontje maar winnen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Natuurlijk vind ik dit ook erg leuk en ja, dat van die lapjes die zo leuk zijn en...twijfel twijfel, zal ik ze nog eens bestellen, dat is heel herkenbaar.
  fijn weekend, groeten Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Wat is je boek mooi geworden Jeannet! Mijn complimenten!

  Hier loopt ook zo'n pluizebol rond, die overal bovenop gaat zitten. En ja, als er dan een paar stukjes 'niet goed' liggen, dan moet je het vrouwtje toch even helpen door het wel 'goed' te leggen ;o)

  Wat een leuk idee om het patroon te verloten. Veel succes allemaal dames :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Wat een prachtig boek is dat geworden! Dat patroon zou ik wel kunnen gebruiken denk ik zo ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 56. Prachtig Jeannet, ik heb het patroon ook . Ik zal eens kijken of onze boekhandel ook zo gezellig is;-)
  fijn weekend,
  groetjes Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Nou, dat lijkt me zeker handig!!! Ik wil best een
  gokje wagen om mee te loten voor het patroon...
  Ik vind jouw exemplaar erg mooi geworden,
  prachtige kleuren en keurigjes gepatched!
  Fijn weekend van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Hallo, wat een leuk patroon he. Ik heb het vorige week ook binnen gekregen en vanmiddag zijn we weer eens naar huissen geweest en er stofjes voor gekocht.
  Na alle kestdingen zijn bijna af dus maar weer lekker een beetje aan het voorjaar gaan werken.
  Groetjes Janine en Jasmijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 59. Ik durf bijna niet meer mee te doen, want ik win nog wel eens wat, maar ik ga het toch proberen ^_^ Wat een superleuk boek zeg: erg handig om je blokken mee te nemen naar bijvoorbeeld een bee. Dus doet mijn naam er maar op een briefje bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 60. prachtig blokkenboek geworden, Jeannet!

  BeantwoordenVerwijderen
 61. Het ziet er zeker mooi uit Jeannet.
  Ik ken het probleem met katten. Ruim je 1 keer je patroon niet op en dan staan er van die modderige pootafdrukken op!
  groetjes Franny

  BeantwoordenVerwijderen
 62. Wat een mooi geheel is het geworden! Je stofjes keuze is reuze...en dat borduurtjes een snoepje...

  BeantwoordenVerwijderen
 63. Daar droom ik nou al heel lang over, om zo'n boek te maken. Maar omdat ik niet precies weet hoe ik dat moet doen, ben ik er nooit aan begonnen. Ik ben met de Nearly Insane bezig en dan lijkt mij dat heerlijk om zo'n boek te hebben, jou boek is helemaal te gek geworden. Groetjes, Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 64. Tsja......deze kans laat ik natuurlijk niet voorbijgaan! Zo'n leuk patroon en zo handig!
  Of ik voor het karton naar Briele kom...daar denk ik nog even over....293,8 km rijden......hahaha!
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 65. Mooi boek hoor. En hele mooie kleuren.Volgens mij ook wel handig met die dikke bliksems van je haha. Ik herken dat wel. Maar ik vind het ook wel aandoenlijk. De dikke boefjes. Geef ze maar een knuffel van me. Enne strijkze...
  groetjes Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 66. Wat een mooie map is dat geworden !!! Ik hoef niet mee te doen aan de loterij want ga zo'n map toch niet maken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 67. Hoi Jeannet, dat is een mooi en vooral handig "boek"! Ik neem mijn blokken mee in zo'n WIP rol maar bij het uitrollen ziet het toch altijd wat kreukelig. Dus wie weet? Gelukkig hebben ze in Hilversum ook een goede boekhandel en fourniturenzaak waar ik de rest kan halen :)
  Fijne zondag nog, ik hoop dat bij jullie de zon ook zo lekker schijnt.
  EllyvD

  BeantwoordenVerwijderen
 68. hoi jeannet

  wat is hij prachtig geworden ik had hem al hier en daar langs zien komen en zou hem ook erg graag willen maken. Herkenbaar hoor die katten, die van mij willen altijd gelijk op schoot als ik mijn lapjes pak, erg lastig maar ook erg gezellig.

  Groetjes ada

  BeantwoordenVerwijderen
 69. You make some of the prettiest things out there! I always love coming to your blog to get inspiration:)

  What a talented lady you are:)

  Hugs,
  Sue

  BeantwoordenVerwijderen
 70. Prachtig mooi boek hoor jeanet; Ik vind het een goed idee dat er karton inzit. Zo blijven je blokken mooi. Wie wil nu niet zo'n boekenpatroon winnen ?

  Liefs conny

  BeantwoordenVerwijderen
 71. Hallo Jeannet, gelukkig na drie weken ben ben ik er weer.En ben gelijk weer na je blog gegaan , wat heb ik weer heerlijk zitten genieten wat je schrijf en wat je maakt.Ik kan iet anders zeggen geweldig.
  Je omslagboek lijk mij ook een leuk idee, ik zal eens bij Ellie's gaan kijken voor het patroon.

  BeantwoordenVerwijderen
 72. Je blokkenboek is heel mooi geworden. Ik heb jaren geleden al een blokkenboek gemaakt, heel handig.

  BeantwoordenVerwijderen
 73. Leuk hoor, ook ik doe graag mee!
  Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 74. Zo'n blokkenboek lijkt mij ook wel wat. Ik doe graag mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 75. Je boek is prachtig !
  Ik probeer er ook een te maken en wil graag meedoen en een kans wagen op je patroon.

  BeantwoordenVerwijderen
 76. Dit is giga leuk, ik doe een gok. Ik vind je boek prachtig. groetjes Ellen W.

  BeantwoordenVerwijderen
 77. Een schitterend boekwerk is het geworden en de kleuren .. geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet