Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 6 augustus 2012

In de pedalen.....

Vorige week woensdag toen het weer één van die zeldzame mooie droge zomerdagen zou gaan worden ( boffen wij even op de wekelijkse vrije woensdag van manlief) zijn we er weer op uitgetrokken met de fiets. De camping stond vol en er waren geen reserveringen, dus dan kunnen we wel een daagje weg.Dit keer ging de reis naar de Hoekse Waard.
Met de Queen Jacqueline vaarden we van Hekelingen naar Nieuw Beyerland, het was een heerlijke dag met een strakblauwe hemel.Het eiland de Hoekse Waard kenmerkt zich door de verten en onmetelijke vergezichten waartussen dromerige uitgestorven dorpjes her en der in het landschap lijken te zijn opgenomen.
Onderweg passeerden we de molen van Phiersil, we dachten aan een bakkertje in het dorp, nou nee, dat moet je daar niet zoeken, het is een op en top Agrarisch gebeuren op het eiland en we werden wel gewaar hoe het koren werd gemaaid voor ons dagelijks brood.
Overal waar je keek zag je grote verten, landerijen, alsof wel alleen op de wereld waren.
Op de enkele boer dan die we aan het werk zagen.
Afgewisseld met grote stoere boerderijen met toepasselijke namen zoals Hoeve Bouwlust, de uitzichten waren zoals gezegd fenomenaal, maar dat was dus onder die strakblauwe hemel,ik vraag me af hoe dat is in de winter als de storm over datzelfde nu zo lieflijke landschap raast of als er een dikke laag sneeuw ligt.
Prachtige fietspaden onderaan schier oneindig lijkende dijken, zoonlief vroeg regelmatig, zijn we er al? Want we waren dit keer wel met een doel op pad gegaan.
En dat doel was de alpaca fokkerij van de Fam. v.d. Hoek in Numansdorp, dit keer dus niet op jacht naar lapjes, maar naar wol! Ik had er een alpacavachtje gekocht om te spinnen, zo enorm zacht die wol, maar dat kan ook haast niet anders als je die lieve beesten ziet.
Dit was een alpacaatje van één week oud, er waren in totaal wel 30 beesten op het bedrijf, wat we helemaal hebben gezien dankzij die aardige Familie, dat maakt het spinnen en dragen van zo,n vachtje nog weer eens extra leuk, als er zo,n gezellige herinnering aan kleeft.Natuurlijk werd de inwendige mens niet vergeten, dat is een voorwaarde voor mijn twee mannen om mee te gaan...Dat weten de trouwe lezers van mijn blog inmiddels wel.
Achter in Numansdorp is een allerleukst haventje waar vandaan je met een boot naar Willemstad en Oude Tonge kan varen, en pal daarvoor ligt restaurant het Schippershuis waar het heerlijk toeven was onder een parasol met uitzicht op dat haventje, en een lekkere dingen dat ze daar hebben.........Toen was de terugtocht een makkie, met een verkoelend briesje over al die dijken.
Terug in Nieuw Beyerland, kwamen we een kerk en een supermarkt tegen, een ijsje gegeten voor de verkoelende fontijn. Dat dorpje leek overigens ook wel uitgestorven. Nou was het ook wel erg warm ook natuurlijk om je zomaar op straat te begeven als je geen alpacavachtje nodig had......
Een laatste foto vanaf de Hekelingse kant van het water op het dorpje Nieuw Beyerland, we komen graag nog eens die kant op. Het was weer een heerlijke dag en we waren net voor de regen en het onweer (wat gelukkig mee viel) weer thuis op de Wilgenhoek.En om met de woorden van Daniel Lohus af te sluiten; Het was een práchtig mooie dag!

21 opmerkingen:

 1. Wat is Nederland toch mooi he? (Als het mooi weer is)
  Wat doen we toch steeds allemaal in die file's naar Frankrijk toe??

  Schitterende foto's

  groetjes

  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jullie wonen echt in een prachtig stukje natuur. Groot gelijk dat je op je vrije dag daarvan geniet.
  Wat mijbetreft mogen er nog wat mooie zonnige dagen komen hoor.
  Fijne week.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je kunt wel voor Zeeland promotie gaan werken! Geen tegen wind gevoeld en toch lekker meegekeken. Fijne week,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat woon je toch mooi,ik ga ook zo graag fietsen maar dan wel elektrisch bij ons in Limburg kun je bijna niet zonder ,als je zo onsportief ben als ik,groetjes irena

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat reis ik toch altijd heerlijk bij jou in de omgeving rond als ik je blogjes lees. En om je 'eigen' alpacaatje te zien en dan zijn vachtje te mogen spinnen, wow.
  Ga je het mengen of spin je het puur?

  Fijne week.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk om je verhaal te lezen en de foto's van de Hoeksche Waard (mijn geboortegrond) te zien. Ik ben er al zolang niet meer geweest. Het was en is er inderdaad prachtig om te fietsen.
  Fijn dat jullie zo'n heerlijke dag hebben gehad!

  Groeten,
  Yvonne V

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een heerlijk dagje uit. Met mooi weer is Nederland prachtig.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk dat je ons weer zo mee laat genieten Jeannet, wat een prachtige tocht hebben jullie gemaakt! En een vachtje gescoord, super!! Ik ben benieuwd hoe je het vind spinnen, veel plezier er mee!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtige fietsrit, fijn dat we mee mochten, ik heb ervan genoten!

  Fijne dag vandaag!!!

  Groetjes van Betsie!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jouw dag was dus net zo geslaagd als de mijne! Wat is het toch een heerlijke polder en zo wijds! Ik ga er graag naar toe, zelfs ondanks dat ik er naar de tandarts ga! Via de dijken weer terug en dan over die mooie paadjes fietsen is voor mij nog niet te doen, maar misschien eens! Ik geniet nu wel bij jou! Succes met spinnen, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie tocht hebben jullie gemaakt echt super.

  Vrolijke groetjes Renée

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zo! Dat was weer een heerlijk fietstochtje!! Heerlijk vakantie in eigen land.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het wordt tijd dat ik mijn fiets eens uitrust met een motortje want ik wil daar ook heen .
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dat het een prachtige mooie dag was dat wil ik graag geloven want de foto's liegen er niet om.
  Wederom dank je wel voor het mee genieten, heerlijk vind ik het.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 15. A delightful outing for you, and a wonderful post and view for me!

  :) carolyn

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een mooie foto's zijn het. Het is bijna of ik meegefietst ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een schitterende tocht hebben jullie gemaakt, prachtige foto's!!!
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Zie ik hier toch weer die twee gave punten...... Dank je voor de mooie plaatjes van prachtig Nederland.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Een echte heerlijke Hollandse tocht. Ik zou em ook zo willen fietsen ware het niet dat het eindje bij ons vandaan ligt.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Leuk om je fotos te zien, nu zien we allemaal hoe mooi Nederland is !!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. It does look glorious there in the Netherlands.Thanks for the photos.The baby Alpaca is cute, I have some Australian Alpaca wool waiting to knit up. So lovely and soft

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet