Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 28 september 2012

kussenszzzzz.......

Met het wisselen van de seizoenen pas ik al tientallen jaren ( toen  niemand daar nog van gehoord had ) mijn huis aan aan het seizoen. Eerst waren dat de seizoenentafels met allemaal zelfgemaakte poppetjes en prulletjes,toen zoonlief klein was, en nu  zijn het meer andere stillevens die overal verschijnen in de kleuren en de geuren van de herfst.Ik hang andere gordijnen op, in de herfst komen er andere kussens op de bank, kussens.......daar kan ik wel een logje over schrijven want ik heb ze in alle soorten en maten. Dit zijn mijn herfstkussens, zelf gemaakt van een goedkoop wollen lapje op de markt.
Manlief moppert altijd een beetje binnensmonds als ik wéér ergens een kussen zie dat ik toch echt moet hebben.....die ik dus nog niet had in de verzameling......Deze kussens hieronder zijn voor de lente en de zomer, koel,linnenkleurig en luchtig. Net als mijn bijpassende gordijnen.
Dit kussen is me dierbaar omdat ik het ooit aan manlief heb gegeven voor zijn verjaardag, ik hou van versjes, spreuken en teksten, ik weet niet of het nou eigenlijk gewaardeerd werd laat staan dat het gelezen is, ik geloof niet dat manlief benevens de krant s,morgens,zo poetisch is aangelegt....Is te koop bij PLINT.
Dit vind ik ook twee schattige kussentjes, zat een keer bij de seasons een mooi klein linnen zeefdrukje van een schaap, heb ik meteen twee kussentjes van gemaakt.
en dan deze kussens, stonden al lang hoog genoteerd op het "to have"lijstje, vorige zomer gekocht. Komt er een kennisje van me op bezoek, oudere dame, zegt ze wat meewarrig, joh, jij kan toch zo mooi naaien? dan moet je hier toch eens een nieuw hoesje voor maken, de gaatjes zitten er in.....Pfoeif.....dat waren de duurste....die met die roestgaatjes....leg dat maar eens uit aan iemand van een andere generatie......
En dan hebben we natuurlijk nog de klosjeskussens, ik wilde er geen quilt van maken en heb er twee kussens voor gemaakt voor in het tuinhuis, dat moet tenslotte ook nog "bekussend"worden.....
Deze twee kleine kelimkussentjes zijn me zeer dierbaar. Ze zijn van een echte oude kelim gemaakt, gekocht in een woonwinkel die er mee op hield en dat maakte ze toendertijd enigzins betaalbaar. Manlief vind ze vréselijk....ze liggen namelijk in het bankje waar hij altijd zit, en hij gooit ze altijd om met de achterkant naar voren, mijn eerste ochtendwerkje is behalve naar het toilet gaan deze kussentjes fatsoeneren, al járen....maar ik ben er dan ook  "flieft"op, zo,n mooie oude bestorven kleuren, helemaal passend in mijn huis.
En dan deze kussens, liggen in het tuinhuis, daar kun je ook niet genoeg kussens hebben om het je gemakkelijk te maken, toch?
Dit vind ik een bijzonder (mooi) kussen, dat lapje kocht ik voor één euro op de rommelmarkt in het bejaardenhuis, gewassen in het bad, en een achterkant er achter, of het speciaal voor de stoelen en mijn huis gemaakt was!
En dan zijn er nog deze twee oude patchkussentjes, liggen nu in de kas, in de volle zon te verschieten, maakt me niet uit, ook goed, gebruiken je spullen denk ik dan maar.
Mooie reden om weer eens een ander kussentje ergens op de kop te tikken of te maken......toch??? Fijn weekend allemaal. Ik heb zondag de bijeenkomst van de snorrende wieletjes......De spinnenwieltjes wel te verstaan! O ja, ik ben op zoek naar drie mooie ( oude ) Kelimkussens, maar tot nu toe zonder resultaat, ondanks het googelen, dus als iemand iets weet....ik hou me aanbevolen!

33 opmerkingen:

 1. zo wel erg bijzondere verzameling ? mooi hoor,groet irena

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een kussens en wat een verscheidenheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Jeannet,

  je zou....... mooie garens kunnen spinnen van bijvoorbeeld Texelaar en daar dan zelf kelim kussens van weven....... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. piep, oh zalog zo n kussentjesreks
  heb er weerom van genoten.

  zo dag de snorretjesclub, oh wat zou ik graag zo eens eentje meemaken...
  alleen de afstand he....
  geniet ervan

  en mijn huisje, ja dat gaat bij thuiskomst ook in de herfstsfeer hoor

  knuf mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk al die kussens. Gek toch, dat de meeste mannen zo'n hekel aan kussens hebben. De mijne ook...
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ook hier in huis gebeurt hetzelfde. Kussens in de bank worden als manlief thuiskomt meteen van de bank gegooid. Daarom heb ik ze geminderd, waarom eigenlijk?? Moet er maar weer eens een paar bij leggen staat zo gezellig.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldig die kussentjes, érg leuk!
  Groetjes, Ellie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ow leuk! Kussens! Ik vind ook erg leuk om af en toe lekker te wisselen met de kussenhoesjes. Dan koop ik mooie stofjes op een stoffenmarkt & ga lekker aan de slag.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geweldig toch om met een paar kussentjes je hele interieur te veranderen. Vreemd dat mannen niet van kussentjes houden. De mijn gooit ze ook gelijk ergens anders neer terwijl ik me er net zo fijn in kan nestelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk al die kussens. Mijn man gooit ook altijd gelijk de kussens van de bank.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een voorraad aan kussens heb jij, ik verander alleen met de kerst, ben er te lui voor ;-))

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ik verander hier de seizoentafel met poppen en die groeit dan weer mee. Ik maak er altijd nog wel iets bij......

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gezellige verzameling kussentjes, maar die voor je
  man, met dat prachtige gedicht, dat vind ik de allermooiste!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 14. hoi jeannet,
  Ik pas ook altijd mijn kussentjes op de bank aan de seizoenen aan en de decoraties ook. Vind ik gezellig, maar mijn mannen waarderen de vaak alle kanten op en bij wisseling wordt er kussentjes op de bank niet zo hoor, ze vliegen nog wel eens gemopperd want de ene hoes is zachter als de andere (daar wordt dus wel op gelet,merken ze waarschijnlijk als ze stiekem een tukkie doen).
  FIjn weekend
  groetjes ada

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat heerlijk om je hele kussenverzameling hier voorbij te zien komen, je hebt een mooie verzameling. Veel plezier komende zondag met de snorrende wieltjes, ik zit bij de andere snorrende wieltjes, de Featherweightjes. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooi verhaal over al je kussens! Veel plezier bij het spinnen dit weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heb zelf een mooi groot kelimkussen, maar die blijft nog even hier. De poes ligt er graag op.
  Je snapt het al, die kelimkussentjes, die vind ik het mooist!
  Manlief heeft er gewoon geen verstand van.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Heerlijk om te lezen dat je ook " verzameld " en dat je je Home weer aanpast aan de herfst. Leuke verzameling kussens heb je en hier worden de kussens ook altijd uit de bank gegooid door manlief.

  Fijn weekend en vrolijke groetjes Renee

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat leuk al die verschillende kussens voor de verschillende seizoenen. Het heeft iets om dit te doen, ik zou het ook wel willen maar helaas ik heb er geen ruimte voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat leuk al die kussens!

  Kijk eens hier: http://www.yaghubi.nl/
  misschien een winkel om eens te kijken?

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Lekker om weer 'nieuwe' spullen tevoorschijn te halen hé? Vind ik ook zo leuk om te doen wanneer er weer een nieuw seizoen aanbreekt. Dat van die herfst-tafeltjes herken ik ook wel... deed ik vroeger met Rodney vaak toen hij nog klein was. En dan die kussens.... oooooh daar hou ik ook zo van!! Ton trouwens ook hoor. Bij ons tuincentrum hebben ze vaak nieuwe en daar moeten we dan altijd weer even tussen snuffelen.
  Jouw kelimkussentjes vind ik juist ook erg mooi net als je tuinhuiskussentjes trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat leuk al die verschillende kussens, heb er helaas er niet de ruimte voor om ze allemaal te bewaren. Maar bij jou vind ik het geweldig om te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Geweldig al die leuke kussentjes, Jeannet. Ga je morgen weer naar de machinetjes dag bij Bep? Veel plezier toegewenst. Groet, Wieke

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat veel! Maar erg gezellig. Gisteren ben ik bij de woonbeurs in Amsterdam geweest. Daar heb ik gezien dat kussens toch echt onmisbaar zijn in het interieur en ze zijn sfeerbepalend. Dus jij zit helemaal goed :)
  Zelf heb ik net ook weer stapel kussens gemaakt. Een dezer dagen schrijf ik er een blogje over. Da zal ik ook de andere kussens laten zien bij mijn seizoensverandering

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Even mijn verhaal afmaken:
  ...worden neergelegd. Als je het leuk vind kun je erover lezen.
  delappenkast.blogspot.com
  Geniet lekker van alle zachtheid om je heen.
  Groetjes Janien

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Leuk om te lezen dat ik niet de enige ben die gek is op kussens, alleen heb ik altijd dezelfde liggen en kwam nog niet op het idee om ze te wisselen. Zo is er ook weer ruimte om uit te kijken naar nieuwe exemplaren.
  Fijne zondag,

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Gave kussens en wat betreft de verzameling, ik heb alleen maar hoesjes, maar wel een kastplank vol! Kelim ja dat wil ik ook nog eens op de kop tikken, dus als je een adresje vind hou ik mij ook aanbevolen! Geniet van je gezellige huis!
  Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat veel kussens, ik heb er 2 (wel zelf gemaakt). Die seizoenentafel ken ik, hadden wij ook altijd. Nu pas ik iedere maand mijn blogtitel aan,is ook een soort seizoenentafel.
  Wel erg gezellig je huis zo te veranderen. Ik hang alleen andere quilts etc. op. groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet