Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 8 oktober 2012

Kleurrijk weekend

Lieve mensen, wat een overweldigende reacties op mijn sterretjes!!!! Ik wist niet wat ik las, zo,n simpel quiltje, nou ja, simpel en niet simpel natuurlijk, en misschien is dat het nou juist wel.Ik ga genieten van jullie complimenten en het nou eens niet afzwakken want ik ben er zelf ook "flieft"op, eerlijk is eerlijk. Dus: BEDANKT allemaal.Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is, een hele ware tekst van K. Schipper, op een glazen flesje gezet, ( van Plint) ( we hebben hier thuis sinds kort alle drie ons eigen milieubewuste hergebruik flesje) Helemaal in de stijl van het eveneens milieubewuste Mennorode.
Het was een warm, gezellig en vooral kleurrijk weekend! Je kunt je het toch niet voorstellen dat er ruim 200 vrouwen ( en ong. zes mannen) uit alle windstreken daar met hun spinnewiel bijeen komen? Vrijdagmiddag kwamen vriendin Elsje en ik met ons wieletje en de wolletjes letterlijk en figuurlijk "aangestormd" op de Veluwe.
Wat een soorten wielen en een wol heb ik daar gezien, de één nog niet bijzonderder dan de andere.Dit vond ik ook een wel heel speciaal,nieuw gemaakt naar een oud antiek model.
Dit was een wel heel speciaal wiel, het leek wel een model van een dyson stofzuiger.
Bij dit wiel is niets meer terug te vinden van het vroegere spinnewiel van Doornroosje.
En wat een inspirerende mensen, ik heb mijn ogen uitgekeken naar iedereen, deze foto dan.....de dames in hun fluoriserende schorten uit Zeeuws Vlaanderen....je bent elkaar in elk geval nooit kwijt tussen al die vrouwen...die zijn vast vaker geweest.
Ik had al eens eerder van Mennorode gehoord naar aanleiding van een quiltweekend, dat wordt er ook elk jaar georganiseerd  het is een geweldig mooei locatie op een toppieplek zo midden in de bossen van de Veluwe,van oudsher van de doopsgezinde broederschap, daar is dit bord nog een erfenis van, stond vroeger aan de ingang,de hele sfeer ademt ook een milieu en maatschappij bewuste werkwijze uit, alles nagenoeg biologisch en ecologisch, en goed overdacht, zonder aan comfort in te leveren.Heerlijk!
En dan het kleurrijke, wat heb ik daar veel creatiefs bij elkaar gezien tijdens de show en tell, want dat doen spinners dus ook! show en tell!Dat was me in elk geval niet vreemd alleen dat ik dit keer niets te showen en te tellen had, op quilts zaten ze niet echt te wachten.
En denk nou maar niet dat er allemaal grijze bolletjes zaten....hélemaal niet.....grijze shawls ja, dat wel, maar zoals ik al eens eerder zei, spinnen en breien,weven en wol verven is weer helemaal hot en hip!
Want zeg nou zelf, het meisje is zeker zo mooi als de shawl die ze om heeft.Ik hoef natuurlijk niet te zeggen dat het zelfgesponnen is, en gebreid, met kraaltjes er tussen en onder ......etc.
Ik kwam er spinnende quiltsters en quiltende spinsters tegen.......en haar in het echie (klik)......wat een leuke sprankelende vrouw! zelf geweven jasje aan, toppie! Wat ik geleerd heb, maar natuurlijk ook wel wist....spinsters zijn net zo erg als quiltsters......alleen net op een ietsje ander gebied, vliegen wij op de lapjeswinkels af, nou, hier duiken ze spontaan in de wolletjes......en wat voor wolletjes....
Alle soorten wolletjes en vezels kwamen voorbij.... kameelhaar, alpaca, konijn, zijde, bamboezijde,nylon, tencel,angorageit, bedenk het maar, alles wordt gesponnen...Ik heb er natuurlijk niet alleen maar verbaasd rondgekeken, maar ook nog achter het wiel gezeten met dit als resultaat.
Het was een ongelofelijk leuk weekend waar echt de upper ten van spinnend Nederland en ver daarbuiten vertegenwoordigd was ( waarbij ik dan echt nog maar een simpel herintredend spinstertje ben) Ook prima overigens, en oefening baart kunst, toch?
Zondagmorgen in alle vroegte een héérlijke wandeling gemaakt in het bos, die lucht, zo heerlijk anders dan bij ons, wat is het toch mooi in die bossen.
We hebben zondagmorgen ook nog buiten zitten spinnen, hoe lekker kan je het hebben?Ik geniet er nog een poosje van na.Het hele concept was toppie, de locatie, de geweldige verzorging vanuit Mennorode,het programma, de medespinsters,de prettige kamers en het mooie weer, volgend jaar op herhaling, zeker weten! Ik zal jullie nog wel eens mijn wolletjes laten zien die ik gekocht heb, daar zitten quiltsters toch niet echt op te wachten (lol) Fijne week allemaal.

28 opmerkingen:

 1. Hallo Jeannette je hebt er een fijn weekend opzitten! Vele zielsgenoten maken het een wonderbaarlijk weekend en de zon was ook van de partij, hoe gelukkiger kan een mens nog zijn?
  fijne dag verder met Zentangel, spinnen of quilting of sticherie? je ziet maar , volg je op de voet. groetjes uit het Brugse Carine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Jeannet,
  Wat was het een heerlijk weekend he. Ik heb genoten van alle gastvrijheid van zowel Mennorode als de spinners. En of je nou state of the art spint of een herintreder bent, dat maakt hier gelukkig helemaal niets uit.
  Ik vond het zo leuk je nu in het 'echie' gesproken te hebben. Nu weer een heel jaar wachten..... maar gelukkig hebben we internet en kan ik je quilt en spin verhalen heerlijk blijven volgen.

  ps; wat zijn we trots op onze zoons he hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ziet eruit als een heerlijk weekend. Lekker van nagenieten, net als van je complimenten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kan me voorstellen dat het een heerlijk weekend is geweest op de Veluwe en leuk al die dames met hun snorrende wieletjes, ja dat is genieten.

  Vrolijke groetjes Renee

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hee Jeanet, niet denken dat alleen quiltsters je blog lezen hoor.. ;)! Hier ook een spinster, dus zit ik helemaal te genieten van je uitgebreide log!! Wat een eldorado was het daar, wie weet moet ik volgend jaar ook maar eens meegaan! Geniet maar lekker na!! Lieve groet Stefanie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat leuk om te lezen dat je ook spint. Ooit toen ik 15 was en altijd oppaste op een boederij, deed ik dat ook, de boerin had wol genoeg en een echt spinnewiel, dus ik heb daar wat truien en sokken bij elkaar gesponnen. Toen een tijdje een tol gehad, maar het eigelijk nooit meer opgepekt, misschien toch weer eens zoeken naar de spullen. Wordt vervolgd...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk om te lezen. En idd of je nu breidt, spint of quilt allemaal gek van de hobby. Altijd leuk om met gelijk gestemden een weekend door te brengen. Ik ben natuurlijk wel heel benieuwd naar je aankopen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk verhaal weer . Ook ik heb vroeger gespind(gesponnen?) En je krijgt van jouw verhaal wel weer echt zin in..... Maar nee, ik doe het niet heb het al druk genoeg met quilten!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk een spinmeeting. Nooit geweten dat het er was. Lijkt me geweldig met zoveel mensen samen spinnen. groetjes van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Volgens mij heb je een heerlijk weekend achter de rug !

  BeantwoordenVerwijderen
 11. je kunt uit je verhaal lezen dat je goed genoten hebt !! En wat een leuke strengen heb je weer gespint. Ga je er nog iets van breien? Zo'n mooie sjaal bv?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik zie het voor me, veel dames spinnend als een poes, en spinnen achter het spinnenwiel, dat moet wel top geweest zijn.
  En wat een prachtige kleuren.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Meid wat heb je een heerlijk week end gehad. Heel anders dan met quiltsters en toch ook weer een beetje hetzelfde. In ieder geval spat het enthousiasme ervan af. Blijf nog maar lekker nagenieten. Ben toch ook wel nieuwsgierig naar je aankopen. Moet er eerstdaags weer een kastje bij?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Nou dat ziet eruit als héél gezellig, dit "spinning weekend"! Mooie dingen laat je zien.
  Maarre..... je hebt toch wel BZV gekeken hè, wat een sensatie, poeh hé!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wist niet dat spinnen "zo" in was. Wat gezellig ziet het eruit. En spinnen en praten gaat dat wel samen??
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dat klinkt goed en Mennorode is inderdaad erg leuk, ik ken het van de Quiltersgilde weekenden. Ik vond het ook heerlijk dat je een eigen kamer hebt, na alle indrukken kun je dan fijn bijkomen. Wat een leuke gemêleerde strengen heb je zelf geproduceerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dit is ook helemaal top een heerlijk weekend met spinsters, wat leuk en heel mooie gezellige foto's.
  Lekker doorgaan dat vinden de quilters vast ook prima.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Zo te lezen was dit een leuk gezellig weekend. En zijn dus spinners even leuke mensen als quilters hihihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat was dat gezellig en wat een hoop mensen zo bij elkaar! Leuk en wat zul je er ook veel van hebben geleerd, want die ervaren types zullen hun kunnen wel hebben gedeeld. Geniet maar lekker na en ben heel benieuwd wat je met die mooie wolletjes gaat maken! Knuffel
  lida

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat ziet dat er toch gezellig knus uit. Mooie werkstukken hebben ze gemaakt en je wol is mooi gespind. Mooie kleurtjes ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat ziet dat er gezellig en kleurrijk uit, al die
  snorrende spinnenwieltjes bij elkaar. En die wolletjes, nou, die mag je van mij best een keer
  laten zien! Ik ben er ook dol op!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een gezellig weekend heb je gehad!
  Kan me voorstellen dat deze vrouwen net zo creatief en enthousiast zijn als quilters!
  Wol is ook zo mooi en die kleuren!
  Als je breien dan ook nog erg leuk vindt, nou dat is het een top hobby!
  Nu heb je twee top hobby's!
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Jaloers (want wat was het leuk toen ik er een paar jaar geleden was....)

  En dan, met schroom, nu een kanttekening-correctie van de zeurende blogster (dat ben ik dus!). Het gedicht op de flesjes luidt:

  "Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is."

  Dit gedicht is niet geschreven door Kees Spiering, maar door K.Schippers.

  Van hem is overigens ook het prachtige gedicht:

  Je hebt de dingen niet nodig
  om te kunnen zien.
  De dingen hebben jou nodig
  om gezien te kunnen worden

  Volgens mij ook een heel passend gedicht bij het spinweekend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt helemaal gelijk ! Het gedicht is van K. Schippers, goed dat je het even zegt, ik verander het meteen, dat heeft niets met zeuren te maken hoor.Het zijn overigens gave flesjes, en wie weet, zie ik je volgend jaar bij de LSD ?

   Verwijderen
 24. Wat zal je genoten hebben, en wat een schitterende wol allemaal, en wat een mooie spinnen wielen
  Fijne dag groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Looks like you had a fun weekend with all the spinners. Lots of lovely wool and finished shawls - beautiful.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. wat een prachtige creaties. Wat zal je een lol gehad hebben

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet