Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

vrijdag 19 juli 2013

Komkommertijd ?

Wat heb ik van de week allemaal gedaan? Veel, van alles wat, in elk geval niet op het strand gelegen, al woon ik er slechts 2 km vanaf, ik kom er zelden of nooit met de nadruk op nooit.Doe mij maar de weidsheid van de polder bij ochtend of avondnevel. Maar wat heb ik dan wel gedaan? Weten jullie nog van dit rolletje oud handgeweven linnen?
Dat had ik gekocht om de nieuwe keukenstoelen mee te bekleden. Na de verbouwing van de keuken restte ons nog andere keukenstoelen en een andere langwerpige tafel omdat de ronde helaas niet meer paste bij het geheel. De stoelen heb ik na lang zoeken gevonden.Perfect in de kleuren die we gebruikt hadden.
Alleen moesten ze nog wel bekleed worden met het linnen, dat hebben we van de week gedaan, en dat is M*O*O*I* geworden........Het was even een klusje omdat het linnen maar net, net paste, vroeger weefden ze niet zo breed en de stoelzittingen waren dat wel.
We hebben ook een oude lange smalle Franse tafel van op de kop kunnen tikken, want het is een lange smalle ruimte waar hij moest komen, nog niet zo makkelijk. De laden aan de kopse kant zijn heel diep, daar werd vroeger het stokbrood in bewaard. De tafel is ook ruim 100 jaar oud.Wat een verhalen zou die kunnen vertellen......
Ik zoek altijd net zo lang tot mijn interieur dat is wat ik me er van had voorgesteld, het moet kloppen bij elkaar en er toch niet gestyld uitzien.Voor mij geen "wit maar warm".
Ergens op het net vond ik weer deze stoere smeedijzeren kandelaars, met een bakje eronder, daar kan je weer van alles mee, dat vind ik ook belangrijk, beetje multifunctioneel, paaseitjes er in, of straks eikeltjes of pompoentjes of een kerststukje.
De stoelen hebben zo,n schattig klein bewerkt randje aan de bovenkant, het zijn best stoere zware, teakhouten stoelen, maar dat randje maakt het dan net weer wat lieflijks, ook de kleur taupe heb ik een ietsje bewerkt met boenwas voor een ouder effect.
Een huis moet voor mij warmte en persoonlijkheid uitstralen, en dan maakt het niet uit en welke stijl het is ingericht, als het de persoonlijkheid van de bewoners weerspiegelt voelt dat meestal goed.
Die harmonie probeer ik ook in mijn eigen interieur te leggen, een vroegere werkgever zei ooit eens, doe een sollicitatiegesprek bij iemand thuis, dan zie je veel meer van hoe iemand is.
Ëén wand links is gereserveerd voor quilts, daar hang ik iedere keer een andere neer al naar gelang het seizoen.En het voelt fijn om je te omringen met spullen met toegevoegde waarde, zoals deze twee handgemaakte perfecte "niet perfecte" schaaltjes van een Deense vriendin.
Als je de deur achter je dicht doet kom je terecht in een wereld die niet altijd helemaal de jouwe is, juist daarom vind ik het belangrijk, dat als ik die deur weer in stap, de veiligheid,warmte en de geborgenheid van mijn huis voelbaar is, en dat heeft niets met groot of klein of stad of platteland of duur of goedkoop te maken, maar alles met inrichting en uitstraling.Het is fijn als een huis al toegevoegde waarde van zichzelf heeft, maar de ziel breng je er echt zelf in.
En tis natuurlijk vakantie he.....dan is het hotel leven weer begonnen zeggen we dan maar, papa en mama runnen het "huishotel" met veel verve, er is slechts één gast, maar daar hebben we het dan ook "best druk"mee.....en het is altijd weer het dilemma of we maar zelf de boel opruimen achter de gast puberts jeweetwel .......of dat we de strijd aan gaan..............herkenbaar? of doen wij iets verkeerd? Fijn zonovergoten weekend allemaal weer!

31 opmerkingen:

  1. OHHHHH...wat MOOI!!!!
    die kleuren ..prachtig!!!
    en de tafel..super...en ik ga bijna gillen van dat bakje op tafel...kopjes erin...GE-WEL-DIG!!!!!!!!!
    EHHHH .. vanmiddag ga ik denk ik mijn kamer maar eens weer veranderen!!..;0)
    Fijne dag!!...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou!!!! Je missie is helemaal geslaagd. Hier zou ik zo een middagje willen neerploffen. Wat een prachtige stoelen. Mooie kleur. Lief randje langs de rugleuning. En je stofje...want daardoor werd mijn nieuwsgierigheid gewekt.

    Je gordijnen vind ik ook prachtig. Dat linnen met een bloemetje! Het zal daar wel een drukke bedoening worden...*Ü*....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. eeh het bevalt prima in het hotel.
    hoe hoog zijn de overnachtingskosten?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar gaan we het vanavond bij "een diner aan zee" eens saampjes over hebben.......

      Verwijderen
    2. Hahahahaha ..... moest even lachen om deze reacties LOL

      Verwijderen
  4. Die gordijnen zijn het voor mij helemaal, zo romantisch en toch niet te! Prachtig zo'n interiuer waar je zo over nagedacht en gezocht hebt. ik ben meer van van alles bij elkaar , een rommeltje zullen mensen zeggen maar ach als ik me er maar thuis voel!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het ziet er hier ook wel eens niet netjes uit hoor baukje......En helemaal waar, een huis is waar je je zelf thuisvoelt!

      Verwijderen
  5. Wat gezelling, het zou mijn smaak ook zijn,....daar voel ik me helemaal thuis!!!!!

    Groetjes van Betsie!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een mooie ambiance, helemaal als je t in het echt gezien hebt.
    Mooi stofje op je stoelen. Je hebt er een oog voor ! 😊

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het is prachtig geworden. Het is goed thuiskomen. Dat Hotel is heel herkenbaar......... en niet alleen bij pubers......
    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Supermooi, warm en toch rustig, beetje stoer en helemaal landelijk! Kortom, prachtig! Lijkt helemaal geschikt voor een woontijdschrift.
    Succes het het runnen van je hotelletje (daar kan ik me van alles bij voorstellen, hier is het niet anders, alleen heb ik meestal 3x2 grote en
    1 (binnenkort 2) kleine hotelgasten en dat is superdruk, vooral in het wasserette-gedeelte... Je stoelen zijn trouwens heel erg goed gelukt en prachtig geworden.
    Fijn weekend en groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Het is net wat je zegt-JIJ (en je gezin)moet zich er thuis voelen-smaken verschillen nu eenmaal.
    Maar je gordijnen-om te kwijlen.Heb hier geen gordijnen hangen jammer genoeg,anders wordt het te eng-of het zouden effen moeten zijn.Maar met poezen die erin gaan hangen....toch maar niet.
    En die pubers???--dat is uitproberen,telkens weer! Succes met de ''strijd''(lol)
    Geniet van al het moois en de zon.
    groetjes,Truus uit Drenthe
    ps ook geen strandwandeling als het rustig is?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Rustig is het alleen voor mij als er minder dan tien mensen lopen, en dat komt helaas nooit voor in ons overvolle land, zelfs s,nachts niet.....

      Verwijderen
  10. Jeannet je hebt een prachtige keuken! Daar zou ik me zo in thuis voelen hoor. En wat zijn je stoelen mooi geworden met dat linnen erop.
    Geniet van de zomer en van de rust in je hotel met maar1 gast.
    Goed weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Jou puber ook ? nee toch ...;o))
    wat een opluchting ... k heb er twee ..
    iedere dag mmoeten ze het wiel vamn opruimen opnieuw uitvinden lijkt t wel :o))

    Gezellig en mooi hoor je persoonlijke spulletjes ....en huis !
    Groetjes,
    Simone

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat zou ik graag eens plaats nemen aan die Franse tafel om samen een bakkie te doen ;)
    het ziet er allemaal prachtig uit en vooral ... warm en gastvrij. Het klopt als een plaatje, zoals ze meestal zeggen.

    Geniet van het schitterend weer en die pubers .... die worden ook groot ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Puber-perikelen, heel herkenbaar. Dat is iets waar onze kinderen en wijzelf doorheen moeten. Hier is madam verbaasd dat ze zelf haar kamer op orde moet houden........ Heel vermoeiend. Je keuken is fantastisch, je tafel het einde, het stokbrood smakelijk, de mangelbak om bij te kwijlen, de tinnenkoffiekan heel herkenbaar. Het zit er mooi rustiek uit. Geniet ervan, je/jullie hebben er hard voor gewerkt. Goed rusten van een schitterend resultaat. Goed weekend

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Het ziet er heel sfeervol uit Jeannet. Daar wil iedereen wel aanschuiven.
    Tja, enne dat hotel. Volgens mij blijf je altijd hotel mama/papa. Maar dat doen we met liefde, toch?

    Fijn weekend,
    Groet Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Tja, heel herkenbaar van de pubertijd. Wat een gezellig warm (T)huis heb je gecreëerd. De stoelen zijn prachtig bekleed. Je hebt gouden handjes, geloof ik. Geniet van de zomer. Groetjes Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ben helemaal met je eens dat je huis een knusse veilige plek voor jezelf moet zijn.
    Maar zo'n mooi geheel als jij kunt toveren, dat kan ik niet hoor.
    Je zou zo binnenhuisarchitect kunnen worden!
    Het ziet er prachtig en ook heel gezellig uit, wil zo aanschuiven aan die mooie tafel.
    Ik ging vroeger die strijd met de pubers wel aan hoor voor wat betreft opruimen, maar het kost veel inspanning dat dan weer wel.
    Geniet van je prachtige huis.
    Groetjes,
    Floor

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat ziet het er gezellig uit bij je Jeanet!!! Enne...mooie spulletjes!
    Pubers, ja, die heb ik ook 2, al zijn ze al wel wat ouder ;-) en het is hier net een hotel!Met heel veel liefde!
    Fijn weekend

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Je huis moet inderdaad geborgenheid bienden, en zo te zien is het weer ardig gelukt.
    De stoelen zijn geweldig geworden.

    Groetjes van Ria ;0))

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat ziet dat er gezellig uit! Mooi geworden hoor,je stoeltjes! Wanneer kom je nou in een woon-tijdschrift? Kun je zélf de tekst wel doen, zo gezellig als je steeds schrijft! Goed weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat schrijf je weer lekker Jeannet!
    Heerlijk herkenbaar is die laatste zin...en weet je DS is nu ruim 20 en zo nu en dan gaat hij eindelijk eens klussen uit zich zelf doen. Wasje draaien, stofzuigen, badkamer soppen...jawel er is hoop, alleen jammer dat dit nu alleen in de vakantie periodes gebeurt..nu ja, heeft moeders ook eens wat vakantie!
    Je stoeltjes zien er goed uit en zo'n la...
    die wil ik ook! Onze Sam had afgelopen week op en ochtend een heel stokbrood, met papieren verpakking en al verorberd!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. wat een prachtige stoelen met dat randje en bekleed met linnen. inderdaad moet je je in je huis thuis voelen want buiten wacht de grote boze wereld en in jouw keuken zou ik me zo thuis voelen
    hier krijg ik regelmatig "goed"bedoeld commentaar wat ik aan mijn huis moet verandereen en dan zeg ik: het is MIJN huis, ik mvoel er me lekker dus laat ik het zo
    fijn weekend en geniet van je hotel met 1 gast, dat zijn soms de meest bewerkelijke maar wel hele lieve
    groetjes
    Bernadette

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Prachtig blauw en die stoelen .... wat een idee!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Je keuken is echt een plekkie met hart. Iedereen die je bezoekt zal zich daar zeker thuis en welkom voelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wij hebben ook zo'n mooie franse tafel maar dan de brede variant en een die we kunnen uittrekken tot een lengte waarop je giraffe kunt eten. Zalig en zo mooi. Deze is ook geweldig en de stoelen zijn nog meer bijzonder door het linnen erop. Heb de neiging eens een kop koffie aan die tafel te komen drinken... Groet @

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Hoi Jeannes,
    Hoe dat winkeltje waar je linnen stof hebt gekocht?Wil ik ook:-))
    Petra

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.