Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 27 januari 2014

Voorjaarsgevoel

Al is het dan in de tuin nog niet helemaal voorjaar, als je door de kassen van Intratuin loopt lijkt het tegenovergestelde.Wat een heerlijkheid om daar een paar uur te vertoeven tussen alle voorjaarsplanten!
Prachtig al die mooi naast elkaar gezette primulaatjes, het valt me dan altijd weer op dat in de natuur echt elke kleur terug komt en dat eigenlijk alles matcht met elkaar, dat gaf inspiratie voor iets anders, vertel ik zo meer over....
Het was één van de lievelingsbloemetjes van mijn vader, de boertjes noemden ze ze, maar die waren wel kleiner en beter bestand tegen de tand des tijds dan deze grootbloemige primula,s.Natuurlijk waren er ook heel veel bolletjes in alle soorten en maten.
Ik was er toevallig op de nationale tulpendag, nou ja......hoeveel bijzondere dagen zijn er eigenlijk in Nederland? Geeft niet, ik had ze toch wel gekocht, nu met een hele grote glazen vaas.
Ik heb de tulp moeten leren waarderen, eigenlijk hou ik van iedere bloem, maar de tulp vond ik altijd wat moeilijk vanwege het hangen uit de vaas, dat is hier bij dus opgelost.En dan hou ik het meest van de papagaaitulp, die is wat voller van bloem.
Mijn blogboek van 2013 heb ik ook weer binnen, zij het met een kleine kater.....want wat gebeurd er, ik bestel al zes jaar een blogboek, en dat gaat al zes jaar goed, tot nu dan, nu moest ik douane en inklaringskosten van 20 euro betalen! En dat was balen.Maar goed, het boek is weer erg mooi zullen we dan maar denken.
Ik had het er net over dat er geen kleur is in de natuur die zich wat aantrekt van hoe zijn buurman er uit ziet en of dat wel matcht met de huidige mode, dat bracht me op het idee van een voorjaarsbakje met stof.
Een heel bakje met allemaal vrolijke stofjes en die zet ik willekeurig aan elkaar, ik maak er een zeer simpel blok van, elke dag één blok.Soms is het leven al ingewikkeld genoeg en heb je behoefte aan iets simpels.
Zomaar voor de vuist weg, niet nadenken, ook stoffen gebruiken die ik anders nooit gebruik, als het maar een vrolijke boel wordt, dat heb ik even nodig nu en ik vertaal het maar in stof.( deze foto is wat overbelicht)
Simpeler dan simpel, iedereen kan het met de ogen dicht, geeft niets, ik zie wel waar het eindigt, er komen nog sashings tussen met driehoekjes, ook in kleuren, het blok meet 25 cm in het vierkant en ik ga er nog een poosje mee door.Er zal een dag komen dat tie klaar is en dat ik dan denk, o ja......toen........
Bont, bonter, bontst,strijken, snijden knippen en naaien, in een half uurtje gebeurd.En deze foto hieronder is speciaal voor de quiltende dames M&M uit O.........trouwe lezers van mijn blog, waren vorige week hier, en toen kon ik ze toch geen kopje koffie aanbieden vanwege het gammele koffiezetapparaat van manlief.......( er was wel thee natuurlijk, maar toch......)
Dus meisjes, bij deze! In de herkansing, er staat nu een een spiksplinternieuwe Senseo quatro die zo makkelijk werkt dat zelfs deze digitechneut die zelden koffie drinkt er mee overweg kan!O ja, nog een geweldige tip......als je wilt afvallen....zelf geen boodschappen meer doen........werkt als een trein! Het onder de 80 project is al ruimschoots gelukt en nu een onder de 70 streef project geworden.... Dus, komt tie weer: Ieder nadeel heeft zijn voordeel.......Fijne week allemaal weer!

22 opmerkingen:

 1. Beautiful springy flowers! Love your simple quilt blocks. They are looking very wonderful.:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk om weer aan het voorjaar te denken en met mooie kleurtjes bezig te zijn. Jammer van de inklaringskosten maar die moet je maar snel vergeten als je in je boek bladert.
  Fijne week.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk die kleurige bloemen en vooral de tulpen! Ik waardeerde ze vroeger ook helemaal niet, maar tegenwoordig vind ik ze helemaal geweldig. Brengt me op een idee, ik moet straks toch nog even naar de buurtsuper.
  Jammer dat je geen boodschappen kunt doen. Wie weet straks in de toekomst wel weer. Grote boodschappen doe ik ook niet, alleen de kleine. Zou ik daarom niet afvallen?
  Nou ja ik zit er niet meer mee, ben altijd al over de top geweest en dat zal nu tegen mijn 60e verjaardag echt niet meer veranderen.
  Geniet van je bloemen binnen want buiten moeten we er nog even op wachten.
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, in de natuur kunnen alle kleuren bij elkaar, prachtig toch?! En ik vind simpele blokken vaak het mooiste.
  Succes en fijne week, groetjes, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ja primula's zijn zeker erg mooi maar wat ook mooi is, zijn je quiltblokken. Wat heerlijk lente achtig ziet dat eruit !!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Inderdaad in de natuur komen ook allerlei kleuren voor en wat zien je blokken er al niet fleurig uit.
  Best wel eens prettig, niet moeilijk doen, gewoon lekker gáán. Ik heb mijn blog boek ook ontvangen, voor de 4de keer, zonder inklaringskosten, gelukkig! Jammer voor jou, hè?! Maar ja je doet er niets aan, denk ik!
  Succes met je fleurige blokken ,gr.Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. vanuit een door de hagel witgekleurde omgeving krijg ik toch een lentegevoel bij je blokken! En die kilo's vind ik knap , het lukt me gewoon niet ; te gezellig dit hele leven!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat vervelend dat je zo aan huis gekluisterd zit, gelukkig heb je een fijne hobby om je tijd niet te verdoen, maar toch... Het afvallen is dan wel weer een geluk bij een nadeel. En ook een voordeel is dat er dan weer prachtige quilts 'uitrollen'.
  Sterkte hoor

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie blokken. Ook hier hebben we net een behoorlijke hagelbui gehad. Wat mij betreft mag het winterse weer wegblijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Super-idee om bij deze dagen van alleen-maar-regen aan de slag te gaan met voorjaarskleurtjes, voorjaarsbloemen en een nieuw, mooi gewicht! Heel knap, hoor! Mooi nieuw koffie-apparaat ook, want M en M uit O verdienen zeker een lekker kopje koffie (doe ze de volgende keer, dat je ze ziet de hartelijke groetjes van mij; en hier staat ook altijd de koffie voor ze klaar...). Een fijne week gewenst en groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ha mijn kopje koffie staat al klaar, ben onderweg! (lol)
  Wat een schitterende blokken en ik wou dat ik die kleurenpracht al kon zien, maar helaas nog steeds teveel sneeuw!
  Fijne week groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het ziet er zo voorjaarsachtig. Maar ik denk dat we eerst toch nog wel winter krijgen. Je project met de voorjaarslapjes wordt heel leuk. Onder de 70 is voor mij nog ver weg (6 kg).

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hier is alles ook nog wit van de sneeuw, dus nog even géén primulaatjes, maar wél gezellige tulpjes in huis.
  Leuke blokken maak je weer...dit keer toch wel met de machine he? Anders ga ik je van turbo-krachten verdenken....
  Ben héél benieuwd naar het eindresultaat! Ook hier trouwens de -70 wens.....hoop dat we die beiden bereiken dit jaar. Groetjes van Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooi voorjaar op je vensterbank, in de vaas en in de bak met lapjes voor je nieuwe project. Jammer van die 20 euro, maar je hebt de vorige jaren geluk gehad. Als je het zo bekijkt heb je flink bespaard, daar word je toch weer blij van.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heerlijk zo door een tuincentrum te dwalen, kom altijd met mooie plantjes en leuke dingen thuis! Gave blokken ook weer en die tulpen staan geweldig! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Moedig van je hoor, om zomaar lapjes aan elkaar te zetten zonder te kijken naar de kleuren. Zou ik nooit durven, ben niet zo van toeval en mysterie.
  Maar het ziet er best wel gezellig uit, net als de plantjes van Intratuin.
  Volgens mij had je het verleden jaar ook eens over tulpen en dat ze dan gaan hangen.
  Vreemd.... want ik ben helemaal gek van tulpen, maar het vervelende vind ik nou weer dat ze iedere dag weer helemaal stijf rechtop staan.
  Dan keer ik ze allemaal weer om, maar daar gaan ze weer die stijven staken. Misschien ligt het ook wel aan de soort.
  Smaken verschillen dus, want tulpen vind ik pas echt mooi als ze hangen en een beetje open gaan.
  Soms heb je dat je douane kosten moet betalen, dan pikken ze net jouw pakje er uit.
  Wij kochten eens iets van 10 euro in het buitenland en moesten toen 15 euro extra betalen, balen natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik merk sinds de zomer dat de douane veel meer let op pakjes. 6 euro belasting en 13 euro handelingskosten.... Dat tikt lekker aan! Ik zie het maar als sponsoren van de Nederlandse staat en aangezien ik als docent ook mijn salaris uit dat potje krijg.... Maar zuur is het soms wel en niet in verhouding tot wat je koopt.

  Sterkte met alles en veel plezier met de rest ;)

  Groetjes, Francis.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mooie lapjes heb je aan elkaar gezet en tulpen die vind ik zo mooi vooral omdat ze zo onvoorspelbaar zijn. Jammer van het

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een heerlijkebak metlapjes! Zou er wel even aan Willen snuiven! En tulpen? Helemaal leuk, juist wanneer ze de vaas lijken uit te wandelen, lekker rommelig. En onder de 70! Wow ik dacht dat je dat niet wilde, super goed! Ik ben er inmiddels onder, nu nog een paar kilo en dan is het helemaal mooi. Geniet van je week, van je lapjes, van je heerlijke huis, van je alles en alles!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. wat jammer van die extra kosten :( kan me voorstellen dat dat even zuur is, maar gelukkig is het weer mooi geworden! wat een heerlijk, simpel genietwerkje, die blokken :0)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Van de week kreeg ik zelfs buiten een voorjaarsgevoel. Het weer was redelijk zacht en de vogeltjes waren vrolijk aan het fluiten. Nu is het een stuk frisser maar gelukkig kunnen we dan lekker tussen de bloempjes lopen in het tuincentrum zoals jij gedaan hebt.
  Leuk die lapjes... lekker van alles wat. Dat gaat vast weer erg mooi worden wanneer het helemaal af is.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet