Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 17 februari 2014

BorduurSTER ?

Als je inmiddels een heel klein beetje gevorderde borduurSTER bent, dan heb je toch ook wel een mapje nodig om mijn in de koffie getrokken randjeslapje op te bergen zodat het niet nog groezeliger wordt....
En daar kwam ik op het WWW een helemaal schattig mapje tegen.......appeltje eitje.......
Helemaal leuk, en ik borduur dan wel in rood, maar inmiddels heb ik ook het blauwe randje toegevoegd, dus dat is helemaal bijpassend in de Nederlandse driekleur.
Wel toepasselijk nu de Nederlanders het zo goed doen op de Olympische spelen, ja, dat hoor en lees ik ook alleen op FB en het NOS Journaal hoor.....want om eerlijk te zeggen......ik hou helemaal niet van sport, zelfs niet in Sotsji.....
Helemaal leuk en smaakvol dus zo,n mapje, maar zou dat nou inhouden dat ik nog meer ga borduren? Of dat het een tweede hobby wordt? Nou, dat geloof ik eerlijk gezegd niet, maar er passen vast ook wel quiltstofjes in dat mapje.
Ik ben aan het uitzoeken gegaan in welke sfeer ik de Robin ga maken, anders hebben we straks allemaal dezelfde quilt in ons bezit, dat is niet zo mijn "ding", en daarvoor zijn de kasten te gevuld.Moeilijk om jezelf een beperking op te leggen qua kleur.
Er zijn al twee hele hexjes gemaakt, Pfftttt, hulde aan Gerda die weet er wel raad mee.....dit is ook nog steeds niet mijn "ding", om te zien, práchtig, maar om te maken......
Doe mij maar een sterretje, daar heb ik meer lol in, ook daar zijn er twee van klaar.De blokjes zijn kleiner dan ik dacht, 3 x 3 inch,maar het ziet er perfect uit, nu nog 16 te maken voor het middenblok.En Oh, Oh, Oh, soms denk ik, ik zou mezelf een WWW verbod moeten geven, ik zag me toch weer een BJOETIE voorbij komen.......zo mooi van kleur.......* Zucht*
Gelukkig ben ik nog maar 53, ik heb nog een tijdje te gaan als het goed is.Want dat is niet iedereen gegeven, vorige week viel er weer een rouwkaart in de bus van quiltvriendin Rika, 65 jaar, plotseling, dan sta je toch wel heel raar te kijken.
Hier zaten we nog bij mij thuis op de BEE, ergens in 2010. Het kan zomaar over zijn.
Mijn binnen voorjaarstuintje is helemaal leuk uitgegroeid, nooit geweten dat die kleine irisjes zo mooi in een bak zouden staan en zo mooi zouden uitkomen.Dan hebben we nog plattelandsleed.......Genoot ik zaterdagmorgen van weer het eerste eitje bij het ontbijtje.....
Zondagmorgen restte van het beste eierleggertje slechts een hoop veren..........
De buizerd was voorbij gekomen.......Balen!Het is vandaag hier de eerste dag van de voorjaarsvakantie, lekker aankeutelen in huis.( of ik dat anders niet doe.....) Fijne week allemaal weer.

18 opmerkingen:

 1. Ja, het web heeft vele verleidingen. Ik zou er maar gewoon van genieten. Veel plezier met alles.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het erg sneu van je kippetje :(
  Die buizerd moet gewoon leren aan een veldmuis genoeg te hebben !
  Dat probleempje met het web heb ik nou ook... raar toch ?! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een gezellig blogje op die buizerd na dan. Wat een verleidingen krijgt een mens te verduren he? Gewoon lekker genieten van waar je mee bezig bent en van het keutelen deze week. Veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb het maar niet over leeftijd. Ik wil nog veel te veel maken.En de kleurtjes van de Di zijn prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige lapjes,...
  Och arme, kippie,...

  Voorjaarsvakantie alweer? Lekker aankeutelen,..
  Hier wachten we op de carnaval,..
  :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammer van het kipje, en ook ik heb te kampen met alle mooie dingen die voorbij komen maar er ligt nog zoveel om af te maken. Mijn 5 werkdagen zijn lang (9/6) dus ik moet het van de zondagmiddag hebben. Ik word dit jaar 60 en ik wil nog zoveel doen.

  Laten we maar genieten zoals van jouw gezellige blog.
  Groetjes van Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ach, dat arme kipje..... zucht.... daar kan ik helemaal niet tegen....
  Maar ja iedereen moet eten, ook de buizerd.
  Niet meer op www? Alle voordeel heeft zijn nadeel, want inderdaad zie je daar zoveel moois voorbij komen.
  Dat heb ik met de Quiltmania. Soms ben ik blij als er niets moois is staat, want mijn lijst is al zo lang.
  Jij ben nog lekker jong ja, helaas is dat geen garantie.
  Kan me voorstellen dat het heel moeilijk voor je is zo'n plotseling overlijden van een vriendin.
  Ik wens je veel sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja de natuur is hard, maar de buizerd heeft nu dus een volle buik en weet waar er nog meer te halen is, hier pakt hij regelmatig een duif.
  Gave quilt die nieuwe van Di en jouw stofjes zijn weer gaaf, dat etuitje wil ik ook nog gaan maken, weet niet of het lukt, maak wel mijn eigen variatie,
  Veel plezier met je steekjes, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat laat je weer een mooie quiltprojectjes zien... en de randjeslap... hmmm... misschien toch nog aanschuiven...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja....die van PP is ook wel erg mooi,

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oeps...te snel... En die kleuren voor Robin zijn ook erg mooi. Jammer dat we maar een paar handen en maar 24 uur in een dag hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Och, dat arme kipje... vreselijk, die harde natuur. Maar ook erg hard, dat bericht van het overlijden van Rika... Gelukkig zijn de stofjes zacht, mooi en prachtig van kleur (die nieuwe van Di had ik natuurlijk ook al lang gespot; fout). En je multifunctionele mapje is prachtig!!! Net als de kleuren voor Robin trouwens.
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ach arme vogeltje
  wat een schitterend borduurwerkjes en quiltwerkjes, ik zie je verveeld je niet
  Groetjes uit Zweden

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Je borduurtje is echt geweldig en het mapje ook wat je gemaakt hebt !!
  Ben zo benieuwd hoe je robins nest eruit komt te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heerlijk blogje Jeannet, had het gisteren al stiekem gelezen hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 16. wat een leuk blog. Hexagonnetjes zijn - wat mij betreft - zo leuk omdat je er lekker in de bank (voor de TV) aan kunt werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Oooooh zielig... alleen nog maar veertjes. Het kan verkeren hé?
  Ben wel benieuwd hoe jouw Robin's nest gaat worden.
  Gisteren heb ik van een afstandje naar je gezwaaid toen we het bord 'Rockanje' voorbijreden hahaha. We zijn een paar dagen naar Zeeland geweest, vandaar.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet