Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

woensdag 14 mei 2014

Eigen huis

Iedereen die een eigen huis heeft weet het wel....het is een heerlijk bezit, je kan het helemaal naar je eigen smaak inrichten en als het goed is past het je als een ouwe jas.Maar, er zit ook een keerzijde aan........zoals met alles is niets altijd helemaal ideaal.
Een eigen huis heeft namelijk onderhoud nodig......kan je bij een huurhuis nog volstaan om de telefoon te pakken en de huisbaas te bellen als er iets mis is......eh....dat gaat hier niet zo op.......
En hoewel ik van de "perfecte imperfectie"hou heeft het zijn grenzen. Dit is een imperfectie waar ik een ietsje minder van hou. Dus waren er een paar weken terug stoere bouwvakkers over de vloer om het schattige erkertje van rond de 100 jaar te vernieuwen.(duurde een klein jaar voordat ze er waren, maar dan heb je ook wat......)
Dat zag er meteen een heel stuk beter uit! Wat komt daar dan nog een hoop rommel af, gek idee dat de handen van mijn overgrootvader en mijn vader ( die was in mijn kindertijd beleving altijd aan het schilderen aan het huis) hier nog aan hebben geschilderd, je zou het haast weer bewaren.
Het is weer prachtig strak en ruimtelijk geworden, en het geeft zo,n mooi uitzicht dat ik het maar eens even zo laat, zonder gordijntjes er voor.
Het gaf mij het extra zetje om onze mooie voordeur, die echt noooooit gebruikt wordt, behalve door de vele spinnen en ander ongedierte, eens een grote beurt te geven.Voordeel is dan wel dat je echt ziet dat het opknapt.Jammer wel dat er nooit iemand door deze mooie deur gaat.Op het platteland kom je achterom.
Manlief kreeg er zowaar ook de kriebels van en de overkapping van het terras werd van blauw naar zand getransformeerd.
Dat staat mooier bij de linnenkleur tuinkussens die ik vorig jaar gemaakt heb van oude mangeldoeken en het voegt zich ook beter naar de omringende natuur.
Helemaal mooi geworden weer.
Dan hebben we ook nog een  oude schuur die van een imperfectie is die ik geen Wabi Sabi kan noemen, daarvoor is er teveel aan gerommeld in de loop der tijden.( wij hebben er zelfs nog in gewoond pakweg dertig jaar geleden) Hier zou een nieuwe oude schuur niet misstaan, zeker niet nu we steeds meer op stand komen te wonen in een "elektronische hekkenbuurt...." met pal naast ons het uit het niets verrezen buurkasteel. 
Dit staat dus ook hoog op het lijstje van de te vervangen projecten bij manlief.De kauwen zal het een worst zijn, je moet overal je voordeel mee doen hoor ik ze denken....die pikken het riet van het dak van het kolossale buurhuis, en vervolgens voelen ze zich prima thuis in onze oude schuur........Als je goed kijkt zie je er rechts net één zitten, een jong kauwtje.
Een eigen huis,soms een blok aan je been, een geldverslindend monster, héél erg veel werk, ( dat vooral) maar ook zo,n heerlijk warm gezellig bezit!En dat laatste geld natuurlijk voor ieder huisje of plekje waar je woont, of je het nou huurt of koopt.Het gezegde is niet voor niets:
En zo is het maar net!

26 opmerkingen:

 1. Je erkertje en voordeur is erg mooi geworden, leuk hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige verbeteringen, dat is dan wel weer genieten, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een fijne plek om te wonen, hopelijk wordt het een mooie zomer en kun je er veel van genieten om daar buiten te zitten (quilten)! Groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige foto's van een heerlijke plek om te "zijn"

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het prachtig geworden, heel mooi allemaal! En.. ik hou van klussen in en aan huis, geniet er altijd zo veel van (alhoewel ik de kosten vaak minder vind ;) En wat een prachtige foto van je nieuwe buitenplek, schitterend Jeannet!!
  Laat de zomer maar komen, jullie zijn er klaar voor!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is heel mooi geworden, zo kan je de zomer wel tegemoet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo, dat is lekker opgeknapt. Ziet er weer keurig uit.
  Geen gordijntjes ophangen hoor! Het erkertje is van zichzelf al prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. piep wat een heerlijke blogje schreef je weer, zo herkenbaar, onze woonkamer is bijna klaar, nog 1 deur, een kastje en....de salontafel die ik kopen wou, gaat manlief toch zelf maken, had prijs gevraagd zoals we ae graag wilden...en hij kan ze maken voor een vierde vd prijs,,,dus daar gaat ie weer.

  knufje

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je hebt het weer geweldig beschreven. Ik herken er ook veel in. Mijn ouders woonden in een huis met rietendak mijn geboortehuis en het huis waar mijn grootouders ook in woonden ook wij gingen achterom en nooit voorom dat was voor de sjieke visite maar niet voor iedereen die altijd al langskwam. Ook was er altijd wel iets op te knappen het hokje, de schuur in huis en het had zoveel scharme ik mis het nog steeds.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb net ook de kwast maar weer eens ter hand genomen. Ja, met een eigen huis is er altijd wel wat te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuke blog. En wat een heerlijk romantisch erkertje heb je. Tja, zo'n huis is ook heel wat werk, maar zoals je zegt, dan heb je ook wat. Geniet er van

  groetjes, Alie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat ziet dta er weer gezellig uit met die nieuwe erker en wat een mooie voordeur hebben jullie.
  Ach die oude schuur heeft ook zijn charme hoor !!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Helemaal mee eens, het is leuk een eigen huis maar vaak zoveel werk als je het zelf doet, of zoveel geld als je het laat doen.
  Ons vorige huis hebben we zelfs verkocht omdat we eigenlijk altijd aan het opknappen waren al 17 jaar lang.
  Maar je erker is prachtig geworden en zo leuk dat je dan vanzelf de rest ook aanpakt.
  Niemand die aan je voordeur belt? Wat grappig is dat.
  Vroeger stonden de achterdeuren ook open op het platte land, maar ik neem aan dat daar nu ook gewoon een bel op zit, anders staat het dieventuig zo bij je in de keuken, want die zijn tegenwoordig overal hoor ik wel eens op t.v.
  Nu genieten maar van het mooie huis en die schuur... die komt wel weer een keertje.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Je erker is echt mooi opgeknapt; daarmee zouden je overgrootvader en vader het beslist eens zijn. En wat een mooie hoekjes heb je toch rond je huis en zelfs het oude schuurtje vind ik erg fotogeniek, hoor. Het is makkelijk om van zo'n huis, waarvan het verleden zo verweven is met je eigen familie, te houden. Ook al blijft het natuurlijk enorm veel werk, zo'n eigen huis weet ik uit ervaring.
  En nu heerlijk genieten in je erker!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heerlijk om zo te rommelen in en om het huis hé? Het ziet er allemaal weer geweldig uit vind ik. Je erker ook weer zo mooi geworden.
  Ik zou denk ik helemaal geen gordijntjes hangen... Dat glas in lood is juist zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heel mooi opgeknapt en die oude schuur komt nog wel een keer.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ach ja, ook mijn DH en ik woonden meer dan 30 jaar in zo'n mooi huisje. Ja, je bent er nooit klaar mee als het al zo oud is. Maar ze blijven prachtig die oude huizen.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. mooi plekje, Jeannet!!! Heerlijk uitzicht op al dat groen! Als ik naar buiten kijk zie ik ook alleen maar groen en water, vurrukkuluk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ja zo'n oud huis vraagt constante aandacht! Geeft ook wel weer voldoening als het mooi opknapt natuurlijk en ik vind dat je helemaal gelijk hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Tja ken het, onderhoud aan een huis is niet zo leuk. Zeker niet als je alleen bent zoals ik, moet je soms wel erg veel geduld hebben voor er weer een klusje gebeurd. En inderdaad slokt het weer veel geld op, maar het is wel erg mooi je erkertje zeg, zo,n mooi uitzicht ook.Dus nu maar lekker van genieten hoor..................liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Een heerlijk verhaal. En wat kostbaar om op een plek te zijn waar al zoveel familiegeschiedenis ligt.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Een oud huis heeft voor- en nadelen. Maar het is weer mooi opgeknapt.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat een heerlijke plek!! Je erkertje en deur zien er weer prachtig uit en kunnen er weer jaren tegen!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Het is prachtig geworden, Jeannet! En wat een prachtig glas in lood! En ja, al dat werk is een nadeel, maar het is wel een mooi bezit!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Het ziet er weer prachtig uit Jeannet je erkertje.
  Mijn man zou jaloers zijn op zo'n schuur haha... hij sleutelt graag aan auto's.
  Helaas moet hij hier met minder ruimte doen.

  Quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet