Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

woensdag 21 mei 2014

Huis en interieur

Als je iets veranderd in je huis, heeft dat meestal consequenties voor het geheel. Toen we de erker hadden vernieuwd stond dit kastje erin, donkerbruin gebeitst. Maar de vensterbanken zijn 10 cm gezakt, en tja, toen kon dit kastje er niet meer staan.Bakpuber greep zijn kans....het.is nu crèmekleurig en staat in de keuken met, jawel.........bakspullen.
En als je dan toch bezig bent......het kleed in de serre was wel enigszins verschoten, even kijken bij die leuke woonwinkel op het dorp....Janneke Wonen....kan je beter niet doen.....dan ga je voor de bijl want ze heeft altijd mooie dingen. ja hoor, of ze het voor ons had meegebracht.
En dat vond beest ook, beest ligt altijd op die plek, volgens overlevering liggen er aardstralen onder ons huis, mijn opa had kastjes in de kelder staan met koperdraadjes om die aardstralen te verleggen, ik heb het donkerbruine vermoeden dat dit er ook één is, want beest ligt echt altijd precies daar.
Ik surf teveel op marktplaats, ik weet het, dat is een nare gewoonte die altijd geld kost, geld en vooral ook onrust......want......
Altijd denk ik tegen een koopje aan te lopen wat dan maar niet meer uit mijn hoofd wil.
Dus ja, twee schalen van het Butterfly servies van society ceramique, * flieft* maar wanneer gebruik je dat nou eigenlijk? zo,n heel servies dan, want het moet eigenlijk wel met de hand worden afgewassen, enfin, daar moet je pas over nadenken als je het in huis hebt denk ik altijd praktisch.Als je wat koopt moet er ook wat verkocht worden had ik me al eens eerder bedacht.
Mensen die mij kennen, weten dat dat laatste helemaal niet aan me besteed is...... Stoer bedacht ik me ( toen ik de schalen al in huis had uiteraard) dat ik dit servies dan wel kon verkopen, dat komt uit de inboedel van mijn moeder, had ze ooit gekocht, maar ja.......als ik het dan weer zie staan.......
En het is een compleet 9 delig servies.Goed, dat we hier maar met zijn drieën zijn, en de soep nooit uit een terrine scheppen maar gewoon uit de pan in een kom, en die zitten er natuurlijk net niet bij,dat mag de pret allemaal niet drukken.Enfin, alles een beetje inschikken en herschikken in de kast, en dan staat het er weer mooi te wezen.Leuk detail is het rode randje wat je er langs ziet.
Gelukkig hebben we ook nog een vakantiewoning, en daar staat nu het effen crèmekleurige servies van Petrus Regout......ook dat is nijver bijeen gespaard in het verleden en dat wil ik wel verkopen, ooit.....iemand interesse?
En dan loop je in Brielle langs een allerleukst winkeltje, en ja hoor.......wat staat daar, net binnen, een compleet oud blauw wit servies ( ik heb me beperkt tot deze twee schalen) .......past toch weer prima bij het Butterfly? Hoewel ik het Butterfly toch het mooist vind.En heel goed te combineren met het crème, o nee....dat zou ik gaan verkopen..............
Een nieuwe kamerlinde maakte het interieurplaatje weer compleet, wat zou een huis zonder planten en bloemen zijn? een huis zonder ziel denk ik dan altijd.
Mooi sfeerplaatje van stofjes die ik onlangs gekocht heb, alleen het mooi decoreren en er dan een tijd naar kijken vind ik al een feestje.Barbara Brackman en Blackbird design, passen qua uitstraling heel mooi bij elkaar.
Het is weer pioenentijd, en laten wij nou een geweldige kwekerij 5 km gaans van het oude huisje hebben! Dat is echt heel erg boffen! Zolang ze er zijn, heb ik ze in huis, dit is mijn onbetwiste favoriet.En zo blijft een mens altijd bezig met zijn huisje, heerlijk toch dat gekeutel?Quilt ik ook nog? ja hoor.............

21 opmerkingen:

 1. ik denk dat quilt-sterren soms een beetje dezelfde gekke mensjes zijn... hier staat een compleet rood bloemen-met-vlinderservies van allerlei makelij bij elkaar gesprokkeld. Maar ook oude witjes en cremen... en ook nog een nieuw neutraal wit, zo makkelijk voor de pak. Waar laat je het allemaal he! Vergeet ik nog bijna het tapas servies. Dus, heel herkenbaar. En mooie stofjes heb je gekocht! Geniet lekker van je schalen, ik gebruik ze zelf heel vaak om, zoals de kinderen zeggen, 'snoepbordjes' te maken, met allemaal lekkere kleine versnaperingen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou, ik heb geen planten in huis, echt niet een meer. vroeger wel hoor, toen er nog kinderen thuis woonden. Maar ik vond het toch zo'n gedoe iedere keer.
  Maar geen ziel????
  Neuh, dat is niet zo.
  Je blogje is heerlijk, mooie foto's van hele mooie spullen. Ze kunnen zo gaan opnemen bij jou met het programma tussen kunst en kitsch.

  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is zeker heerlijk om met je huis bezig te zijn. Zo loop ikook altijd eens in de zoveel tijd er doorheen en

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedenk me dan ook of ik eea kan herschikken of er nog iets vervangen moet worden enz. Je nieuwe aankopen zijn erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk blogje en wat een gelijkenissen.....ook ik spaar blauw servies en ben gek op oude spulletjes. Lapjes daar mag je me voor wakker maken en die je gekocht hebt.....wauw.....mooi! Ziet zeker gezellig uit. Oja en aardstralen of leylijnen, met de wiggelroede kun je zien waar ze lopen. Wij doen dat vaak bij de grafheuvels en oude leemputten. Al met al een tof blogje weer Jeannet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Iets verkopen.....? Jij? Geloof ik niks van Jeannet.
  Doe ook maar niet!
  Prachtig karpet trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je hebt het zwaar, met al die verleidingen! Ik probeer ook zo min mogelijk op Ebay en Marktplaats te kijken, zie daar altijd wel iets interessants!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Toch de "Koopkracht" poster van Loesje nog maar een keer lezen die hier rechts op je blog staat :-)
  Ik moest erg lachen om je blogje hoor. Dat wel leuke dingen wil kopen, maar niets wegdoen... zo herkenbaar.
  Zolang er nog plek is proppen we maar door.
  Marktplaats is zo'n heerlijk iets, snuffel er ook elke avond even op.
  Net weer wat gekocht... oeps!
  Eigenlijk dacht ik dat aardstralen juist negatief werken, dus zou je denken dat poes er juist niet wil liggen.
  Maar blijkbaar is dit een goede plek.
  Wat een prachtig kleed heb je gekocht, staat ook zo mooi bij de bank.
  Ben benieuwd wat je aan het doen bent momenteel op patchwork gebied.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zou er gewoon heerlijk van genieten en helemaal niets wegdoen, al je prachtige serviesgoed. Vooral dat creme, dat past echt overal bij. En die vlindertjes... daar zie ik zo een quiltontwerp in! Je nieuwe vloerkleed past perfect bij je bank.
  En ook helemaal heerlijk zijn je nieuwe stofjes! Geniet van
  alles!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gewoon lekker houden al dat serviesgoed... kom je ook nooit tekort ;-)
  Je karpet is wel supermooi ! En je lapjes trouwens ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Haha, leuk, af en toe wat oppimpen.
  En die aankopen, tja erg verleidelijk.
  grtjs Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jeerlijk zo rommelen en schuiven in huis zodat je je aanwinsten weer kwijt kunt. Het is heel herkenbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heerlijk toch dat veranderen in huis, gewoon genieten en ach wat maakt het uit nog een servies erbij zolang er plaats voor is en anders kan er altijd nog wel iets verkocht worden.
  Quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een mooi seviesje in het vakantiehuisje! Ik zal er zeker eens iets uit eten als we komen in Juli.
  Groetjes
  Gratienne

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Lekker bezig geweest met al die nieuwe dingetjes in huis. Hoort echt bij de lente(kriebels) wat mij betreft. Prachtig die pioenrozen, die wil,je toch altijd wel in een vaas hebben?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. De laatste twee schalen hebben iets weg van Saksisch Blau.... daar ben ik dol op.....mijn Oma had het; niet dat ik het ooit bij haar heb gezien, (ze is overleden in 1945 toen ik nog geen 5 jaar was) maar ik heb er toch aardig wat van gekocht in de kringloopwinkel en op vlooienmarkten. Wat hebben we toch met serviesgoed?? Het is verrukkelijk!!!! Ik heb zoveel dat ik voor een weeshuis kan dekken en ik ben maar alleen..... en wie doet me wat !!?
  Lekker alles houden en er blij mee zijn !!
  Groet, Rya, Rotterdam (een stad waar ik ben geboren en getogen en waarvan ik veel hou... er is echt niks mis met Rotterdam!!).

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Loved seeing your beautiful dishes! It makes me want some more of my own! Very sweet fabrics too.:)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oh Jeannet, wat een mooie spulletjes heb je weer gevonden!
  Maar, die witte platte dinerborden van Regout zijn wel de borden waar ik al een poosje naar zoek ;)! Dus als je die echt weg wil doen.. dan heb ik wel belangstelling!! En mooi ook de pioenen, prachtig!! Groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Jeannette, wat is dat nieuwe vloerkleed M*O*O*I*. Past perfect bij de rest. En wat goed van je zoon om dat kastje zo te gaan gebruiken. En tja.....de serviezen tic. Hier zit nog zo iemand. Heb ook een heel servies uit een kasteel gekocht voor 24 personen, we zijn met ons tweeën en jaaaaa, met de hand afwassen! Of onze kinderen dat willen erven? Maar ook ik heb de prachtigste servies spullen en kan ook eigenlijk niets missen. Wanneer ik weer terugkom van de KRINGLOOPWINKEL, zegt manlief: O ja, dat hadden we nog niet!!! Wel dus. !!!! Geniet van deze heerlijke dingen. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een mooie spullen heb je weer in huis gehaald. Het vloerkleed... super! En dan die stofjes... helemaal geweldig!! Ik ga gelijk kijken straks of ik de stofjes kan vinden ergens want daar wil ik er ook wel wat van. ;-))
  Het kastje ziet er ook weer helemaal super uit. Wat maakt een ander kleurtje toch een verschil hé?

  BeantwoordenVerwijderen
 21. na een tijdje niet in blogland geweest te zijn.....ziek, heel ziek.......ben ik er weer. Met een nieuwe blog en die van jou weer gevonden. Mijn nieuwe adres is www.na365komt.blogspot.nl ik ga je weer volgen. en ik ben het met je eens pioenrozen zijn geweldig

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet