Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 7 juli 2014

Sampler en de tuin

Dit keer geen Gossip in de tuin, maar de Antique Sampler EN de tuin, het is zo mooi nu, van die mooie bestorven mauve tinten van de samplerblokjes en de papavers, de rozen en de stokrozen.
Leuke kleine blokjes om te maken, de maten zijn ongeveer 14 x 14 centimeter.
Onze new Dawn bloeit weer dat het een lieve lust is, zo mooi teer, en zo overweldigend, ze geurt niet, maar het is haar vergeven vanwege haar fenomenale bloei.
Dit vind ik ook een schattig blokje. Ik appliqueer de rondjes erop, je kan het ook heel mooi met reverse appliqué doen, dat ga ik ook nog een keer proberen, nu doe ik het met fraser papier, op strijken, omrijgen en vast zetten.
Overal in de tuin en op het erf staan deze prachtige papavers, het is elk jaar weer een verrassing waar ze nu weer op komen, deze mauve kleur, maar er is ook een prachtige donkere variant.
En weer zo,n mooi blokje, elk blokje wordt drie keer herhaald in de quilt, maar doordat je het steeds met andere stoffen maakt valt dat niet op.

Waarom hebben wij maar liefst vier hommelnesten op ons terrein? Dat is niet moeilijk t raden, omdat we van hommels houden.....er is een vogelhuisje gekraakt, er zit een nest onder de dorpel van de achterdeur, waardoor ze steeds binnen vliegen als de deur open staat.......maar ze zijn zo leuk, zo onbeholpen dik en rond en brommend.............
En de donkere variant van de papaver, prachtig om te zien hoe zo,n knop zich ontvouwt tot een bijna transparante papieren bloem. Wat is de natuur toch mooi en inspirerend.
En wat zou het leven van een quiltster zonder lapjes zijn? Heerlijk, ik zag me toch pas op het feestboek een grote opgeruimde kast met stofjes voorbij komen..........volgens mij heeft iedereen dat subiet aan zijn partner laten zien........en we kregen allemaal spontaan een geluksaanval ipv een schuldgevoel! ik heb gelijk een leuke bestelling gedaan bij Simone,moet het nog wel even in elkaar maken......even........
Het verzamelen van lapjes is al een hobby op zich was, en tja, zo kun je het ook zien, sterker nog, zo ga ik het in de toekomst zien, als mensen me vragen naar mijn hobby zeg ik voortaan; Lapjes verzamelen!Vriendin J uit S ( ja, ze leest mee.....) weet dan precies wat ik bedoel............
Dan nog een zakelijke maar wel leuke AANBIEDING: Ik heb mijn heerlijke vakantiewoning onverwachts een weekje vrij, van vrijdag 11 juli t/m vrijdag 18 juli, en die week bied ik aan voor een matchprijsje. Helaas mogen er geen huisdieren mee,anders was het al verhuurd geweest via FB. ( Huisje is reeds verhuurd)
Enne......voor quiltsters altijd met een leuk stofpakketje (lol) Er zitten nu ook twee dames in. Oh nee....drie.....één kleine dame.....waarvan er één quilt en breit, zo gezellig! Fijne week allemaal weer, hopen dat de zomer heel snel retour keert.

13 opmerkingen:

 1. Nooit genoeg lapjes in huis, al zijn de kasten vol, manlief begrijpt dat niet zo hoor, hij denkt dat door de hoeveelheid het kiezen van het juiste lapje voor dat ene item dan nog moeilijker wordt, maarre dat is juist NIET zo (prachtig al die bloemen in de tuin )

  BeantwoordenVerwijderen
 2. New Dawn, ook een van mijn favorieten. Schitterende bloem! Mooi idee van die hobby, zo raken we tenminste nooit uitverzameld want er blijven altijd lapjes ontbreken in de collectie! Hoop dat.je iemand vindt die tijd heeft voor een heerlijk weekje in je leuke huisje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een bloemenpracht !! (en lapjespracht)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig allemaal, die kleuren van de natuur en natuurlijk al die lapjes, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lapjes heb je tenslotte nooit genoeg! Wat een heerlijke bloemen heb je staan, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige papavers! Onze New Dawn bloeit ook zo mooi! Ik was in onze vakantie bij een oude schoolvriendin, een quiltster net als jij én een tuinliefhebster. Ik heb er mijn ogen uitgekeken en aan jou gedacht!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige planten uit eigen tuin !! Je blokjes zijn super mooi,

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een lieve blokjes zijn dat toch, evenals die mooie lapjes in het doosje.
  Lapjes verzamelen, eigenlijk niet zo'n gek idee om het zo te noemen.
  Heb jammer genoeg die lapjeskast niet gezien op FB, want daar ben ik niet bij.
  Maar ik neem aan dat hij propvol met heerlijkheden zat.
  Net als jouw prachtige bloemen in de tuin, wat een schoonheden.
  Maar hommels binnen.... dat zou ik niet zo fijn vinden ...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. I like the circle sampler blocks. Easy designs.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi blogje, met afwisselend mooie blokjes en mooie bloemen (vooral die New Dawn, echt prachtig) en hele mooie lapjes! Een mooie week gewenst en groetjes van
  Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een mooie blokjes met heel lieve stofjes. En je tuintje bloeit mooi hoor. Die verzorg je goed.
  Groetjes, Alie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een prachtige roos is dat!!! Echt schitterend.
  Wat zijn hommels leuk hé? Voor wespen ben ik als de dood, maar bijen en hommels vind ik wel weer heel leuk. ;-)
  En je blokjes zijn ook weer erg mooi natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ja en we blijven genieten in jullie huisje ook al valt de regen met bakken uit de lucht. Tijd dus om te breien en te handwerken of ... voor een babbeltje met de lieve buurvrouw ;-)
  Gratienne

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet